obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
Enquête: De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!" ja 81% [17 stemmen]
81% [17 stemmen]

nee
Enquête: De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!" nee 19% [4 stemmen]
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 15 jul 2006

Enquête-archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 75
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen / Registreren

Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

12 mei 2014, 13:21
Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken. “Geregeerd door degenen die het verdienen”, dit is een goed standpunt. Iedereen die zijn best doet en hard werkt moet goed kunnen v

23 juni 2012, 20:13
Wij vertrouwen stemcomputers niet - www.wijvertrouwenstemcomputersniet.nl

Bits of Freedom

Hieronder de laatste 5 Forum reacties. Naar het complete »Forum«.

  Onderwerpen X bekeken Antw. Laatste bericht
Geen nieuwe berichten

Belgische politie waarschuwt voor nieuwe vind-ik-leuk-knop Facebook

« Ga naar bericht

De Belgische politie geeft een opvallende waarschuwing. Gebruikers van Facebook moeten wat de politie betreft Facebooks nieuwe vind-ik-leuk-knoppen niet gebruiken. Facebook is een marketingkampioe...

  Privacy « Meer onderwerpen
1430 0 karel
13 mei 2016, 17:01
Geen nieuwe berichten

Hulp bij Masterscriptie gezocht!

« Ga naar bericht

Beste deelnemer aan het forum Kiesverstandig, Ik studeer op dit moment aan de Universiteit van Utrecht. Voor mijn masterscriptie ben ik momenteel bezig met kennis vergaren voor een contrastief o...

  Algemeen « Meer onderwerpen
1416 0 LM5NL
25 mrt 2016, 20:31
Geen nieuwe berichten

auto's versturen privacygevoelige data naar de fabrikant

« Ga naar bericht

Steeds meer moderne auto's versturen privacygevoelige data naar de autofabrikant, zonder dat de bestuurder dat weet. Het gaat om informatie zoals de laatste honderd bezochte parkeerplaatsen, routes...

  Privacy « Meer onderwerpen
1771 0 karel
28 nov 2015, 09:07
Geen nieuwe berichten

Stuur soldaten op vakantie naar de Oekraïne

« Ga naar bericht

Tip voor de politici. Stuur soldaten op vakantie naar de Oekraïne.

  Dit wil ik kwijt! « Meer onderwerpen
2625 0 kiesverstandig
02 sep 2014, 20:08
Geen nieuwe berichten

##### Sterrenhotel HVB

« Ga naar bericht

***** Sterrenhotel HVB Zoekt u ruimte en rust, dan bent u hier op de juiste plek. Dit hotel is prachtig gelegen in een bosrijke omgeving. De luxe suites zijn voorzien van een eenpersoonsbed in...

  Algemeen « Meer onderwerpen
4177 0 HansjeOngelijk
15 mei 2014, 16:18

Stemrecht of Stemplicht

stem ongeldig verklarenDe verkiezingen komen er weer aan!

U wordt weer doodgegooid met mooie praatjes van politici die graag uw stem willen.
Maar waarom zou u op ze stemmen? Vanwege het advies van een oncontroleerbare stemwijzer? Om het mooie partijprogramma? Hebt u die gelezen en kunt u zich daarin vinden?
Het is eigenlijk een keuze uit allemaal slechte programma's!

Mijn stelling is dan ook dat er niets te kiezen valt tijdens de verkiezingen!

Én van wat de heren politici beloofd hebben tijdens de verkiezingen is zelden wat nagekomen. Onder het mom van coalitie besprekingen worden beloftes gebroken. En wij de kiezers trappen er in.

U kunt echter wel degelijk een signaal afgeven aan de politiek zonder een protest stem op een "tegen" partij uit te brengen.

Lees hieronder hoe!

Een grote groep mensen maakt geen gebruik van hun stemrecht.
Ik wil U oproepen toch te gaan stemmen, maar dan om Uw stem ongeldig te laten verklaren!


Misschien herkent u zichzelf in een van onderstaande redenen;

- geen enkele partij / politici verdient mijn stem.
- ik heb toch geen invloed.
- wat ik ook kies, politici zitten er voor hun eigen belang.
- die spelletjes in Den Haag ben ik zat.
- ze houden mekaar toch de hand boven het hoofd.
- macht corrumpeert.

Mijn missie met deze website is U aan te sporen toch van Uw stemrecht gebruik te maken!

Als U niet stemt dan;

- wordt U tot de zwijgende meerderheid gerekend.
- geeft U eigenlijk aan dat U het wel best vind zo.

Om te laten zien dat U het anders wil, maakt U toch de gang naar de stembus! Maar zet u een groot kruis over het stembiljet om uw stem ongeldig te laten verklaren!. Dit kan anoniem!

Verloopt de verkiezing per stemcomputer, geeft U dan bij het afgeven van de oproepkaart aan dat u uw stem ongeldig wilt laten verklaren!. Je wordt echter met naam en toenaam geregistreerd als stemweigeraar en dat is onacceptabel!

Stem ongeldig verklaren, is iets anders dan blanco stemmen, ook dan is uw stem ongeldig! Maar wordt uw komst wel in het opkomstpercentage meegenomen en doet U mee aan de poppenkast. Ook is het mogelijk dat op basis van kiesdrempel en opkomstpercentage toch nog "rest" zetels verdeeld worden.

Op deze wijze kunt U aan de politiek in Den Haag de boodschap overbrengen dat het anders moet!
En hoeft u geen protest stem uit te brengen door op een omstreden partij te stemmen.
Tot de volgende verkiezingen kunt u hieronder uw stem laten gelden!

Nieuws


Er is nog geen nieuws geplaatst

Nieuws Bank

No items available for syndication from this feed.

Parlement & Politiek

Sharon Dijksma voorgedragen als wethouder Amsterdam
DEN HAAG (PDC) - Sharon Dijksma, Tweede Kamerlid voor de PvdA, is voorgedragen als wethouder voor de gemeente Amsterdam. Dat maakte de partij vandaag bekend. Dijksma zal bij het opnemen van het wethouderschap afstand doen van haar Kamerzetel.

Algemene Rekenkamer: 'niet altijd duidelijk of de burger waar krijgt voor zijn geld'
DEN HAAG (PDC) - Arno Visser, president van de Algemene Rekenkamer, heeft in het kader van Verantwoordingsdag de verantwoordingsstukken over het gevoerde financieel beleid in 2017 aan de Tweede Kamer aangeboden. Volgens het rapport presteert het Rijk goed op het gebied van rechtmatigheid. Bovendien wordt geconcludeerd dat de bedrijfsvoering van ministeries steeds beter op orde is.

Eerste exemplaar 'Vrienden tegen wil en dank' overhandigd aan Rutte
DEN HAAG (PDC) - Minister-president Rutte nam vanochtend het eerste exemplaar van het boek 'Vrienden tegen wil en dank' in ontvangst. Het boek, geschreven door Wilma Borgman en Max van Weezel, evalueert de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de PvdA en de VVD die uiteindelijk uitraaide op zetelverlies bij de landelijke verkiezingen.

Eerste Kamer stelt stemming over intrekking Wet Raadgevend Referendum uit
DEN HAAG (PDC) - De Eerste Kamer stelt de stemming over de intrekking van het raadgevend referendum uit tot na 14 juni. Dat besloten de fractievoorzitters van de Eerste Kamer gisteren. Ze willen niet dat er een wedloop ontstaat tussen het initiatief van het referendum over de Donorwet en de mogelijke intrekking van de Wet Raadgevend Referendum.

Vrijwel gehele partijbestuur 50PLUS stapt op
DEN HAAG (PDC) - Zeven van de acht bestuursleden van 50PLUS hebben gisterenavond hun functie neergelegd. Alleen Hylke ten Cate, secretaris van het bestuur, blijft tot het aanstaande Algemene Vergadering van de partij aan als bestuurslid.

NOS.nl nieuws

Sportvissers moeten af van lood

Het gebruik van vislood, waarmee sportvissers hun vislijn verzwaren, is ongezond en slecht voor het milieu en moet uiteindelijk helemaal worden uitgebannen. Daarover is minister Schouten het eens geworden met Sportvisserij Nederland, Natuurmonumenten, de Unie van Waterschappen en brancheorganisatie Divebo.

In 2021 moet er minimaal 30 procent minder vislood in omloop zijn. En daarna moeten er verdere stappen worden genomen, vinden de betrokken partijen.

Nederland telt bijna 1.2 miljoen mensen die een of meerdere keren per jaar een hengel uitgooien. Vrijwel allemaal gebruiken ze lood, dat vaak in het water achterblijft. Naar schatting belandt er jaarlijks 54.000 kilo lood in het zoete oppervlaktewater en nog eens 470.000 kilo in het zeewater. Dat is slecht voor het milieu en voor de gezondheid van mens en dier, zegt Schouten.

Steen en glas

Ze waarschuwt dat met name sportvissers die zelf hun lood gieten, directe gezondheidsrisico's lopen. Zij kunnen giftige dampen inademen.

Om ervoor te zorgen dat er in 2021 echt minder lood wordt gebruikt, zal de detailhandel de komende tijd meer gaan adviseren over volwaardige, duurzame alternatieven zoals steen, glas en ijzer. Ook komt er een campagne over de nadelen van loodverzwaring. Verder moeten er gebieden worden aangewezen waar niet meer met lood mag worden gevist.NVWA deelde afgelopen jaar 30 procent meer boetes uit

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft in het afgelopen jaar 30 procent meer boetes opgelegd dan het jaar daarvoor. De meeste boetes, zo'n 4800, werden uitgedeeld voor overtredingen van de Warenwet.

"Dat gaat om voedselveiligheid maar ook om bijvoorbeeld consumentenproducten, zoals opladers van mobiele telefoons", zei inspecteur-generaal Rob van Lint tijdens een toelichting op het jaarverslag bij Spraakmakers op NPO Radio 1. "Soms vliegen die opladers vanzelf in brand en dat is heel risicovol voor consumenten."

De toename van het aantal boetes komt volgens Van Lint doordat het beleid is aangescherpt. "Waar de NVWA vroeger weleens een aantal keer achter elkaar een waarschuwing gaf, krijgen ondernemers nu na één waarschuwing al een boete."

Meer openheid

De NVWA wil transparanter worden door meer inspectieresultaten te publiceren. Om juridische redenen is dat niet altijd mogelijk, maar er is wel openbaarheid gegeven over een aantal horecagelegenheden in grote steden, visveilingen en veiligheid van consumentenproducten.

Binnenkort worden ook de inspectieresultaten van slachthuizen bekendgemaakt. "De consument kan daar in directe zin niet zo veel mee", zegt Van Lint. "Maar de partijen die inkopen bij slachthuizen, bijvoorbeeld de retail, kan op basis van die resultaten daar rekening mee houden."

Veiligheid inspecteurs

Van Lint maakt zich verder zorgen om de veiligheid van inspecteurs. Er kwamen vorig jaar 76 meldingen van agressie binnen. De NVWA heeft op basis daarvan twintig keer aangifte gedaan. Vergeleken met vorig jaar is dat een lichte afname, toen er 91 meldingen van agressie binnenkwamen. Maar volgens Van Lint gaat het niet om het aantal incidenten, maar om de ernst ervan.

In de meeste gevallen ging het om schelden, maar lichamelijk geweld en persoonlijke bedreigingen kwamen ook voor. "Onlangs werden inspecteurs bij een dierenverzamelplaats geslagen en gestompt, waarna een van hen was gevallen en daarna nogmaals werd geslagen", zei Van Lint. En tijdens een inspectie van een viskotter dreigden inspecteurs te verdrinken toen ze door toedoen van de visser in het water waren beland. Daarnaast zijn inspecteurs die bezig waren met mestfraude met de dood bedreigd.

Ook bij zaken zoals de fipronil-affaire liepen de gemoederen hoog op. De NVWA kreeg kritiek over de manier waarop de dienst te werk ging. Er lopen nu twee onderzoeken naar wat er precies is gebeurd. "We wachten het af. Er zijn zaken aan de orde geweest waarvan we ons kunnen afvragen of we dat beter hadden kunnen doen."Grande in gedachten bij herdenking Manchester: 'ik hou van jullie'

Zangeres Ariana Grande heeft haar fans een hart onder de riem gestoken, precies een jaar na de aanslag in Manchester. "Ik denk aan jullie, vandaag en iedere andere dag", schrijft ze op Twitter.

De Amerikaanse artiest trad op 22 mei vorig jaar op in de Manchester Arena toen een zelfmoordterrorist zich daar opblies. Bij de aanslag kwamen 22 mensen om het leven. Onder de slachtoffers waren tieners en kinderen.

Grande zegt dat ze van haar fans houdt. "Ik zend jullie al mijn licht en warmte op deze moeilijke dag", schrijft ze. Bij het bericht plaatste ze een bij, het symbool van Manchester.

De zangeres toonde zich het afgelopen jaar betrokken bij de slachtoffers van de aanslag. Begin juni gaf ze samen met andere internationale sterren in de Britse stad een benefietconcert voor de slachtoffers.

Daarna gaf ze een tijdlang geen optredens en maakte ze geen muziek. Vorige maand doorbrak ze de stilte, toen ze het nummer No tears left to cry uitbracht. Het liedje is een eerbetoon aan de nabestaanden van de aanslag.

De zelfmoordaanslag wordt vanmiddag om 15.00 uur Nederlandse tijd herdacht met een dienst in de kathedraal van Manchester. Direct daarna volgt een nationale minuut stilte en vanavond wordt een wake gehouden.

De burgemeester van Manchester, Andy Burnham, plaatste op zijn Twitteraccount het nummer A city united van de band Prose en een koor met overlevenden. "Vandaag komen we samen", schrijft Burnham.Hoofdverdachte opgepakt in moordzaak Andy de Heus

De politie heeft een man uit Sittard-Geleen opgepakt voor betrokkenheid bij de dood van Andy de Heus. De 50-jarige man wordt de komende dagen verhoord.

Het slachtoffer, een marktkoopman, verdween eind 2012, toen hij op weg was naar een restaurant in het Limburgse dorp Nieuwstadt. Zijn auto werd kort daarop uitgebrand teruggevonden in België. Ruim drie jaar later werd het stoffelijk overschot van De Heus gevonden bij een zoekactie rondom visvijvers in Stevensweert.

Verdachte Ron S. werd vanochtend aangehouden in een Nederlandse gevangenis, waar hij een Duitse celstraf uitzit voor drugssmokkel. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van betrokkenheid bij de moord of doodslag op Andy de Heus, illegaal bezit van vuurwapens en munitie, en het wegmaken van het lijk van De Heus.

Andere verdachten

S. wordt gezien als hoofdverdachte in de vermissingszaak. De politie heeft hem al lange tijd in het vizier.

In 2016 werden al drie andere verdachten aangehouden. Zij zijn nog in beeld bij de politie. Er wordt nog onderzocht wat hun rol is geweest in de zaak.Insiya (4) onderwerp van gesprek tussen Rutte en India

Premier Rutte kaart de zaak van de ontvoerde kleuter Insyia (4) uit Amsterdam opnieuw aan bij zijn Indiase ambtgenoot Modi. Hij doet dat tijdens de handelsmissie en het werkbezoek waarvoor hij vandaag naar India vertrekt.

Rutte laat weten dat hij zich zeer betrokken voelt bij de zaak. "Deze trieste kwestie houdt veel mensen bezig. Ik ben mij zeer bewust van deze zaak en neem dat ook mee tijdens mijn bezoek aan India."

Volgens de premier is er nog steeds veel overleg met India over deze zaak: "Het ministerie van Buitenlandse Zaken staat in voortdurend contact met de Indiase autoriteiten. Ik hoop dat er weer contact tot stand komt tussen moeder en dochter. Iedereen doet daar zijn best voor, al kan ik natuurlijk niet garanderen dat het goedkomt."

Máxima

Vorig jaar juni greep Rutte een staatsbezoek van Modi aan Nederland ook al aan om te onderhandelen over de affaire-Insiya. Het meisje werd in september 2016 ontvoerd bij het huis van haar oma in Amsterdam. Ze was toen 2. Het meisje werd meegenomen naar India, waar haar vader woont. Hij is een rijke zakenman.

Haar moeder, Nadia Rashid, stuurde net voor Moederdag een emotionele videoboodschap naar koningin Máxima met een oproep haar te steunen. Máxima liet weten dat ze erg met haar meeleeft.

Juridische pogingen

Intussen lijken de pogingen om Insiya via juridische weg terug te halen naar Nederland nog niet veel uit te halen. Het gerechtshof in Den Haag oordeelde eerder dit jaar dat de Nederlandse rechter niet bevoegd is om te oordelen in deze kwestie.

Een rechtbank in India had eerder besloten dat Insiya terug moet naar haar moeder, maar de vader van het kind vecht dat besluit aan.Verwerkingstijd: 1.53 seconden
1,799,452 unieke bezoeken