obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
Enquête: De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!" ja 81% [17 stemmen]
81% [17 stemmen]

nee
Enquête: De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!" nee 19% [4 stemmen]
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 15 jul 2006

Enquête-archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 75
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen / Registreren

Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

12 mei 2014, 13:21
Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken. “Geregeerd door degenen die het verdienen”, dit is een goed standpunt. Iedereen die zijn best doet en hard werkt moet goed kunnen v

23 juni 2012, 20:13
Wij vertrouwen stemcomputers niet - www.wijvertrouwenstemcomputersniet.nl

Bits of Freedom

Hieronder de laatste 5 Forum reacties. Naar het complete »Forum«.

  Onderwerpen X bekeken Antw. Laatste bericht
Geen nieuwe berichten

Belgische politie waarschuwt voor nieuwe vind-ik-leuk-knop Facebook

« Ga naar bericht

De Belgische politie geeft een opvallende waarschuwing. Gebruikers van Facebook moeten wat de politie betreft Facebooks nieuwe vind-ik-leuk-knoppen niet gebruiken. Facebook is een marketingkampioe...

  Privacy « Meer onderwerpen
1468 0 karel
13 mei 2016, 17:01
Geen nieuwe berichten

Hulp bij Masterscriptie gezocht!

« Ga naar bericht

Beste deelnemer aan het forum Kiesverstandig, Ik studeer op dit moment aan de Universiteit van Utrecht. Voor mijn masterscriptie ben ik momenteel bezig met kennis vergaren voor een contrastief o...

  Algemeen « Meer onderwerpen
1454 0 LM5NL
25 mrt 2016, 20:31
Geen nieuwe berichten

auto's versturen privacygevoelige data naar de fabrikant

« Ga naar bericht

Steeds meer moderne auto's versturen privacygevoelige data naar de autofabrikant, zonder dat de bestuurder dat weet. Het gaat om informatie zoals de laatste honderd bezochte parkeerplaatsen, routes...

  Privacy « Meer onderwerpen
1808 0 karel
28 nov 2015, 09:07
Geen nieuwe berichten

Stuur soldaten op vakantie naar de Oekraïne

« Ga naar bericht

Tip voor de politici. Stuur soldaten op vakantie naar de Oekraïne.

  Dit wil ik kwijt! « Meer onderwerpen
2659 0 kiesverstandig
02 sep 2014, 20:08
Geen nieuwe berichten

##### Sterrenhotel HVB

« Ga naar bericht

***** Sterrenhotel HVB Zoekt u ruimte en rust, dan bent u hier op de juiste plek. Dit hotel is prachtig gelegen in een bosrijke omgeving. De luxe suites zijn voorzien van een eenpersoonsbed in...

  Algemeen « Meer onderwerpen
4317 0 HansjeOngelijk
15 mei 2014, 16:18

Stemrecht of Stemplicht

stem ongeldig verklarenDe verkiezingen komen er weer aan!

U wordt weer doodgegooid met mooie praatjes van politici die graag uw stem willen.
Maar waarom zou u op ze stemmen? Vanwege het advies van een oncontroleerbare stemwijzer? Om het mooie partijprogramma? Hebt u die gelezen en kunt u zich daarin vinden?
Het is eigenlijk een keuze uit allemaal slechte programma's!

Mijn stelling is dan ook dat er niets te kiezen valt tijdens de verkiezingen!

Én van wat de heren politici beloofd hebben tijdens de verkiezingen is zelden wat nagekomen. Onder het mom van coalitie besprekingen worden beloftes gebroken. En wij de kiezers trappen er in.

U kunt echter wel degelijk een signaal afgeven aan de politiek zonder een protest stem op een "tegen" partij uit te brengen.

Lees hieronder hoe!

Een grote groep mensen maakt geen gebruik van hun stemrecht.
Ik wil U oproepen toch te gaan stemmen, maar dan om Uw stem ongeldig te laten verklaren!


Misschien herkent u zichzelf in een van onderstaande redenen;

- geen enkele partij / politici verdient mijn stem.
- ik heb toch geen invloed.
- wat ik ook kies, politici zitten er voor hun eigen belang.
- die spelletjes in Den Haag ben ik zat.
- ze houden mekaar toch de hand boven het hoofd.
- macht corrumpeert.

Mijn missie met deze website is U aan te sporen toch van Uw stemrecht gebruik te maken!

Als U niet stemt dan;

- wordt U tot de zwijgende meerderheid gerekend.
- geeft U eigenlijk aan dat U het wel best vind zo.

Om te laten zien dat U het anders wil, maakt U toch de gang naar de stembus! Maar zet u een groot kruis over het stembiljet om uw stem ongeldig te laten verklaren!. Dit kan anoniem!

Verloopt de verkiezing per stemcomputer, geeft U dan bij het afgeven van de oproepkaart aan dat u uw stem ongeldig wilt laten verklaren!. Je wordt echter met naam en toenaam geregistreerd als stemweigeraar en dat is onacceptabel!

Stem ongeldig verklaren, is iets anders dan blanco stemmen, ook dan is uw stem ongeldig! Maar wordt uw komst wel in het opkomstpercentage meegenomen en doet U mee aan de poppenkast. Ook is het mogelijk dat op basis van kiesdrempel en opkomstpercentage toch nog "rest" zetels verdeeld worden.

Op deze wijze kunt U aan de politiek in Den Haag de boodschap overbrengen dat het anders moet!
En hoeft u geen protest stem uit te brengen door op een omstreden partij te stemmen.
Tot de volgende verkiezingen kunt u hieronder uw stem laten gelden!

Nieuws


Er is nog geen nieuws geplaatst

Nieuws Bank

No items available for syndication from this feed.

Parlement & Politiek

Het juninummer van De Hofvijver: 'Rutte III niet zo traag'
DEN HAAG (PDC) - Het beeld dat kabinet-Rutte III weinig onderneemt, wordt door cijfers van PDC niet bevestigd. PDC onderzocht voor nieuwsbrief De Hofvijver hoe actief kabinet-Rutte III is in vergelijking met eerdere kabinetten. Het kabinet blijkt nauwelijks minder actief dan voorgaande kabinetten.

Weergave biografieën aangepast
DEN HAAG (PDC) - De biografieën van Kamerleden en bewindspersonen worden sinds vandaag op een andere manier weergegeven. Bij hoofdfuncties en beroepen wordt een selectie van de loopbaan weergegeven. De twee meest recente functies zijn opgenomen, evenals alle publieksfuncties, zoals lidmaatschap van de Kamer, ministerschap of een functie in het lokale bestuur.

Drie verrassende nieuwe ministers van staat
DEN HAAG (PDC) - De oud-ministers Sybilla Dekker (VVD), Winnie Sorgdrager (D66) en Jaap de Hoop Scheffer (CDA) krijgen de titel 'minister van staat'. Dat is na de ministerraad bekendgemaakt.

Thom de Graaf wordt vicepresident Raad van State
DEN HAAG (PDC) - Thom de Graaf (D66) is door het kabinet benoemd tot vicepresident van de Raad van State. De Graaf volgt op 1 november Piet Hein Donner op, die dan met pensioen gaat.

Tussenrapport Staatscommissie: bindend correctief referendum
DEN HAAG (PDC) - Een bindend correctief referendum als middel om de democratie te versterken. Dit is een van de ideeën die de Staatscommissie Parlementair Stelsel verder zal uitwerken. De Staatscommissie onderzoekt in opdracht van de regering de toekomstbestendigheid van het parlementair stelsel. Vandaag presenteerde commissievoorzitter Johan Remkes de tussenstand met mogelijke oplossingen. Deze oplossingen hebben als doel de democratie, de rechtsstaat en het parlement te versterken.

NOS.nl nieuws

Potvis in de problemen voor de kust van Den Helder

Voor de kust van Den Helder zwemt een potvis in nood. Het dier werd vanochtend vroeg gezien en is mogelijk ziek of gedesoriënteerd.

Kennis- en opvangcentrum SOS Dolfijn en de Kustwacht hebben een reddingsactie op touw gezet. Zo mogen schepen niet in de buurt van de potvis komen en de strandingscoördinator van het ministerie van Economische Zaken is, volgens protocol, op de hoogte gebracht.

Het is niet duidelijk waar het dier nu is en of hij of zij alleen is. Eerder sprak een woordvoerder van SOS Dolfijn van een lastige situatie voor het dier, omdat potvissen het vaak niet overleven als ze in ondiep water van de Noordzee belanden.Akkoord gaswinning: wat krijgen Shell en Exxon ervoor terug?

Eindelijk duidelijkheid: vandaag presenteerden minister Wiebes, Shell en ExxonMobil de afspraken over de toekomst van de gaswinning in Groningen. In april vreesde men nog dat Shell en ExxonMobil, de aandeelhouders van de NAM, met een miljardenclaim zouden komen voor het gas dat in de Groningse grond blijft zitten. Vandaag gaven de twee aandeelhouders aan dat ze daarvan afzien. Naar de huidige prijs gerekend doen ze daarmee afstand van 70 miljard euro aan gas.

Ook is in het akkoord vastgelegd dat de NAM tot in lengte van dagen blijft betalen voor schade en versterking van gebouwen in Groningen. Shell en ExxonMobil staan hier financieel garant voor. Kortom, deze afspraken zijn voor Shell en ExxonMobil niet gratis. Wat krijgen deze twee olie- en gasbedrijven hiervoor terug?

1. Een miljardenclaim voor gas in de grond is niet in het belang van Shell en ExxonMobil

Professor Bröring, hoogleraar bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen, is niet verbaasd dat er nu een akkoord ligt. "Zo'n miljardenclaim, waar eerder over werd gesproken, is heel moeilijk te procederen. Het was voor de twee bedrijven heel onzeker of ze in het gelijk zouden worden gesteld, omdat het zo'n complexe situatie is. Zo'n rechtszaak duurt jaren, zonder garantie dat het iets oplevert. Daar durven Shell en ExxonMobil niet op in te zetten."

Daar komt bij dat zo'n miljardenclaim ook negatief afstraalt op de twee oliebedrijven. Tim Boersma, gas-onderzoeker aan Colombia University: "Shell en ExxonMobil houden ook rekening met de imagoschade die je als bedrijf oploopt wanneer je niet je maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt."

Het is dus ook in het belang van de olie- en gasbedrijven zelf om af te zien van de claim. De bedrijven willen juist laten zien dat ze hun verantwoordelijkheid nemen.

2. NAM is juridisch niet meer aansprakelijk voor de schade

Een interessante uitkomst van het akkoord is dat de NAM niet meer zelf aansprakelijk zal zijn voor gedupeerden. Ze betalen wel voor de schade, maar de aansprakelijkheid wordt overgenomen door de staat. Dat betekent dat Groningers niet meer direct de NAM kunnen aanklagen, maar dat dat alleen nog maar kan via een (nog op te richten) publieksrechtelijk fonds.

De reden dat de staat de aansprakelijkheid op zich neemt is omdat de overheid ExxonMobil en Shell vraagt om door te blijven gaan met de gaswinning. "Uiteindelijk gaat de staat erover hoeveel gas er opgepompt moet worden: er moet in 2022 nog steeds 12 miljard m3 gas uit de grond gehaald worden. Shell en ExxonMobil mogen dus helemaal niet stoppen met de gaswinning in Groningen", zo laat een woordvoerder van Shell weten. Daarom is het, voor de onderhandelende partijen, eerlijk als de staat juridische aansprakelijk is, en niet de NAM. Dit is voor de olie- en gasbedrijven een principiële, juridische kwestie.

3. De overheid gaat bijna driekwart van de schade betalen

Hoewel de NAM de schade blijft vergoeden, komt een nog groter deel van deze lasten bij de overheid te liggen. Op dit moment betaalt de staat 64 procent van de kosten van schade in Groningen, maar dat wordt 73 procent. Dit betekent dat Shell en ExxonMobil samen 9 procent minder van de schade hoeven te betalen dan nu.

4. NAM mag meer inkomsten uit gaswinning houden

Daarnaast mag de NAM ook een hoger percentage van de winst van gaswinning houden. Op dit moment is ongeveer 90 procent van de inkomsten van de NAM voor de staat. Dit percentage is zo hoog omdat de staat indirect ook verdient aan de winstuitkering en vennootschapsbelasting die de NAM aan de staat moet betalen. De drie partijen hebben afgesproken dat de staat, in plaats van 90 procent voortaan 73 procent van de inkomsten krijgt. De NAM mag dus ongeveer 17 procent meer inkomsten houden dan eerst.

De gaswinning neemt natuurlijk wel af de komende jaren en het is onduidelijk wat er precies met de gasprijs gaat gebeuren. Daarom is het lastig om een schatting te geven van hoeveel extra geld de aandeelhouders hierdoor krijgen. Dit geld zal de komende twee jaar gebruikt worden voor het betalen van de kosten van de NAM, en ook daarna mag de NAM alleen winst uitkeren als er na het uitkeren van schade geld overblijft.

De verdeling van de winst uit gasopslaglocaties Norg en Grijpskerk wordt ook nog aangepast. Over het reservegas dat op deze locaties is opgeslagen hoeft de NAM minder belasting te betalen. Wat dit oplevert konden de bedrijven en het ministerie vandaag nog niet toelichten.

5. Blij dat het voorbij is

Volgens Tim Boersma is er nog een laatste voordeel voor de aandeelhouders. Dit akkoord maakt een einde aan een aantal onzekerheden. "Dat is Shell en ExxonMobil ook veel waard. Zij hebben liever zekerheid over de toekomst en zijn best bereid om daar wat inkomsten voor in te leveren."Slob: NPO moet eigen geld inzetten om verdwijnen programma's te voorkomen

Minister Slob vindt dat de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) een deel van voorspelde bezuinigingen uit eigen zak kan opvangen. De minister constateert dat in de pot 'mediareserves' zo'n 35 miljoen euro zit, schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. De Mediawet schrijft voor dat de publieke omroep zijn mediareserves moet inzetten "voor de bekostiging van media-aanbod".

Het kabinet kondigde in november aan dat de publieke omroep moet bezuinigen vanwege teruglopende reclame-inkomsten. Het bedrag was nog niet zeker, mogelijk zo'n 60 miljoen euro. Media-minister Slob maakte ook meteen duidelijk dat de omroep zelf met plannen moest komen om dit miljoenentekort op te vangen. "De bal ligt bij de NPO."

NPO-baas Shula Rijxman is tegen de bezuinigingen en vreest voor ingrijpende gevolgen, zoals minder aankoop van Nederlandse tv-producties, een versobering van het aanbod op thema-kanalen, een "minder divers media-aanbod" en de versobering van online-journalistiek. Op de radio zouden onder meer "gewaardeerde titels" verdwijnen en de kwaliteit van het nieuws op NPO Radio 1 zou afnemen, zo waarschuwde Rijxman, die spreekt van een onvermijdelijke ontslaggolf.

Slob wil betrokken worden

Slob neemt geen genoegen met deze plannen van de NPO. Hij wil betrokken worden bij keuzes die worden gemaakt, zo staat vandaag in de brief aan de Kamer. "De keuzes van de NPO kunnen namelijk van grote invloed zijn op de maatschappelijke relevantie van de landelijke publieke omroep."

Slob vindt dat de NPO vooral kijkt naar het schrappen of versoberen van programma's in plaats van met andere ideeën komt, zoals het aanspreken van de eigen mediareserves. "Ik ga ervan uit dat hierdoor de programmering van de landelijke publieke omroep kan worden ontzien", stelt de minister.

Het is ook zeker dat de bezuinigingen doorgaan, zegt Slob. De kans bestond nog dat er toch meer STER-inkomsten zouden komen, maar dat is niet gebeurd. Het budget voor 2019 wordt 740 miljoen, een verlaging van 62 miljoen euro.Waarom laat meer dan de helft van de meisjes zich niet inenten tegen HPV?

Nog niet de helft van de vorig jaar opgeroepen meisjes heeft zich laten vaccineren tegen het HPV-virus, het virus dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken. Het RIVM waarschuwt vandaag dat er op termijn mogelijk tientallen vrouwen zullen overlijden, doordat ze niet zijn ingeënt. Waarom kiezen deze meisjes ervoor - samen met hun ouders - om zich niet te laten inenten?

Eerst: wat is de kans op een HPV-besmetting? En wat zijn de feiten over de bijwerkingen? We vertellen het in deze video:

Een moeder schrijft onder het nieuwsbericht op de NOS-Facebookpagina dat ze het destijds niet heeft aangedurfd haar mijn dochter te laten vaccineren. "Vanwege tegenstrijdige en onduidelijke informatie. Vandaag de dag zou ik het nog niet aandurven."

Ook Eline was niet enthousiast toen haar dochter de oproep binnenkreeg. "Ik dacht: oh nee, dat gaan we niet doen. Maar ze is er met mensen over gaan praten en heeft uiteindelijk besloten het wel te doen. Ze wil niet ziek worden."

Lotte miste duidelijke informatie: "Iets wat zo kort getest is, werd gegeven zonder volledige informatie. Sorry, maar ik ben blij dat ik hem toen niet heb gekregen. Ik wil geen proefpersoon zijn."

Te weinig informatie

Proefkonijnen zijn ze nooit geweest, benadrukt een woordvoerder van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). "Voor we starten met zo'n vaccinatie wordt een lang en zorgvuldig traject doorlopen. Ook in het buitenland was al veel bekend over het vaccin. De gezondheidsraad heeft de overheid uiteindelijk geadviseerd om te starten met de HPV-vaccinatie omdat het bewezen effectief was. En omdat de voordelen van het vaccin opwegen tegen eventuele nadelen zoals bijwerkingen."

Dat positieve effect blijkt niet alleen uit eigen onderzoek van het RIVM. Ook de Wereldgezondheidsorganisatie zegt dat het vaccin goede bescherming geeft tegen het ontstaan van baarmoederhalskanker.

"In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 700 vrouwen baarmoederhalskanker. Zo'n 70 procent hiervan wordt veroorzaakt door een type HPV-virus waar de vaccinatie tegen werkt", legt het RIVM uit.

Hoe zit het dan met die bijwerkingen?

De belangrijkste reden die wordt gegeven om niet te vaccineren, is angst voor bijwerkingen. In binnen- en buitenland verschijnen er regelmatig artikelen met voorbeelden van mensen die na de vaccinatie klachten kregen.

In Nederland worden die bijwerkingen gemeld aan het bijwerkingencentrum Lareb. Zij kregen in de loop der jaren zo'n 1400 klachten binnen. Een serieus aantal, volgens het Lareb. "Al kunnen we het natuurlijk moeilijk vergelijken. De meeste vaccins krijg je als baby. We kennen geen ander vaccin dat aan 12-jarigen wordt gegeven." Ongeveer 350 van de gemelde klachten hielden langer aan dan twee maanden. Het ging dan vooral om ernstige vermoeidheid en hoofdpijn.

Moeilijker verklaarbaar

"Het zijn klachten die medisch wat moeilijker verklaarbaar kunnen zijn", legt het Lareb uit. "Pijnklachten, hoofdpijn of je niet lekker voelen. Dat maakt het moeilijk om aan te tonen dat het door het vaccin komt, maar uitsluiten kunnen we het ook niet."

Reden voor het RIVM om deze klachten te onderzoeken. Ze vergeleken een groep meisjes die was ingeënt met een groep die niet ingeënt was. Er bleken geen verschillen te zitten in het aantal meisjes binnen zo'n groep die last had van migraine. Hetzelfde geldt voor chronische vermoeidheid.

Ook Maarten Schim van der Loef, onderzoeker bij het Amsterdam UMC benadrukt dit. "Juist door de verhalen over dit soort heftige bijwerkingen is er ook onderzoek naar gedaan", legt hij uit. "In Nederland maar ook in het buitenland. En uit al die onderzoeken blijkt zonder voorbehoud: het vaccin is veilig."

Volgens het RIVM wijst geen enkel onderzoek erop dat er op de langere termijn nog bijwerkingen kunnen ontstaan.

Waarom dan toch niet inenten?

Als uit de wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat het vaccin veilig te gebruiken is, waarom neemt het aantal meisjes dat zo'n vaccin neemt dan toch steeds verder af? De negatieve verhalen op tv en sociale media kunnen een reden zijn. In Japan daalde de deelname aan het vaccinatieprogramma dramatisch nadat er een kritische uitzending over op tv was geweest. "De artsen gingen in deze uitzending niet stellig staan voor het vaccin. Terwijl er echt meer dan genoeg wetenschappelijk bewijs voor is", vertelt de woordvoerder van het RIVM.

Maar volgens haar speelt er meer mee. "De meisjes van 13 jaar hebben hier natuurlijk zelf ook iets over te zeggen, het is een relatief jonge vaccinatie en daardoor voor sommigen nog onbekend. Maar het duurt ook lang voor je de ziekte om je heen gaat zien. Het duurt soms wel 15 tot 20 jaar voor een HPV-virus zich ontwikkelt tot baarmoederhalskanker."

En dan is er ook nog een link met seks. Het virus wordt verspreid door seksueel contact. "Daar wil niet iedere puber over praten met z'n ouders", zegt de RIVM-woordvoerder. "Het is belangrijk dat je het vaccin krijgt voor je seksueel actief wordt. Als je seks hebt gehad is de kans groter dat je het HPV-virus hebt. En als je het virus eenmaal hebt werkt het vaccin niet meer", benadrukt de woordvoerder van het RIVM.Zoektocht naar vermiste voetballertjes en coach in Thaise grot

Twaalf jongens en hun voetbaltrainer zitten al twee dagen vast in een overstroomd grottencomplex in Thailand. Hulpdiensten hebben de reddingsactie tijdelijk gestaakt vanwege het stijgende waterpeil, maar de hoop is nog niet opgegeven.

Sinds zaterdagmiddag probeert een team van reddingsduikers de vermiste groep terug te vinden. De voetballertjes zijn 11 tot 15 jaar oud, hun coach is 25. Ze zijn vermoedelijk eerder op de zaterdag de Tham Luang Nang Non grot in de noordelijke regio Chiang Rai binnengegaan. Een moeder sloeg alarm toen haar zoon niet terug was gekomen van de voetbaltraining.

Rond de grot is het nu een drukte van jewelste, maar de zoektocht blijkt lastig:

Bij de ingang van de tunnels werden rugzakken, fietsen en trainingsspullen van de voetballertjes gevonden. De grot is zes tot acht kilometer lang en bevat meerdere grote kamers. De combinatie van het stijgende water en de lengte van de grot maakt de zoektocht erg lastig.

Familieleden hebben samen voor de ingang van het complex gebeden voor hun vermiste geliefden. Overheidsfunctionarissen blijven optimistisch; zij hebben aanwijzingen dat de groep nog in leven is. Het is nog onduidelijk waarom de voetballertjes en hun coach de grot zijn ingegaan.Verwerkingstijd: 0.57 seconden
1,807,100 unieke bezoeken