obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
Enquête: De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!" ja 81% [17 stemmen]
81% [17 stemmen]

nee
Enquête: De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!" nee 19% [4 stemmen]
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 15 jul 2006

Enquête-archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 75
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen / Registreren

Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

12 mei 2014, 13:21
Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken. “Geregeerd door degenen die het verdienen”, dit is een goed standpunt. Iedereen die zijn best doet en hard werkt moet goed kunnen v

23 juni 2012, 20:13
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Hieronder de laatste 5 Forum reacties. Naar het complete »Forum«.

  Onderwerpen X bekeken Antw. Laatste bericht
Geen nieuwe berichten

Belgische politie waarschuwt voor nieuwe vind-ik-leuk-knop Facebook

« Ga naar bericht

De Belgische politie geeft een opvallende waarschuwing. Gebruikers van Facebook moeten wat de politie betreft Facebooks nieuwe vind-ik-leuk-knoppen niet gebruiken. Facebook is een marketingkampioe...

  Privacy « Meer onderwerpen
1524 0 karel
13 mei 2016, 17:01
Geen nieuwe berichten

Hulp bij Masterscriptie gezocht!

« Ga naar bericht

Beste deelnemer aan het forum Kiesverstandig, Ik studeer op dit moment aan de Universiteit van Utrecht. Voor mijn masterscriptie ben ik momenteel bezig met kennis vergaren voor een contrastief o...

  Algemeen « Meer onderwerpen
1519 0 LM5NL
25 mrt 2016, 20:31
Geen nieuwe berichten

auto's versturen privacygevoelige data naar de fabrikant

« Ga naar bericht

Steeds meer moderne auto's versturen privacygevoelige data naar de autofabrikant, zonder dat de bestuurder dat weet. Het gaat om informatie zoals de laatste honderd bezochte parkeerplaatsen, routes...

  Privacy « Meer onderwerpen
1867 0 karel
28 nov 2015, 09:07
Geen nieuwe berichten

Stuur soldaten op vakantie naar de Oekraïne

« Ga naar bericht

Tip voor de politici. Stuur soldaten op vakantie naar de Oekraïne.

  Dit wil ik kwijt! « Meer onderwerpen
2720 0 kiesverstandig
02 sep 2014, 20:08
Geen nieuwe berichten

##### Sterrenhotel HVB

« Ga naar bericht

***** Sterrenhotel HVB Zoekt u ruimte en rust, dan bent u hier op de juiste plek. Dit hotel is prachtig gelegen in een bosrijke omgeving. De luxe suites zijn voorzien van een eenpersoonsbed in...

  Algemeen « Meer onderwerpen
4542 0 HansjeOngelijk
15 mei 2014, 16:18

Stemrecht of Stemplicht

stem ongeldig verklarenDe verkiezingen komen er weer aan!

U wordt weer doodgegooid met mooie praatjes van politici die graag uw stem willen.
Maar waarom zou u op ze stemmen? Vanwege het advies van een oncontroleerbare stemwijzer? Om het mooie partijprogramma? Hebt u die gelezen en kunt u zich daarin vinden?
Het is eigenlijk een keuze uit allemaal slechte programma's!

Mijn stelling is dan ook dat er niets te kiezen valt tijdens de verkiezingen!

Én van wat de heren politici beloofd hebben tijdens de verkiezingen is zelden wat nagekomen. Onder het mom van coalitie besprekingen worden beloftes gebroken. En wij de kiezers trappen er in.

U kunt echter wel degelijk een signaal afgeven aan de politiek zonder een protest stem op een "tegen" partij uit te brengen.

Lees hieronder hoe!

Een grote groep mensen maakt geen gebruik van hun stemrecht.
Ik wil U oproepen toch te gaan stemmen, maar dan om Uw stem ongeldig te laten verklaren!


Misschien herkent u zichzelf in een van onderstaande redenen;

- geen enkele partij / politici verdient mijn stem.
- ik heb toch geen invloed.
- wat ik ook kies, politici zitten er voor hun eigen belang.
- die spelletjes in Den Haag ben ik zat.
- ze houden mekaar toch de hand boven het hoofd.
- macht corrumpeert.

Mijn missie met deze website is U aan te sporen toch van Uw stemrecht gebruik te maken!

Als U niet stemt dan;

- wordt U tot de zwijgende meerderheid gerekend.
- geeft U eigenlijk aan dat U het wel best vind zo.

Om te laten zien dat U het anders wil, maakt U toch de gang naar de stembus! Maar zet u een groot kruis over het stembiljet om uw stem ongeldig te laten verklaren!. Dit kan anoniem!

Verloopt de verkiezing per stemcomputer, geeft U dan bij het afgeven van de oproepkaart aan dat u uw stem ongeldig wilt laten verklaren!. Je wordt echter met naam en toenaam geregistreerd als stemweigeraar en dat is onacceptabel!

Stem ongeldig verklaren, is iets anders dan blanco stemmen, ook dan is uw stem ongeldig! Maar wordt uw komst wel in het opkomstpercentage meegenomen en doet U mee aan de poppenkast. Ook is het mogelijk dat op basis van kiesdrempel en opkomstpercentage toch nog "rest" zetels verdeeld worden.

Op deze wijze kunt U aan de politiek in Den Haag de boodschap overbrengen dat het anders moet!
En hoeft u geen protest stem uit te brengen door op een omstreden partij te stemmen.
Tot de volgende verkiezingen kunt u hieronder uw stem laten gelden!

Nieuws


Er is nog geen nieuws geplaatst

Nieuws Bank

No items available for syndication from this feed.

Parlement & Politiek

Frank de Grave voorgedragen als lid Raad van State
DEN HAAG (PDC) - Senator Frank de Grave (VVD) is voorgedragen als lid van de Raad van State. Sinds 2011 is De Grave lid van de Eerste Kamer. Daarvoor was hij onder andere lid van de Tweede Kamer, minister van Defensie, wethouder en waarnemend burgemeester van Amsterdam.

Oud-Kamerlid Willie Dille overleden
DEN HAAG (PDC) - Op woensdag 8 augustus 2018 is oud-Tweede Kamerlid en gemeenteraadslid voor de Haagse PVV Willie Dille overleden. Zij overleed plotseling op 53-jarige leeftijd.

Oud-parlementariër Hannie van Leeuwen overleden
DEN HAAG (PDC) - Op 1 augustus is op 92-jarige leeftijd oud-ARP- en CDA-politica Hannie van Leeuwen overleden. Zij was twaalf jaar Tweede Kamerlid (1966-1978) en op latere leeftijd twaalf jaar Eerste Kamerlid (1995-2007). Daarnaast vervulde zij vele bestuursfuncties, met name in de zorgsector, en was zij onder meer raadslid, wethouder en burgemeester.

Oud-politicus Anne Vermeer op 101-jarige leeftijd overleden
DEN HAAG (PDC) - In zijn woonplaats Arnhem is afgelopen donderdag oud-politicus Anne Vermeer overleden. Hij was 101 jaar. Vermeer was bijna 21 jaar (1966-1987) Eerste Kamerlid voor de PvdA. Ook was hij 7 jaar (1956-1963) Tweede Kamerlid en 14 jaar gedeputeerde voor de provincie Gelderland.

Achtergrond: Blok niet de eerste die zich onverstandig uitliet
Stef Blok is niet de eerste bewindspersoon die door ongelukkige uitspraken in politieke problemen kwam. Zijn voorganger Halbe Zijlstra is uiteraard ook in dat opzicht de bekendste 'voorganger'.

NOS.nl nieuws

CDA-coryfee Elco Brinkman kondigt vertrek uit politiek aan

CDA-fractievoorzitter in de Eerste Kamer Elco Brinkman verlaat halverwege volgend jaar de politiek. In een interview met NRC Handelsblad vertelt de 70-jarige partijprominent dat hij plaats wil maken voor een nieuwe generatie en zich "met de kleinkinderen gaat bemoeien".

Volgens Brinkman had het CDA-bestuur hem gevraagd om opnieuw lijsttrekker te zijn bij de verkiezingen van komend jaar. Maar daar had hij geen zin meer in. "Politiek is voor mij steeds meer een herhalingsoefening geworden."

In het interview hekelt Brinkman bovendien het huidige politieke klimaat in de Eerste Kamer. "Mijn frustratie is dat we onze kerntaak uit het oog verliezen. We zijn er om de grote lijnen in de gaten te houden. Maar dat wordt overschaduwd door politieke belangen. Het binnenharken van de laatste stem om een meerderheid te behalen, dat weegt nu veel zwaarder."

Invloedrijkste Nederlander

Brinkman zit sinds juni 2011 in de Eerste Kamer. Daarvoor was hij onder meer jarenlang voorzitter van Bouwend Nederland, de branchevereniging van bouw- en infrabedrijven. Dankzij die functie en zijn vele bijbanen werd hij enkele malen uitgeroepen tot invloedrijkste Nederlander.

In de jaren 80 was hij minister van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur, toen partijgenoot Ruud Lubbers premier was. Brinkman werd door Lubbers aangewezen als opvolger, die de kar bij de verkiezingen van 1994 moest trekken. Maar vlak voor die stembusgang kondigde Lubbers aan niet op nummer 1 Brinkman, maar op nummer 3 Ernst Hirsch Ballin te stemmen. Het CDA verloor mede door het machtsvacuüm in de partij twintig zetels.Bittere verwijten bij eerste begrafenissen slachtoffers ramp Genua

Bij de begrafenissen van de eerste slachtoffers van de ramp met de Morandi-brug in Genua waren bij nabestaanden bittere verwijten te horen. Naast verdriet was er veel woede jegens de Italiaanse autoriteiten, die verantwoordelijk worden gehouden voor het instorten van de brug, waardoor 38 mensen omkwamen.

De begrafenissen waren in Torre del Greco, bij Napels, de woonplaats van vier Italiaanse twintigers die verongelukten toen ze op weg waren naar Frankrijk voor vakantie.

Zaterdag is er een dag van nationale rouw en is er een staatsbegrafenis voor slachtoffers. Lang niet alle nabestaanden hebben gekozen voor die plechtigheid. Ze zeggen dat ze in kleine kring afscheid willen nemen.

Toezicht

Anderen willen even niets met de overheid te maken hebben, omdat die nalatig zou zijn geweest bij het toezicht op de veiligheid van de Morandi-brug.

Onder de critici was ook de kardinaal van Napels, Crescenzio Sepe. "Niemand mag sterven door verwaarlozing, door zorgeloosheid, door onverantwoord gedrag", zei hij.Rechter in zaak-Manafort wordt bedreigd

De rechter in de zaak tegen Paul Manafort, de oud-campagneleider van president Trump, heeft bedreigingen ontvangen. Waar die over gaan en uit welke hoek ze komen, wil hij niet zeggen.

Eerder zei hij wel dat er veel druk op hem wordt uitgeoefend om de namen van de leden van de jury bekend te maken. Dat doet hij niet, omdat hij bezorgd is om hun veiligheid. De rechter heeft extra beveiliging gevraagd voor zichzelf en voor de juryleden.

Trump zei vandaag dat hij Manafort een "goed mens" vindt. Het proces tegen Manafort noemde hij "triest" en "slecht voor het land".

Fraude

Manafort wordt verdacht van onder meer fraude en witwassen. De juryleden hebben vandaag voor de tweede dag op rij overlegd over de vraag of hij schuldig is. Maandag gaan ze daarmee verder.

De zaak van Manafort is het eerste proces in het onderzoek van de speciaal aanklager Robert Mueller, die de Russische inmenging bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 onderzoekt. Manafort wordt verdacht van het witwassen van 18 miljoen dollar, fraude, heimelijk werk voor een buitenlandse mogendheid en het afleggen van valse verklaringen.

Alle aanklachten hebben te maken met zijn eerdere activiteiten voor de Oekraïense oud-president Janoekovitsj. Manafort hangt maximaal 305 jaar gevangenisstraf boven het hoofd.Van graffiti in de metro tot een speelkaart: Queen Aretha overal in VS herdacht

Van Los Angeles tot in New York wordt Queen of Soul Aretha Franklin herdacht. Op allerlei manieren brachten fans een eerbetoon aan de gisteren overleden zangeres. Soms heel groot, met concert en billboards, maar vaak ook heel klein.

"Het doet pijn aan mijn hart", zegt een rouwende vrouw in Detroit. Voor de New Bethel Baptist Church lagen knuffels, ballonnen en elpees van Franklin. Ze bezocht geregeld een mis in de kerk. "Ze was een pioniersvrouw voor Detroit", zegt de fan trots. "Haar muziek raakt je."

Ook het honkbalteam Detroit Tigers liet er geen twijfel over bestaan wie de koningin was van de stad. "Respect", stond er op het scorebord in het stadion, verwijzend naar een van Franklins grootste hits.

Dezelfde boodschap stond op de gevel van een theater in Detroit. Ook in Franklins geboorteplaats Memphis was haar naam op talloze plekken te zien.

In New York was de metrohalte Franklin Street officieus omgedoopt tot Aretha Franklin Street. Ook waren er songteksten van haar nummers op een trap gezet.

In Amerikaanse media valt te lezen dat de verf van de spontane graffiti-actie inmiddels verwijderd is. "Ik denk dat het een kunststatement was", zegt een passant tegen de New York Post. "Maar ik snap dat het ook een vorm van vandalisme kan zijn."

Aan de Amerikaanse westkust, in Hollywood, brachten fans een eerbetoon bij de tegel van de zangeres op de Walk of Fame. Ook hier waren er volop bloemen en persoonlijke boodschappen neergelegd.

Aretha Franklins status als 'Queen of Soul' werd ook in Los Angeles benadrukt. Op subtiele wijze.Opnieuw geweld Gaza, terwijl gesprekken over akkoord verder gaan

In de Gazastrook hebben opnieuw duizenden Palestijnen gedemonstreerd aan de grens met Israël. De demonstranten gooiden met brandbommen en stenen naar Israëlische militairen, die reageerden met traangas en geweervuur.

Volgens de Palestijnse gezondheidsautoriteiten kwamen daarbij twee Palestijnen om het leven. Zo'n 270 demonstranten raakten gewond, van wie er 60 schotwonden hadden. Het Israëlische leger zegt dat sommige Palestijnen probeerden de grens over te steken en dat het leger "volgens de standaardprocedure" heeft gereageerd.

Het geweld komt op het moment dat in Caïro de laatste hand wordt gelegd aan een akkoord over een bestand tussen Israël en Hamas. De gesprekken worden geleid door Egyptische bemiddelaars.

Mars van de terugkeer

Sinds eind maart protesteren Palestijnen geregeld aan de grens met Israël. Onder de noemer 'Mars van de terugkeer' eisen de Palestijnen, onder hen nazaten van vluchtelingen van de Arabisch-Israëlische Oorlog van 1948, dat zij mogen terugkeren naar gebieden die in Israël liggen.

Ongeveer 170 Palestijnen kwamen de afgelopen maanden om het leven door Israëlisch vuur. In diezelfde periode werd één Israëlische militair gedood door een Palestijnse sluipschutter. Vrijwel dagelijks werd Israël vanuit Gaza bestookt met raketten en brandende vliegers en ballonnen. Op zijn beurt voerde Israël ter vergelding bombardementen uit op Hamas-doelen in Gaza.

Blokkade

De afgelopen weken werd het geweld heviger, maar na de zware gevechten van vorige week donderdag brak een periode van relatieve rust aan. Israël hief daarop de blokkade van goederentransporten naar de Gazastrook op.

Israël vergrootte ook het gebied op de Middellandse Zee waarbinnen de Palestijnen mogen vissen.Verwerkingstijd: 1.83 seconden
1,818,925 unieke bezoeken