obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Leden enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
ja
81% [17 stemmen]

nee
nee
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 15 jul 2006

Enquête archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 5

· Leden online: 0
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen

Geef gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

You must login to post a message.

No messages have been posted.
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Laatste 5 Forum bijdragen. Het complete overzicht staat » hier «.

  Onderwerp /      Laatste bericht

Belgische politie waarschuwt voor nieuwe vind-ik-leuk-knop Facebook

« Ga naar bericht

De Belgische politie geeft een opvallende waarschuwing. Gebruikers van Facebook moeten wat de politie betreft Facebooks nieuwe vind-ik-leuk-knoppen niet gebruiken. Facebook is een marketingkampioe...

  Privacy « Meer onderwerpen
: 2663
: 1
karel
13 mei 2016, 17:01

Hulp bij Masterscriptie gezocht!

« Ga naar bericht

Beste deelnemer aan het forum Kiesverstandig, Ik studeer op dit moment aan de Universiteit van Utrecht. Voor mijn masterscriptie ben ik momenteel bezig met kennis vergaren voor een contrastief o...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 2620
: 1
LM5NL
25 mrt 2016, 20:31

auto's versturen privacygevoelige data naar de fabrikant

« Ga naar bericht

Steeds meer moderne auto's versturen privacygevoelige data naar de autofabrikant, zonder dat de bestuurder dat weet. Het gaat om informatie zoals de laatste honderd bezochte parkeerplaatsen, routes...

  Privacy « Meer onderwerpen
: 2740
: 1
karel
28 nov 2015, 09:07

##### Sterrenhotel HVB

« Ga naar bericht

***** Sterrenhotel HVB Zoekt u ruimte en rust, dan bent u hier op de juiste plek. Dit hotel is prachtig gelegen in een bosrijke omgeving. De luxe suites zijn voorzien van een eenpersoonsbed in...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 7951
: 1
HansjeOngelijk
15 mei 2014, 16:18

Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken

« Ga naar bericht

Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken. "Geregeerd door degenen die het verdienen", dit is een goed standpunt. Iedereen die zijn best doet en hard werkt moet goed kunnen ...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 2755
: 1
socialeongelijkheid10
12 mei 2014, 13:22

Verwijs naar deze site

Plain Link: 
BBcode Link: 
HTML Link: 
Tweet over deze site | Deel op Facebook | Deel op LinkedIn

Stemrecht of Stemplicht

stem ongeldig verklarenDe verkiezingen komen er weer aan!

U wordt weer doodgegooid met mooie praatjes van politici die graag uw stem willen.
Maar waarom zou u op ze stemmen? Vanwege het advies van een oncontroleerbare stemwijzer? Om het mooie partijprogramma? Hebt u die gelezen en kunt u zich daarin vinden?
Het is eigenlijk een keuze uit allemaal slechte programma's!

Mijn stelling is dan ook dat er niets te kiezen valt tijdens de verkiezingen!

Én van wat de heren politici beloofd hebben tijdens de verkiezingen is zelden wat nagekomen. Onder het mom van coalitie besprekingen worden beloftes gebroken. En wij de kiezers trappen er in.

U kunt echter wel degelijk een signaal afgeven aan de politiek zonder een protest stem op een "tegen" partij uit te brengen.

Lees hieronder hoe!

Een grote groep mensen maakt geen gebruik van hun stemrecht.
Ik wil U oproepen toch te gaan stemmen, maar dan om Uw stem ongeldig te laten verklaren!


Misschien herkent u zichzelf in een van onderstaande redenen;

- geen enkele partij / politici verdient mijn stem.
- ik heb toch geen invloed.
- wat ik ook kies, politici zitten er voor hun eigen belang.
- die spelletjes in Den Haag ben ik zat.
- ze houden mekaar toch de hand boven het hoofd.
- macht corrumpeert.

Mijn missie met deze website is U aan te sporen toch van Uw stemrecht gebruik te maken!

Als U niet stemt dan;

- wordt U tot de zwijgende meerderheid gerekend.
- geeft U eigenlijk aan dat U het wel best vind zo.

Om te laten zien dat U het anders wil, maakt U toch de gang naar de stembus! Maar zet u een groot kruis over het stembiljet om uw stem ongeldig te laten verklaren!. Dit kan anoniem!

Verloopt de verkiezing per stemcomputer, geeft U dan bij het afgeven van de oproepkaart aan dat u uw stem ongeldig wilt laten verklaren!. Je wordt echter met naam en toenaam geregistreerd als stemweigeraar en dat is onacceptabel!

Stem ongeldig verklaren, is iets anders dan blanco stemmen, ook dan is uw stem ongeldig! Maar wordt uw komst wel in het opkomstpercentage meegenomen en doet U mee aan de poppenkast. Ook is het mogelijk dat op basis van kiesdrempel en opkomstpercentage toch nog "rest" zetels verdeeld worden.

Op deze wijze kunt U aan de politiek in Den Haag de boodschap overbrengen dat het anders moet!
En hoeft u geen protest stem uit te brengen door op een omstreden partij te stemmen.
Tot de volgende verkiezingen kunt u hieronder uw stem laten gelden!

Nieuws


Er is nog geen nieuws geplaatst

Parlement & Politiek

Oud-minister Jos van Kemenade overleden
DEN HAAG (PDC) - In Heiloo is oud-minister van Onderwijs en Wetenschappen Jos van Kemenade overleden. Hij was minister in het kabinet-Den Uyl en kabinet-Van Agt II. Daarnaast was hij onder meer Tweede Kamerlid, burgemeester van Eindhoven en commissaris van de Koningin in Noord-Holland. Van Kemenade had verder de titel minister van staat.

Otto Hermans (FVD) beëdigd als Eerste Kamerlid
DEN HAAG (PDC) - Otto Hermans is beëdigd als Eerste Kamerlid voor Forum voor Democratie (FVD). De heer Hermans vervangt Dorien Rookmaker (Fractie-Otten), die haar lidmaatschap van de Eerste Kamer op 10 februari heeft beëindigd vanwege haar benoeming als Europarlementariër.

Tweede Kamer gaat problemen bij uitvoeringsorganisaties onderzoeken
DEN HAAG (PDC) - De Tweede Kamer gaat een parlementair onderzoek houden naar de oorzaken van problemen bij uitvoeringsorganisaties. In september 2019 is een motie van Pieter Heerma (CDA) over dit onderzoeksvoorstel aangenomen.

Geen steun voor moties over referendum en afschaffen Eerste Kamer
DEN HAAG (PDC) - Een motie-Van Hattem (PVV) waarin gevraagd wordt stappen te zetten naar afschaffing van de Eerste Kamer is in die Kamer met 58 tegen 14 stemmen verworpen. Dat zelfde lot was er voor een motie-Cliteur (FVD) over invoering van een bindend correctief referendum. Die laatste motie kreeg wel onder meer steun van de PvdA, maar niet van de regeringsfracties en van GroenLinks en SGP.

Senator Rookmaker verruilt Eerste Kamer voor Europees Parlement
DEN HAAG (PDC) - Eerste Kamerlid Dorien Rookmaker (Fractie-Otten) beëindigt met onmiddelijke ingang haar lidmaatschap van de Eerste Kamer. Dit heeft zij in een brief van 10 februari laten weten aan de Voorzitter van de Eerste Kamer.

NOS.nl nieuws

Ondergrondse sigarettenfabriek in Spanje ontmanteld

In Spanje is een ondergrondse fabriek van illegale sigaretten ontdekt, waar arbeiders onder zeer slechte omstandigheden aan het werk waren. Volgens de Guardia Civil is het voor het eerst dat er in Europa een ondergrondse sigarettenfabriek is aangetroffen.

In de fabriek werden zo'n 3500 sigaretten per uur gemaakt. Er werden 153.000 pakjes tabak, bijna 18.000 kilo tabaksbalen en ook 20 kilo hasj en 144 kilo marihuana in beslag genomen.

De fabriek bevond zich onder een paardenstal vlakbij de stad Malaga. Daar vormden zeecontainers vier meter onder de grond een ondergrondse bunker waarin een complete productielijn voor sigaretten was gebouwd. Ook stonden er bedden voor de arbeiders.

De Spaanse politie-eenheid nam een camera mee de fabriek in:

De agenten sloten voor de inval de stroomvoorziening af. Zes mannen, die zich in de ondergrondse ruimte bevonden, kregen ernstige ademhalingsproblemen, omdat ook de luchtverversing hierdoor stil kwam te liggen.

Ze werden ternauwernood gered door de politie, die hun hulpgeroep aanvankelijk niet hoorde, omdat de ruimtes geluiddicht waren gemaakt. De mannen waren aan hun lot overgelaten door de gearresteerde leden van de criminele organisatie en werkten "onder zeer gevaarlijke en onhygiënische omstandigheden", aldus de politie.

De Guardia Civil hield een Brit aan, die in zijn eigen land gezocht werd wegens drugshandel. In totaal zijn 20 mensen opgepakt, van wie mensen uit Litouwen en Oekraïne. Ook werden er wapens in beslag genomen.

De internationale operatie was een samenwerking tussen de Spaanse politie, Europol, Britse veiligheidsdiensten en opsporingsdiensten uit Polen en Litouwen.Deel Den Haag Centraal ontruimd om instabiele hijskraan

Een deel van Den Haag Centraal is ontruimd vanwege een instabiele hijskraan. Er zijn geen problemen met treinen. Die rijden volgens een woordvoerder van ProRail volgens dienstregeling.

De hijskraan, die voor het pand van het station staat, is instabiel doordat het contragewicht is afgebroken. Voor de zekerheid is daarom op last van de hulpdiensten een deel van het station ontruimd. Volgens Omroep West gaat het om kantoorpanden.

Een politiewoordvoerder bevestigt alleen dat er delen rond het station zijn afgezet.Twee jaar geëist tegen atletiektrainer Jerry M. wegens seksueel misbruik

Het Openbaar Ministerie heeft twee jaar cel geëist, waarvan acht maanden voorwaardelijk, tegen de Rotterdamse atletiektrainer Jerry M. Volgens het OM heeft hij tussen 2000 en 2009 vier minderjarige meisjes seksueel misbruikt, onder andere tijdens trainingskampen en trainingen.

De 59-jarige man ontkent het misbruik. Hij zegt dat het destijds gebruikelijk was om leerlingen aan te raken. Als het gedrag ongepast zou zijn geweest, hadden de ouders hem hierop moeten aanspreken, zegt M., die trainingen gaf aan meisjes tussen 11 en 18 jaar.

De officier van justitie stelde dat de meisjes vanwege hun leeftijd niet goed doorhadden dat hun trainer strafbare dingen deed. "Ze hadden er een ongemakkelijk gevoel bij, maar door hun afhankelijkheid van de verdachte durfden ze dit lange tijd niet uit te spreken."

Aangifte

De vier, inmiddels vrouwen, deden aangifte nadat begin vorig jaar in het nieuws was gekomen dat M. was geroyeerd door de Atletiekunie. Hij zou de afgelopen 35 jaar zeker negen meisjes hebben misbruikt. Met zeker vier van hen zou hij in de jaren 80 meerdere jaren onbeschermde seks hebben gehad. Twee van hen werden zwanger.

Eerder is M. nooit gestraft, omdat niemand aangifte had gedaan. Door verjaring en het gebrek aan aangiftes in andere zaken ging het strafproces alleen over deze specifieke gevallen van ontucht en aanranding.Visser diep door het stof, excuses aan Zeeuwen en Tweede Kamer

Staatssecretaris Visser heeft excuses voor haar eigen handelen gemaakt aan de Zeeuwen en aan de Tweede Kamer. Ze zegt dat ze hen eerder deelgenoot had moeten maken van het zoeken naar alternatieve vestigingsplekken voor de marinierskazerne in Doorn. Ze vindt achteraf bezien dat ze haar twijfels over Vlissingen te lang voor zich heeft gehouden. Ze is niet van plan om af te treden.

"Als ik terugkijk, had ik u mee moeten nemen in mijn twijfels. Ik heb het bij mijzelf gehouden en dat is mijn fout geweest. Ik realiseer me nu dat ik het omgekeerde heb bereikt van wat ik beoogde. Het had anders gemoeten."

De bewindsvrouw zei dat in de Tweede Kamer, waar vandaag een debat is over het besluit om de marinierskazerne in Doorn niet naar Vlissingen te verhuizen maar naar Nieuw Milligen. De publieke tribune zit vol Zeeuwen. Visser richtte het woord rechtstreeks tot hen: "Ik begrijp dat de Zeeuwen teleurgesteld, boos zijn. Ik kan allerlei kwalificaties bedenken. Dat realiseer ik me. Ik wil daarom ook naar u toe mijn excuses aanbieden."

Keihard debat

De toon in het debat was vanmorgen keihard. Kamerleden verwijten Visser dat ze tegen Zeeland volhield dat Vlissingen niet van de baan was, terwijl ze al op zoek was naar een andere plek.

Visser zei dat ze rekening moest houden met de economische belangen van Zeeland aan de ene kant en de toekomst van het Korps Mariniers aan de andere kant. Ze vreesde voor die toekomst, omdat mariniers duidelijk maakten dat ze niet mee wilden verhuizen.

De staatssecretaris begrijpt dat de Zeeuwen geen vertrouwen meer in haar hebben. "Dat trek ik me aan. Ik heb me te veel op de inhoud gericht. Mijn intentie was om ervoor te zorgen dat ik mijn twijfel kon onderbouwen met feiten. Het heeft anders uitgepakt."

Veel Kamerleden spraken hun waardering uit voor de open en eerlijke manier waarop de staatssecretaris het boetekleed aantrok. Maar ze blijven bij hun vragen over de gang van zaken. Visser zei dat ze halverwege 2018 al begon te twijfelen over Vlissingen als vestigingsplaats en dat ze in mei 2019 heeft bedacht: dit moeten we niet doen. Toen heeft ze opdracht gegeven voor het onderzoek naar andere plekken. Zeeland hoorde afgelopen vrijdag pas dat Vlissingen definitief was geschrapt.

Kamerlid Krol (50Plus) noemde de handelswijze regentesk. Hij vindt dat Visser de Zeeuwen inspraak had moeten geven. "Daar heeft u helemaal gelijk in. Dat had ik moeten doen." Ze zei wel dat ze er alle vertrouwen in heeft dat ze het goed kan maken.Ruim twintig Limburgse scholen getroffen door computervirus

In Limburg zijn 23 scholen getroffen door een computervirus. Dat gebeurde gisteren al, maar is vandaag bekend geworden. Het is een nieuw soort ransomware dat nog niet door virusscanners werd herkend, blijkt uit onderzoek.

De Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) was er vrij snel bij. Daardoor vallen de gevolgen mee en is het gegevensverlies beperkt, zegt een woordvoerder. Er is geen losgeld geëist, meldt 1Limburg. Met ransomware blokkeren criminelen computerbestanden. Om de blokkade op te heffen, moet vaak losgeld worden betaald.

De mail en het schoolsysteem zouden niet geraakt zijn, maar toch is er geen toegang tot de schoolsystemen. "Uit zorgvuldigheid worden alle systemen gecontroleerd. We zorgen ervoor dat de systemen veilig online kunnen komen", zegt de LVO-woordvoerder. In de loop van de dag moet alles weer goed werken.Verwerkingstijd: 0.03 seconden
1,965,364 unieke bezoeken