obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Leden enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
ja
81% [17 stemmen]

nee
nee
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 15 Jul 2006

Enquête archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 3

· Leden online: 0
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen

Geef gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

You must login to post a message.

No messages have been posted.
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Articles Hierarchy

Articles: Binnenland

‘Kamer moet formateur kiezen’
GroenLinks en D66 willen dat niet de koningin, maar de Tweede Kamer na de komende parlementsverkiezingen de formateur kiest. Maandag dienen zij hiervoor een wijziging van het Reglement van Orde in. In theorie zou die nog net op tijd voor de verkiezingen op 22 november kunnen worden aangenomen en al voor de komende kabinetsformatie worden ingevoerd. Maar de meerderheid van de Kamer lijkt er niet voor te voelen.

"Sharia op gespannen voet met democratie"
AMSTERDAM - De sharia (islamitische wetgeving) staat op gespannen voet met de democratie, maar ook godsdiensten als christendom en jodendom ,,dreigen slachtoffer te worden van religieuze gezagsstructuren''.

'Kabinet komt afspraken NedCar niet na'
- Het kabinet komt zijn afspraken over de opvang van met ontslag bedreigde werknemers van NedCar niet na. Dat stelt PvdA-Kamerlid Pauline Smeets maandag. Zij wil opheldering van premier Jan Peter Balkenende (CDA) over de rijksbijdrage aan de begeleiding en reïntegratie van de werknemers.

Donner en Dekker treden af na conclusie Schipholbrand

DEN HAAG - De ministers Piet Hein Donner (Justitie) en Sybilla Dekker (VROM) treden af na de vernietigende kritiek over de Schipholbrand in het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Ingewijden hebben dat donderdag bevestigd. De ministers hebben donderdag aan het begin van de middag het politiek beraad over de Schipholbrand op het Catshuis verlaten. Het is onbekend waar ze heen zijn gegaan. Ingewijden houden er rekening mee dat ze donderdagmiddag aftreden, maar hiervoor viel geen bevestiging te krijgen.
De twee ministers overlegden donderdagochtend met premier Jan Peter Balkenende en vicepremier Gerrit Zalm. Ook CDA-fractievoorzitter
Maxime Verhagen en VVD-leider Mark Rutte waren aanwezig. Zalm en Rutte zijn inmiddels ook vertrokken. Geen van de deelnemers aan het beraad wilde bij vertrek iets zeggen.

 


Hoedjes belangrijker dan inhoud! In wat voor land leven we!

Koninklijke hoofden, ministeriële hoofden, bekende hoofden, veel zijn er bedekt met een hoedje.

Mooie hoeden, lelijke hoeden, aparte hoeden, aan een oordeel wagen wij ons niet.

Dat laten we aan de lezer over. Reageer maar!

Een koninklijke hoed. Koningin Beatrix geeft het goede voorbeeld
De ministers Sybilla Dekker en Karla Peijs
Mevrouw Nicolai
Minister Dekker (rechts)

Lousewies van der Laan

De vriendin van minister Remkes
Mevrouw Zalm
Staatssecretaris Van Gennip
Vriendin van minister Bot
Minister Van Ardenne
Minister Rita Verdonk
Staatssecretaris Ross
Mevrouw Hoogervorst
Mevrouw Donner
SP-Kamerlid Krista van Velzen maakt haar hoeden zelf. Vorig jaar baarde zij opzien met een hoed gemaakt van een autoband. Het thema van 2006 is vliegtuigen, onder het motto: "Dit kabinet ziet ze vliegen."
Premier Jan-Peter Balkenende en echtgenote
Minister Maria van der Hoeven
De ministers Van Ardenne en Verdonk
Minister Veerman met echtgenote
Als BN'er kun je je een apart hoedje veroorloven: Sophie Hilbrand met een oranje 'Lijst 0'-creatie


Marijnissen haalt hard uit naar Balkenende
- SP-leider Jan Marijnissen heeft zaterdag hard uitgehaald naar CDA-premier Jan Peter Balkenende. Tijdens het SP-verkiezingscongres in Amsterdam zei hij dat Balkenende ,,op geen enkele manier blijk heeft gegeven van een visie op mens en samenleving''.

Minister is een riskant vak
Minister is een riskant vak. Dat zei minister van Financiën Gerrit Zalm (VVD) vrijdag op vragen over het vertrek van zijn collega ministers donderdag.

Peiling: 54 procent van kiezers heeft keus al gemaakt
DEN HAAG - Ruim de helft van de kiezers (54 procent) heeft al besloten welke partij hun stem krijgt bij de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november. Van de overige kiezers zweeft een fors aantal tussen CDA en VVD en tussen PvdA en SP. Dat blijkt zaterdag uit een peiling van Maurice de Hond.

Uit de peiling komt verder naar voren dat de VVD en het CDA ietwat verzwakken als er nu verkiezingen zouden zijn, beide partijen hebben een zetel verlies ten opzichte van de peiling van vorige week. Het CDA staat in de peiling op 44 zetels, net zoveel als na de Tweede Kamerverkiezingen in 2003. De VVD staat ten opzichte van de vorige verkiezingen met 23 zetels op vijf zetels verlies.

Bron: v.d. redactie Volkskrant (zat. 4 nov. `06)

Politiek
Politici steeds dommer of burger steeds slimmer?

Door het programma "˜gaat ie mee of zegt ie nee?"™ van 3FM DJ Giel Beelen zijn onlangs twee politici opgestapt. Hun kennis werd op de proef gesteld, maar blijkbaar vindt het Haagse pluche het belangrijker om de eigen status hoog te houden, dan aan te geven het niet meer te snappen. Wat vinden politici eigenlijk belangrijker, status of openheid? Hebben politici misschien last van statusangst?

Veertien partijen doen mee in alle kiesdistricten
DEN HAAG - Aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november doen veertien partijen mee in alle negentien kiesdistricten. De Kiesraad heeft dat donderdag tijdens een openbare zitting bekendgemaakt.
Verwerkingstijd: 0.02 seconden
2,019,935 unieke bezoeken