obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Leden enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
ja
81% [17 stemmen]

nee
nee
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 15 Jul 2006

Enquête archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 2

· Leden online: 0
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen

Geef gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

You must login to post a message.

No messages have been posted.
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Laatste 5 Forum bijdragen. Het complete overzicht staat » hier «.

  Onderwerp /      Laatste bericht

Belgische politie waarschuwt voor nieuwe vind-ik-leuk-knop Facebook

« Ga naar bericht

De Belgische politie geeft een opvallende waarschuwing. Gebruikers van Facebook moeten wat de politie betreft Facebooks nieuwe vind-ik-leuk-knoppen niet gebruiken. Facebook is een marketingkampioe...

  Privacy « Meer onderwerpen
: 3031
: 1
karel
13 May 2016, 17:01

Hulp bij Masterscriptie gezocht!

« Ga naar bericht

Beste deelnemer aan het forum Kiesverstandig, Ik studeer op dit moment aan de Universiteit van Utrecht. Voor mijn masterscriptie ben ik momenteel bezig met kennis vergaren voor een contrastief o...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 2894
: 1
LM5NL
25 Mar 2016, 20:31

auto's versturen privacygevoelige data naar de fabrikant

« Ga naar bericht

Steeds meer moderne auto's versturen privacygevoelige data naar de autofabrikant, zonder dat de bestuurder dat weet. Het gaat om informatie zoals de laatste honderd bezochte parkeerplaatsen, routes...

  Privacy « Meer onderwerpen
: 3004
: 1
karel
28 Nov 2015, 09:07

##### Sterrenhotel HVB

« Ga naar bericht

***** Sterrenhotel HVB Zoekt u ruimte en rust, dan bent u hier op de juiste plek. Dit hotel is prachtig gelegen in een bosrijke omgeving. De luxe suites zijn voorzien van een eenpersoonsbed in...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 8630
: 1
HansjeOngelijk
15 May 2014, 16:18

Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken

« Ga naar bericht

Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken. "Geregeerd door degenen die het verdienen", dit is een goed standpunt. Iedereen die zijn best doet en hard werkt moet goed kunnen ...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 3016
: 1
socialeongelijkheid10
12 May 2014, 13:22

Verwijs naar deze site

Plain Link: 
BBcode Link: 
HTML Link: 
Tweet over deze site | Deel op Facebook | Deel op LinkedIn

Stemrecht of Stemplicht

stem ongeldig verklarenDe verkiezingen komen er weer aan!

U wordt weer doodgegooid met mooie praatjes van politici die graag uw stem willen.
Maar waarom zou u op ze stemmen? Vanwege het advies van een oncontroleerbare stemwijzer? Om het mooie partijprogramma? Hebt u die gelezen en kunt u zich daarin vinden?
Het is eigenlijk een keuze uit allemaal slechte programma's!

Mijn stelling is dan ook dat er niets te kiezen valt tijdens de verkiezingen!

Én van wat de heren politici beloofd hebben tijdens de verkiezingen is zelden wat nagekomen. Onder het mom van coalitie besprekingen worden beloftes gebroken. En wij de kiezers trappen er in.

U kunt echter wel degelijk een signaal afgeven aan de politiek zonder een protest stem op een "tegen" partij uit te brengen.

Lees hieronder hoe!

Een grote groep mensen maakt geen gebruik van hun stemrecht.
Ik wil U oproepen toch te gaan stemmen, maar dan om Uw stem ongeldig te laten verklaren!


Misschien herkent u zichzelf in een van onderstaande redenen;

- geen enkele partij / politici verdient mijn stem.
- ik heb toch geen invloed.
- wat ik ook kies, politici zitten er voor hun eigen belang.
- die spelletjes in Den Haag ben ik zat.
- ze houden mekaar toch de hand boven het hoofd.
- macht corrumpeert.

Mijn missie met deze website is U aan te sporen toch van Uw stemrecht gebruik te maken!

Als U niet stemt dan;

- wordt U tot de zwijgende meerderheid gerekend.
- geeft U eigenlijk aan dat U het wel best vind zo.

Om te laten zien dat U het anders wil, maakt U toch de gang naar de stembus! Maar zet u een groot kruis over het stembiljet om uw stem ongeldig te laten verklaren!. Dit kan anoniem!

Verloopt de verkiezing per stemcomputer, geeft U dan bij het afgeven van de oproepkaart aan dat u uw stem ongeldig wilt laten verklaren!. Je wordt echter met naam en toenaam geregistreerd als stemweigeraar en dat is onacceptabel!

Stem ongeldig verklaren, is iets anders dan blanco stemmen, ook dan is uw stem ongeldig! Maar wordt uw komst wel in het opkomstpercentage meegenomen en doet U mee aan de poppenkast. Ook is het mogelijk dat op basis van kiesdrempel en opkomstpercentage toch nog "rest" zetels verdeeld worden.

Op deze wijze kunt U aan de politiek in Den Haag de boodschap overbrengen dat het anders moet!
En hoeft u geen protest stem uit te brengen door op een omstreden partij te stemmen.
Tot de volgende verkiezingen kunt u hieronder uw stem laten gelden!

Nieuws


Er is nog geen nieuws geplaatst

Parlement & Politiek

Oud-CDA-Tweede Kamerlid Jan Krajenbrink overleden
DEN HAAG (PDC) - In Leiden is afgelopen maandag op 78-jarige leeftijd Jan Krajenbrink overleden. Hij was Tweede Kamerlid voor het CDA in periode 1981-1994. In de Kamer voerde hij vooral het woord over asielbeleid en minderheden (integratie).

Bas van 't Wout neemt afscheid van de Tweede Kamer
DEN HAAG (PDC) - VVD-Tweede Kamerlid Bas van 't Wout heeft afscheid genomen van de Tweede Kamer. Hij volgt Tamara van Ark op als staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Van 't Wout zat sinds 2012 in de Kamer en was vicevoorzitter van de VVD-fractie.

Minister Ollongren presenteert voorstellen tot hervorming parlementair stelsel
DEN HAAG (PDC) - Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wil het kiesstelsel aanpassen. Dat schrijft zij in een brief aan de Tweede Kamer met daarin de voortgang van de uitvoering van het kabinetsstandpunt van de Staatscommissie parlementair stelsel.

Meerderheid Eerste Kamer waarschuwt minister Ollongren
DEN HAAG (PDC) - Minister Ollongren moet in komende wetgeving over de huren alsnog een tijdelijke huurstop (of vergelijkbare maatregel) opnemen, wil de Eerste Kamer daaraan in meerderheid steun geven. Dat liet SP-fractievoorzitter Tiny Kox in de Eerste Kamer in een verklaring weten. Hij deed dat namens de fracties die vorige week voor een motie van afkeuring stemden, als reactie op een brief die de minister gisteren stuurde. Zij blijft vasthouden aan haar huurbeleid.

Voorstel herziening Reglement van Orde TK aangepast: nieuwe gedragsregels
DEN HAAG (PDC) - In het Reglement van Orde van de Tweede Kamer moet een artikel komen over het onderlinge gedrag van Kamerleden. Dat staat in een nota van wijziging van de herziening van het reglement. Kamerleden moeten zich volgens dat reglementsartikel in de vergadering gedragen op een wijze die getuigt van onderling respect, en die geen afbreuk doet aan de waardigheid van de Kamer. De Voorzitter mag hen daarop aanspreken.

NOS.nl nieuws

Twintig maanden cel geëist tegen verdachte in zaak Orlando Boldewijn

Het Openbaar Ministerie heeft twintig maanden cel geëist tegen Roy B. voor het niet verlenen van noodhulp aan Orlando Boldewijn.

De 17-jarige Boldewijn verdween in februari 2018 op de avond waarop hij een date had met de verdachte. De twee waren enkele uren samen op B. zijn boot. Net voor middernacht zette de verdachte Orlando af bij een basisschool in de buurt. B. zei dat hij is teruggevaren en dat Orlando de laatste trein naar huis zou pakken.

Acht dagen later werd zijn lichaam in een vijver in de Haagse wijk Ypenburg teruggevonden. Rond de dood van Boldewijn zijn nog veel onduidelijkheden. Hoe en waarom hij in het water is beland, is niet bekend.

Dood door schuld

Volgens de officier van justitie is wel duidelijk dat de verdachte Boldewijn niet heeft geholpen terwijl hij hem wel in het water heeft zien liggen, meldt Omroep West. "Er was een kans geweest dat Orlando gered was als B. 112 had gebeld."

B. zei eerder tegen een vriend dat hij Boldewijn in het water had gezien. Tijdens de zitting maandag gaf hij een andere verklaring. De verdachte zei toen alleen zeker te weten dat hij "iets heeft gehoord of gezien". Hij belde geen 112 omdat hij naar eigen zeggen in paniek raakte.Meer uniformiteit in aanpak loden leidingen

De norm voor de hoeveelheid lood in drinkwater wordt in 2022 verlaagd. Nu is de veilig geachte norm 10 microgram per liter. Op advies van de Gezondheidsraad maakt het kabinet daar 5 microgram aan. Deze en andere maatregelen staan in een brief van de ministers Ollongren, Van Nieuwenhuizen en van Rijn aan de Tweede Kamer.

De bewindslieden reageren op een advies van de Gezondheidsraad van eind vorig jaar. Daarin staat dat lood in leidingen schadelijker voor de gezondheid is dan eerder werd gedacht. Zo kan lood bij jonge kinderen leiden tot een lager IQ en bij volwassennen vergroot het het risico op hart- en vaatziekten en nieraandoeningen. De Gezondheidsraad deed allerlei aanbevelingen, zoals het saneren van de resterende leidingen.

Sinds 1960 is het niet meer toegestaan om loden waterleidingen aan te leggen, en naar schatting zijn er nog tussen de 100.000 en 200.000 woningen waarvan de leidingen niet zijn vervangen. De afgelopen tijd hebben al diverse gemeenten uitgebreide programma's opgezet om loden leidingen helemaal uit te bannen.

Uniforme communicatie

Het kabinet erkent dat er een tijd lang weinig aandacht was voor de aanwezigheid van loden leidingen in panden van voor 1960 en dat veel mensen ten onrechte dachten dat het probleem al is opgelost. De bewindslieden hebben de afgelopen tijd met diverse partijen overlegd. Volgens het kabinet is er te weinig eenduidigheid in de communicatie over bijvoorbeeld leeftijdsgrenzen, doorspoeladviezen en onderzoeksmethoden. Dat wordt nu verbeterd en er zijn allerlei afspraken gemaakt over de nieuwe aanpak.

Een van de mogelijkheden die de Gezondheidsraad voorstelde was een meldingsplicht om nieuwe kopers of huurders te attenderen op de aanwezigheid van lood. Het kabinet heeft koepelorganisaties gevraagd daarover iets op te nemen in modelovereenkomsten. In de praktijk gebeurt dat meestal al bij koop.

Woningcorporaties

Aedes, de koepel van woningcorporaties, bekijkt of er zo'n clausule in het modelcontract wordt opgenomen, maar benadrukt dat bij twijfel of loden leidingen al gesaneerd zijn een huurder daar ook nu al meestal van op de hoogte wordt gesteld.

Verhuurders zijn er nog eens op aangesproken dat ze loden leidingen moeten opsporen en verwijderen. Aedes,streeft ernaar om de nog aanwezige loden leidingen uit sociale huurwoningen te verwijderen.

Eigenaren en bewoners van panden van voor 1960 zullen worden geïnformeerd over de gezondheidsrisico's van lood in kraanwater. Verder zullen GGD'en bij inspecties van scholen en kinderopvangcentra gaan controleren op lood.

Het kabinet is niet van plan een nieuwe subsidieregeling in te stellen. Die was er eerder wel en de Gezondheidsraad noemde die ook als optie.Pot voor subsidie op nieuwe elektrische auto raakt snel leeg

De subsidiepot voor de aanschaf van een elektrische auto is waarschijnlijk binnen een paar maanden leeg. Sinds gisteren kunnen particulieren 4000 euro subsidie aanvragen voor de aanschaf van een nieuwe elektrische auto en 2000 euro voor een tweedehands. Na een dag is het subsidiebudget voor nieuwe auto's al bijna half op.

Er is voor dit jaar 17,2 miljoen euro beschikbaar. Dat komt overeen met 2500 nieuwe en 3600 gebruikte elektrische auto's.

In de eerste dag liep het al storm bij het subsidieloket. Voor gebruikte auto's zijn er aanvragen gedaan voor 7 procent van het budget, voor nieuwe auto's 44 procent. De subsidie geldt voor auto's die vanaf 4 juni zijn gekocht.

Bodem

Staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat spreekt van een goede eerste dag. "Een elektrische auto is door lagere onderhouds- en laadkosten na een paar jaar al goedkoper dan een benzine of dieselauto, maar veel mensen hikken aan tegen de hogere aanschafprijs. Ik hoop de komende jaren nog veel mensen over die drempel heen te helpen met deze regeling."

Uit cijfers van brancheorganisatie Bovag blijkt dat in juni een iets minder dan 800 gebruikte elektrische auto's zijn verkocht. Als die verkoopcijfers de komende maanden doorzetten is de pot voor gebruikte auto's in oktober leeg. Voor nieuwe auto's is de bodem al veel eerder in zicht.

In 2021 wordt de subsidiepot opnieuw gevuld. Dan komt er 27,9 miljoen in de pot.

Betaalbaarder

De subsidie is bedoeld om elektrische auto's voor particulieren betaalbaar te maken. De afgelopen jaren waren het vooral zakelijke rijders die, mede vanwege de lage bijtelling, kozen voor een auto met een stekker. Particulieren waren goed voor ongeveer een derde van de elektrische markt.

Brancheorganisatie Bovag is blij met de subsidieregeling, omdat er nu niet meer alleen belastingvoordelen zijn voor zakelijke rijders . Toch is de regeling die nu van start is gegaan onvoldoende. Er zou ook een sloopsubsidie moeten komen als particulieren hun diesel in willen leveren voor een elektrische auto.

"Dan wordt elektrisch rijden voor nog meer mensen bereikbaar", zegt Bovag-voorzitter Han ten Broeke. "Natuurlijk moet je ook een veel schonere benzine-occasion kunnen terugkopen. Onze ideeën voor zo'n sloopregeling liggen al een tijdje in Den Haag, we hopen dat het kabinet er snel werk van maakt."

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven voelt daar niet veel voor. Volgens haar pakt een slooppremie niet goed uit voor mensen met een kleinere portemonnee omdat het aanbod goedkope oudere occasions daardoor afneemt.Bijna 5000 vergoedingen toegekend om NS-transporten WOII

De NS keert bijna 5000 slachtoffers en nabestaanden van treintransporten in de Tweede Wereldoorlog een financiële vergoeding uit. Het gaat om zeker 38 miljoen euro, blijkt uit cijfers van de commissie die de aanvragen voor een financiële schadevergoeding behandelt.

Sinds de opening van het digitale loket elf maanden geleden zijn 7000 aanvragen ingediend. 700 daarvan komen van overlevenden van de transporten. Andere aanvragen zijn ingediend door kinderen, weduwen of weduwnaars.

Ongeveer duizend verzoeken werden afgewezen, bijvoorbeeld omdat bewijzen of gegevens ontbraken. Andere verzoeken zijn nog in behandeling.

'Beetje laat' of 'genoegdoening': nabestaanden reageerden verdeeld op de compensaties:

Na gesprekken met nabestaanden besloot de NS in 2018 over te gaan tot het uitkeren van vergoedingen. Over de beste manier om dit uit te voeren, gaf de Commissie Individuele Tegemoetkoming Slachtoffers WOII Transporten NS vorig jaar advies.

Ook aan een ander advies heeft de NS concreet invulling gegeven, meldt de commissie. Zo start het instituut voor oorlogs-, holocaust- en genocidestudies NIOD een vooronderzoek naar onder meer de transporten van de NS.

Uitgezocht wordt of er meer kennis nodig is over de rol van het vervoersbedrijf in de Tweede Wereldoorlog.

5 miljoen

Eerder werd al bekend dat de NS 5 miljoen euro geeft aan de herinneringscentra Kamp Westerbork, Kamp Vught en Kamp Amersfoort en het Oranjehotel.

Eind februari meldde de commissie dat binnen een half jaar 32 miljoen euro is toegekend aan 4000 aanvragers.

Het spoorwegbedrijf vervoerde tijdens de Duitse bezetting ruim 100.000 Joden, Sinti en Roma per trein naar Westerbork, Vught of Amersfoort. Het overgrote deel werd daarna gedeporteerd naar de concentratie- en vernietigingskampen Auschwitz en Sobibor.

Geroofd geld

De NS liet de treinen rijden in opdracht van de bezetter, bracht elke rit in rekening en werd door de Duitsers betaald met geld dat van de slachtoffers was geroofd.

Tot 5 augustus kunnen er nog aanvragen worden ingediend bij het speciale digitale loket van de NS-commissie. Dan is het loket exact een jaar open geweest.Commissie benoemd voor schaderegeling Srebrenica

Het kabinet heeft een commissie van experts benoemd om een schaderegeling op te stellen voor de nabestaanden van circa 350 mannen uit Srebrenica. Zij bevonden zich op de compound van Dutchbat, toen de enclave op 13 juli 1995 viel. De moslimmannen werden uiteindelijk vermoord door de Bosnische Serviërs, mede omdat ze niet beschermd werden door de Nederlandse militairen.

De commissie staat onder leiding van Sylvia Wortmann, lid van de Raad van State en bijzonder hoogleraar personen- en familierecht. Leden zijn Fred Hammerstein, voormalig lid van de Raad van State en Ed Kronenburg, voormalig secretaris-generaal op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens het kabinet zijn het allemaal mensen "met een goede staat van dienst op het terrein van het recht, geschillenbeslechting en/of buitenlands beleid".

Nabestaanden die denken recht te hebben op een schadevergoeding kunnen hun claim waarschijnlijk nog dit jaar indienen, verwacht de commissie.

10 procent

De Hoge Raad bepaalde vorig jaar dat de Nederlandse staat voor 10 procent aansprakelijk is voor het lot van de mannen. Zij waren met duizenden andere Bosnische moslims gevlucht naar het terrein van Dutchbat in het nabijgelegen Potocari.

De Bosnische Serviërs scheidden de mannen van de vrouwen. Ze werden weggevoerd en later vermoord teruggevonden. Volgens de Hoge Raad zat Dutchbat in een extreem lastige positie, maar hadden de mannen een kleine kans gehad om te overleven, als de Nederlanders ze niet weggestuurd hadden van de basis.

Na de uitspraak van de Hoge Raad heeft de Nederlandse staat de aansprakelijkheid erkend. De commissie gaat nu een schaderegeling voorbereiden, zodat per nabestaande kan worden vastgesteld hoe hoog die vergoeding moet zijn.

De nabestaanden, verenigd in de 'Moeders van Srebrenica', zijn vorig jaar naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens gestapt, omdat ze het niet eens zijn met het oordeel van de Hoge Raad dat de staat alleen voor 10 procent aansprakelijk is.Verwerkingstijd: 0.23 seconden
2,005,841 unieke bezoeken