obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Leden enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
ja
81% [17 stemmen]

nee
nee
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 15 jul 2006

Enquête archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 1

· Leden online: 0
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen

Geef gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

You must login to post a message.

No messages have been posted.
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Laatste 5 Forum bijdragen. Het complete overzicht staat » hier «.

  Onderwerp /      Laatste bericht

Belgische politie waarschuwt voor nieuwe vind-ik-leuk-knop Facebook

« Ga naar bericht

De Belgische politie geeft een opvallende waarschuwing. Gebruikers van Facebook moeten wat de politie betreft Facebooks nieuwe vind-ik-leuk-knoppen niet gebruiken. Facebook is een marketingkampioe...

  Privacy « Meer onderwerpen
: 2255
: 1
karel
13 mei 2016, 17:01

Hulp bij Masterscriptie gezocht!

« Ga naar bericht

Beste deelnemer aan het forum Kiesverstandig, Ik studeer op dit moment aan de Universiteit van Utrecht. Voor mijn masterscriptie ben ik momenteel bezig met kennis vergaren voor een contrastief o...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 2232
: 1
LM5NL
25 mrt 2016, 20:31

auto's versturen privacygevoelige data naar de fabrikant

« Ga naar bericht

Steeds meer moderne auto's versturen privacygevoelige data naar de autofabrikant, zonder dat de bestuurder dat weet. Het gaat om informatie zoals de laatste honderd bezochte parkeerplaatsen, routes...

  Privacy « Meer onderwerpen
: 2447
: 1
karel
28 nov 2015, 09:07

##### Sterrenhotel HVB

« Ga naar bericht

***** Sterrenhotel HVB Zoekt u ruimte en rust, dan bent u hier op de juiste plek. Dit hotel is prachtig gelegen in een bosrijke omgeving. De luxe suites zijn voorzien van een eenpersoonsbed in...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 6598
: 1
HansjeOngelijk
15 mei 2014, 16:18

Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken

« Ga naar bericht

Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken. "Geregeerd door degenen die het verdienen", dit is een goed standpunt. Iedereen die zijn best doet en hard werkt moet goed kunnen ...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 2454
: 1
socialeongelijkheid10
12 mei 2014, 13:22

Verwijs naar deze site

Plain Link: 
BBcode Link: 
HTML Link: 
Tweet over deze site | Deel op Facebook | Deel op LinkedIn

Stemrecht of Stemplicht

stem ongeldig verklarenDe verkiezingen komen er weer aan!

U wordt weer doodgegooid met mooie praatjes van politici die graag uw stem willen.
Maar waarom zou u op ze stemmen? Vanwege het advies van een oncontroleerbare stemwijzer? Om het mooie partijprogramma? Hebt u die gelezen en kunt u zich daarin vinden?
Het is eigenlijk een keuze uit allemaal slechte programma's!

Mijn stelling is dan ook dat er niets te kiezen valt tijdens de verkiezingen!

Én van wat de heren politici beloofd hebben tijdens de verkiezingen is zelden wat nagekomen. Onder het mom van coalitie besprekingen worden beloftes gebroken. En wij de kiezers trappen er in.

U kunt echter wel degelijk een signaal afgeven aan de politiek zonder een protest stem op een "tegen" partij uit te brengen.

Lees hieronder hoe!

Een grote groep mensen maakt geen gebruik van hun stemrecht.
Ik wil U oproepen toch te gaan stemmen, maar dan om Uw stem ongeldig te laten verklaren!


Misschien herkent u zichzelf in een van onderstaande redenen;

- geen enkele partij / politici verdient mijn stem.
- ik heb toch geen invloed.
- wat ik ook kies, politici zitten er voor hun eigen belang.
- die spelletjes in Den Haag ben ik zat.
- ze houden mekaar toch de hand boven het hoofd.
- macht corrumpeert.

Mijn missie met deze website is U aan te sporen toch van Uw stemrecht gebruik te maken!

Als U niet stemt dan;

- wordt U tot de zwijgende meerderheid gerekend.
- geeft U eigenlijk aan dat U het wel best vind zo.

Om te laten zien dat U het anders wil, maakt U toch de gang naar de stembus! Maar zet u een groot kruis over het stembiljet om uw stem ongeldig te laten verklaren!. Dit kan anoniem!

Verloopt de verkiezing per stemcomputer, geeft U dan bij het afgeven van de oproepkaart aan dat u uw stem ongeldig wilt laten verklaren!. Je wordt echter met naam en toenaam geregistreerd als stemweigeraar en dat is onacceptabel!

Stem ongeldig verklaren, is iets anders dan blanco stemmen, ook dan is uw stem ongeldig! Maar wordt uw komst wel in het opkomstpercentage meegenomen en doet U mee aan de poppenkast. Ook is het mogelijk dat op basis van kiesdrempel en opkomstpercentage toch nog "rest" zetels verdeeld worden.

Op deze wijze kunt U aan de politiek in Den Haag de boodschap overbrengen dat het anders moet!
En hoeft u geen protest stem uit te brengen door op een omstreden partij te stemmen.
Tot de volgende verkiezingen kunt u hieronder uw stem laten gelden!

Nieuws


Er is nog geen nieuws geplaatst

Parlement & Politiek

Otto Hermans beëdigd als tijdelijk Eerste Kamerlid voor FVD
DEN HAAG (PDC) - Tijdens de eerste vergadering van de Eerste Kamer na het zomerreces is Otto Hermans beëdigd als Kamerlid voor Forum voor Democratie (FVD). Hij vervangt tijdelijk Nicki Pouw-Verweij, die met zwangerschapsverlof is. Haar verlof duurt tot en met 12 november 2019.

Voormalig Tweede Kamerlid Kees van Kuijen overleden
DEN HAAG (PDC) - Voormalig Tweede Kamerlid (PPR) Kees van Kuijen is op 7 september 2019 op 79-jarige leeftijd in zijn woonplaats Warmond overleden.

D66 wil meer ondersteuning Tweede Kamer
DEN HAAG (PDC) - D66 vindt dat het kabinet extra budget moet vrijmaken voor ondersteuning van de Tweede Kamer. Door de hoge werkdruk en het gebrek aan medewerkers komt de goed functionerende democratie onder druk te staan.

Internetconsultatie experimentenwet nieuwe stembiljetten
DEN HAAG (PDC) - Minister Kajsa Ollongren heeft een internetconsultatie voor een conceptwetsvoorstel gestart dat het experimenteren met nieuwe stembiljetten bij verkiezingen mogelijk moet maken. De huidige biljetten zijn te groot, waardoor ze moeilijk te hanteren zijn.

Contract architect renovatie Binnenhof verbroken
DEN HAAG (PDC) - Architect Ellen van Loon is niet langer verantwoordelijk voor de renovatie van het Binnenhof. De architect van bureau OMA is door staatssecretaris Knops afgekocht voor 2,7 miljoen euro. Volgens Knops is er onder de gebruikers 'onvoldoende vertrouwen' in de plannen van Van Loon.

NOS.nl nieuws

Dorpen op Zakynthos ontruimd vanwege natuurbrand

Op het Griekse eiland Zakynthos zijn twee dorpen ontruimd omdat er een grote natuurbrand woedt. Volgens de brandweer zijn uit voorzorg zo'n 300 bewoners en toeristen geëvacueerd uit de plaatsen Keri en Agalas.

Mede door de harde wind is het vuur flink opgelaaid op het zuidelijke deel van het eiland. De dorpen zijn nog niet getroffen door de brand, maar volgens een woordvoerder van de brandweer komt het vuur nu wel dicht in de buurt van de bewoonde wereld. De verwachting is dat de harde wind op zijn vroegst pas morgen gaat liggen.

Ondertussen bestrijdt de brandweer het vuur op het populaire vakantie-eiland met ruim honderd brandweerlieden en 28 brandweerwagens. Gisteren zijn ook vier blusvliegtuigen en twee blushelikopters ingezet.

Ook op vasteland brand

Het eiland Zakynthos ligt ongeveer 300 kilometer ten westen van Athene. Ook in de regio Loutraki, op het vasteland, woedt een grote natuurbrand. In het gebied, dat zo'n 80 kilometer bij Athene vandaan ligt, is de brandweer de afgelopen 24 uur opgeroepen voor meer dan 70 branden.Nederlander vermist in door noodweer getroffen Alicante

In de Spaanse provincie Alicante wordt gezocht naar een 66-jarige Nederlander die vanmiddag in een afwateringskanaal viel. Dat gebeurde in overstroomd gebied in de gemeente Dolores. De man werd meegesleurd door het water, melden Spaanse media.

De man is op vakantie in de regio. Zijn familieleden sloegen na het ongeluk alarm bij de politie. De zoekactie met duikers, een boot en een helikopter heeft tot nu toe niets opgeleverd en is met het invallen van de duisternis gestaakt.

In het zuidoosten van Spanje zijn de afgelopen dagen meerdere mensen omgekomen als gevolg van noodweer. Door de vele regen traden rivieren buiten hun oevers. Auto's werden meegesleurd door het water. Naar schatting 3500 mensen zijn door de overstromingen uit hun huis verdreven.

De Spaanse premier Sánchez bracht gisteren een bezoek aan de getroffen gebieden en beloofde noodhulp. Vooral de streek tussen Valencia en Murcia heeft te maken met de gevolgen van het noodweer. In die streek vielen al zes doden.Drie jongeren neergestoken in Breda, dader gevlucht

Twee jongens en een meisje zijn gewond geraakt bij een steekincident in Breda. Een van hen is er slecht aan toe. De verdachte is gevlucht.

Even na 21.00 uur ontstond in een parkje ruzie tussen twee groepjes jongeren. Een van de betrokkenen zou vervolgens een mes hebben getrokken en de drie hebben neergestoken.

De jongen met de ernstigste verwondingen is met spoed opgenomen in een ziekenhuis in Rotterdam. De andere twee slachtoffers zijn naar een ziekenhuis in Breda gebracht. Een politiewoordvoerder zegt dat het gaat om jongeren van 15 à 16 jaar.

De politie is op zoek naar de dader. Zeven jongeren die van het incident getuige zijn geweest, zijn meegenomen naar het bureau.

Zo zag het er ter plaatse uit:

Burgemeester Depla van Breda is geschokt door het incident. Hij zegt dat de politie alles op alles zet om de dader op te sporen en op te pakken.Trump verdedigt rechter Kavanaugh na nieuwe beschuldiging seksueel wangedrag

President Trump heeft het opnieuw opgenomen voor Brett Kavanaugh, de rechter bij het Amerikaanse Hooggerechtshof die in verband is gebracht met seksueel wangedrag in zijn studententijd. Aanleiding is een nieuwe beschuldiging aan het adres van Kavanaugh.

Kavanaugh was nog kandidaat-rechter toen hij vorig jaar onder vuur kwam te liggen nadat drie vrouwen hem hadden beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag. Nadat een Senaatscommissie hem erover had ondervraagd, stemde de Senaat met een krappe meerderheid in met zijn aanstelling.

The New York Times publiceerde gisteren een artikel met daarin een nieuwe aantijging. Een oud-studiegenoot aan Yale stelt dat Kavanaugh op een studentenfeestje zijn geslachtsdeel in de hand van een studente drukte. Het voorval zou zijn gerapporteerd aan de FBI en Senatoren, maar nooit zijn onderzocht.

Daarop riepen drie Democratische presidentskandidaten, Kamala Harris, Elizabeth Warren en Julian Cástro, op de rechter af te zetten. Trump wil daar niets van weten en adviseert Kavanaugh aangifte te doen van smaad. Ook zou hij graag zien dat het ministerie van Justitie hem verdedigt. Hij spreekt op Twitter van "verzonnen verhalen", "valse beschuldigingen" en "leugens".

Vorig jaar zei toenmalig studiegenoot Deborah Ramirez dat Kavanaugh in de jaren 80 op een feestje zijn geslachtsdeel voor haar gezicht had gehouden. Daarvoor had Christine Ford, een oude bekende van de rechter, laten weten in de jaren 80 als tiener te zijn betast door een "stomdronken" Kavanaugh. Ze werd op bed geduwd en ontsnapte toen een vriend ingreep. Ook Julie Swetnick beschuldigde hem van seksueel wangedrag in zijn studiejaren.

Kavanaugh heeft de beschuldigingen altijd ontkend. Vorig jaar sprak hij tegen de Senaatscommissie van pogingen tot "karaktermoord". Op het artikel van gisteren in The New York Times heeft hij nog niet gereageerd.Belangrijkste toneelprijzen voor Ramsey Nasr en Hannah Hoekstra

De twee belangrijkste prijzen in de Nederlandse toneelwereld, de Louis d'Or en Theo d'Or, gaan dit jaar naar acteur Ramsey Nasr en actrice Hannah Hoekstra. De prijzen werden vanavond uitgereikt op het Gala van het Nederlands Theater in de Stadsschouwburg in Amsterdam.

De Theo d'Or is de toneelprijs voor de meest indrukwekkende dragende vrouwenrol. Hoekstra krijgt hem voor haar rol in People, Places & Things, een voorstelling van Toneelgroep Oostpool uit Arnhem. Die gaat over de ellende die mensen, vooral familieleden, elkaar aandoen.

"Hannah Hoekstra trekt in People, Places & Things alle registers open, schrijft de jury. "Ze stort zich er helemaal in, dwingt ons naar de plek waar ze ons hebben wil, en weet ook te ontroeren. Een magistrale tour de force."

Ramsey Nasr kreeg de Louis d'Or voor beste mannelijke hoofdrol voor zijn vertolking van Jude in de voorstelling Een klein leven van Internationaal Theater Amsterdam. De voorstelling gaat over de ontwikkeling van een vriendschap tussen vier mannen in New York. De hoofdpersoon, gespeeld door Nasr, is in zijn jeugd verwaarloosd en misbruikt en probeert dat voor zijn vrienden verborgen te houden.

"De aftakeling die Nasr in Een klein leven speelt, is bijzonder aangrijpend", aldus de jury. "Je ziet hoe de opeenstapeling van pijn in zijn lichaam gaat zitten. Een emotionele en indrukwekkende slijtageslag."

Het is de tweede keer dat Nasr de Louis d'Or wint. De eerste keer was in 2015.Verwerkingstijd: 0.13 seconden
1,910,062 unieke bezoeken