obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Leden enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
ja
81% [17 stemmen]

nee
nee
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 15 jul 2006

Enquête archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 1

· Leden online: 0
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen

Geef gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

You must login to post a message.

No messages have been posted.
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Laatste 5 Forum bijdragen. Het complete overzicht staat » hier «.

  Onderwerp /      Laatste bericht

Belgische politie waarschuwt voor nieuwe vind-ik-leuk-knop Facebook

« Ga naar bericht

De Belgische politie geeft een opvallende waarschuwing. Gebruikers van Facebook moeten wat de politie betreft Facebooks nieuwe vind-ik-leuk-knoppen niet gebruiken. Facebook is een marketingkampioe...

  Privacy « Meer onderwerpen
: 2210
: 1
karel
13 mei 2016, 17:01

Hulp bij Masterscriptie gezocht!

« Ga naar bericht

Beste deelnemer aan het forum Kiesverstandig, Ik studeer op dit moment aan de Universiteit van Utrecht. Voor mijn masterscriptie ben ik momenteel bezig met kennis vergaren voor een contrastief o...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 2205
: 1
LM5NL
25 mrt 2016, 20:31

auto's versturen privacygevoelige data naar de fabrikant

« Ga naar bericht

Steeds meer moderne auto's versturen privacygevoelige data naar de autofabrikant, zonder dat de bestuurder dat weet. Het gaat om informatie zoals de laatste honderd bezochte parkeerplaatsen, routes...

  Privacy « Meer onderwerpen
: 2414
: 1
karel
28 nov 2015, 09:07

##### Sterrenhotel HVB

« Ga naar bericht

***** Sterrenhotel HVB Zoekt u ruimte en rust, dan bent u hier op de juiste plek. Dit hotel is prachtig gelegen in een bosrijke omgeving. De luxe suites zijn voorzien van een eenpersoonsbed in...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 6551
: 1
HansjeOngelijk
15 mei 2014, 16:18

Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken

« Ga naar bericht

Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken. "Geregeerd door degenen die het verdienen", dit is een goed standpunt. Iedereen die zijn best doet en hard werkt moet goed kunnen ...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 2428
: 1
socialeongelijkheid10
12 mei 2014, 13:22

Verwijs naar deze site

Plain Link: 
BBcode Link: 
HTML Link: 
Tweet over deze site | Deel op Facebook | Deel op LinkedIn

Stemrecht of Stemplicht

stem ongeldig verklarenDe verkiezingen komen er weer aan!

U wordt weer doodgegooid met mooie praatjes van politici die graag uw stem willen.
Maar waarom zou u op ze stemmen? Vanwege het advies van een oncontroleerbare stemwijzer? Om het mooie partijprogramma? Hebt u die gelezen en kunt u zich daarin vinden?
Het is eigenlijk een keuze uit allemaal slechte programma's!

Mijn stelling is dan ook dat er niets te kiezen valt tijdens de verkiezingen!

Én van wat de heren politici beloofd hebben tijdens de verkiezingen is zelden wat nagekomen. Onder het mom van coalitie besprekingen worden beloftes gebroken. En wij de kiezers trappen er in.

U kunt echter wel degelijk een signaal afgeven aan de politiek zonder een protest stem op een "tegen" partij uit te brengen.

Lees hieronder hoe!

Een grote groep mensen maakt geen gebruik van hun stemrecht.
Ik wil U oproepen toch te gaan stemmen, maar dan om Uw stem ongeldig te laten verklaren!


Misschien herkent u zichzelf in een van onderstaande redenen;

- geen enkele partij / politici verdient mijn stem.
- ik heb toch geen invloed.
- wat ik ook kies, politici zitten er voor hun eigen belang.
- die spelletjes in Den Haag ben ik zat.
- ze houden mekaar toch de hand boven het hoofd.
- macht corrumpeert.

Mijn missie met deze website is U aan te sporen toch van Uw stemrecht gebruik te maken!

Als U niet stemt dan;

- wordt U tot de zwijgende meerderheid gerekend.
- geeft U eigenlijk aan dat U het wel best vind zo.

Om te laten zien dat U het anders wil, maakt U toch de gang naar de stembus! Maar zet u een groot kruis over het stembiljet om uw stem ongeldig te laten verklaren!. Dit kan anoniem!

Verloopt de verkiezing per stemcomputer, geeft U dan bij het afgeven van de oproepkaart aan dat u uw stem ongeldig wilt laten verklaren!. Je wordt echter met naam en toenaam geregistreerd als stemweigeraar en dat is onacceptabel!

Stem ongeldig verklaren, is iets anders dan blanco stemmen, ook dan is uw stem ongeldig! Maar wordt uw komst wel in het opkomstpercentage meegenomen en doet U mee aan de poppenkast. Ook is het mogelijk dat op basis van kiesdrempel en opkomstpercentage toch nog "rest" zetels verdeeld worden.

Op deze wijze kunt U aan de politiek in Den Haag de boodschap overbrengen dat het anders moet!
En hoeft u geen protest stem uit te brengen door op een omstreden partij te stemmen.
Tot de volgende verkiezingen kunt u hieronder uw stem laten gelden!

Nieuws


Er is nog geen nieuws geplaatst

Parlement & Politiek

Van Raak (SP) stelt Kamervragen over het lekken van plannen voor Prinsjesdag
DEN HAAG (PDC) - Tweede Kamerlid Ronald van Raak (SP) wil weten waarom het kabinet een plan voor Prinsjesdag vooraf aan de Telegraaf heeft gelekt. Volgens hem getuigt het van weinig respect voor de Koning en de Kamer dat een krant eerder over het plan is geïnformeerd dan de Tweede Kamer.

Ollongren spreekt politieke partijen aan over accepteren van anonieme giften
DEN HAAG (PDC) - Minister Ollongren van Binnenlandse zaken gaat met een aantal politieke partijen praten over de manier waarop zij omgaan met anonieme giften. De minister wil dat de partijen maatregelen nemen om de transparantie te vergroten.

FVD-senatoren Rookmaker en De Vries stappen over naar fractie Otten
DEN HAAG (PDC) - Eerste Kamerleden Dorien Rookmaker en Jeroen de Vries stappen van Forum voor Democratie over naar de fractie van Henk Otten. Otten werd vorige maand geroyeerd als lid van Forum voor Democratie en gaat verder als fractie-Otten.

Ollongren: 'vrouwen, solliciteer naar het burgemeestersambt'
DEN HAAG (PDC) - Burgemeesters moeten een betere afspiegeling vormen van de samenleving, aldus de minister van Binnenlandse Zaken. Op dit moment zijn 101 van de 355 burgemeesters vrouw. Dit is het hoogste aantal ooit, maar minister Ollongren vindt dat het "er best meer mogen zijn". Ook zouden vrouwen zich vaker moeten melden als er een functie voor commissaris van de Koning vrijkomt. Op dit moment is Jetta Klijnsma de enige vrouw die deze rol vervult.

Burgers geven hun mening over versterking democratie
DEN HAAG (PDC) - Veel Nederlandse burgers willen een versimpeling van de Nederlandse politiek, snellere en duidelijkere coalitievorming en meer aandacht voor de stem in de regio. Dit en meer blijkt uit een onderzoek onder focusgroepen met burgers, dat is uitgevoerd op verzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Aanleiding voor dit onderzoek was het rapport van de staatscommissie Remkes, dat aanbevelingen bevat om de parlementaire democratie te versterken.

NOS.nl nieuws

Wekdienst 26/8: rechtszaak om euthanasie en welke schepen komen naar Sail?

Goedemorgen! Vandaag dient het eerste proces tegen een arts die euthanasie heeft uitgevoerd en de organisatie van Sail Amsterdam maakt bekend welke schepen komend jaar aanmeren in de hoofdstad.

Vandaag schijnt de zon geregeld, maar er ontstaan ook enkele stapelwolken. Het wordt 28 tot 31 graden. Morgen is het eerst nog zonnig en zeer warm. Woensdag is het wederom warm en eindigt met onweersbuien. Hierna is het donderdag een stuk koeler.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Voor de rechtbank in Den Haag dient vandaag het eerste proces ooit tegen een arts die euthanasie heeft uitgevoerd. Het gaat om de levensbeëindiging van een 74-jarige vrouw die vergevorderd dement was. Het is de eerste keer sinds de invoering van de euthanasiewet in 2002 dat een arts voor de rechter moet verschijnen. De rechter doet uitspraak over het kort geding dat verschillende media hebben aangespannen tegen de gemeente Brunssum en de rechtbank Limburg. Het gaat over de schouw morgen in de zaak tegen de verdachte van de moord op Nicky Verstappen, die niet openbaar is. De media, waaronder de NOS, zijn het daar niet mee eens. Vanavond wordt het startschot gegeven voor Sail 2020. De organisatie maakt onder meer bekend van welke schepen de komst al is bevestigd.

Wat heb je gemist?

Steeds meer Britse bedrijven maken de oversteek naar Nederland, door de groeiende onzekerheid over de brexit. Al honderd bedrijven zijn naar Nederland verkast, grotendeels naar de Randstad, en nog eens honderden bedrijven oriënteren zich op de mogelijkheid.

Volgens het Netherlands Foreign Invest Agency (NFIA) willen onder meer bedrijven niet wachten op een mogelijke no-deal-brexit. "Om in Europa te kunnen uitzenden, moeten zij hier een vergunning hebben. En financiële dienstverleners mogen zonder vergunning geen zaken meer doen in de EU", zegt een woordvoerder.

De oversteek brengt meer voordelen met zich mee: veel Nederlanders spreken Engels, er zijn goede logistieke voorzieningen en op deze manier kunnen de Britse bedrijven toch aanspraak doen op Europese subsidies.

Ander nieuws uit de nacht:

Vijf mannen Assen vrijgelaten, geen aanwijzing voor mishandeling: de vijf zaten vast in verband met de dood van een man in een speeltuin in Assen, waar hij mogelijk betrokken was bij een zedendelict. Tientallen doden door overstromingen in Sudan: al wekenlang wordt het land geteisterd door hevige regenval. Tienduizenden huizen staan onder water of zijn ingestort, er zijn tientallen gewonden. Nederland versteent: landbouwgrond wijkt voor bouw: In twee decennia tijd is er 60.000 hectare aan huizen, industrieterreinen en wegen bijgekomen, meldt het CBS. Vooral landbouwgrond heeft moeten wijken voor stenen en beton.

En dan nog even dit:

Niet alleen in Nederland, ook in België woedt een 'zwartepietendiscussie'. Daar doet le Sauvage, de Wildeman, elk jaar mee aan een folkloristische parade in een stadje in Wallonië. Het zwartgeschminkte karakter draagt ketenen, een gouden ring door zijn neus en loopt schreeuwend rond.

Critici noemen het een racistische karikatuur en zijn een petitie gestart tegen de Wildeman. Ze willen dat hij niet meer meeloopt óf in de kleuren van de stad wordt geschminkt. Het is nog maar de vraag of deze traditie makkelijk te veranderen is, want de eeuwenoude optocht is door de Unesco uitgeroepen tot immaterieel erfgoed. En bovendien, zegt de burgemeester, wordt le Sauvage door de inwoners van het stadje geadoreerd.

En zo ziet de Wildeman er uit:

Fijne dag!Eerste rechtszaak ooit tegen arts die euthanasie uitvoerde

Voor de rechtbank Den Haag dient vanaf 9.00 uur het eerste proces ooit tegen een arts die euthanasie heeft uitgevoerd. Sinds de invoering van de euthanasiewet in 2002 is wel een aantal artsen berispt of gewaarschuwd door de tuchtrechter, maar het Openbaar Ministerie vond het nooit eerder nodig om iemand voor de strafrechter te brengen.

Het gaat in deze zaak om de levensbeëindiging van een 74-jarige vrouw die vergevorderd dement was. Er was een euthanasieverklaring, maar ze gaf later wisselende verklaringen af over haar doodswens.

Nieuwsuur vatte de zaak vorig jaar samen in deze video:

Euthanasie bij zwaar demente patiënten komt zelden voor: vorig jaar twee keer. Bij beginnende dementie gebeurt het vaker: 144 keer in 2018. Dat is een geleidelijke stijging ten opzichte van de twaalf gevallen tien jaar geleden, maar nog steeds een klein deel van het totale aantal euthanasiegevallen. Ter vergelijking: vorig jaar kregen meer dan 4000 kankerpatiënten euthanasie.

"Maar de statistieken zijn tegen ons", zegt Jaap Sijmons, hoogleraar gezondheidsrecht aan de Universiteit Utrecht. "We worden steeds ouder en meer mensen gaan dementie krijgen. We zullen dus vaker met dit soort casussen geconfronteerd worden."

Sijmons vindt het daarom belangrijk dat deze zaak aan de rechter wordt voorgelegd. "Om een paar piketpaaltjes te slaan, zodat we weer een beetje meer weten waar we aan toe zijn. Ik denk dat dit een proefproces is en daar heb je nu eenmaal een verdachte bij nodig."

Impact groot

Collega-verpleeghuisartsen (die zichzelf specialisten ouderengeneeskunde noemen) zeggen dat de impact van de zaak enorm is voor de arts die vandaag terechtstaat. In een Twittervideo zegt persofficier Sanne van der Harg dat het Openbaar Ministerie ook geen reden ziet om te twijfelen aan de goede trouw van de dokter in kwestie.

Waarom dan toch iemand voor de rechter brengen die al is gewaarschuwd in een tuchtprocedure? Van der Harg legt in het filmpje uit waar de zaak over gaat: "In hoeverre moet je als arts nog in gesprek met een dementerende patiënt als deze reeds een eerder geschreven euthanasieverklaring heeft? De patiënt in deze zaak had aangegeven dat zodra zij in een verpleeghuis terecht zou komen, zij euthanasie wilde, en ook als de tijd er rijp voor was."

Behalve die niet ondubbelzinnige verklaring - "wat betekent als de tijd er rijp voor was?" - gaf de patiënte eenmaal in het verpleeghuis wisselende signalen af. "Naast de euthanasieverklaring die er lag, gaf zij ook aan op sommige momenten dat zij juist niet dood wilde. In goed overleg met de familie heeft de arts uiteindelijk wel de euthanasie uitgevoerd."

Het OM mijdt het woord proefproces. "Maar als de NOS het zo wil noemen, dan heb ik daar geen moeite mee", zegt een woordvoerder, "want het functioneert als zodanig." De woordvoerder benadrukt dat het juist tegen de achtergrond van de maatschappelijke discussie over dementie, euthanasie en vergrijzing waardevol is om naar de rechter te gaan. "Deze zaak gaat belangrijke jurisprudentie opleveren."

Wet is niet duidelijk

Het Openbaar Ministerie twijfelt dus niet aan de goede bedoelingen van de arts, maar vindt wel "dat deze arts nadrukkelijker in gesprek had moeten gaan met de dementerende patiënt". De wet biedt op dit punt geen duidelijkheid en dat is ook de reden dat we deze vraag nu voorleggen aan de rechter, zegt het OM. "Want die duidelijkheid moet er wel komen voor artsen: hoe ver reikt je verantwoordelijkheid?"

Hoogleraar Sijmons kan zich goed vinden in die redenering. "De wet voorziet niet in euthanasie bij demente patiënten omdat die voorschrijft dat een patiënt een vrijwillig en weloverwogen euthanasieverzoek moet doen. Als je dement bent, ben je het stadium voorbij waarin je dat kunt."

"Ik denk niet dat het OM uit is op een straf voor deze arts", vervolgt Sijmons, "maar de rechter moet hier echt over oordelen. Als je de wet wilt handhaven moet de norm duidelijk zijn. En als je een zaak wilt seponeren ook."

Onder artsen woedt dezelfde discussie als in de maatschappij, zegt voorzitter Nienke Nieuwenhuizen van Verenso, de Vereniging van Specialisten Ouderengeneeskunde. "Het is een belangrijke discussie, die wij helemaal los van deze rechtszaak al langer voeren. We zijn samen met de artsenorganisatie KNMG op een rij aan het zetten: wat is in de praktijk nou professioneel en zorgvuldig handelen bij euthanasie bij dementie?"

Nieuwenhuizen benadrukt dat bij de invoering van de wet niemand euthanasie bij dementie en alle bijbehorende dilemma's in gedachten had. "Meer helderheid kan bepaald geen kwaad. De vraag is of deze strafzaak ons daarbij gaat helpen. De uitkomst geeft vooral zicht op het juridisch perspectief, maar er spelen meer ethische en spirituele vraagstukken."

"Het is moeilijk omdat je wel ziet dat er lijden is en je dat als arts het liefst wil wegnemen. Dat kan helaas niet altijd, ondanks het hoge niveau van de gezondheidszorg in Nederland. Maar de maatschappij lijkt dat wel steeds meer te verwachten. De vraag is hoe we omgaan met pijn en lijden en wat goede zorg dan is."100 Britse bedrijven naar Nederland door onzekerheid brexit

Nederland wordt steeds populairder bij Britse bedrijven. Door de groeiende onzekerheid over de brexit hebben inmiddels al honderd bedrijven de oversteek gemaakt naar ons land. Zo'n 325 zeggen grote interesse te hebben, meldt het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), een onderdeel van het ministerie van Economische Zaken belast met het binnenhalen van buitenlandse investeerders en bedrijven.

De bedrijven zijn bang voor een no-deal-brexit en de gevolgen daarvan voor de toegang tot de Europese markt, zegt NFIA-commissaris Jeroen Nijland. Zijn organisatie probeert namens de Nederlandse overheid buitenlandse bedrijven naar Nederland te halen.

Het leeuwendeel van de Britse bedrijven verhuist naar Amsterdam. Een kleiner deel gaat naar Rotterdam en andere delen van de Randstad.

Zwarte schermen

Financiële dienstverleners en mediabedrijven zoals Bloomberg, MarketAxess en het Europese hoofdkantoor van Discovery - bekend van de tv-zenders TLC en Animal Planet - maakten onlangs de overstap.

Volgens het NFIA hebben ze een goede reden om naar Nederland te komen. "In beide sectoren ben je afhankelijk van vergunningen. Als mediabedrijven wachten tot de brexit gaan de zenders mogelijk op zwart. Want om in Europa te kunnen uitzenden, moeten zij hier een vergunning hebben. En financiële dienstverleners mogen zonder vergunning geen zaken meer doen in de EU", zegt Nijland in het NOS Radio 1 Journaal.

Veel van de bedrijven zullen de Britse markt niet definitief vaarwel zeggen. Zij verhuizen een deel van hun bedrijf en blijven zo actief op twee markten. Op deze manier zal van tv-bedrijf Discovery het grootste deel naar Nederland verhuizen, maar blijft de tv-vergunning gelden in het Verenigd Koninkrijk.

Gunstig vestigingsklimaat

Dat de Britse bedrijven de Noordzee oversteken, heeft te maken met verschillende gunstige vestigingsvoorwaarden, zegt het NFIA. Zo zijn hier goede logistieke voorzieningen, spreken veel Nederlanders Engels en is er een digitale infrastructuur waardoor de Europese markt altijd toegankelijk zal zijn.

Bedrijven kunnen op deze manier internationaal talent blijven aantrekken en aanspraak doen op Europese innovatiegelden, is het idee.

De eerste 62 bedrijven die vanwege de brexit naar Nederland zijn verhuisd, hebben volgens het NFIA zo'n 2500 banen en 310 miljoen euro aan investeringen opgeleverd. Het is nog niet bekend hoeveel banen en geld de volgende veertig opleveren.Tientallen doden door overstromingen in Sudan

Overstromingen in Sudan hebben de afgelopen twee maanden 62 levens geëist. De Sudanese regering heeft dat bekendgemaakt via staatsmedia.

Het land wordt al sinds begin juli geteisterd door hevige regenval. Zeventien van de achttien provincies zijn getroffen en tienduizenden huizen staan onder water of zijn ingestort.

Behalve 62 doden zijn er ongeveer 100 gewonden. Het leger is ingezet om hulp te verlenen.

De Verenigde Naties sloegen vorige week al alarm over de overstromingen in Sudan. Een einde aan de problemen wordt voorlopig niet verwacht: het Sudanese regenseizoen duurt doorgaans tot eind oktober.Limburgse huisarts opgepakt voor seksueel misbruik patiënt

Een huisarts uit Brunssum is opgepakt op verdenking van seksueel misbruik van een patiënt. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft dat bevestigd aan dagblad De Limburger.

De arts werd eerder verdacht van een zedendelict met een andere patiënt. Hij had in de zomer van 2017 seks met een vrouw die hem had gebeld vanwege een paniekaanval.

Ze stapte achteraf naar de politie omdat hij zich aan haar zou hebben opgedrongen. In een rechtszaak werd hij vorig jaar vrijgesproken, na een eis van anderhalf jaar cel.

Details over de nieuwe zaak zijn volgens De Limburger niet bekend. Het Openbaar Ministerie wil er niets over zeggen.Verwerkingstijd: 0.18 seconden
1,902,652 unieke bezoeken