obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
Enquête: De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!" ja 81% [17 stemmen]
81% [17 stemmen]

nee
Enquête: De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!" nee 19% [4 stemmen]
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 15 jul 2006

Enquête-archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 75
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen / Registreren

Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

12 mei 2014, 13:21
Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken. “Geregeerd door degenen die het verdienen”, dit is een goed standpunt. Iedereen die zijn best doet en hard werkt moet goed kunnen v

23 juni 2012, 20:13
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Hieronder de laatste 5 Forum reacties. Naar het complete »Forum«.

  Onderwerpen X bekeken Antw. Laatste bericht
Geen nieuwe berichten

Belgische politie waarschuwt voor nieuwe vind-ik-leuk-knop Facebook

« Ga naar bericht

De Belgische politie geeft een opvallende waarschuwing. Gebruikers van Facebook moeten wat de politie betreft Facebooks nieuwe vind-ik-leuk-knoppen niet gebruiken. Facebook is een marketingkampioe...

  Privacy « Meer onderwerpen
1921 0 karel
13 mei 2016, 17:01
Geen nieuwe berichten

Hulp bij Masterscriptie gezocht!

« Ga naar bericht

Beste deelnemer aan het forum Kiesverstandig, Ik studeer op dit moment aan de Universiteit van Utrecht. Voor mijn masterscriptie ben ik momenteel bezig met kennis vergaren voor een contrastief o...

  Algemeen « Meer onderwerpen
1904 0 LM5NL
25 mrt 2016, 20:31
Geen nieuwe berichten

auto's versturen privacygevoelige data naar de fabrikant

« Ga naar bericht

Steeds meer moderne auto's versturen privacygevoelige data naar de autofabrikant, zonder dat de bestuurder dat weet. Het gaat om informatie zoals de laatste honderd bezochte parkeerplaatsen, routes...

  Privacy « Meer onderwerpen
2216 0 karel
28 nov 2015, 09:07
Geen nieuwe berichten

Stuur soldaten op vakantie naar de Oekraïne

« Ga naar bericht

Tip voor de politici. Stuur soldaten op vakantie naar de Oekraïne.

  Dit wil ik kwijt! « Meer onderwerpen
3035 0 kiesverstandig
02 sep 2014, 20:08
Geen nieuwe berichten

##### Sterrenhotel HVB

« Ga naar bericht

***** Sterrenhotel HVB Zoekt u ruimte en rust, dan bent u hier op de juiste plek. Dit hotel is prachtig gelegen in een bosrijke omgeving. De luxe suites zijn voorzien van een eenpersoonsbed in...

  Algemeen « Meer onderwerpen
6010 0 HansjeOngelijk
15 mei 2014, 16:18

Stemrecht of Stemplicht

stem ongeldig verklarenDe verkiezingen komen er weer aan!

U wordt weer doodgegooid met mooie praatjes van politici die graag uw stem willen.
Maar waarom zou u op ze stemmen? Vanwege het advies van een oncontroleerbare stemwijzer? Om het mooie partijprogramma? Hebt u die gelezen en kunt u zich daarin vinden?
Het is eigenlijk een keuze uit allemaal slechte programma's!

Mijn stelling is dan ook dat er niets te kiezen valt tijdens de verkiezingen!

Én van wat de heren politici beloofd hebben tijdens de verkiezingen is zelden wat nagekomen. Onder het mom van coalitie besprekingen worden beloftes gebroken. En wij de kiezers trappen er in.

U kunt echter wel degelijk een signaal afgeven aan de politiek zonder een protest stem op een "tegen" partij uit te brengen.

Lees hieronder hoe!

Een grote groep mensen maakt geen gebruik van hun stemrecht.
Ik wil U oproepen toch te gaan stemmen, maar dan om Uw stem ongeldig te laten verklaren!


Misschien herkent u zichzelf in een van onderstaande redenen;

- geen enkele partij / politici verdient mijn stem.
- ik heb toch geen invloed.
- wat ik ook kies, politici zitten er voor hun eigen belang.
- die spelletjes in Den Haag ben ik zat.
- ze houden mekaar toch de hand boven het hoofd.
- macht corrumpeert.

Mijn missie met deze website is U aan te sporen toch van Uw stemrecht gebruik te maken!

Als U niet stemt dan;

- wordt U tot de zwijgende meerderheid gerekend.
- geeft U eigenlijk aan dat U het wel best vind zo.

Om te laten zien dat U het anders wil, maakt U toch de gang naar de stembus! Maar zet u een groot kruis over het stembiljet om uw stem ongeldig te laten verklaren!. Dit kan anoniem!

Verloopt de verkiezing per stemcomputer, geeft U dan bij het afgeven van de oproepkaart aan dat u uw stem ongeldig wilt laten verklaren!. Je wordt echter met naam en toenaam geregistreerd als stemweigeraar en dat is onacceptabel!

Stem ongeldig verklaren, is iets anders dan blanco stemmen, ook dan is uw stem ongeldig! Maar wordt uw komst wel in het opkomstpercentage meegenomen en doet U mee aan de poppenkast. Ook is het mogelijk dat op basis van kiesdrempel en opkomstpercentage toch nog "rest" zetels verdeeld worden.

Op deze wijze kunt U aan de politiek in Den Haag de boodschap overbrengen dat het anders moet!
En hoeft u geen protest stem uit te brengen door op een omstreden partij te stemmen.
Tot de volgende verkiezingen kunt u hieronder uw stem laten gelden!

Nieuws


Er is nog geen nieuws geplaatst

Nieuws Bank

No items available for syndication from this feed.

Parlement & Politiek

Oud-Europarlementariër Arie Oostlander (CDA) overleden
DEN HAAG (PDC) - Op 21 april is op 83-jarige leeftijd Arie Oostlander overleden. Hij was in de jaren 1989-2004 lid van het Europees Parlement en verder negen jaar directeur van het Wetenschappelijk Bureau (WI) voor het CDA.

Tweede Kamer wil duidelijker integriteitsbeleid
DEN HAAG (PDC) - De Tweede Kamer wil het beleid op het gebied van integriteit aanscherpen. Het Presidium heeft de Kamer een lijst met aanbevolen maatregelen gestuurd. Zo moet er een leidraad komen voor de omgang met lobbyisten en moet de positie van vertrouwenspersoon worden versterkt tot die van onafhankelijke adviseur. Het Presidium stelt ook voor om deze vertrouwenspersoon jaarlijks een verslag te laten uitbrengen.

Keuze uit zestien partijen bij Europese verkiezingen 2019
DEN HAAG (PDC) - Op 23 mei 2019 nemen 16 partijen deel aan de verkiezingen voor het Europees Parlement. Dit maakte de Kiesraad, centraal stembureau voor de Europees Parlementsverkiezing maandag bekend.

Oud-eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem wordt voorzitter OVV
DEN HAAG (PDC) - Jeroen Dijsselbloem volgt binnenkort Tjibbe Joustra op als voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Joustra bekleedt die functie sinds 2011 en neemt binnenkort afscheid. De eerste voorzitter van de OVV was prof.mr. Pieter van Vollenhoven.

Oud-CDA-Tweede Kamerlid Theo Stroeken overleden
DEN HAAG (PDC) - Op 15 april is op 80-jarige leeftijd Theo Stroeken overleden. Hij was Tweede Kamerlid voor het CDA in de jaren 1998-2002.

NOS.nl nieuws

Waarom nog geen vrouwen als scheidsrechter in de eredivisie?

Het vrouwenvoetbal zit enorm in de lift, maar voorlopig zien we toch nog geen vrouwelijke scheidsrechters bij het profvoetbal, liet de KNVB woensdagochtend weten. Dat roept de vraag op: waarom niet? Want in bijvoorbeeld Duitsland en Frankrijk zijn er wel vrouwen op het hoogste niveau. Zijn er hier geen goede scheidsrechters, is het vak te zwaar of weten ze niet door te dringen in een mannenbolwerk?

"We komen simpelweg vrouwen tekort", zegt assistent-scheidsrechter Nicolet Bakker (35), die zelf twee wedstrijden actief was in de toenmalige Jupiler League. "We hebben gisteren een bijeenkomst gehad, daaruit bleek dat er 4200 mannelijke scheidsrechters waren, tegenover 42 vrouwen. Daar zit het hem al in."

Meer aandacht voor het vak en positieve rolmodellen, zouden volgens haar helpen. "Als je net komt kijken als scheidsrechter begin je onderaan. Dan tref je bij de plaatselijke voetbalclubs allemaal 50-plussers. Als jong meisje moet je dan best wel ballen hebben om overeind te blijven. Ik denk dat meiden daar best wel snel op af kunnen knappen." Ze pleit voor meer begeleiding door de KNVB.

De voetbalbond zegt daar hard mee bezig te zijn. Scheidsrechter Kevin Blom, die het project leidt, vindt het jammer dat het bericht over de vrouwenarbiters vandaag naar buiten kwam, omdat de bond er juist veel tijd in steekt. "Het aantal vrouwelijke scheidsrechters moet omhoog en in de breedte is inderdaad nog veel winst te behalen. Ons beleid is heel simpel, iedereen die presteert op het juiste niveau, daar staan de deuren voor open. Het doel is dat de vrouwen uiteindelijk in het betaald voetbal terechtkomen. Het niveau is er zeker, maar nog geen vrouw is nu zover."

De stap van het amateurvoetbal naar betaald voetbal is een grote uitdaging. Zo moeten de vrouwen aan zware conditie-eisen voldoen om te kunnen promoveren naar de top en is de weg ernaartoe lang. Dat erkent Blom. "Je moet tegenwoordig haast een atleet zijn als scheidsrechter. Maar dat geldt niet alleen voor vrouwen, ook voor jonge gasten. Daar moet je keihard voor werken."

Hoewel het voor vrouwen zwaarder is om de lichamelijke testen te halen, is dat volgens Blom geen probleem, ziet hij bij de vrouwen in het talententraject van de KNVB. "Als je ziet hoe fit die meiden nu zijn, daar is gewoon een knop omgegaan."

Als er in Nederland een vrouw is die kans maakt om een profvoetbalwedstrijd te leiden, is het de 27-jarige Shona Shukrula wel. Ze begon als voetballer bij AFC'34 in Alkmaar, werd daar clubscheidsrechter en belandde binnen mum van tijd in het talententraject van de KNVB.

Tegenwoordig fluit ze in de derde divisie van de amateurs en is de top dichtbij. "Dit zijn de jaren waarop ik door moet pakken, ik ben hartstikke hard aan het trainen, vijf keer per week", vertelt ze. Ambitie genoeg, want naast al dat trainen werkt Shukrula ook fulltime als officier van justitie. Een combinatie die volgens haar "hard werken, maar te doen" is.

De conditietesten voor het betaalde profvoetbal zijn zwaar, maar ze zijn voor Shukrula geen probleem. "Het zijn inderdaad zware testen, maar dat geldt ook voor mannen. Als je wilt meedoen met de grote jongens, moet je ook de jongenstesten halen."

Dat het hard werken is, bevestigt Blom. Hij wil zich niet wagen aan een voorspelling wanneer er een vrouw in de eredivisie de toss doet. "Normaal kijk je bij scheidsrechters van jaar tot jaar en ga je op zoek naar hun plafond. Zelf heb ik ook nooit geroepen; ik ga het betaald voetbal halen, er zijn zoveel hordes te nemen. Dat heeft met fitheid te maken, maar ook met je prestaties. We proberen nu zo goed mogelijk te kijken hoe we ervoor kunnen zorgen, dat vrouw en man, de top kunnen halen."

Imagoprobleem

Fijke Hoogendijk (40), die net als Nicolet Bakker een internationale FIFA-licentie heeft bij de vrouwen, en bij de mannen in de derde divisie vlagt, vindt dat er met het beleid van de bond progressie wordt geboekt, maar ziet ook een belangrijke rol voor de KNVB weggelegd: het verbeteren van het imago. "Ik voetbalde zelf en zag dat de KNVB dat vanaf de tweede klasse en lager in het vrouwenvoetbal vaak scheidsrechters neerzet die eigenlijk niet geschikt zijn. Van die dikke oude mannetjes die in de middencirkel blijven hangen. Als dat het beeld is dat je als vrouw hebt van een scheidsrechter, dan krijg je geen zin in het vak."

Hoogendijk wijst erop dat er nu in Nederland in de hogere klassen van het amateurvoetbal nu zeven vrouwelijke arbiters actief zijn. "En zelfs voor ons als internationals bij de vrouwen is het lastig om het betaald voetbal te halen. Dan is er onder ons nog een handjevol talent en verder zijn er niet veel vrouwen actief in de arbitrage. Dat is zonde, want het zo'n mooi vak, ook juist voor vrouwen. Het is leuk om te roepen: het vrouwenvoetbal doet het zo goed, maar de vrouwenarbitrage loopt echt tien jaar achter. We moeten nu doorpakken."

Nicolet Bakker zegt dat je als vrouw wel je mannetje moet kunnen staan in het veld. "Sommige opmerkingen kunnen wel seksistisch of denigrerend van aard zijn. Ik ben wel bij wedstrijden geweest, waarbij niet alleen het voetbal om te janken was." Maar relativeert ze: "ik heb geen dingen gehoord die me echt diep hebben geraakt". Begeleiding van haar vader, die zelf ook scheidsrechter was, heeft haar goed geholpen, zegt ze.

Ga toch koken

Hoe ervaren de anderen de cultuurverschillen tussen man en vrouw? Hoogendijk vertelt dat ze weleens opmerkingen naar haar hoofd geslingerd als ze een foutje maakt. "Dan zeggen ze bijvoorbeeld: 'ga toch koken'. Maar dat heeft niet veel met mij als vrouw te maken. Als er een assistent met een bril staat, roepen ze: hé blinde. Maar goed, je moet er wel tegen kunnen."

Daarnaast denkt ze dat ze als vrouw over het algemeen juist positiever worden benaderd. "Mannen hebben een of andere kronkel in hun hoofd en hebben het idee dat ze vrouwen niet mogen slaan of uitschelden. Dat helpt. Als een speler over de rode dreigt te gaan, dan leg ik een hand op diens schouder. Ik kan het doen, omdat ik een vrouw ben. Dat werkt de-escalerend, het is een ander soort chemie."

Ook Shona Shukrula ervaart geen problemen. "In de top van de amateurs weten ze steeds beter wie ik ben, en dat ik het gewoon kan. De reacties zijn hartstikke positief, iedereen is eigenlijk onwijs enthousiast."

Terugkomend op de eerste vraag: wanneer zien we de eerste vrouw bij de aftrap? Shona Shukrula is bescheiden over haar toekomst: "Ik moet eerst vlieguren maken, me staande houden bij steeds moeilijkere wedstrijden, op een steeds hoger niveau. Ik ben nu 27 jaar, dus over een paar jaar moet het wel gebeuren. Ik zal er alles aan doen."UNHCR evacueert honderden vluchtelingen uit kamp bij Tripoli

De vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties heeft 325 vluchtelingen geëvacueerd uit een gevangenenkamp ten zuiden van de Libische hoofdstad Tripoli. Volgens de UNHCR was dat nodig, omdat de veiligheid van de vluchtelingen in het geding kwam door gevechten in de buurt.

De vluchtelingen zijn van het Qaser Ben Gashir-kamp overgebracht naar een detentiekamp bij het dorp Azzawya, zo'n 50 kilometer ten westen van Tripoli. Daar is het volgens de UNHCR veiliger.

Directe aanleiding voor het besluit van de UNHCR was een incident gisteren, waarbij twaalf migranten gewond raakten toen zij protesteerden tegen de omstandigheden in het detentiecentrum waar zij verbleven. Wat er precies is gebeurd is onduidelijk, maar de migranten moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. Amnesty International wil dat wordt onderzocht of er sprake is van een oorlogsmisdaad.

"Het is nog nooit zo gevaarlijk geweest voor vluchtelingen en migranten in Tripoli als op dit moment", zegt Matthew Brook van de UNHCR-missie in Libië. "Het is van levensbelang dat vluchtelingen die in gevaar zijn worden vrijgelaten en geëvacueerd."

Angst

Bij een ander detentiekamp in de buitenwijk Tajoura, aan de oostkant van Tripoli, hebben Libiërs de deuren geopend, zodat vluchtelingen die vastzaten kunnen vluchten. Maar volgens persbureau Reuters durfde niemand het kamp te verlaten.

"We kunnen nergens heen", zegt een 20-jarige man tegen een verslaggever van het persbureau. De meeste mensen die in het kamp zitten durven volgens Reuters niet weg te gaan uit angst dat ze in gevechten rond de hoofdstad terechtkomen.

Offensief

Begin deze maand startte de Libische krijgsheer Haftar een offensief. Hij wil de door de VN erkende regering in Tripoli omverwerpen. Sindsdien wordt er veelvuldig gevochten bij de Libische hoofdstad.

De UNHCR heeft in de afgelopen twee weken al 825 vluchtelingen en migranten verplaatst vanwege de gevechten. De VN-organisatie wil dat de 3000 mensen die nog vastzitten in kampen ook worden vrijgelaten.

Italië heeft de Europese Unie gevraagd om een plan van aanpak te maken voor als er een vluchtelingenstroom op gang komt door de gevechten in Libië.Examenopgaven vmbo uit auto docent gestolen

Vorige week vrijdag zijn uit een auto van een vmbo-docent eindexamendocumenten gestolen. Het gaat om opgaven en correctierichtlijnen voor de centraal schriftelijke en praktische examens Zorg en Welzijn, zowel voor de beroepsgerichte leerweg (bb) als de kaderberoepsgerichte leerweg. Dat schrijft minister Slob van Onderwijs aan de Tweede Kamer.

Vermoedelijk waren de daders niet op de examenstukken uit; behalve de auto van de docent waren ook andere auto's opengebroken. Het gevolg is wel dat deze opgaven niet meer gebruikt kunnen worden.

De afnameperiode loopt van 1 april tot en met 5 juli. Voor de examens zijn twee sets opgaven in gebruik: een rode en een blauwe versie. De circa 150 scholen die de rode versie gebruikten en de examens nog niet hadden afgerond, moeten nu op de blauwe versie overstappen, schrijft Slob.Dallas-acteur Ken Kercheval - 'Cliff Barnes' - overleden

De Amerikaanse acteur Ken Kercheval is op 83-jarige leeftijd overleden. Hij werd ook in Nederland in de jaren 80 bekend door zijn rol in de tv-serie Dallas, waarin hij het personage Cliff Barnes vertolkte. Hij was de eeuwige tegenstrever van de kwaadaardige hoofdpersoon, de oliemagnaat J.R. Ewing, gespeeld door Larry Hagman. Dallas haalde destijds in Nederland hoge kijkcijfers.

Hagman en Kercheval waren de enige twee acteurs die alle veertien seizoenen dat Dallas in de VS werd uitgezonden meespeelden in de serie over geld, macht en familie-intriges. Als kijkers hem vroegen wanneer Cliff Barnes eindelijk J.R. te grazen zou nemen, antwoordde Kercheval steevast: "Komende vrijdagavond!"

Hij begon zijn loopbaan in de jaren 60 op Broadway en speelde (bij)rollen in een groot aantal Hollywoodfilms waaronder Network van Sydney Lumet, F.I.S.T met Sylvester Stallone in de hoofdrol en Rabbit, Run naar een boek van John Updike. Voor televisie trad hij onder meer op in de series The Love Boat, Murder, She Wrote en ER.

Kercheval was een zware roker en leed in de jaren 90 aan longkanker. Er werd toen een deel van zijn long verwijderd.Nu twee PVV-fracties in Provinciale Staten Zeeland

De PVV in de Provinciale Staten van Zeeland heeft twee fracties, nadat oud-fractievoorzitter Peter van Dijk uit de oorspronkelijke PVV-fractie is gezet. De gezamenlijke Zeeuwse PVV-fracties beschuldigen hem onder meer van het uiten van doodsbedreigingen.

De oorspronkelijke tweekoppige fractie bestaat nu alleen uit Vincent Bosch, die daarmee automatisch ook fractievoorzitter is. Maar de weggestuurde Van Dijk bezet ook een Statenzetel en noemt zich eveneens fractievoorzitter van de PVV.

Partijleider Geert Wilders wil geen keuze maken tussen de twee Zeeuwse Statenleden zolang de onderzoeken naar Van Dijk nog lopen.

Twee onderzoeken

De gezamenlijke PVV-fracties in Zeeland beschuldigen Van Dijk in een manifest van wantrouwen onder andere van het uiten van doodsbedreigingen, het bevoordelen van familieleden en misbruik van partijgeld.

Tegen hem lopen momenteel twee onderzoeken: het Openbaar Ministerie onderzoekt de aangifte van doodsbedreigingen en de provincie Zeeland onderzoekt of Van Dijk partijgeld heeft misbruikt.

Omroep Zeeland schrijft dat beide mannen gisteren afzonderlijk hebben gesproken met Wilders. Allebei zeggen ze diens volledige steun te hebben. Bosch begrijpt dat Wilders nog geen besluit wil nemen. "Geert Wilders wil niet zomaar Van Dijk buiten zetten", zegt Bosch. "Hij wil niemand op straat zetten voordat onomstotelijk vaststaat dat er tegen de regels is gehandeld."Verwerkingstijd: 0.19 seconden
1,869,620 unieke bezoeken