obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Leden enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
ja
81% [17 stemmen]

nee
nee
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 15 Jul 2006

Enquête archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 2

· Leden online: 0
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen

Geef gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

You must login to post a message.

No messages have been posted.
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Laatste 5 Forum bijdragen. Het complete overzicht staat » hier «.

  Onderwerp /      Laatste bericht

Belgische politie waarschuwt voor nieuwe vind-ik-leuk-knop Facebook

« Ga naar bericht

De Belgische politie geeft een opvallende waarschuwing. Gebruikers van Facebook moeten wat de politie betreft Facebooks nieuwe vind-ik-leuk-knoppen niet gebruiken. Facebook is een marketingkampioe...

  Privacy « Meer onderwerpen
: 2785
: 1
karel
13 May 2016, 17:01

Hulp bij Masterscriptie gezocht!

« Ga naar bericht

Beste deelnemer aan het forum Kiesverstandig, Ik studeer op dit moment aan de Universiteit van Utrecht. Voor mijn masterscriptie ben ik momenteel bezig met kennis vergaren voor een contrastief o...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 2708
: 1
LM5NL
25 Mar 2016, 20:31

auto's versturen privacygevoelige data naar de fabrikant

« Ga naar bericht

Steeds meer moderne auto's versturen privacygevoelige data naar de autofabrikant, zonder dat de bestuurder dat weet. Het gaat om informatie zoals de laatste honderd bezochte parkeerplaatsen, routes...

  Privacy « Meer onderwerpen
: 2810
: 1
karel
28 Nov 2015, 09:07

##### Sterrenhotel HVB

« Ga naar bericht

***** Sterrenhotel HVB Zoekt u ruimte en rust, dan bent u hier op de juiste plek. Dit hotel is prachtig gelegen in een bosrijke omgeving. De luxe suites zijn voorzien van een eenpersoonsbed in...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 8287
: 1
HansjeOngelijk
15 May 2014, 16:18

Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken

« Ga naar bericht

Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken. "Geregeerd door degenen die het verdienen", dit is een goed standpunt. Iedereen die zijn best doet en hard werkt moet goed kunnen ...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 2830
: 1
socialeongelijkheid10
12 May 2014, 13:22

Verwijs naar deze site

Plain Link: 
BBcode Link: 
HTML Link: 
Tweet over deze site | Deel op Facebook | Deel op LinkedIn

Stemrecht of Stemplicht

stem ongeldig verklarenDe verkiezingen komen er weer aan!

U wordt weer doodgegooid met mooie praatjes van politici die graag uw stem willen.
Maar waarom zou u op ze stemmen? Vanwege het advies van een oncontroleerbare stemwijzer? Om het mooie partijprogramma? Hebt u die gelezen en kunt u zich daarin vinden?
Het is eigenlijk een keuze uit allemaal slechte programma's!

Mijn stelling is dan ook dat er niets te kiezen valt tijdens de verkiezingen!

Én van wat de heren politici beloofd hebben tijdens de verkiezingen is zelden wat nagekomen. Onder het mom van coalitie besprekingen worden beloftes gebroken. En wij de kiezers trappen er in.

U kunt echter wel degelijk een signaal afgeven aan de politiek zonder een protest stem op een "tegen" partij uit te brengen.

Lees hieronder hoe!

Een grote groep mensen maakt geen gebruik van hun stemrecht.
Ik wil U oproepen toch te gaan stemmen, maar dan om Uw stem ongeldig te laten verklaren!


Misschien herkent u zichzelf in een van onderstaande redenen;

- geen enkele partij / politici verdient mijn stem.
- ik heb toch geen invloed.
- wat ik ook kies, politici zitten er voor hun eigen belang.
- die spelletjes in Den Haag ben ik zat.
- ze houden mekaar toch de hand boven het hoofd.
- macht corrumpeert.

Mijn missie met deze website is U aan te sporen toch van Uw stemrecht gebruik te maken!

Als U niet stemt dan;

- wordt U tot de zwijgende meerderheid gerekend.
- geeft U eigenlijk aan dat U het wel best vind zo.

Om te laten zien dat U het anders wil, maakt U toch de gang naar de stembus! Maar zet u een groot kruis over het stembiljet om uw stem ongeldig te laten verklaren!. Dit kan anoniem!

Verloopt de verkiezing per stemcomputer, geeft U dan bij het afgeven van de oproepkaart aan dat u uw stem ongeldig wilt laten verklaren!. Je wordt echter met naam en toenaam geregistreerd als stemweigeraar en dat is onacceptabel!

Stem ongeldig verklaren, is iets anders dan blanco stemmen, ook dan is uw stem ongeldig! Maar wordt uw komst wel in het opkomstpercentage meegenomen en doet U mee aan de poppenkast. Ook is het mogelijk dat op basis van kiesdrempel en opkomstpercentage toch nog "rest" zetels verdeeld worden.

Op deze wijze kunt U aan de politiek in Den Haag de boodschap overbrengen dat het anders moet!
En hoeft u geen protest stem uit te brengen door op een omstreden partij te stemmen.
Tot de volgende verkiezingen kunt u hieronder uw stem laten gelden!

Nieuws


Er is nog geen nieuws geplaatst

Parlement & Politiek

Eerste Kamer stemt in met wetsvoorstel digitale besluitvorming
DEN HAAG (PDC) - Vanmiddag heeft de Eerste Kamer ingestemd met het wetsvoorstel digitale besluitvorming.

Eerste Kamer wil voorlichting Raad van State over digitaal vergaderen
DEN HAAG (PDC) - Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn heeft aan de Eerste Kamer voorgesteld de Raad van State om voorlichting te vragen over vergaderen in crisistijd. Bruijn wil onder andere advies over mogelijkheden voor digitale aanwezigheidsregistratie van Kamerleden en voor digitaal vergaderen en besluiten.

Achtergrond: een zieke minister(-president)
Het is in onze parlementaire geschiedenis niet vaak voorgekomen dat een minister-president lang was uitgeschakeld. Jan Peter Balkenende moest zich in september en oktober 2004 laten vervangen vanwege een ernstige voetinfectie. Vicepremier Gerrit Zalm verving hem toen, onder meer in de algemene beschouwingen.

Tweede Kamer neemt wetsvoorstel digitale besluitvorming aan
DEN HAAG (PDC) - Op 1 april heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel digitale beraadslaging en besluitvorming met algemene stemmen aangenomen. Het voorstel van minister Knops zorgt ervoor dat het openbaar bestuur zo veel mogelijk via de digitale weg door kan gaan tijdens de coronacrisis.

Azarkan neemt leiderschap DENK over van Kuzu
DEN HAAG (PDC) - Op 21 maart heeft Tunahan Kuzu het partijbestuur van DENK laten weten in 2021 geen lijsttrekker te zullen zijn. Hij draagt het fractievoorzitterschap in de Tweede Kamer per direct over aan Farid Azarkan.

NOS.nl nieuws

Gesprekken tussen EU-ministers muurvast, noodfonds vormt struikelblok

De EU-ministers van Financiën hebben de hele nacht vergaderd over een corona-noodpakket voor de zwaarst getroffen EU-landen, maar de gesprekken hebben nog niet tot een akkoord geleid.

De gezamenlijke video-vergadering werd gisteravond rond 19.00 uur afgebroken omdat de verschillen te groot bleken. Daarna werd de hele nacht overlegd in kleinere kring, maar ook die gesprekken zitten muurvast. Ingewijden schatten de kans op een compromis klein in.

Voorafgaand aan de vergadering zei de Duitse minister van Financiën Scholz dat er waarschijnlijk steun zou zijn voor drie maatregelen: leningen van het ESM-noodfonds voor getroffen EU-landen als Italië; een garantiefonds voor bedrijfsleningen van de Europese Investeringsbank en het door de EU voorgestelde programma voor werktijdverkorting. Volgens Mario Centeno, hoofd van de Eurogroep, zou dit opgeteld een vangnet vormen ter waarde van een 500 miljard euro.

Noodfonds struikelblok

Maar met name Nederland en Italië lijken het niet eens te kunnen worden. Nederland wil het noodfonds ESM van 400 miljard euro niet zomaar inzetten, zegt EU-redacteur Bert van Slooten in Brussel. "Italië vindt dat aan de leningen geen voorwaarden mogen zitten, terwijl minister Hoekstra garanties wil dat landen die geld krijgen daarna hun best doen om de begroting op orde te krijgen."

Volgens Van Slooten is Nederland wel wat opgeschoven; het noodfonds mag wat Hoekstra betreft ook aangewend worden voor medisch gebruik. Italië blijft erbij dat het geld ingezet moet kunnen worden voor wederopbouw, zonder voorwaarden vanuit Brussel.

Ook zijn de eurobonds, de Europese obligaties, een struikelblok. Italië is voorstander en vindt dat ze meteen uitgegeven moeten worden, terwijl Nederland er niets voor voelt. Frankrijk kwam vannacht met de oplossing om de individuele regeringsleiders zich erover te laten buigen, waardoor het onderwerp tijdelijk van tafel lijkt.

Webcams en appgroepen

Omdat de vergadering via webcams plaatsvindt, kunnen journalisten niet meekijken. Maar via contacten met lekkende medewerkers rond de verschillende Europese ministers, kunnen ze toch een goed beeld krijgen wat er is besproken. Ook omdat journalisten uit verschillende landen elkaar via appgroepen op de hoogte houden. "Je hoort nu gek genoeg meer dan wanneer je in een grote perszaal zit met z'n allen", zegt Van Slooten.

De gesprekken gaan ook vanochtend door. Voorzitter Centeno heeft om 10.00 uur een persconferentie gepland, maar het is allerminst zeker of hij dan met een akkoord naar buiten treedt.Wekdienst 8/4: RIVM en IC-artsen praten Kamer bij • Corona-snelrechtzittingen in Assen

Goedemorgen! RIVM-baas Jaap van Dissel en Diederik Gommers van de vereniging van IC-artsen praten de Tweede Kamer bij over de coronacrisis. En in Assen starten de eerste corona-snelrechtzittingen.

Vandaag is er veel zon en het blijft overal droog. Het wordt behoorlijk warm, van 21 graden in het noorden tot 25 graden in het zuidoosten. Op de Wadden is het iets frisser en aan de kust steekt later een zeewind op.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Jaap van Dissel van het RIVM en Diederik Gommers van de vereniging van IC-artsen geven hun wekelijkse technische briefing aan Tweede Kamerleden. Ze bespreken onder meer of de afvlakking van het aantal besmettingen verder doorzet. De briefing is vanaf 9.30 uur live te volgen op NPO 1 en NOS.nl. Vanmiddag debatteert de Tweede Kamer over de coronacrisis. Ook dit debat is live te volgen bij de NOS. Vanaf 14.00 uur op NPO 1 en NOS.nl. Bij de rechtbank in Assen beginnen speciale corona-snelrechtzittingen. Het gaat bijvoorbeeld om verdachten die anderen bedreigden met besmetting of diefstal door babbeltrucs die met de corona-epidemie te maken hebben. En de inwoners van Parijs mogen vanaf vandaag niet meer buiten sporten tussen 10.00 uur en 19.00 uur. De maatregel moet de verspreiding van het coronavirus verder terugdringen. Tot nu toe was wandelen of joggen vlak bij huis nog toegestaan maar door het mooie weer waren de Parijzenaren te massaal naar buiten gegaan.

Wat heb je gemist?

Het overleg tussen de Europese ministers van Financiën over een noodpakket om de coronacrisis te bestrijden zit muurvast. Vooral Nederland en Italië kunnen het niet eens worden. Italië vindt dat aan de leningen geen voorwaarden mogen zitten, terwijl minister Hoekstra garanties wil dat landen die geld krijgen daarna hun best doen om de begroting op orde te krijgen.

De gezamenlijke videovergadering werd gisteravond rond 19.00 uur afgebroken, omdat de verschillen te groot bleken. De hele nacht is overlegd in kleinere kring, maar ook dat heeft vooralsnog niet tot een akkoord geleid. Vanochtend gaat het overleg met alle ministers weer verder. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.

Ander nieuws uit de nacht:

Een man van 29 uit Beek en Donk is overleden aan coronavirus: Voor zover bekend had de man geen andere aandoeningen. Volgens een woordvoerder van het RIVM vormt hij een trieste uitzondering. Het CBR hoopt zijn achterstanden voor het einde van het jaar weg te werken: De instantie voor de uitgifte van rijbewijzen kampt sinds eind 2018 met grote achterstanden door een tekort aan keuringsartsen voor de beoordeling van mensen die vanwege leeftijd of ziekte medisch moeten worden gekeurd. 'Ajax staat achter uitwerking scenario van uitspelen eredivisie': Vorige week zeiden Ajax, AZ en PSV de eredivisie wegens de coronacrisis per direct te willen beëindigen, maar na een gesprek met de KNVB kan Ajax ook leven met een scenario waarbij de competitie na 30 juni wordt uitgespeeld. AZ en PSV lijken dat ook goed te keuren.

En dan nog even dit:

Liefhebbers konden vanochtend extra vroeg uit de veren voor een supermaan. De maan was vol om 04.35 uur en staat op ongeveer 357.030 kilometer van de aarde. Hierdoor lijkt het hemellichaam zeven procent groter en veertien procent helderder. Het is de derde van vier supermanen in 2020, in februari en maart was er ook al sprake van een supermaan.

Sommigen maakten gisteravond al mooie beelden:

Fijne dag!We laten de auto massaal staan, maar hoelang nog?

Ook vanochtend staan er geen files op de Nederlandse wegen. Sinds het advies om massaal thuis te gaan werken, is de drukte enorm afgenomen. "Met ongeveer de helft", zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. "Er zijn geen files meer, in de spits is het vaak nog rustiger dan daarbuiten."

Nu het aantal ziekenhuis- en IC-opnames door corona afvlakt, zou je kunnen verwachten dat sommige mensen het thuiswerken laten voor wat het is en weer in de auto stappen. "Die vraag krijgen we vaker", zegt de woordvoerder, "maar wij zien nog geen stijging".

Bij onderzoeksbureau DAT Mobility zien ze de afgelopen week wel degelijk een lichte stijging in het autogebruik, zegt onderzoeker Sander van der Drift. "Het aantal autoritten en gereden kilometers is licht gestegen. Maar dat is heel marginaal."

Van der Drift haalt zijn data uit het Nederlands Verplaatsingspanel, een representatieve groep van ruim 5000 Nederlanders die zichzelf continu per app laten volgen: wandelend, fietsend en in de auto. "Ik kan me voorstellen dat dat de komende weken meer wordt, als het goede nieuws van het RIVM aanhoudt en mensen het misschien zat zijn om thuis te werken."

Zoals het er nu voor staat, is het autogebruik in Nederland nog historisch laag: op zondag 22 maart, toen de overheid heel Nederland via een NL Alert opriep om thuis te blijven, brachten Nederlanders meer tijd wandelend door dan in de auto. Dat was voor het eerst sinds de autoloze zondag van 1973 en het herhaalde zich de twee zondagen erna.

Ook onderzoeker Marco de Baat van onderzoeksbureau Goudappel Coffeng ziet sinds kort een lichte stijging in het autogebruik, op basis van het verkeer dat over de zogeheten lussen in het wegdek rijdt. "We zien afgelopen weekend een lichte stijging ten opzichte van het weekend daarvoor, ongeveer 5 procent. En ook maandag zijn er weer iets meer mensen de weg op gegaan dan vorige week, 3 tot 5 procent. Dit zijn nog beperkte toenames, maar kunnen er wel op duiden dat mensen weer wat losser worden en de maatregelen beu zijn."

Premier Rutte wil dat voorkomen. "Mijn hoofdboodschap is: hou vol en blijf zo veel mogelijk thuis", zei hij gisteren. "De cijfers laten voorzichtig zien dat de maatregelen werken. Het risico is dat mensen denken dat we er wel wat losser mee om kunnen gaan. Een grotere fout kunnen we niet maken. Dan doen we alles in no-time teniet."

Een andere factor bij het licht toenemende verkeer kan zijn dat meer bouwvakkers in hun eentje naar een bouwplaats rijden, in plaats van gezamenlijk. Brancheorganisatie Bouwend Nederland riep vorige week op alleen samen te reizen als afzonderlijk vervoer niet mogelijk is. Als er toch samen wordt gereisd, dan dient 1,5 meter afstand te worden gehouden.

De grote daling in het autogebruik zette volgens De Baat in vanaf het moment dat het kabinet de eerste maatregelen bekendmaakte, op 9 maart: geen handen meer schudden en in Brabant zoveel mogelijk thuiswerken.

Twee weken later werden de regels verder aangescherpt, met een samenscholingsverbod en boetes voor overtreders. Die hadden geen invloed meer op het verkeer: "Die 'intelligente lockdown' is met name social distancing en de afschaffing van evenementen. Maar geen aanvullende bedrijven of instellingen die gesloten moeten worden, en die voor een grote impact zorgen."

Bij de ANWB is de Wegenwacht nog steeds druk, vertelt woordvoerder Arnoud Broekhuis, maar bij de rest van het personeel slaat de verveling toe. De laatste file die veroorzaakt werd door verkeersdrukte, en niet door een ongeluk, was op vrijdag 13 maart - die dag waren de scholen voor het laatst open.

Doorgaans zijn Koningsdag en Eerste Kerstdag altijd de dagen met de minste files van het jaar. Zo'n situatie maakt de verkeersclub nu al weken mee. "Ik heb heel chagrijnige file-lezers om me heen", zegt Broekhuis lachend. "Ze zitten nog net niet te ganzenborden."Oud-president Correa van Ecuador veroordeeld voor corruptie

Een rechtbank in Ecuador heeft oud-president Rafael Correa bij verstek veroordeeld tot acht jaar cel vanwege corruptie. Volgens de rechtbank hebben de aanklagers bewezen dat Correa samen met oud-vicepresident Glas en achttien anderen voor 7,5 miljoen dollar aan smeergeld heeft aangenomen van bedrijven in ruil voor overheidsopdrachten.

Correa spreekt alle beschuldigingen tegen. Hij vluchtte in 2017 samen met zijn vrouw naar België, waar hij sindsdien woont. Zijn advocaten zeggen dat ze de zaak gaan aanvechten.

Einde aan politieke ambities

Van de rechtbank mag Correa ook 25 jaar niet meer actief zijn in de politiek van Ecuador. Dat betekent dat er een einde komt aan de ambities van de oud-president, die van plan was zich volgend jaar weer te mengen in de presidentsverkiezingen in het Zuid-Amerikaanse land.CBR hoopt achterstanden voor het einde van het jaar weg te werken

Het CBR hoopt dat voor het einde van het jaar alle achterstanden bij de beoordeling van mensen die vanwege leeftijd of ziekte medisch moeten worden gekeurd, zijn weggewerkt. Dat zegt directeur Alexander Pechtold in De Telegraaf. De instantie voor de uitgifte van rijbewijzen kampt sinds eind 2018 met grote achterstanden door een tekort aan keuringsartsen.

"Het zou mooi zijn als we eind dit jaar de achterstanden hebben weggewerkt en de klant ons weer als 'normale dienstverlener' ziet", zegt Pechtold in de krant. Hij wijst erop dat ook het CBR wordt getroffen door de gevolgen van het coronavirus. "180.000 examens werden uitgesteld. Maar we blijven positief, want hoewel 80 procent van ons personeel thuis zit, slagen we er wel in de inhaalslag te maken bij de gezondheidsverklaringen."

Volgens Pechtold is het CBR er daarmee niet. "Bij lange na niet, maar ik zie nu eindelijk licht aan de horizon gloren wat het beoordelen van rijgeschiktheid betreft. Alleen als er doorverwezen moet worden naar keuringsartsen zit er nu door de coronasituatie een kink in de kabel."

Kwart meer gezondheidsverklaringen

Het CBR nam vorig jaar ruim 770.000 gezondheidsverklaringen in behandeling, ruim 25 procent meer dan het jaar daarvoor. Pechtold zegt in De Telegraaf dat de stijging vooral komt doordat mensen eerder dan nodig een aanvraag deden, uit angst om op een lange wachtlijst terecht te komen.

Het kabinet besloot in september dat 75-plussers in veel gevallen nog maximaal een jaar mogen doorrijden met een verlopen rijbewijs, tot het CBR een besluit heeft genomen over hun rijgeschiktheid. Voor de regeling gelden wel voorwaarden, onder meer dat een 75-plusser voor de vervaldatum van het rijbewijs al een verlenging en een gezondheidsverklaring bij het CBR moet hebben aangevraagd.Verwerkingstijd: 0.23 seconden
1,981,155 unieke bezoeken