obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
Enquête: De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!" ja 81% [17 stemmen]
81% [17 stemmen]

nee
Enquête: De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!" nee 19% [4 stemmen]
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 15 jul 2006

Enquête-archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 75
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen / Registreren

Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

12 mei 2014, 13:21
Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken. “Geregeerd door degenen die het verdienen”, dit is een goed standpunt. Iedereen die zijn best doet en hard werkt moet goed kunnen v

23 juni 2012, 20:13
Wij vertrouwen stemcomputers niet - www.wijvertrouwenstemcomputersniet.nl

Bits of Freedom

Hieronder de laatste 5 Forum reacties. Naar het complete »Forum«.

  Onderwerpen X bekeken Antw. Laatste bericht
Geen nieuwe berichten

Belgische politie waarschuwt voor nieuwe vind-ik-leuk-knop Facebook

« Ga naar bericht

De Belgische politie geeft een opvallende waarschuwing. Gebruikers van Facebook moeten wat de politie betreft Facebooks nieuwe vind-ik-leuk-knoppen niet gebruiken. Facebook is een marketingkampioe...

  Privacy « Meer onderwerpen
1485 0 karel
13 mei 2016, 17:01
Geen nieuwe berichten

Hulp bij Masterscriptie gezocht!

« Ga naar bericht

Beste deelnemer aan het forum Kiesverstandig, Ik studeer op dit moment aan de Universiteit van Utrecht. Voor mijn masterscriptie ben ik momenteel bezig met kennis vergaren voor een contrastief o...

  Algemeen « Meer onderwerpen
1469 0 LM5NL
25 mrt 2016, 20:31
Geen nieuwe berichten

auto's versturen privacygevoelige data naar de fabrikant

« Ga naar bericht

Steeds meer moderne auto's versturen privacygevoelige data naar de autofabrikant, zonder dat de bestuurder dat weet. Het gaat om informatie zoals de laatste honderd bezochte parkeerplaatsen, routes...

  Privacy « Meer onderwerpen
1835 0 karel
28 nov 2015, 09:07
Geen nieuwe berichten

Stuur soldaten op vakantie naar de Oekraïne

« Ga naar bericht

Tip voor de politici. Stuur soldaten op vakantie naar de Oekraïne.

  Dit wil ik kwijt! « Meer onderwerpen
2684 0 kiesverstandig
02 sep 2014, 20:08
Geen nieuwe berichten

##### Sterrenhotel HVB

« Ga naar bericht

***** Sterrenhotel HVB Zoekt u ruimte en rust, dan bent u hier op de juiste plek. Dit hotel is prachtig gelegen in een bosrijke omgeving. De luxe suites zijn voorzien van een eenpersoonsbed in...

  Algemeen « Meer onderwerpen
4397 0 HansjeOngelijk
15 mei 2014, 16:18

Stemrecht of Stemplicht

stem ongeldig verklarenDe verkiezingen komen er weer aan!

U wordt weer doodgegooid met mooie praatjes van politici die graag uw stem willen.
Maar waarom zou u op ze stemmen? Vanwege het advies van een oncontroleerbare stemwijzer? Om het mooie partijprogramma? Hebt u die gelezen en kunt u zich daarin vinden?
Het is eigenlijk een keuze uit allemaal slechte programma's!

Mijn stelling is dan ook dat er niets te kiezen valt tijdens de verkiezingen!

Én van wat de heren politici beloofd hebben tijdens de verkiezingen is zelden wat nagekomen. Onder het mom van coalitie besprekingen worden beloftes gebroken. En wij de kiezers trappen er in.

U kunt echter wel degelijk een signaal afgeven aan de politiek zonder een protest stem op een "tegen" partij uit te brengen.

Lees hieronder hoe!

Een grote groep mensen maakt geen gebruik van hun stemrecht.
Ik wil U oproepen toch te gaan stemmen, maar dan om Uw stem ongeldig te laten verklaren!


Misschien herkent u zichzelf in een van onderstaande redenen;

- geen enkele partij / politici verdient mijn stem.
- ik heb toch geen invloed.
- wat ik ook kies, politici zitten er voor hun eigen belang.
- die spelletjes in Den Haag ben ik zat.
- ze houden mekaar toch de hand boven het hoofd.
- macht corrumpeert.

Mijn missie met deze website is U aan te sporen toch van Uw stemrecht gebruik te maken!

Als U niet stemt dan;

- wordt U tot de zwijgende meerderheid gerekend.
- geeft U eigenlijk aan dat U het wel best vind zo.

Om te laten zien dat U het anders wil, maakt U toch de gang naar de stembus! Maar zet u een groot kruis over het stembiljet om uw stem ongeldig te laten verklaren!. Dit kan anoniem!

Verloopt de verkiezing per stemcomputer, geeft U dan bij het afgeven van de oproepkaart aan dat u uw stem ongeldig wilt laten verklaren!. Je wordt echter met naam en toenaam geregistreerd als stemweigeraar en dat is onacceptabel!

Stem ongeldig verklaren, is iets anders dan blanco stemmen, ook dan is uw stem ongeldig! Maar wordt uw komst wel in het opkomstpercentage meegenomen en doet U mee aan de poppenkast. Ook is het mogelijk dat op basis van kiesdrempel en opkomstpercentage toch nog "rest" zetels verdeeld worden.

Op deze wijze kunt U aan de politiek in Den Haag de boodschap overbrengen dat het anders moet!
En hoeft u geen protest stem uit te brengen door op een omstreden partij te stemmen.
Tot de volgende verkiezingen kunt u hieronder uw stem laten gelden!

Nieuws


Er is nog geen nieuws geplaatst

Nieuws Bank

No items available for syndication from this feed.

Parlement & Politiek

Postema weg als fractievoorzitter PvdA Eerste Kamer
DEN HAAG (PDC) - André Postema is teruggetreden als fractievoorzitter van de PvdA in de Eerste Kamer. Vicefractievoorzitter Esther-Mirjam Sent neemt de functie waar. In september kiest de fractie een nieuwe voorzitter.

Eerste Kamer stemt vóór afschaffing raadgevend referendum
DEN HAAG (PDC) - De Eerste Kamer heeft ingestemd met de afschaffing van het raadgevend referendum. Eerder stemde de Tweede Kamer al in. Het instrument van het referendum is hiermee - in elk geval op landelijk niveau - in deze vorm afgeschaft nadat het in juli 2015 werd geïntroduceerd.

Remco Nehmelman wordt nieuwe griffier Eerste Kamer
DEN HAAG (PDC) - Remco Nehmelman, hoogleraar publiek organisatierecht te Utrecht, is door de Eerste Kamer benoemd tot griffier. De benoeming gaat op 1 oktober 2018 in wanneer de huidige griffier, Geert Jan Hamilton, met pensioen gaat.

Tentoonstelling over renovatie Tweede Kamer
DEN HAAG (PDC) - Vanaf maandag 16 juli is in de centrale hal van de Tweede Kamer een tentoonstelling over de geplande renovatie van het Binnenhof te bezoeken. De tentoonstelling 'De Tweede Kamer in de steigers' gaat echter niet uitsluitend in op de huidige verbouwingsplannen. Door middel van tekst, beeld en 3D animatie wordt ook een kijkje in de renovaties van de afgelopen eeuwen gegeven.

Geen referendum over afschaffing referendum
DEN HAAG (PDC) - De Haagse rechtbank wil zich niet in het wetgevingsproces van afschaffing van het referendum mengen.

NOS.nl nieuws

Beetje bij beetje krijgen Cubanen toegang tot mobiel internet

In Cuba is het staatstelecombedrijf DETECSA begonnen met de introductie van 3G-internet. Het is de bedoeling dat aan het einde van het jaar alle klanten van de provider - zo'n 5 miljoen Cubanen - toegang hebben, schrijft persbureau Reuters. Dat is bijna de helft van de bevolking.

Het communistische land loopt jaren achter op het gebied van technologische vernieuwingen. Zo is het wel mogelijk om via wifihotspots online te komen op bepaalde plekken, maar blijft het voor Cubanen lastig om thuis of op de telefoon met het internet contact te maken. Dat moet nu gaan veranderen.

Cuba loopt met de introductie van 3G ver achter op de technologische ontwikkelingen. In veel landen is 4G inmiddels de standaard, deze verbinding is sneller en biedt meer capaciteit. Ook maken telecomproviders en telefoonmakers zich al klaar voor de komst van het nog betere 5G.

'Radicale verandering'

Journalisten van staatsmedia horen bij de eersten die toegang hebben gekregen tot mobiel internet. "Het is een radicale verandering", zegt de 39-jarige Yuris Norido die voor enkele staatsmedia werkt. "Ik kan nu updates versturen waar ik ook ben."

De verwachting is dat de Cubaanse regering het internet gaat gebruiken om zijn opvattingen te verspreiden, nu veel burgers online komen "We moeten de gelegenheid krijgen om de inhoud van de revolutie online te plaatsen", zei president Miguel Díaz-Canel in juli vorig jaar, toen hij nog vicepresident was.

Reuters verwacht dat Cuba de toegang tot eigen, door de overheid gecontroleerde apps en websites gaat aanmoedigen door de kosten hiervan lager te maken dan het gebruik van andere diensten op internet.

Toch verwachten analisten dat de introductie van mobiel internet er uiteindelijk toe leidt dat de overheid minder greep krijgt op de informatiestroom.Droogte helpt archeologen - maar nauwelijks in Nederland

Een Romeinse villa. Een begraafplaats uit de Bronstijd. Loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog. Door de droogte van de afgelopen weken komen ze als littekens in het landschap weer boven. Maar in Nederland is er maar weinig oog voor dit soort sporen, waarschuwt expert Anke Stoker van de Vrije Universiteit Amsterdam.

De sporen ontstaan doordat op plekken waar de grond vroeger omgewoeld is, meer water achterblijft en plantenwortels dieper kunnen groeien. In tijden van droogte, zoals de afgelopen weken, is te zien dat op die plekken gewassen hoger groeien of minder snel verdorren dan in de directe omgeving. Dergelijke 'vegetatiesporen' kunnen archeologen op onontdekte resten wijzen.

In Wales werd de afgelopen weken meerdere keren een vliegtuig ingezet om speciaal luchtfoto's te maken. Het leverde meerdere aanknopingspunten op voor verder onderzoek, laat de archeologische dienst weten.

Anke Stokers handen jeuken om dergelijke foto's ook in Nederland te maken. "Ik zou heel graag Zuid-Limburg nog een keer proberen, Romeinse sporen zoeken. Die zijn er genoeg. Ik heb weleens de Romeinse weg zien liggen. In graanvelden wil ik ook speuren naar plattegronden van boerderijen; als dat in Denemarken kan, dan kan het ook hier."

'Ontzettend jammer'

Jarenlang probeerde Stoker collega's enthousiast te krijgen, maar dat lukte niet. Hoewel Nederland een ongekende droogte meemaakt, kent de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed geen plannen om de lucht in te gaan. "We hebben geen lijstjes klaarliggen", zegt een woordvoerder. "Gemeenten doen wel steeds meer met drones, om monumenten in kaart te brengen, maar we zijn niet actief naar aanleiding van de droogte."

"In Nederland is luchtfotografie een ondergeschoven kindje geworden", vindt Stoker, die inmiddels de methode toepast bij archeologisch onderzoek in Griekenland. "Het is geschrapt uit het onderwijs, het is niet meer een standaardmethode in de archeologie. De waarde wordt niet onderkend."

"We zouden het wel wat intensiever kunnen gebruiken", beaamt ook hoogleraar landschapsarcheologie Heleen van Londen. "Links en rechts wordt er nog wel wat gedaan, maar het moet meer volume krijgen. Ontzettend jammer dat we het niet doen."

Voorloper

Nederland was ooit juist voorloper op dit gebied, vertelt hoogleraar Van Londen. "Willy Metz hing vroeger al tot haar middel uit vliegtuigen om West-Friesland te fotograferen. Het was een ontdekking dat je zo waanzinnig belangrijke inzichten kunt opdoen. De luchtfoto's lieten zien hoe rijk het landschap was, je kon sporen van de Bronstijd tot de Middeleeuwen zien."

Volgens Van Londen werd Nederland ingehaald doordat er werd bezuinigd. "Het komt door het financieringsbeleid. We verliezen steeds meer disciplines en specialisaties. Dat gaat alsmaar door."

"Ik hoor altijd het argument dat er niet voldoende expertise is", legt Stoker uit. "Dat is flauw. Ik ben zelf expert en ken andere mensen die ook de vaardigheden hebben. Het staat alleen niet op de agenda."

"Een ander vaak gehoord argument is dat 'Nederland al uitgebreid van bovenaf in beeld is gebracht'. Dat is zeker zo, maar sporen komen en gaan. Iets wat de ene week zichtbaar is, is een week later weer verdwenen. Onderzoek is dus herhaaldelijk en in verschillende seizoenen en jaren nodig."

Stoker en Van Londen wijzen erop dat de techniek de afgelopen jaren steeds beter is geworden. Satellietfoto's zijn scherper en bieden bijvoorbeeld ook infraroodbeelden. Drones maken het makkelijker om veldjes snel te scannen. Met nieuwe technieken is zelfs door de eerste grondlaag heen te kijken.

"Er valt zoveel te ontdekken", benadrukt Stoker. "De kans op sporen wordt steeds groter. Ik weet niet waarom het niet gebeurt. In de omringende landen gebeurt het wel, met resultaat."

Zo werden voor een tentoonstelling in het Belgische In Flanders Fields Museum de sporen van de Eerste Wereldoorlog in kaart gebracht. In de geduldige graanvelden zijn kraters, loopgraven en bunkers te ontdekken voor wie weet hoe te kijken.

Zie hier hoe de Eerste Wereldoorlog nog altijd in de gewassen is terug te vinden:Europese Unie en Japan zetten handtekening onder lucratief handelsakkoord

Japan en de EU hebben de handtekeningen gezet onder het grootste vrijhandelsakkoord en strategisch partnerschap ter wereld. De ondertekening had een paar weken vertraging opgelopen door de recente overstromingen in Japan. De ceremonie was in Tokio.

Zes jaar is er onderhandeld over een vrije economische zone met 600 miljoen inwoners, goed voor 30 procent van de wereldeconomie. De handelsafspraken worden in 2019 van kracht en zullen de export van Europa naar Japan een flinke impuls geven. Er wordt rekening gehouden met een stijging van ongeveer dertig procent. De export van agrarische producten kan zelfs verdrievoudigen.

De JEFTA, de Japan EU Free Trade Agreement, wordt wel het auto en kaas-akkoord genoemd. Het akkoord verlaagt veel importtarieven drastisch of schaft ze zelfs af. Zo verdwijnt de Europese heffing van 10 procent op Japanse auto's. Japan verlaagt de importheffingen op kaas, wijn, zuivel en vlees. Op vlees wordt nu nog een heffing gelegd van 40 procent, op chocolade tot 30 procent, op wijn 15 procent en kaas tot 40 procent.

De importtarieven worden voor 99 procent van de Japanse goederen afgeschaft en voorlopig voor 94 procent voor de Europese goederen, maar dat wordt in een paar jaar ook 99 procent.

Trump

Het handelsakkoord is tot stand gekomen in een tijd waarin de VS handelsakkoorden aan de kant schuift en dreigt met een handelsoorlog met de EU, China en Japan. Niet alleen staal maar ook veel andere producten dreigen te worden getroffen door importheffingen.

De onderhandelingen kwamen in een stroomversnelling nadat Trump op zijn eerste werkdag een streep had gehaald door het TPP-verdrag. Dat is het Trans-Pacific Partnership voor landen rond de Grote Oceaan zoals Australië, Vietnam, Mexico, Japan en Singapore.

Het opstappen van de VS uit het verdrag verhoogde de noodzaak voor een handelsakkoord voor zowel Japan als de EU. "De EU en Japan zijn vastbesloten om de wereldeconomie draaiende te houden op basis van vrije, open en eerlijke markten", zeiden commissievoorzitter Jean-Claude Juncker en de Japanse premier Shinzo Abe een half jaar geleden.

Bloemen, kaas, bier

Voor de EU is Japan (na China) de belangrijkste handelspartner in Azië. Japan exporteert vooral machines, auto's, optische en medische apparatuur en chemische producten naar de EU. Europa exporteert onder meer auto's, machines, medicijnen, cosmetica en agrarische producten (bloemen, kaas, wijn, bier en groenten).

In Nederland doen 2800 bedrijven, vooral uit het mkb, zaken met Japan, goed voor een omzet van 3,6 miljard euro. Op zijn beurt verkoopt Japan voor bijna 10 miljard euro aan Nederland. De export levert 26.000 banen op. In de hele EU gaat het om 740.000 banen.Lyzza zegt af voor festival Appelsap, 'mijn verklaring is verdraaid'

Hiphopfestival Appelsap is op sociale media door een artiest, die oorspronkelijk zou optreden, onder vuur genomen. De festivalorganisatie maakte bekend dat dj en producer Lyzza vanwege persoonlijke redenen had afgezegd. Dat schoot haar in het verkeerde keelgat.

"Ik heb juist afgezegd omdat jullie 'artiesten' hebben geboekt die meerdere keren beschuldigd zijn van seksueel misbruik." Deze tweet van de in Brazilië geboren Lyzza werd ruim 18.000 keer geliket en duizenden keren geretweet.

"Ik walg ervan dat mijn oorspronkelijke verklaring volledig is veranderd en gemaskeerd met 'persoonlijke redenen'", voegde ze er later aan toe. Ze legde niet nader uit op welke artiesten de kritiek was gericht.

Appelsap twitterde in de reacties dat Lyzza één artiest had genoemd waarmee ze niet wil worden geassocieerd. "Vanzelfsprekend keurt Appelsap geweld af, maar we konden op geen enkele manier officiële informatie of bewijs vinden over deze claim."

Het festival vervolgde dat het een artiest nooit zal veroordelen op basis van een beschuldiging door een andere artiest. "Desalniettemin respecteren we Lyzza's beslissing."

Famous Dex

Anderen reageren dat de beschuldigingen gericht zijn aan het adres van Famous Dex. Deze Amerikaanse rapper is een van de hoofdacts op het festival in Amsterdam. In de discussie zijn beelden gepost, waarop te zien is dat hij zijn vriendin mishandelt.

De rapper uit Chicago heeft toegegeven dat de beveiligingscamerabeelden uit 2016 authentiek zijn. "Ik heb er veel van geleerd", zei Dex over het incident, in een interview met een Amerikaans radiostation (vanaf 2:57) april dit jaar. Hij bood niet expliciet zijn excuses aan, maar veroordeelde wel geweld tegen vrouwen in het algemeen.

Lyzza krijgt op sociale media bijval in haar kritiek op het festival. Haar afweging om af te zeggen, valt volgens een groep twitteraars niet onder de noemer persoonlijke redenen. "Dan denk je aan: mijn hond is dood, mijn beste vriend gaat trouwen of gezondheidsproblemen die de artiest niet wil delen", twittert een vrouw uit Amsterdam.Sluiting dreigt voor Utrechts kinderdagverblijf als verbetering uitblijft

De inspectie eist dat het Utrechtse kinderdagverblijf Jolie voor 30 juli een groot aantal verbeteringen doorvoert, anders wordt de opvang gesloten.

Qua veiligheid, pedagogisch beleid, groepsomvang en management functioneert Jolie onvoldoende. Het verblijf heeft jarenlang wettelijke voorschriften aan z'n laars gelapt, schrijft de Utrechtse wethouder Everhardt. Hij baseert zich bij zijn oordeel op rapporten van de Inspectie Kinderopvang.

Jolie kreeg onlangs veel kritiek, nadat een medewerker op een verjaardagsfeestje in het pand slagroom had gelikt van het lichaam van een stripper.

Mishandeling

In de inspectierapporten staat onder meer dat medewerkers ongevallen en vermoedens van kindermishandeling niet mochten doorgeven aan ouders of overheidsinstanties.

Ook waren er te veel kinderen in de groepen ingedeeld. Toen de inspectie daar meldingen over kreeg, werd het toezicht verscherpt. Volgens de gemeente zijn er toen ook boetes opgelegd.

Gisteravond zijn medewerkers en ouders geïnformeerd. De veranderingen moeten worden doorgevoerd door een interim-manager; de directeur is eerder al opgestapt.Verwerkingstijd: 1.68 seconden
1,811,552 unieke bezoeken