obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Leden enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
ja
81% [17 stemmen]

nee
nee
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 15 Jul 2006

Enquête archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 1

· Leden online: 0
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen

Geef gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

You must login to post a message.

No messages have been posted.
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Laatste 5 Forum bijdragen. Het complete overzicht staat » hier «.

  Onderwerp /      Laatste bericht

Belgische politie waarschuwt voor nieuwe vind-ik-leuk-knop Facebook

« Ga naar bericht

De Belgische politie geeft een opvallende waarschuwing. Gebruikers van Facebook moeten wat de politie betreft Facebooks nieuwe vind-ik-leuk-knoppen niet gebruiken. Facebook is een marketingkampioe...

  Privacy « Meer onderwerpen
: 2926
: 1
karel
13 May 2016, 17:01

Hulp bij Masterscriptie gezocht!

« Ga naar bericht

Beste deelnemer aan het forum Kiesverstandig, Ik studeer op dit moment aan de Universiteit van Utrecht. Voor mijn masterscriptie ben ik momenteel bezig met kennis vergaren voor een contrastief o...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 2832
: 1
LM5NL
25 Mar 2016, 20:31

auto's versturen privacygevoelige data naar de fabrikant

« Ga naar bericht

Steeds meer moderne auto's versturen privacygevoelige data naar de autofabrikant, zonder dat de bestuurder dat weet. Het gaat om informatie zoals de laatste honderd bezochte parkeerplaatsen, routes...

  Privacy « Meer onderwerpen
: 2923
: 1
karel
28 Nov 2015, 09:07

##### Sterrenhotel HVB

« Ga naar bericht

***** Sterrenhotel HVB Zoekt u ruimte en rust, dan bent u hier op de juiste plek. Dit hotel is prachtig gelegen in een bosrijke omgeving. De luxe suites zijn voorzien van een eenpersoonsbed in...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 8450
: 1
HansjeOngelijk
15 May 2014, 16:18

Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken

« Ga naar bericht

Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken. "Geregeerd door degenen die het verdienen", dit is een goed standpunt. Iedereen die zijn best doet en hard werkt moet goed kunnen ...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 2935
: 1
socialeongelijkheid10
12 May 2014, 13:22

Verwijs naar deze site

Plain Link: 
BBcode Link: 
HTML Link: 
Tweet over deze site | Deel op Facebook | Deel op LinkedIn

Stemrecht of Stemplicht

stem ongeldig verklarenDe verkiezingen komen er weer aan!

U wordt weer doodgegooid met mooie praatjes van politici die graag uw stem willen.
Maar waarom zou u op ze stemmen? Vanwege het advies van een oncontroleerbare stemwijzer? Om het mooie partijprogramma? Hebt u die gelezen en kunt u zich daarin vinden?
Het is eigenlijk een keuze uit allemaal slechte programma's!

Mijn stelling is dan ook dat er niets te kiezen valt tijdens de verkiezingen!

Én van wat de heren politici beloofd hebben tijdens de verkiezingen is zelden wat nagekomen. Onder het mom van coalitie besprekingen worden beloftes gebroken. En wij de kiezers trappen er in.

U kunt echter wel degelijk een signaal afgeven aan de politiek zonder een protest stem op een "tegen" partij uit te brengen.

Lees hieronder hoe!

Een grote groep mensen maakt geen gebruik van hun stemrecht.
Ik wil U oproepen toch te gaan stemmen, maar dan om Uw stem ongeldig te laten verklaren!


Misschien herkent u zichzelf in een van onderstaande redenen;

- geen enkele partij / politici verdient mijn stem.
- ik heb toch geen invloed.
- wat ik ook kies, politici zitten er voor hun eigen belang.
- die spelletjes in Den Haag ben ik zat.
- ze houden mekaar toch de hand boven het hoofd.
- macht corrumpeert.

Mijn missie met deze website is U aan te sporen toch van Uw stemrecht gebruik te maken!

Als U niet stemt dan;

- wordt U tot de zwijgende meerderheid gerekend.
- geeft U eigenlijk aan dat U het wel best vind zo.

Om te laten zien dat U het anders wil, maakt U toch de gang naar de stembus! Maar zet u een groot kruis over het stembiljet om uw stem ongeldig te laten verklaren!. Dit kan anoniem!

Verloopt de verkiezing per stemcomputer, geeft U dan bij het afgeven van de oproepkaart aan dat u uw stem ongeldig wilt laten verklaren!. Je wordt echter met naam en toenaam geregistreerd als stemweigeraar en dat is onacceptabel!

Stem ongeldig verklaren, is iets anders dan blanco stemmen, ook dan is uw stem ongeldig! Maar wordt uw komst wel in het opkomstpercentage meegenomen en doet U mee aan de poppenkast. Ook is het mogelijk dat op basis van kiesdrempel en opkomstpercentage toch nog "rest" zetels verdeeld worden.

Op deze wijze kunt U aan de politiek in Den Haag de boodschap overbrengen dat het anders moet!
En hoeft u geen protest stem uit te brengen door op een omstreden partij te stemmen.
Tot de volgende verkiezingen kunt u hieronder uw stem laten gelden!

Nieuws


Er is nog geen nieuws geplaatst

Parlement & Politiek

Hofvijver mei 2020: 'Belastingdienst achter tralies?'
DEN HAAG (PDC) - Voormalig topambtenaar Roel Bekker is sceptisch over de aangifte tegen de Belastingdienst wegens knevelarijen en andere ambtsmisdrijven. De actie van de top van Financiën is volgens hem ‘vooral’ ingegeven door ‘politieke overwegingen’, schrijft hij in een analyse voor de mei-editie van de Hofvijver van het Montesquieu Instituut

Staatssecretaris Knops voor duizenden euro's bevoordeeld
DEN HAAG (PDC) - CDA-staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Raymond Knops is bij een grondtransactie bevoordeeld door een onderneming van de provincie Limburg. Dat gebeurde in de tijd dat Knops nog Tweede Kamerlid was, De transactie leverde hem een voordeel van tienduizenden euro’s op. Dit blijkt uit een onderzoek van NRC en dagblad De Limburger.

Kabinet onderzoekt mogelijkheden verkiezingen met coronamaatregelen
DEN HAAG (PDC) - Het kabinet gaat uitzoeken hoe de verkiezingen van najaar 2020 en voorjaar 2021 kunnen doorgaan, als de maatregelen voor het coronavirus dan nog gehandhaafd moeten worden. In november staan enkele gemeentelijke herindelingsverkiezingen gepland en op 17 maart 2021 vinden Tweede Kamerverkiezingen plaats.

Van Haga (ex-VVD); wel lid FVD, maar niet van FVD-fractie
DEN HAAG (PDC) - Het in 2019 uit de VVD-fractie gezette lid Wybren van Haga is lid geworden van Forum voor Democratie, maar in de Tweede Kamer zal hij als zelfstandige fractie (groep) blijven optreden. Hij licht de stap vanavond toe in het tv-programma EenVandaag.

Algemene Rekenkamer: financiële verplichtingen Rijk voldoen in 2019 te vaak niet aan de norm
DEN HAAG (PDC) - De Algemene Rekenkamer heeft bij monde van haar voorzitter Arno Visser haar verantwoordingsonderzoek over 2019 aan de Tweede Kamer aangeboden. De Rekenkamer controleert of alle financiële verplichtingen die het Rijk in 2019 is aangegaan, ruim 267 miljard euro, rechtmatig zijn. Dat is voor 98,92 procent het geval. Daarmee komt de overheid voor het eerst in ruim tien jaar onder de toegestane grens van 1 procent.

NOS.nl nieuws

Klimaatstudie: droge zomers treffen het binnenland harder dan de kust

Droge zomers door klimaatverandering komen in het binnenland van Nederland steeds vaker voor. Droogteperioden treffen het binnenland vaker en harder dan de kuststroken, omdat er in het kustgebied meer neerslag valt.

Dat stellen onderzoekers van het KNMI en de Universiteit Utrecht vast. Zij keken onder meer naar het weer in 2018, toen we te maken hadden met een droog, warm en zonnig zomerhalfjaar. Zulke zomers komen tegenwoordig vaker voor dan rond 1950.

Omdat in 2018 bleek dat de droogte in het binnenland heviger was dan aan de kust, bestudeerde het KNMI de trendmatige klimaatverschillen tussen een 50 kilometer brede kuststrook en de rest van het land.

Zomerneerslag

Uit de studie blijkt dat de droogtes extremer zijn in het binnenland. De kustgebieden hebben minder last van de hogere temperaturen en toegenomen zonneschijn, omdat aan de kust ook de zomerneerslag is toegenomen. Dat gebeurt in het binnenland niet, waardoor er daar meer droogte optreedt.

Daarbij komt nog dat het binnenland voor wateraanvoer vooral afhankelijk is van regen, terwijl de kust voor een belangrijk deel water uit de grote rivieren haalt. Daardoor is het binnenland extra gevoelig voor de stijgende trend in temperaturen en meer zonne-uren in de zomer.'Doorstroming en terugkeer tbs'ers vaak moeizaam, bied meer maatwerk'

Een deel van de tbs'ers zit lange tijd in tbs-klinieken zonder enig zicht op doorstroming of terugkeer naar de maatschappij. Tbs-klinieken worstelen met deze groep, staat in een advies van de Raad voor Strafrechttoepassing en Jeugdbescherming aan de ministers Dekker (Rechtsbescherming) en De Jonge (Volksgezondheid).

Een aantal tbs'ers kan niet ontslagen worden omdat er blijvende kans is dat ze nogmaals een misdrijf plegen. Maar er zijn er ook bij wie de behandeling spaak loopt, terwijl ze wel in aanmerking komen om uit te stromen. Het gaat om bijna 400 tbs'ers, die langer dan acht jaar in een kliniek zitten.

Een probleem is bijvoorbeeld dat er na incidenten zulke algemene maatregelen worden genomen dat die een brede groep treffen. Dat maakt het lastig om maatwerk te leveren. Soms mag een tbs'er een jaar niet meer op pad, als hij later terugkeert van een verlof dan afgesproken. Dat geldt ook als hij een strafbaar feit heeft gepleegd, bijvoorbeeld gehandeld heeft in softdrugs. Dat hele jaar staat zijn behandeling dan stil.

Kramp

Verder is er vanuit politiek, media en samenleving veel aandacht voor deze incidenten, waardoor het tbs-stelsel onder grote druk staat. Eigenlijk is de verwachting dat elk risico uit te sluiten is. "Dit leidt tot een spreekwoordelijke kramp bij de diverse verantwoordelijken", staat in het advies te lezen.

Door gebrek aan ruimte, personeel en geld is er te weinig continuïteit, zijn er wachttijden voor de behandeling van tbs'ers en bestaan er risico's voor medewerkers en patiënten. De RSJ adviseert om te algemene maatregelen af te schaffen en te zorgen dat tbs'ers niet meer bij herhaling worden overgeplaatst. Ook zou een reëel beeld moeten worden gecreëerd van het tbs-stelsel en er moet worden gewerkt aan een goede relatie met politiek en media.Debuutvlucht raket Richard Branson mislukt

De eerste raketlancering van Virgin Orbit, een bedrijf van zakenman Richard Branson, is afgebroken. De raket hing aan een omgebouwde Boeing 747 die boven de Stille Oceaan vloog, in de buurt van de Amerikaanse staat Californië.

Wat er misging bij de debuutvlucht is onduidelijk. Vlak nadat de Boeing de raket had afgeworpen, besloot de vluchtleiding de lancering af te breken.

Het is de bedoeling dat Virigin Orbit met de raket gaat meedoen op de commerciële markt om kleine satellieten in een baan om de aarde te brengen. Op die markt is bijvoorbeeld ook SpaceX van Tesla-topman Elon Musk actief.

Niet vlekkeloos

De afgelopen vijf jaar is er gewerkt aan de ontwikkeling van de ruim 21 meter lange raket LauncherOne. Volgens het bedrijf was de kans al groot dat de eerste lancering niet vlekkeloos zou verlopen en was deze eerste poging bedoeld om zoveel mogelijk gegevens te verzamelen voor toekomstige nieuwe pogingen.

Virgin Orbit is een zusterbedrijf van Virgin Galactic, waarmee Richard Branson ruimtereizen voor toeristen wil organiseren.CDA-afdelingen op de bres voor migrantenkinderen Griekenland

Zo'n veertig lokale afdelingen van het CDA vinden dat de partij moet terugkomen van het standpunt dat er geen migrantenkinderen uit kampen in Griekenland naar Nederland worden gehaald. Ze doen daarvoor een oproep aan de partijtop in Trouw.

In vluchtelingenkampen op Griekse eilanden zitten naar schatting 2500 minderjarige asielzoekers zonder ouders. Diverse landen hebben gehoor gegeven aan de Griekse oproep om de kinderen onderdak te bieden, maar Nederland niet. Het kabinet vindt dat ze, onder betere omstandigheden, moeten worden opgevangen op het Griekse vasteland.

De CDA-fractie in de Tweede Kamer heeft ingestemd met die lijn, tot onvrede van lokale CDA'ers. Ze sluiten zich nu aan bij een oproep van hulporganisaties, die willen dat Nederlandse gemeenten ten minste 500 kinderen opvangen.

De initiatiefnemer, wethouder Klaas Valkering uit het Noord-Hollandse Bergen, zegt dat zijn telefoon niet stilstaat. "Als iets namelijk niet past binnen het gedachtegoed van onze partij, dan is het wel om 500 weeskinderen onder verslechterende omstandigheden in Griekse vluchtelingenkampen te laten zitten." Onder de afdelingen die de oproep ondersteunen zijn Groningen, Haarlem, Hilversum en Amstelveen.

Kinderpardon

Valkering vergelijkt het verzet met de situatie rond het kinderpardon vorig jaar. Ook toen riepen lokale CDA-politici de partijtop op om het standpunt te wijzigen. Het kinderpardon kwam er, waardoor honderden kinderen hier mochten blijven.

"Ik zie hier dezelfde beweging als rond het kinderpardon ontstaan", zegt wethouder Valkering. "Snel zal ook deze oproep zo luid klinken dat het hoofdbestuur er niet doof voor kan blijven."Nederlanders sterk verdeeld over aardgasvrije woningen

De komende tientallen jaren moeten we onze huizen anders gaan verwarmen dan met aardgas. Maar de steun voor dit aardgasvrije beleid verschilt sterk tussen bevolkingsgroepen, concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Alle Nederlandse woningen moeten in 2050 aardgasvrij zijn. Hoewel 76 procent van de Nederlanders het in enige mate belangrijk vindt om over te stappen op groene energiebronnen en zo klimaatverandering tegen te gaan, steunen minder mensen (49 procent) de overgang naar een woning zonder gas.

Vooral hoger opgeleiden en mensen die makkelijker kunnen rondkomen zijn positief over aardgasvrij wonen. Zij lopen vaak voorop in het overwegen van alternatieven voor hun huis. Ook staan jongvolwassenen positiever tegenover een aardgasvrije woning dan 45-plussers, en steunen vrouwen de energietransitie vaker dan mannen.

Groeiende ongelijkheid

Ouderen en alleenstaanden zijn veel minder geneigd om over te stappen op aardgasvrije alternatieven. Uit het onderzoek blijkt dat zij het lastig vinden om te bepalen wat een goed alternatief is voor hun woning. Ook voor lageropgeleiden is dat een barrière. Bovendien geeft die groep aan minder bereid te zijn zelf iets tegen klimaatverandering te doen.

"Niet iedereen wil en kan op dezelfde manier mee in deze transitie", schrijft het SCP in het onderzoeksrapport. "Het is van belang dat hier in beleid tijdig aandacht voor is en dit niet leidt tot een groeiende ongelijkheid tussen groepen."Verwerkingstijd: 0.07 seconden
1,992,608 unieke bezoeken