obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Leden enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
ja
81% [17 stemmen]

nee
nee
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 15 jul 2006

Enquête archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 1

· Leden online: 0
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen

Geef gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

You must login to post a message.

No messages have been posted.
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Laatste 5 Forum bijdragen. Het complete overzicht staat » hier «.

  Onderwerp /      Laatste bericht

Belgische politie waarschuwt voor nieuwe vind-ik-leuk-knop Facebook

« Ga naar bericht

De Belgische politie geeft een opvallende waarschuwing. Gebruikers van Facebook moeten wat de politie betreft Facebooks nieuwe vind-ik-leuk-knoppen niet gebruiken. Facebook is een marketingkampioe...

  Privacy « Meer onderwerpen
: 2483
: 1
karel
13 mei 2016, 17:01

Hulp bij Masterscriptie gezocht!

« Ga naar bericht

Beste deelnemer aan het forum Kiesverstandig, Ik studeer op dit moment aan de Universiteit van Utrecht. Voor mijn masterscriptie ben ik momenteel bezig met kennis vergaren voor een contrastief o...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 2446
: 1
LM5NL
25 mrt 2016, 20:31

auto's versturen privacygevoelige data naar de fabrikant

« Ga naar bericht

Steeds meer moderne auto's versturen privacygevoelige data naar de autofabrikant, zonder dat de bestuurder dat weet. Het gaat om informatie zoals de laatste honderd bezochte parkeerplaatsen, routes...

  Privacy « Meer onderwerpen
: 2591
: 1
karel
28 nov 2015, 09:07

##### Sterrenhotel HVB

« Ga naar bericht

***** Sterrenhotel HVB Zoekt u ruimte en rust, dan bent u hier op de juiste plek. Dit hotel is prachtig gelegen in een bosrijke omgeving. De luxe suites zijn voorzien van een eenpersoonsbed in...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 7268
: 1
HansjeOngelijk
15 mei 2014, 16:18

Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken

« Ga naar bericht

Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken. "Geregeerd door degenen die het verdienen", dit is een goed standpunt. Iedereen die zijn best doet en hard werkt moet goed kunnen ...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 2622
: 1
socialeongelijkheid10
12 mei 2014, 13:22

Verwijs naar deze site

Plain Link: 
BBcode Link: 
HTML Link: 
Tweet over deze site | Deel op Facebook | Deel op LinkedIn

Stemrecht of Stemplicht

stem ongeldig verklarenDe verkiezingen komen er weer aan!

U wordt weer doodgegooid met mooie praatjes van politici die graag uw stem willen.
Maar waarom zou u op ze stemmen? Vanwege het advies van een oncontroleerbare stemwijzer? Om het mooie partijprogramma? Hebt u die gelezen en kunt u zich daarin vinden?
Het is eigenlijk een keuze uit allemaal slechte programma's!

Mijn stelling is dan ook dat er niets te kiezen valt tijdens de verkiezingen!

Én van wat de heren politici beloofd hebben tijdens de verkiezingen is zelden wat nagekomen. Onder het mom van coalitie besprekingen worden beloftes gebroken. En wij de kiezers trappen er in.

U kunt echter wel degelijk een signaal afgeven aan de politiek zonder een protest stem op een "tegen" partij uit te brengen.

Lees hieronder hoe!

Een grote groep mensen maakt geen gebruik van hun stemrecht.
Ik wil U oproepen toch te gaan stemmen, maar dan om Uw stem ongeldig te laten verklaren!


Misschien herkent u zichzelf in een van onderstaande redenen;

- geen enkele partij / politici verdient mijn stem.
- ik heb toch geen invloed.
- wat ik ook kies, politici zitten er voor hun eigen belang.
- die spelletjes in Den Haag ben ik zat.
- ze houden mekaar toch de hand boven het hoofd.
- macht corrumpeert.

Mijn missie met deze website is U aan te sporen toch van Uw stemrecht gebruik te maken!

Als U niet stemt dan;

- wordt U tot de zwijgende meerderheid gerekend.
- geeft U eigenlijk aan dat U het wel best vind zo.

Om te laten zien dat U het anders wil, maakt U toch de gang naar de stembus! Maar zet u een groot kruis over het stembiljet om uw stem ongeldig te laten verklaren!. Dit kan anoniem!

Verloopt de verkiezing per stemcomputer, geeft U dan bij het afgeven van de oproepkaart aan dat u uw stem ongeldig wilt laten verklaren!. Je wordt echter met naam en toenaam geregistreerd als stemweigeraar en dat is onacceptabel!

Stem ongeldig verklaren, is iets anders dan blanco stemmen, ook dan is uw stem ongeldig! Maar wordt uw komst wel in het opkomstpercentage meegenomen en doet U mee aan de poppenkast. Ook is het mogelijk dat op basis van kiesdrempel en opkomstpercentage toch nog "rest" zetels verdeeld worden.

Op deze wijze kunt U aan de politiek in Den Haag de boodschap overbrengen dat het anders moet!
En hoeft u geen protest stem uit te brengen door op een omstreden partij te stemmen.
Tot de volgende verkiezingen kunt u hieronder uw stem laten gelden!

Nieuws


Er is nog geen nieuws geplaatst

Parlement & Politiek

Theatervoorstelling over het leven en werk van oud-minister Jan Pronk
DEN HAAG (PDC) - Op 6 december gaat de theatervoorstelling PRONK over oud-PvdA-politicus Jan Pronk in première. In samenwerking met Pronk zelf, schetst schrijver en theatermaker Anoek Nuyens een portret over zijn leven en werk. Daarnaast kijkt ze terug en blikt ze vooruit naar de ontwikkeling van de sociaaldemocratie in Nederland.

Tweede Kamerleden moeten geld krijgen voor sollicitatiecursus
DEN HAAG (PDC) - Tweede Kamerleden moeten de kosten voor activiteiten, die hen voorbereiden op "een volgende stap in de carrière" vergoed krijgen. Hieronder vallen cursussen, opleidingen en dergelijke. Dit staat in een wetsvoorstel dat momenteel ter internetconsultatie ligt.

Oud-griffier Biesheuvel adviseur integriteit Tweede Kamer
DEN HAAG (PDC) - Jacqueline Biesheuvel-Vermeijden is door het Presidium van de Tweede Kamer per 1 januari 2020 benoemd tot adviseur integriteit. Leden van de Tweede Kamer kunnen bij haar terecht voor advies over de uitleg en toepassing van de regels op het gebied van integriteit. Jacqueline Biesheuvel is voor een periode van zes jaar benoemd en werkt onbezoldigd. Van 2004-2015 was zij griffier van de Tweede Kamer.

Dagboek oud-premier De Quay in digitale vorm gepubliceerd
DEN HAAG (PDC) - Het Brabants Historisch Informatiecentrum werkt aan een project waarbij het dagboek van oud-premier Jan de Quay digitaal gepubliceerd wordt. Gisteren is het eerste deel van dit dagboek op hun website verschenen. De eerste periode die nu verschenen is loopt van 8 september 1944 tot en met 23 januari 1945. In die periode van de bezetting was De Quay onder andere voorzitter van het College van Algemene Commissarissen voor Landbouw, Handel en Nijverheid in de bevrijde Zuidelijke Provinciën.

Chris Jansen nieuw Tweede Kamerlid voor de PVV
DEN HAAG (PDC) - Chris Jansen is vanaf vandaag het nieuwe Kamerlid voor de PVV. Hij neemt in die Tweede Kamerfractie de plaats in van Sietse Fritsma, die enkele weken geleden ontslag nam. Nu Jansen is geïnstalleerd, is de PVV-fractie met 20 leden weer compleet.

NOS.nl nieuws

Plofkraker is doorgewinterde crimineel of prutsende amateur

Nog voor de rook is opgetrokken lopen twee schimmen naar de zojuist geëxplodeerde pinautomaat. Terwijl het alarm van verschillende auto's afgaat en getuigen al roepen de politie te bellen, werpen de in het donker geklede daders een vluchtige blik op de schade. Het is 22.30 uur en nog geen 15 seconden later springen ze samen op een scooter en racen weg. Naar een filmende getuige steken ze nog even een hand op.

Het is begin februari al de derde keer in een half jaar tijd dat de geldautomaat op het Lambertus Zijlplein in Amsterdam doelwit is van een plofkraak.

In de wapenwedloop tegen de plofkrakers maakte ABN Amro deze week bekend tijdelijk honderden geldautomaten te sluiten. De tegenstander: doorgewinterde criminelen én prutsende amateurs.

'Slachtofferloos'?

De gemiddelde plofkraker is vaak vrij jong en opereert zelden alleen. Minimaal werken ze in tweetallen, maar vaak in groter verband, zo blijkt uit een scan van rechtbankverslagen uit 2018 en 2019. Bijna alle verdachten die toen terechtstonden voor (pogingen tot) plofkraken zijn geboren tussen 1987 en 1997.

Advocaat Joyce de Vries heeft zo'n vijf keer verdachten van een plofkraak bijgestaan. Ze herkent het beeld dat ze meestal relatief jong zijn. Uit de dossiers ontstaat het beeld van jongens die snel geld willen verdienen en niet uit zijn op het toebrengen van letsel bij anderen, zegt ze. "Het lijkt een slachtofferloos delict."

Een andere advocaat zegt tegen de NOS dat plofkraakverdachten niet de "zware jongens" zijn die nergens voor terugdeinzen. "Een woninginbraak of overval vinden ze te ver gaan. De risico's van een plofkraak nemen ze voor lief," zei ook een strafpleiter in De Volkskrant.

Toch vallen er wel degelijk slachtoffers: vorige maand raakte in Amsterdam iemand gewond door rondvliegend glas nadat een geldautomaat was opgeblazen. En de NOS sprak onlangs met ondernemers en bewoners die forse schade hebben opgelopen.

De politie heeft een ander beeld van de daders. Zij zijn bekenden uit het criminele circuit. "Dat zijn niet zomaar jochies die een beetje geld willen verdienen. Bij de 68 zaken dit jaar in Nederland werkten de daders met professioneel geprepareerde explosieven", zegt projectleider Jos van der Stap van het speciale plofkraakteam, dat bestaat uit zo'n 60 agenten.

De harde kern van plofkrakers in Nederland bestaat volgens hem uit een groep van 40 man. Die komen voornamelijk uit Utrecht en Amsterdam en hebben veel ervaring opgedaan met plofkraken in buurlanden België en Duitsland. De buit hebben ze veelal gebruikt als investering voor andere criminele activiteiten, zoals drugshandel.

De oorspronkelijke groep is volgens de politie uitgegroeid tot zo'n 300 man die plofkraken pleegt. Een deel daarvan zit vast, "maar ze komen op een bepaald moment altijd weer vrij".

Professionele daders zijn te herkennen aan hun voorliefde voor snelle auto's, vooral Audi's. Dat blijkt uit rechtbankverslagen, waarin uitvoerig wordt beschreven welke vluchtauto's worden gebruikt. Dit leidde eerder al tot de bijnaam Audi-bende, al worden sporadisch ook andere auto's, bestelwagens of scooters gebruikt.

Het gebruik Audi's van plofkraakplegers was voor de politie één van de redenen om zelf ook Audi's aan te schaffen, van het model A6. De uitvoering van de politie heeft een topsnelheid van 250 km/u en moet "beter partij bieden aan criminelen die zonder enige remming over de snelwegen razen".

Er zijn ook criminelen die het minder professioneel aanpakken. Projectleider Van der Stap: "Een enkele keer zien we dat iemand een Cobra [zwaar knalvuurwerk, red.] tegen een geldautomaat heeft geplaatst, maar dat was dan totaal zinloos."

Ook de banken concludeerden in onderzoek jaren terug dat er ruwweg twee soorten zijn. Een rapport uit 2014 ziet aan de ene kant doorgewinterde criminelen die heel goed weten wat ze doen en daarnaast daders die deze groep na proberen te doen, maar lang niet zo goed georganiseerd zijn.

De ATM Industry Association, simpel gezegd de internationale brancheorganisatie voor banken met geldautomaten, concludeerde dat de slecht voorbereide groep daders verantwoordelijk was voor een kwart van de plofkraken. En dat die pogingen elke keer mislukten, maar wel veel schade tot gevolg hadden.

Ook bij de serie plofkraken die dit jaar Amsterdam teisterde, werd slechts een enkele keer geld buitgemaakt.

Nieuwe manier

Criminelen lijken het nu vooral gemunt te hebben op automaten van ABN Amro, tien jaar terug waren die van Rabobank nog een geliefd doelwit. Toen werden er nog vooral gasflessen gebruikt om automaten op te blazen. Tegenwoordig hebben de meeste pinautomaten gasdetectie, dus worden er steeds zwaardere explosieven gebruikt

De pakkans lijkt klein. Het aantal plofkraakverdachten dat voor de rechter moet verschijnen, ligt stukken lager dan het aantal gepleegde plofkraken. Daders komen weg in veelal gestolen auto's, dragen donkere kleding en maskers en de beelden van bewakingscamera's zijn vaak te slecht of beschadigd.

Advocaat Joyce de Vries zag dat het daardoor ingewikkeld is om voldoende hard bewijs te verzamelen. De cliënten die zij verdedigde ontkenden en zijn allemaal vrijgesproken.Grillroom in Coevorden deels ingestort na explosie

In Coevorden is een grillroom deels ingestort na een explosie. Het is nog onduidelijk of er slachtoffers zijn gevallen, meldt de Veiligheidsregio Drenthe.

De ontploffing vond kort voor 15.00 uur plaats. Hulpdiensten rukten vervolgens massaal uit naar het pand aan de Sallandsestraat met onder meer twee traumahelikopters. Ook burgemeester Bouwmeester was meteen ter plaatse, laat hij weten op Twitter.

Ook is er een zogenoemd STH-team van de brandweer onderweg vanuit Drachten naar Coevorden. Dat specialistische team wordt opgeroepen als instorting dreigt of als eventuele slachtoffers lastig te bereiken zijn.Vredesoverleg tussen VS en Taliban hervat

De vredesonderhandelingen tussen de Verenigde Staten en de Taliban zijn hervat. Dat melden een woordvoerder van de Taliban en een anonieme Amerikaanse bron die bij de gesprekken betrokken is. De gesprekken, die in september al eens strandden, zijn opnieuw in de Qatarse hoofdstad Doha.

De VS wil dat de Taliban belooft om het geweld in Afghanistan te verminderen. Uiteindelijk moet dat leiden tot een permanent bestand.

De Amerikaanse speciale gezant voor Afghanistan, Zalmay Khalilzad, probeert ook aanknopingspunten te bieden voor directe gesprekken tussen de Taliban en de Afghaanse regering. De Taliban hebben die altijd geweigerd en wilden alleen met de VS overleggen over een einde aan het conflict in Afghanistan, dat in 2001 begon.

Overleg geklapt

In september leken de Taliban en de VS eruit te zijn. President Trump zou toen beginnen met het terughalen van duizenden militairen uit Afghanistan. De Taliban zouden op het punt hebben gestaan om het geweld te beperken en de garantie te bieden dat het land nooit meer als uitvalsbasis zal dienen voor terreurgroepen als Al-Qaida.

Toch bleef succes uit, omdat op het laatste moment de stekker uit het overleg werd getrokken. De Taliban eisten de verantwoordelijkheid op voor een aanslag in de hoofdstad Kabul, waarop president Trump de maandenlange onderhandelingen afblies.

Maar eind vorige maand zei Trump bij een onverwacht bezoek aan Afghanistan dat het overleg weer zou worden hervat. Woensdag sprak de Amerikaanse speciaal gezant voor Afghanistan al met verschillende Afghaanse leiders, onder wie president Ghani. Sinds gisteren is hij in Doha voor het overleg met de Taliban.Meerdere Brabantse paardenhouders bestolen door zadeldieven

Zadeldieven hebben het de laatste tijd gemunt op kostbare paardenzadels. In Zuid-Brabant werden volgens Omroep Brabant ten minste zeven bedrijven bestolen. De zadels zijn vaak een paar honderd euro waard, een aantal nog veel meer.

Bij paardenfokkerij Dings in Heeze stalen dieven meerdere zadels. "Ze hebben er dertien meegenomen. Een aantal was net nieuw en er zat een heel stel exclusieve zadels tussen. Die kosten 4000 tot 5000 euro per stuk", zegt een medewerkster tegen Omroep Brabant.

Twee weken daarvoor hadden dieven ook al geprobeerd om binnen te komen bij de fokker, maar toen mislukte de inbraak. Half november zijn de daders, vermoedelijk dezelfde, teruggekomen. "Ons halve kozijn lag eruit en ze zijn met boren in de weer geweest. Wij waren gewoon thuis. Het is ongelofelijk dat we niets hebben gehoord."

In Veldhoven werd ook ingebroken. Daar is volgens de regionale omroep een paardenverzorgster neergeslagen toen ze ging kijken omdat ze wat hoorde.

Ook bij een manege in Eindhoven zijn zadels gestolen. "Er waren nog mensen bij de bar. Een zadelkamer was open. De dieven hebben daar negen sloten van kluisjes opengebroken. Waarschijnlijk zijn ze toch gestoord, want er waren nog meer kluisjes. Ze hebben echt grof geweld gebruikt om ze open te breken", zegt een medewerker.

Bij Susan's Pony Ranch in Eindhoven was het de afgelopen jaren zelfs vier keer raak. Hierdoor zijn er ook lessen geannuleerd. Veel wil de eigenaresse er niet over kwijt, uit angst kwaadwillenden te attenderen op haar ranch met kostbare spullen.

Camera's plaatsen

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er geregeld zadels worden gestolen bij pensions, maneges en particulieren. "Vorig jaar hebben we het ook gezien. We houden er ook rekening mee qua preventie en surveillance." De politie raadt aan zadelkamers goed af te sluiten, camera's te plaatsen of de zadels mee te nemen.

Of er in Brabant meer zadels worden gestolen dan op andere plekken, weet de politie niet. "Het zou me niet verbazen als hier relatief veel zadels worden gestolen. Brabant is de paardenprovincie van het land. Er zijn heel veel paarden, fokkerijen en maneges", zegt de woordvoerder.

Stage komen lopen

Maar Brabant is in elk geval niet de enige regio waar zadels worden gestolen. In de regio Utrecht is het ook geregeld raak. Een bende van zadeldieven zou het de laatste weken gemunt hebben op maneges en pensionstallen in Harmelen, Nieuwegein en Maarssen.

Het zijn buitenlandse dieven die de maneges belagen, zo vermoeden de getroffen eigenaren. Vlak voordat de zadels werden gestolen, kregen de maneges bezoek van mannen met een buitenlands accent die vragen stelden over de mogelijkheid om stage te komen lopen. Met die bezoekjes wilden de dieven vermoedelijk al in kaart brengen waar de kostbare zadels lagen, schrijft het AD.

Op Facebookpagina's en via briefjes in de stallen waarschuwen maneges hun leden en klanten voor de dieven. Ze roepen leden op de kasten goed af te sluiten of de zadels mee naar huis te nemen.Duizenden Myanmarezen steunen Aung San Suu Kyi

In de Myanmarese hoofdstad Nay Pyi Taw hebben duizenden mensen meegedaan aan een manifestatie om Aung San Suu Kyi een hart onder de riem te steken. De leider van de burgerregering in Myanmar zal haar land komende week verdedigen bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag.

Myanmar moet zich bij het VN-hof verantwoorden voor acties van het Myanmarese regeringsleger in 2017 tegen de islamitische Rohingya-minderheid. Bijna een miljoen mensen sloegen op de vlucht en duizenden mensen kwamen om het leven. VN-onderzoekers oordeelden dat Myanmar motieven had die wijzen op genocide.

Imago verdedigen

De deelnemers van de manifestatie vinden het goed dat Suu Kyi zelf naar Den Haag gaat. "We zijn er trots op dat ze haar verantwoordelijkheid neemt, door naar Den Haag te gaan om het imago van ons land te verdedigen", riep schrijver Htin Lin Oo.

Achter hem hing een spandoek met daarop de leus "Wij staan achter onze leider".

De manifestatie viel samen met het bezoek van de Chinese minister van Buitenlandse Zaken aan Nay Pyi Taw. Hij was door Suu Kyi uitgenodigd om langs te komen.

Myanmar zou de banden met China aan willen halen, omdat China een permanente zetel heeft in de VN-Veiligheidsraad. De mogelijkheid om een veto uit te spreken in de raad maakt China een belangrijke bondgenoot, omdat China daarmee sancties tegen Myanmar vanwege de behandeling van Rohingya kan blokkeren.Verwerkingstijd: 0.03 seconden
1,938,614 unieke bezoeken