obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
Enquête: De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!" ja 81% [17 stemmen]
81% [17 stemmen]

nee
Enquête: De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!" nee 19% [4 stemmen]
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 15 jul 2006

Enquête-archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 75
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen / Registreren

Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

12 mei 2014, 13:21
Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken. “Geregeerd door degenen die het verdienen”, dit is een goed standpunt. Iedereen die zijn best doet en hard werkt moet goed kunnen v

23 juni 2012, 20:13
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Hieronder de laatste 5 Forum reacties. Naar het complete »Forum«.

  Onderwerpen X bekeken Antw. Laatste bericht
Geen nieuwe berichten

Belgische politie waarschuwt voor nieuwe vind-ik-leuk-knop Facebook

« Ga naar bericht

De Belgische politie geeft een opvallende waarschuwing. Gebruikers van Facebook moeten wat de politie betreft Facebooks nieuwe vind-ik-leuk-knoppen niet gebruiken. Facebook is een marketingkampioe...

  Privacy « Meer onderwerpen
1569 0 karel
13 mei 2016, 17:01
Geen nieuwe berichten

Hulp bij Masterscriptie gezocht!

« Ga naar bericht

Beste deelnemer aan het forum Kiesverstandig, Ik studeer op dit moment aan de Universiteit van Utrecht. Voor mijn masterscriptie ben ik momenteel bezig met kennis vergaren voor een contrastief o...

  Algemeen « Meer onderwerpen
1580 0 LM5NL
25 mrt 2016, 20:31
Geen nieuwe berichten

auto's versturen privacygevoelige data naar de fabrikant

« Ga naar bericht

Steeds meer moderne auto's versturen privacygevoelige data naar de autofabrikant, zonder dat de bestuurder dat weet. Het gaat om informatie zoals de laatste honderd bezochte parkeerplaatsen, routes...

  Privacy « Meer onderwerpen
1906 0 karel
28 nov 2015, 09:07
Geen nieuwe berichten

Stuur soldaten op vakantie naar de Oekraïne

« Ga naar bericht

Tip voor de politici. Stuur soldaten op vakantie naar de Oekraïne.

  Dit wil ik kwijt! « Meer onderwerpen
2778 0 kiesverstandig
02 sep 2014, 20:08
Geen nieuwe berichten

##### Sterrenhotel HVB

« Ga naar bericht

***** Sterrenhotel HVB Zoekt u ruimte en rust, dan bent u hier op de juiste plek. Dit hotel is prachtig gelegen in een bosrijke omgeving. De luxe suites zijn voorzien van een eenpersoonsbed in...

  Algemeen « Meer onderwerpen
4802 0 HansjeOngelijk
15 mei 2014, 16:18

Stemrecht of Stemplicht

stem ongeldig verklarenDe verkiezingen komen er weer aan!

U wordt weer doodgegooid met mooie praatjes van politici die graag uw stem willen.
Maar waarom zou u op ze stemmen? Vanwege het advies van een oncontroleerbare stemwijzer? Om het mooie partijprogramma? Hebt u die gelezen en kunt u zich daarin vinden?
Het is eigenlijk een keuze uit allemaal slechte programma's!

Mijn stelling is dan ook dat er niets te kiezen valt tijdens de verkiezingen!

Én van wat de heren politici beloofd hebben tijdens de verkiezingen is zelden wat nagekomen. Onder het mom van coalitie besprekingen worden beloftes gebroken. En wij de kiezers trappen er in.

U kunt echter wel degelijk een signaal afgeven aan de politiek zonder een protest stem op een "tegen" partij uit te brengen.

Lees hieronder hoe!

Een grote groep mensen maakt geen gebruik van hun stemrecht.
Ik wil U oproepen toch te gaan stemmen, maar dan om Uw stem ongeldig te laten verklaren!


Misschien herkent u zichzelf in een van onderstaande redenen;

- geen enkele partij / politici verdient mijn stem.
- ik heb toch geen invloed.
- wat ik ook kies, politici zitten er voor hun eigen belang.
- die spelletjes in Den Haag ben ik zat.
- ze houden mekaar toch de hand boven het hoofd.
- macht corrumpeert.

Mijn missie met deze website is U aan te sporen toch van Uw stemrecht gebruik te maken!

Als U niet stemt dan;

- wordt U tot de zwijgende meerderheid gerekend.
- geeft U eigenlijk aan dat U het wel best vind zo.

Om te laten zien dat U het anders wil, maakt U toch de gang naar de stembus! Maar zet u een groot kruis over het stembiljet om uw stem ongeldig te laten verklaren!. Dit kan anoniem!

Verloopt de verkiezing per stemcomputer, geeft U dan bij het afgeven van de oproepkaart aan dat u uw stem ongeldig wilt laten verklaren!. Je wordt echter met naam en toenaam geregistreerd als stemweigeraar en dat is onacceptabel!

Stem ongeldig verklaren, is iets anders dan blanco stemmen, ook dan is uw stem ongeldig! Maar wordt uw komst wel in het opkomstpercentage meegenomen en doet U mee aan de poppenkast. Ook is het mogelijk dat op basis van kiesdrempel en opkomstpercentage toch nog "rest" zetels verdeeld worden.

Op deze wijze kunt U aan de politiek in Den Haag de boodschap overbrengen dat het anders moet!
En hoeft u geen protest stem uit te brengen door op een omstreden partij te stemmen.
Tot de volgende verkiezingen kunt u hieronder uw stem laten gelden!

Nieuws


Er is nog geen nieuws geplaatst

Nieuws Bank

No items available for syndication from this feed.

Parlement & Politiek

Raad van State gaat adviezen vereenvoudigen
DEN HAAG (PDC) - De Raad van State gaat voortaan op een eenvoudigere manier adviezen uitbrengen over wetsvoorstellen. De Afdeling advisering hanteerde voorheen zes manieren om een wetsvoorstel te kwalificeren. Dat gaat de Raad van State terugbrengen naar vier. Met deze maatregel wil dit Hoog College van Staat de boodschap van haar adviezen beter overbrengen.

Eva Akerboom (PvdD) beëdigd als Tweede Kamerlid
DEN HAAG (PDC) - Vanmiddag is Eva Akerboom beëdigd als lid van de Tweede Kamer voor de fractie van de Partij voor de Dieren. Zij vervangt tijdelijk Femke Merel van Kooten-Arissen, die met zwangerschapsverlof is.

Twee Eerste Kamerleden beëdigd
DEN HAAG (PDC) - In de Eerste Kamer zijn twee nieuwe leden beëdigd. Mevrouw Floriske van Leeuwen wordt senator namens de Partij van de Dieren. Zij vervangt Christine Teunissen, die zelf tijdelijk de plaats in de Tweede Kamer overneemt van de zieke Marianne Thieme. Van Leeuwen is sinds 2006 partijvoorzitter van haar partij.

Vier PvdA'ers in de race als lijsttrekker voor de Eerste Kamer
DEN HAAG (PDC) - Er zijn bij de PvdA maar liefst vier kandidaten die een gooi willen doen naar het lijsttrekkerschap van die partij voor de Eerste Kamer. Esther-Mirjam Sent is op dit moment fractievoorzitter en wil dat graag blijven. Haar concurrenten voor die positie zijn Ruud Koole, Mei Li Vos en Jeroen Recourt.

Christine Teunissen (PvdD) beëdigd als Tweede Kamerlid
DEN HAAG (PDC) - Vanaf vandaag is Christine Teunissen van de Partij voor de Dieren officiëel Tweede Kamerlid. Aan het begin van de middagvergadering werd zij beëdigd door de Kamervoorzitter. Zij vervangt tijdelijk de zieke Marianne Thieme.

NOS.nl nieuws

Cadeautje van de baas helpt bij stoppen met roken

Stoppen met roken blijkt kansrijker als mensen op hun werk een groepstraining volgen en beloond worden voor hun prestatie. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit Maastricht waarvan The Lancet Public Health vandaag de resultaten publiceert.

Van alle deelnemers aan de stoptraining bleken degenen die hiervoor werd beloond significant vaker na een jaar nog steeds niet te roken.

De Maastrichtse onderzoekers verdeelden ruim 600 rokende werknemers van tientallen bedrijven uit uiteenlopende sectoren in een onderzoeksgroep en een controlegroep. Alle deelnemers aan de studie volgden op hun werk een groepstraining van zeven sessies van anderhalf uur om te stoppen met roken.

Cadeaubonnen

De helft van de deelnemers kreeg na het afronden van de cursus een cadeaubon van 50 euro. Als ze het na drie maanden nog steeds volhielden kregen ze nog zo'n cadeaubon. Zes rookvrije maanden werden beloond met een derde bon van 50 euro. Wie na een jaar nog steeds niet rookte, ontving een cadeaubon van 200 euro.

Van alle rokers in de onderzoeksgroep rookte 41 procent na een jaar nog steeds niet. Van de deelnemers in de controlegroep, die geen cadeaubonnen kreeg, was slechts 26 procent na een jaar nog altijd rookvrij.

Hoe langer rookvrij hoe beter

Uit eerder onderzoek was al duidelijk dat de kans dat mensen na een stoptraining weer gaan roken kleiner wordt naarmate er meer tijd verstrijkt. Deze studie bevestigt dat beeld.

Zowel in de groep die beloond werd als in de controlegroep begonnen veruit de meeste mensen die terugvielen binnen een half jaar weer te roken. In het tweede halfjaar van de onderzoeksperiode vielen nog maar weinig mensen terug in hun slechte gewoonte.

"Als een bedrijf zijn werknemers een groepstraining om te stoppen met roken aanbiedt, in combinatie met een beloning, dan werkt dat uiterst effectief", zegt Onno van Schayck, hoogleraar preventieve geneeskunde. "En daarvoor hoef je niet heel grote bedragen uit te geven. Het gaat om de combinatie van de cursus en een beloning. In een Zwitsers onderzoek waarbij mensen 1600 euro kregen als ze na een jaar nog gestopt waren met roken, maar géén cursus, lukte het nog geen tien procent van de rokers om te stoppen."

Lageropgeleiden net zo kansrijk

De aanpak werkte vergelijkbaar goed bij mensen uit verschillende inkomensgroepen en met verschillende opleidingsniveaus. Dat is opmerkelijk omdat de ervaring is dat lageropgeleiden met een laag inkomen doorgaans lastiger te bereiken zijn met stoppen-met-roken-programma's.

"Dat is misschien wel het mooiste resultaat van ons onderzoek", zegt Van Schayck. "Tot nu toe was het steeds heel lastig om die bevolkingsgroep te bereiken. En ook om ze te helpen het stoppen met roken vol te houden. Er zijn heel veel studies gedaan die laten zien dat het juist bij die groep mensen mislukt. Daarom zijn we ontzettend blij met de uitkomst van onze studie waarin het wél lukt."

Baten overstijgen kosten

Ook de werkgevers die de stoppen-met-roken-cursussen hebben aangeboden aan hun personeel - en in de helft van de gevallen ook een beloning hebben gegeven - zijn volgens Van Schayck enthousiast.

"De kosten die ze maken voor dit programma vallen in het niet bij de kosten als gevolg van werkuitval door rookpauzes die mensen nemen, ziekteverzuim dat samenhangt met roken, ernstige ziekten die mensen oplopen en vroegtijdig overlijden."Fel protest bij Indiase tempel nu 'onreine' vrouwen binnen mogen

Bij een hindoetempel in het zuiden van India weerhouden honderden demonstranten vrouwen ervan het heiligdom binnen te gaan. Voor het eerst sinds eeuwen mogen vrouwen van alle leeftijden de tempel in, maar orthodoxe hindoes verzetten zich fel hiertegen.

Eeuwenlang was de Sabarimala-tempel in de zuidelijke deelstaat Kerala verboden voor menstruerende vrouwen tussen de 10 en 50 jaar. Vorige maand besliste het Indiase Hooggerechtshof dat alle vrouwen voortaan de tempel binnen mogen.

Sindsdien protesteren duizenden conservatieve hindoes, mannen én vrouwen, tegen dit besluit.

Gedwongen terugkeer

Vandaag opende het hindoeïstische heiligdom voor het eerst sinds het besluit van het Hooggerechtshof zijn deuren. Hordes actievoerders blokkeerden de weg naar de tempel, om zo de vrouwen toegang te weigeren. Auto's en bussen werden gecontroleerd op vrouwelijke passagiers, die vervolgens gedwongen werden rechtsomkeert te maken.

Honderden agenten zijn ingezet om de vrouwelijke gelovigen te beschermen tegen de actievoerders.

Onrein

De Indiase wet ziet goden als rechtspersonen. Ayyappa, de godheid waar de tempel aan gewijd is, is volgens de traditie strikt celibatair. Volgens de orthodoxe hindoes worden de rechten van Ayyappa geschonden nu vruchtbare en menstruerende vrouwen de tempel mogen betreden. Sommige hindoes zien menstruerende vrouwen als onrein.

De Sabarimala-tempel is een van de belangrijkste pelgrimsoorden voor hindoes en trekt jaarlijks miljoenen gelovigen.Russische trollen twitterden 1400 keer over MH17

Twitter-accounts die werden aangestuurd door de Russische trollen uit Sint-Petersburg hebben 1400 keer over vliegramp MH17 getweet. Dat blijkt uit een analyse van de NOS, op basis van tweets die Twitter vandaag heeft vrijgegeven.

Het gaat om een database met in totaal 9 miljoen berichten van Russische trollen en nog eens 1 miljoen tweets van Iraanse trollen. Dat is inclusief retweets. Trollen zijn veelal nep-accounts die als doel hebben om maatschappelijke onrust te stoken of om een bepaalde (politieke) boodschappen te verspreiden.

De berichten zijn verstuurd door 3814 accounts die Twitter in verband heeft gebracht met het in Sint-Petersburg gevestigde Internet Research Agency. Nog eens 770 accounts komen uit Iran. Twitter en Facebook maakten in augustus van dit jaar bekend Iraanse nep-accounts te hebben verwijderd.

Eerste tweet op dag van crash

In totaal vond de NOS 2693 tweets waarin het trefwoord 'MH17' was te vinden, dit is inclusief retweets. De eerste tweet werden verstuurd op 17 juli 2014, op de dag van de crash. De laatste tweet die werd gevonden is verstuurd op 28 mei van dit jaar. De Iraanse trollen noemen MH17 in 157 berichten.

Het bericht dat het meest werd gedeeld - 283 retweets - is geschreven in het Russisch, op de dag dat het onderzoeksteam JIT bekendmaakte dat de Buk-raket uit Rusland kwam en afgeschoten was in rebellengebied: "Belangrijkste conclusie van het MH17-rapport: we wijzen de Russische kant als schuldige aan, maar zolang we nog niet alle details hebben, wacht tot 2018."

Het bericht dat daarna het meest werd gedeeld - 202 keer - is afkomstig van dezelfde maker, die de gebruikersnaam 'DonetskNovosti' heeft: "De MH17 is neergeschoten boven het dorp Grabovo. Wie hersens in zijn hoofd heeft en geen zaagsel begrijpt dat Oekraïne hem heeft neergeschoten." Het account had ruim 45.000 volgers.

Afgezien van MH17 lijkt Nederland niet zo interessant te zijn voor de Russen. PVV-leider Geert Wilders wordt wel 245 keer genoemd. Door de Iraanse trollen wordt het Twitter-account van Wilders, @geertwilderspvv, acht keer aangeschreven.

Meeste tweets in het Russisch

De tweets over Nederland zijn maar een fractie van het totale aantal van 10 miljoen. Het digitale forensische lab van denktank Atlantic Council kreeg eerder al toegang tot alle tweets en kon zo de belangrijkste zaken op een rij zetten.

De denktank constateert dat verreweg de meeste berichten in het Russisch zijn geschreven, met een piek in het tweede kwartaal van 2014. De Iraanse trollen propageerden berichten van het regime in het buitenland.

Daarnaast zeggen de onderzoekers dat de Russen "meerdere doelen" hadden. Waaronder het beïnvloeden van de Amerikaanse presidentsverkiezingen om te verhinderen dat Hillary Clinton zou winnen. Tegelijkertijd waren ze gericht op het polariseren van online gemeenschappen in Amerika.

Ook zegt de denktank dat de trollen zich op iedereen richtten: ras, politieke of bijvoorbeeld seksuele voorkeur maakte niet uit. Een andere belangrijke conclusie - die al wel vaker getrokken is - is dat de trollen buiten de VS weinig impact lijken te hebben gehad.Eva Jinek wint Sonja Barend Award voor interview Denk-politicus

Eva Jinek heeft de Sonja Barend Award 2018 gewonnen. Ze kreeg de vakprijs voor haar interview met Denk-politicus Farid Azarkan. Het gesprek ging over een 'nepadvertentie' waarmee Denk de PVV in een kwaad daglicht wilde stellen.

Interview-veteraan Sonja Barend reikte de onderscheiding voor het beste tv-interview van het jaar uit in De Wereld Draait Door.

Jinek, begin september bevallen van een zoon, nam de prijs geëmotioneerd in ontvangst:

"Jinek is alert, streng en oprecht geïnteresseerd. Ze laat haar sluwe gesprekspartner niet ontsnappen. Een spannend spel om naar te kijken, mede dankzij het sfeerverhogende element van live televisie", oordeelde jurylid Jean-Pierre Geelen van de Volkskrant.

Sonja Barend noemde Eva Jinek "de gedroomde winnaar":

Onder de tien genomineerden waren Adriaan van Dis en Coen Verbraak. Van Dis was genomineerd voor zijn gesprek met de Britse acteur Stephen Fry over zijn leven. Verbraak was in de race voor zijn interview in het programma Kijken in de ziel met de gereformeerde predikant Floris van Binsbergen. Van Dis eindigde als tweede, Verbraak als derde.

Van der Laan

Het was de tiende keer dat de interviewprijs, georganiseerd door de VARAgids, werd uitgereikt. Vorig jaar won Janine Abbring de award voor haar gesprek in Zomergasten met de zieke burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam.Wildlife-fotograaf van het jaar had het perfecte plaatje al in zijn hoofd

"Mooier kon ik het niet hebben. De mannetjesaap met zijn behaarde rug naar me toe, zijn blauwe kop gedraaid." De Nederlandse fotograaf Marsel van Oosten wist direct dat dit het moment was toen hij de twee apen zag zitten. "Ik moet nu als de donder die foto maken, dacht ik, want dit is bijzonder."

En het bleek zo te zijn. Van Oostens foto van twee stompneusapen bracht hem gisteren de prijs van Wildlife Photographer of the Year 2018. In Londen bleek hij niet alleen de winnaar in de categorie 'Dierenportretten', maar werd hij ook uitgeroepen tot overall winnaar. "De prijs kwam als de spreekwoordelijke donderslag bij heldere hemel. Ik liep als een soort zombie naar het podium en gaf daar vervolgens een super slechte speech. Ik kon echt niks uitbrengen."

Van Oosten maakte zijn winnende foto twee jaar geleden, in het zuidwesten van China in het Qinling-gebergte. "In eerste instantie waren mijn vrouw en ik van plan om landschappen te fotograferen", vertelt Van Oosten. "Maar als ik er dan toch ben, vind ik het leuk om te zien wat voor dieren er in die omgeving de moeite waard zijn om te fotograferen. Toen stuitte ik op deze apen."

Van Oosten vond de apen niet alleen bijzonder, hij ontdekte ook dat ze bedreigd zijn. "Vanaf dat moment was ik vastbesloten om ze op te zoeken en er foto's van te maken."

Het maken van een foto zit voor Van Oosten voor het grootste deel in de voorbereiding. "Foto's maak ik heel vaak al in mijn hoofd, voordat ik aankom op zo'n locatie." Dat was in dit geval ook zo. Zo'n twee weken lang verzamelde Van Oosten zoveel mogelijk informatie over wat hij kon verwachten. Hij las over de apen, probeerde hun gedrag te begrijpen en zocht uit in welke situaties hij terecht kon komen.

"Ik had snel door: hun leefomgeving is heel bosrijk. Dus dat betekent veel bomen en groen." Eigenlijk een omgeving die Van Oosten normaliter niet opzoekt. "Ik hou van opgeruimde, bijna klinische foto's. Tot een paar jaar geleden vermeed ik daarom bossen, daar is zoveel afleiding." Maar om de stompneusapen vast te leggen, moest hij wel de natuur in.

Hij las zich ook in over het klimaat van het gebied. "De frisse groene kleur van de bomen heb je natuurlijk niet het hele jaar door." Was hij in een droger seizoen gegaan, dan had hij een totaal andere achtergrond gekregen.

En ook het gedrag van de dieren bestudeerde hij vooraf. "Ze hebben de irritante gewoonte om hoog in de bergen te zitten", vertelt Van Oosten. Voor die apen daar is het makkelijk om te bewegen, maar voor mensen is het een stuk minder makkelijk. "Het werd dus klauteren over omgevallen bomen en berghellingen."

Het plaatje in zijn hoofd

Om te voorkomen dat hij als een kip zonder kop door het bos zou trekken, ging Van Oosten heel gericht op zoek naar het plaatje in zijn hoofd.

"Ik wilde per se een mannetjesaap. De mannetjes hebben heel lang haar op hun rug, dat is zo bijzonder, het zijn bijna manen. Dat wilde ik heel graag op de foto zetten." Met die voorwaarde betekende het dus dat hij de apen van achter moest vastleggen. "Maar dan zie je de kop niet", gaat Van Oosten verder. Ook die wilde hij graag op de foto. "Hun kop is blauw, dat is zo raar." Tot slot wilde hij graag dat de "verzadigde warme kleur" van de dieren goed naar voren zou komen.

Met een lokale onderzoeker ging hij het leefgebied van de apen in, op zoek naar een kleine groep. Meestal leven de stompneusapen in grote groepen. "Als ik daar tussen ga lopen dan is het totale chaos", wist Van Oosten. Dus volgde hij een kleinere groep, van zo'n vijftig apen, wachtend tot hij het mannetje op de rug kon fotograferen, met zijn blauwe gezicht naar voren.

"Als die scène dan op je pad komt, moet je paraat zijn en meteen die foto kunnen maken. Zo'n scène duurt misschien 1 of 2 seconden en dan is het weg."

Moment van de foto

Met alles wat Van Oosten van tevoren had gelezen, ging hij met zijn camera in zijn hand op pad. "Ik moest manoeuvreren tussen de bomen door en zorgen dat ik op een positie kwam dat ik zowel de rug als de kop kon zien."

Dat moment kwam er, toen een mannetjesaap en een vrouwtje naast elkaar plaatsnamen op een rots. "Ik had het geluk dat bij beide apen de aandacht werd getrokken door een gevecht tussen andere apen. Daardoor draaiden ze hun hoofd", legt Van Oosten uit.

De apen hebben een hele hiërarchische structuur, gaat hij verder. "De mannetjesapen zijn continu hun positie aan het bevechten in zo'n groep en dat gaat met kabaal en agressie gepaard. Als dat gebeurt dan kijken de de andere apen op naar zo'n opstootje." Dat gebeurde ook op het moment dat Van Oosten de foto maakte.

De scène die hij van te voren had bedacht matchte perfect met het beeld van dat moment. Dan zijn er een paar stressvolle seconden, beschrijft Van Oosten. "Ga ik alles perfect doen, bedenk je dan. Want de natuur heeft het perfecte plaatje aangeleverd, maar ik moet het nog wel vastleggen op mijn manier."

De beste

Het lukte Van Oosten. De jury noemt zijn foto een 'sensationeel portret'. Uit meer dan 45.000 foto's vanuit 95 verschillende landen was Van Oostens foto de allerbeste.

"Het is een symbolische herinnering aan de schoonheid van de natuur en die laat zien hoe uitgeput we raken als de natuur afneemt. Het is een kunstwerk dat het waard is om in elke galerij in de wereld opgehangen te worden", zei de jury.

Benieuwd naar de concurrerende foto's? Bekijk ze hier allemaal of zie hieronder een selectie:Verwerkingstijd: 0.48 seconden
1,831,512 unieke bezoeken