obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Leden enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
ja
81% [17 stemmen]

nee
nee
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 15 Jul 2006

Enquête archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 1

· Leden online: 0
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen

Geef gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

You must login to post a message.

No messages have been posted.
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Laatste 5 Forum bijdragen. Het complete overzicht staat » hier «.

  Onderwerp /      Laatste bericht

Belgische politie waarschuwt voor nieuwe vind-ik-leuk-knop Facebook

« Ga naar bericht

De Belgische politie geeft een opvallende waarschuwing. Gebruikers van Facebook moeten wat de politie betreft Facebooks nieuwe vind-ik-leuk-knoppen niet gebruiken. Facebook is een marketingkampioe...

  Privacy « Meer onderwerpen
: 2944
: 1
karel
13 May 2016, 17:01

Hulp bij Masterscriptie gezocht!

« Ga naar bericht

Beste deelnemer aan het forum Kiesverstandig, Ik studeer op dit moment aan de Universiteit van Utrecht. Voor mijn masterscriptie ben ik momenteel bezig met kennis vergaren voor een contrastief o...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 2839
: 1
LM5NL
25 Mar 2016, 20:31

auto's versturen privacygevoelige data naar de fabrikant

« Ga naar bericht

Steeds meer moderne auto's versturen privacygevoelige data naar de autofabrikant, zonder dat de bestuurder dat weet. Het gaat om informatie zoals de laatste honderd bezochte parkeerplaatsen, routes...

  Privacy « Meer onderwerpen
: 2939
: 1
karel
28 Nov 2015, 09:07

##### Sterrenhotel HVB

« Ga naar bericht

***** Sterrenhotel HVB Zoekt u ruimte en rust, dan bent u hier op de juiste plek. Dit hotel is prachtig gelegen in een bosrijke omgeving. De luxe suites zijn voorzien van een eenpersoonsbed in...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 8469
: 1
HansjeOngelijk
15 May 2014, 16:18

Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken

« Ga naar bericht

Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken. "Geregeerd door degenen die het verdienen", dit is een goed standpunt. Iedereen die zijn best doet en hard werkt moet goed kunnen ...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 2956
: 1
socialeongelijkheid10
12 May 2014, 13:22

Verwijs naar deze site

Plain Link: 
BBcode Link: 
HTML Link: 
Tweet over deze site | Deel op Facebook | Deel op LinkedIn

Stemrecht of Stemplicht

stem ongeldig verklarenDe verkiezingen komen er weer aan!

U wordt weer doodgegooid met mooie praatjes van politici die graag uw stem willen.
Maar waarom zou u op ze stemmen? Vanwege het advies van een oncontroleerbare stemwijzer? Om het mooie partijprogramma? Hebt u die gelezen en kunt u zich daarin vinden?
Het is eigenlijk een keuze uit allemaal slechte programma's!

Mijn stelling is dan ook dat er niets te kiezen valt tijdens de verkiezingen!

Én van wat de heren politici beloofd hebben tijdens de verkiezingen is zelden wat nagekomen. Onder het mom van coalitie besprekingen worden beloftes gebroken. En wij de kiezers trappen er in.

U kunt echter wel degelijk een signaal afgeven aan de politiek zonder een protest stem op een "tegen" partij uit te brengen.

Lees hieronder hoe!

Een grote groep mensen maakt geen gebruik van hun stemrecht.
Ik wil U oproepen toch te gaan stemmen, maar dan om Uw stem ongeldig te laten verklaren!


Misschien herkent u zichzelf in een van onderstaande redenen;

- geen enkele partij / politici verdient mijn stem.
- ik heb toch geen invloed.
- wat ik ook kies, politici zitten er voor hun eigen belang.
- die spelletjes in Den Haag ben ik zat.
- ze houden mekaar toch de hand boven het hoofd.
- macht corrumpeert.

Mijn missie met deze website is U aan te sporen toch van Uw stemrecht gebruik te maken!

Als U niet stemt dan;

- wordt U tot de zwijgende meerderheid gerekend.
- geeft U eigenlijk aan dat U het wel best vind zo.

Om te laten zien dat U het anders wil, maakt U toch de gang naar de stembus! Maar zet u een groot kruis over het stembiljet om uw stem ongeldig te laten verklaren!. Dit kan anoniem!

Verloopt de verkiezing per stemcomputer, geeft U dan bij het afgeven van de oproepkaart aan dat u uw stem ongeldig wilt laten verklaren!. Je wordt echter met naam en toenaam geregistreerd als stemweigeraar en dat is onacceptabel!

Stem ongeldig verklaren, is iets anders dan blanco stemmen, ook dan is uw stem ongeldig! Maar wordt uw komst wel in het opkomstpercentage meegenomen en doet U mee aan de poppenkast. Ook is het mogelijk dat op basis van kiesdrempel en opkomstpercentage toch nog "rest" zetels verdeeld worden.

Op deze wijze kunt U aan de politiek in Den Haag de boodschap overbrengen dat het anders moet!
En hoeft u geen protest stem uit te brengen door op een omstreden partij te stemmen.
Tot de volgende verkiezingen kunt u hieronder uw stem laten gelden!

Nieuws


Er is nog geen nieuws geplaatst

Parlement & Politiek

Lodewijk Asscher ook lijsttrekker PvdA in 2021
DEN HAAG (PDC) - PvdA-fractievoorzitter Lodewijk Asscher zal ook bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 lijsttrekker voor de sociaaldemocraten zijn. Asscher was de enige kandidaat voor deze positie. Dit betekent dat Asscher voor de tweede keer lijsttrekker is voor zijn partij.

Tweede Kamer stemt in met grondwetsherzieningen (eerste lezing)
DEN HAAG (PDC) - De Tweede Kamer stemde gisteren in met drie wetsvoorstellen tot grondwetsherziening in eerste lezing. Het betreft de instelling van een kiescollege voor niet-ingezetenen bij de Eerste Kamerverkiezing, het in tijd begrenzen van de afhandeling van de tweede lezing van Grondwetsvoorstellen en het vervallen van additionele artikelen die zijn uitgewerkt.

Tweede Kamer gaat 'mini-enquête' houden naar kinderopvangtoeslagaffaire
DEN HAAG (PDC) - De Tweede Kamer gaat een parlementaire ondervraging houden over de kinderopvangtoeslagaffaire. Een motie van GroenLinks-Kamerlid Bart Snels daarover werd door alle fracties in de Tweede Kamer gesteund.

Bas van 't Wout (VVD) nieuwe staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
DEN HAAG (PDC) - Tweede Kamerlid Bas van 't Wout volgt Tamara van Ark op als staatssecretaris voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Tamara van Ark volgt op 9 juli Martin van Rijn op als minister voor Medische Zorg
DEN HAAG (PDC) - Martin van Rijn (PvdA) wordt op 9 juli als minister voor Medische Zorg opgevolgd door Tamara van Ark (VVD). Zij is nu staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De naam van haar opvolger wordt later bekendgemaakt.

NOS.nl nieuws

SCP: positie Syriërs in Nederland verbetert

Syrische asielzoekers met een verblijfsvergunning hebben vaker een betaalde baan of opleiding dan een paar jaar geleden. Ook is hun beheersing van de Nederlandse taal in twee jaar tijd vooruitgegaan en ronden steeds meer van deze Syrische statushouders hun inburgeringscursus met goed gevolg af.

Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) vergelijkt in een rapport de situatie van 2019 met die van 2017 en concludeert dat de positie van Syrische statushouders is verbeterd. Zo had in 2017 11 procent van hen een betaalde baan, in 2019 steeg dit naar 34 procent. Wel doen jongeren en mannen het gemiddeld gezien beter dan 45-plussers en vrouwen, meldt het SCP.

Het planbureau noemt het verder opvallend dat veel Syriërs zich al Nederland voelt. "De sterke identificatie met Nederland gaat hand in hand met frequente sociale contacten met Nederlanders."

Rechtvaardig

Syriërs voelen zich volgens het rapport over het algemeen rechtvaardig behandeld door instanties in Nederland, en geven hun leven gemiddeld een 8,2 op een schaal van 10.

Het SCP is niet alleen maar positief over de Syriërs in Nederland. Hoewel het aantal Syrische asielzoekers dat een baan heeft, flink is gestegen, zijn nog steeds veel statushouders afhankelijk van de bijstand.Rotterdams stadsnatuurreservaat 'per ongeluk' weggemaaid

Een stadsnatuurreservaat met wilde bloemen en planten bij het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam is vorige week weggemaaid. Op het kleine veld naast het museum kwamen veel verschillende soorten planten en dieren voor. Nu is het veld vrijwel leeg.

Directeur Kees Moeliker van het Natuurhistorisch Museum zegt tegen Rijnmond dat het een domper is: "Het veld was voor ons van grote waarde. We gaven er rondleidingen en mensen konden zelf in het tuintje lopen om te zien hoe de natuur werkt. Het enige wat we nu hebben, is een droog leeg grasveld."

Een enkel plantje heeft het volgens Moeliker overleefd, omdat dit toevallig onder een boom stond. "Er staat nog één wilde geranium. Voor de rest is alles weg." Sinds de oprichting van het stadsnatuurreservaat zijn er in totaal 156 soorten planten en dieren op het veld gesignaleerd, aldus de directeur.

Motormaaier

De directeur gaat niet uit van opzet, maar is wel geïrriteerd. "Dit heeft iemand gedaan die niet heeft nagedacht. Er staan aan twee kanten borden en paaltjes. Je moet je best doen om er met een motormaaier te komen. Dit is echt onnodig."

Het is nog onduidelijk wie verantwoordelijk is voor het maaien. Het museum zegt waarschijnlijk maatregelen te gaan nemen om kaalslag in de toekomst te voorkomen.

Het veld wordt normaal gesproken met een zeis gemaaid. Het kan maanden duren voor de begroeiing weer op peil is."Zeker gezien de huidige droogte is de timing vervelend", zegt Moeliker.Auto rijdt terras op in Gennep, zes gewonden

In de Limburgse plaats Gennep is een auto een terras op gereden. Zeker vijf mensen zijn daarbij lichtgewond geraakt, een andere gewonde moest in het ziekenhuis behandeld worden, meldt de politie. Alle gewonden verkeren buiten levensgevaar.

De bestuurder van het voertuig, een 19-jarige man uit Ottersum, is even verderop in Cuijk aangehouden en wordt binnenkort verhoord. Een motief is nog onduidelijk.

Het is ook niet bekend of de automobilist doelbewust op het terras is ingereden of dat er sprake is van een ongeluk. Nader onderzoek moet dat uitwijzen.Jullie vragen over anti-racismeprotest VS: hoe kon het zo escaleren en wat doet Trump?

De betogingen in de Verenigde Staten waren gisteren minder gewelddadig dan voorgaande dagen, maar in omvang zijn ze nog altijd enorm. In alle 50 staten gaan mensen inmiddels de straat op tegen politiegeweld en (institutioneel) racisme. Correspondent Marieke de Vries beantwoordde jullie vragen over de situatie in een live Q&A. Een overzicht van de belangrijkste vragen:

Wat doet Trump aan de demonstraties?

In het begin was het gevoel dat hij alleen maar olie op het vuur gooide, zegt De Vries. "Trump zei: when the looting starts, the shooting starts. Dat werd al regelrechte bedreiging ervaren door de demonstranten."

"Waar hij het vooral niet over had was het racisme benoemen in de Amerikaanse samenleving. Hij heeft op geen enkel moment gezegd: ik begrijp jullie. Dat zorgt voor onbegrip bij de demonstranten."

Hoe heeft dit zo kunnen escaleren in de Verenigde Staten?

"Dit is niet de eerste keer natuurlijk dat we dit soort rellen zien. Dit gaat over hoe de ongelijkheid tussen de verschillende bevolkingsgroepen nog steeds leeft."

"De demonstraties zijn wel groter nu. Het wordt breder gedragen. Je merkt ook dat mensen genoeg hebben van drie jaar geluiden uit het Witte Huis die witte overheersing niet afkeuren."

Hoe denken betogers over de coronacrisis? Hoe zit het met het afstand houden?

"Ik heb mij persoonlijk verbaasd over wat hier gebeurd is. Pas afgelopen vrijdag ging de lockdown eraf, hier in Washington. De straten waren vorige week nog verlaten; het was een spookstad. Iedereen was bang voor het virus en hield zich zeer strak aan de richtlijnen."

Vrijdagavond was er gelijk een grote demonstratie in Washington en stonden mensen schouder aan schouder te betogen. "Ik heb natuurlijk gevraagd hoe dat kon. Een dominee in een van de zwarte wijken in de buurt zei: 'dit zegt genoeg, dat mensen hun leven hiervoor riskeren.'"

Is de manier waarop de agent handelde bij George Floyd onderdeel van de politieopleiding?

"Iemand op deze manier kort in toom houden, dat zal vast langskomen in de opleiding. Maar het is niet onderdeel van de opleiding om iemand 8 minuten en 46 seconden, zo lang was het exact, zijn nek en halsslagaderen te beknellen. Dat staat in geen enkel opleidingsboekje."

Zijn er leden van de extreemlinkse actiegroep Antifa gearresteerd?

"Ik heb een paar arrestaties langs zien komen, maar aantallen kan ik niet zeggen. Dat was twee nachten geleden, toen het het heftigst was."

De arrestaties waren in de nacht na de law and order-speech van president Trump. "Toen veranderde Washington ook in een staat van beleg. Ik heb het nog nooit zo gezien hier. Op iedere hoek van de straat waren wel legervoertuigen te vinden."

Wil je de hele Q&A met Marieke de Vries terugkijken? Dat kan in de video hieronder.Doetinchemse ambtenaar 'verduisterde ruim een miljoen euro'

Een ambtenaar van de gemeente Doetinchem heeft sinds 2007 meer dan een miljoen euro achterovergedrukt, stelt de Gelderse gemeente.

Doetinchem heeft de betrokken ambtenaar deze week op staande voet ontslagen en doet aangifte bij de politie. Ook zegt de gemeente alles in het werk te stellen om het verduisterde bedrag terug te krijgen.

De gemeente zegt een onderzoek gestart te zijn nadat bij de gemeentelijke vertrouwenspersoon een interne melding was binnengekomen. In een verklaring laat het college van burgemeester en wethouders weten "verbijsterd" te zijn dat dit heeft kunnen gebeuren. Ze zijn "zeer teleurgesteld dat een (inmiddels ex-)collega jarenlang het vertrouwen ernstig beschaamd heeft".

Om herhaling te voorkomen heeft het college het management van de gemeentelijke organisatie opdracht gegeven de interne procedures en controlemechanismen zo snel mogelijk structureel te verbeteren, meldt Omroep Gelderland.Verwerkingstijd: 0.07 seconden
1,995,617 unieke bezoeken