obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Leden enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
ja
81% [17 stemmen]

nee
nee
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 15 jul 2006

Enquête archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 2

· Leden online: 0
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen

Geef gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

You must login to post a message.

No messages have been posted.
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Laatste 5 Forum bijdragen. Het complete overzicht staat » hier «.

  Onderwerp /      Laatste bericht

Belgische politie waarschuwt voor nieuwe vind-ik-leuk-knop Facebook

« Ga naar bericht

De Belgische politie geeft een opvallende waarschuwing. Gebruikers van Facebook moeten wat de politie betreft Facebooks nieuwe vind-ik-leuk-knoppen niet gebruiken. Facebook is een marketingkampioe...

  Privacy « Meer onderwerpen
: 2490
: 1
karel
13 mei 2016, 17:01

Hulp bij Masterscriptie gezocht!

« Ga naar bericht

Beste deelnemer aan het forum Kiesverstandig, Ik studeer op dit moment aan de Universiteit van Utrecht. Voor mijn masterscriptie ben ik momenteel bezig met kennis vergaren voor een contrastief o...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 2449
: 1
LM5NL
25 mrt 2016, 20:31

auto's versturen privacygevoelige data naar de fabrikant

« Ga naar bericht

Steeds meer moderne auto's versturen privacygevoelige data naar de autofabrikant, zonder dat de bestuurder dat weet. Het gaat om informatie zoals de laatste honderd bezochte parkeerplaatsen, routes...

  Privacy « Meer onderwerpen
: 2592
: 1
karel
28 nov 2015, 09:07

##### Sterrenhotel HVB

« Ga naar bericht

***** Sterrenhotel HVB Zoekt u ruimte en rust, dan bent u hier op de juiste plek. Dit hotel is prachtig gelegen in een bosrijke omgeving. De luxe suites zijn voorzien van een eenpersoonsbed in...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 7281
: 1
HansjeOngelijk
15 mei 2014, 16:18

Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken

« Ga naar bericht

Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken. "Geregeerd door degenen die het verdienen", dit is een goed standpunt. Iedereen die zijn best doet en hard werkt moet goed kunnen ...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 2622
: 1
socialeongelijkheid10
12 mei 2014, 13:22

Verwijs naar deze site

Plain Link: 
BBcode Link: 
HTML Link: 
Tweet over deze site | Deel op Facebook | Deel op LinkedIn

Stemrecht of Stemplicht

stem ongeldig verklarenDe verkiezingen komen er weer aan!

U wordt weer doodgegooid met mooie praatjes van politici die graag uw stem willen.
Maar waarom zou u op ze stemmen? Vanwege het advies van een oncontroleerbare stemwijzer? Om het mooie partijprogramma? Hebt u die gelezen en kunt u zich daarin vinden?
Het is eigenlijk een keuze uit allemaal slechte programma's!

Mijn stelling is dan ook dat er niets te kiezen valt tijdens de verkiezingen!

Én van wat de heren politici beloofd hebben tijdens de verkiezingen is zelden wat nagekomen. Onder het mom van coalitie besprekingen worden beloftes gebroken. En wij de kiezers trappen er in.

U kunt echter wel degelijk een signaal afgeven aan de politiek zonder een protest stem op een "tegen" partij uit te brengen.

Lees hieronder hoe!

Een grote groep mensen maakt geen gebruik van hun stemrecht.
Ik wil U oproepen toch te gaan stemmen, maar dan om Uw stem ongeldig te laten verklaren!


Misschien herkent u zichzelf in een van onderstaande redenen;

- geen enkele partij / politici verdient mijn stem.
- ik heb toch geen invloed.
- wat ik ook kies, politici zitten er voor hun eigen belang.
- die spelletjes in Den Haag ben ik zat.
- ze houden mekaar toch de hand boven het hoofd.
- macht corrumpeert.

Mijn missie met deze website is U aan te sporen toch van Uw stemrecht gebruik te maken!

Als U niet stemt dan;

- wordt U tot de zwijgende meerderheid gerekend.
- geeft U eigenlijk aan dat U het wel best vind zo.

Om te laten zien dat U het anders wil, maakt U toch de gang naar de stembus! Maar zet u een groot kruis over het stembiljet om uw stem ongeldig te laten verklaren!. Dit kan anoniem!

Verloopt de verkiezing per stemcomputer, geeft U dan bij het afgeven van de oproepkaart aan dat u uw stem ongeldig wilt laten verklaren!. Je wordt echter met naam en toenaam geregistreerd als stemweigeraar en dat is onacceptabel!

Stem ongeldig verklaren, is iets anders dan blanco stemmen, ook dan is uw stem ongeldig! Maar wordt uw komst wel in het opkomstpercentage meegenomen en doet U mee aan de poppenkast. Ook is het mogelijk dat op basis van kiesdrempel en opkomstpercentage toch nog "rest" zetels verdeeld worden.

Op deze wijze kunt U aan de politiek in Den Haag de boodschap overbrengen dat het anders moet!
En hoeft u geen protest stem uit te brengen door op een omstreden partij te stemmen.
Tot de volgende verkiezingen kunt u hieronder uw stem laten gelden!

Nieuws


Er is nog geen nieuws geplaatst

Parlement & Politiek

Kabinet wil geen gekozen formateur
DEN HAAG (PDC) - Het kabinet neemt het voorstel van de de staatscommissie Parlementair stelsel om burgers een kabinetsformateur te laten kiezen, niet over. In de brief die minister Knops vrijdag naar Kamervoorzitter Arib richtte, stelt hij dat de kabinetsformatie wel nader onderzocht moet worden. Hij wil met de Tweede Kamer overleggen over verschillende voorstellen over hoe zo'n onderzoek eruit moet komen te zien.

Theatervoorstelling over het leven en werk van oud-minister Jan Pronk
DEN HAAG (PDC) - Op 6 december gaat de theatervoorstelling PRONK over oud-PvdA-politicus Jan Pronk in première. In samenwerking met Pronk zelf, schetst schrijver en theatermaker Anoek Nuyens een portret over zijn leven en werk. Daarnaast kijkt ze terug en blikt ze vooruit naar de ontwikkeling van de sociaaldemocratie in Nederland.

Tweede Kamerleden moeten geld krijgen voor sollicitatiecursus
DEN HAAG (PDC) - Tweede Kamerleden moeten de kosten voor activiteiten, die hen voorbereiden op "een volgende stap in de carrière" vergoed krijgen. Hieronder vallen cursussen, opleidingen en dergelijke. Dit staat in een wetsvoorstel dat momenteel ter internetconsultatie ligt.

Oud-griffier Biesheuvel adviseur integriteit Tweede Kamer
DEN HAAG (PDC) - Jacqueline Biesheuvel-Vermeijden is door het Presidium van de Tweede Kamer per 1 januari 2020 benoemd tot adviseur integriteit. Leden van de Tweede Kamer kunnen bij haar terecht voor advies over de uitleg en toepassing van de regels op het gebied van integriteit. Jacqueline Biesheuvel is voor een periode van zes jaar benoemd en werkt onbezoldigd. Van 2004-2015 was zij griffier van de Tweede Kamer.

Dagboek oud-premier De Quay in digitale vorm gepubliceerd
DEN HAAG (PDC) - Het Brabants Historisch Informatiecentrum werkt aan een project waarbij het dagboek van oud-premier Jan de Quay digitaal gepubliceerd wordt. Gisteren is het eerste deel van dit dagboek op hun website verschenen. De eerste periode die nu verschenen is loopt van 8 september 1944 tot en met 23 januari 1945. In die periode van de bezetting was De Quay onder andere voorzitter van het College van Algemene Commissarissen voor Landbouw, Handel en Nijverheid in de bevrijde Zuidelijke Provinciën.

NOS.nl nieuws

Advies om binnen te blijven bij aanslag Utrecht 'terecht, maar kon duidelijker'

De gemeente Utrecht heeft op 18 maart terecht het advies gegeven aan de Utrechters om binnen te blijven, toen duidelijk werd dat iemand mensen in een tram had doodgeschoten. Dat staat in een evaluatie van de Utrechtse crisisorganisatie in opdracht van de gemeente. Door het advies kregen de hulp- en opsporingsdiensten meer de ruimte.

Wel had de gemeente volgens het COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement beter moeten uitleggen hoelang en voor welk gebied het advies precies gold en ook wat de reden voor het advies was.

Snel aanslag genoemd

Verder heeft de gemeente er goed aan gedaan om de tramaanslag snel te duiden als een aanslag met mogelijk terroristisch motief. "Dit was gezien de omstandigheden een logische keuze en maakte het mogelijk om te handelen", schrijft het COT in de een evaluatie (.pdf).

Volgens het COT is het een veelvoorkomende reflex van de autoriteiten om te wachten met keuzes maken en pas naar buiten te treden als er meer duidelijkheid is. Daardoor gebeurt er een tijdje niets. "Hier was in Utrecht geen sprake van." Wel is volgens de onderzoekers merkbaar geworden hoe ingewikkeld die duiding is en wat de consequenties daarvan zijn.

Hoogste dreigingsniveau beter uitleggen

Dat de NCTV het dreigingsniveau voor de hele provincie Utrecht verhoogde tot 5, het hoogste niveau, kwam voor de stad Utrecht en de andere gemeenten als een verrassing. "Het stelde ze voor de vraag wat te doen."

Bij een verhoogd dreigingsniveau horen met opzet geen concrete maatregelen, omdat het van de lokale omstandigheden afhangt, maar in de beeldvorming werd het binnenblijven in de stad Utrecht aan het verhoogde dreigingsniveau gekoppeld. Dat stond los van elkaar en had beter uitgelegd moeten worden, zegt het COT.Gedeputeerde Noord-Holland neemt ontslag na falend toezicht op Tata Steel

De Noord-Hollandse gedeputeerde Adnan Tekin heeft met onmiddellijke ingang zijn ontslag ingediend bij de commissaris van de koning. De PvdA'er was de afgelopen drie jaar als provinciebestuurder verantwoordelijk voor staalbedrijf Tata Steel in IJmuiden.

Tata was het afgelopen jaar geregeld in het nieuws vanwege de uitstoot van schadelijke stoffen, onder meer de grafietregens in Wijk aan Zee. Vorige week werd duidelijk dat ook de uitstoot van stof door een van de fabrieken van Tata al jaren veel te hoog is. Tata meldde die overtreding zelf. De provincie en de Omgevingsdienst hadden de overschrijding niet opgemerkt.

Niet aan verwachtingen voldaan

"Ik heb de afgelopen periode geprobeerd een goede balans te vinden tussen de volksgezondheid van de omwonenden en het economisch belang van Tata", schrijft Tekin in een verklaring op de website van GS van Noord-Holland.

"Na 3 jaar hard werken in dit dossier, bleek recent weer dat de samenwerking met de controlerende en toezichthoudende instanties niet bracht wat daarvan verwacht mocht worden. De bewoners verdienen een bestuurder die met een frisse blik dit ingewikkelde dossier verder brengt", schrijft hij.

"Kundig en met grote inzet"

Het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland heeft met respect kennisgenomen van het besluit van Tekin. De provincie noemt hem een zeer kundig en betrokken bestuurder. Ook commissaris van de koning Van Dijk spreekt over hem met waardering: "Voor Adnan stond altijd de inwoner van Noord-Holland voorop. Namens het college danken wij hem voor zijn grote inzet."Vier mannen opgepakt in onderzoek naar drugsbende

In een onderzoek naar de grootschalige productie van synthetische drugs heeft de politie vanochtend vier mannen aangehouden.

Vier woningen en drie autobedrijven zijn doorzocht. Daarbij is een partij amfetamine in beslag genomen, meldt Omroep Gelderland.

De verdachten komen uit Culemborg, Tiel en Geffen. De politie denkt dat ze deel uit maken van een criminele organisatie die zich onder meer bezighield met de productie van synthetische drugs. In het onderzoek werden eerder twaalf verdachten opgepakt.

Drie doden

De bende had onder meer een drugslab in het Belgische Hechtel-Eksel, waar eind januari drie dode mannen werden aangetroffen. De slachtoffers kwamen uit Brabant en waren door koolmonoxide om het leven gekomen.

Ook wordt de bende gelinkt aan een groot lab dat in juli werd ontdekt in een kelder van een woning in het Brabantse Esch. Daar werd amfetamine geproduceerd.Twee oud-premiers Algerije veroordeeld tot lange celstraffen

Twee Algerijnse oud-premiers zijn veroordeeld voor hun rol in een corruptieschandaal. Het was voor het eerst sinds de onafhankelijkheid van Frankrijk in 1962 dat een minister-president zich in Algerije voor de rechter moest verantwoorden.

Ahmed Ouyahia en Abdelmalek Sellal kregen respectievelijk vijftien en twaalf jaar celstraf. Ze moeten ieder een boete van vele duizenden euro's betalen. De twee ontkennen dat ze steekpenningen hebben aangenomen. Ook twee oud-ministers en verschillende zakenmensen stonden terecht en kregen jarenlange celstraffen.

Ouyahia was in de afgelopen 25 jaar vier keer premier onder president Bouteflika. Hij stapte op toen Bouteflika zich begin maart na massaprotesten terugtrok als presidentskandidaat. Begin april trad de president af. Sellal was met een kleine onderbreking premier tussen september 2012 en mei 2017.

Donderdag verkiezingen

De uitspraak in het grote anti-corruptieproces komt twee dagen voor de presidentsverkiezingen. De autoriteiten hopen dat de vonnissen aan de ontevreden Algerijnen laten zien dat ze hun zorgen serieus nemen. Daarom werd ook besloten om de zaak rechtstreeks op tv uit te zenden.

Donderdag kunnen de Algerijnen een opvolger kiezen voor Abdelaziz Bouteflika, die het land de afgelopen twintig jaar regeerde. Veel demonstranten zijn ontevreden met de presidentskandidaten, omdat het allemaal politieke insiders zouden zijn. Ze eisen een volledige hervorming van het politieke systeem.Aung San Suu Kyi in Den Haag voor genocide-zaak

De regeringsleider van Myanmar, Aung San Suu Kyi, is bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag aangekomen om haar land te verdedigen in de zaak van de genocide op Rohingya. De zaak is aangespannen door het Afrikaanse land Gambia.

Volgens Gambia heeft Myanmar zich schuldig gemaakt aan volkerenmoord op Rohingya, een moslimminderheid in Myanmar. In 2017 werden meer dan 700.000 Rohingya uit Myanmar verdreven. Onderzoekers van de VN stelden vast dat dorpen zijn platgebrand en dat families werden uitgemoord.

Gambia heeft Myanmar nu aangeklaagd bij het Internationaal Gerechtshof namens de Organisatie voor Islamitische Samenwerking. Die organisatie kan zelf geen land aanklagen en daarom heeft Gambia nu het voortouw genomen.

Aung San Suu Kyi wilde na aankomst bij het Vredespaleis geen vragen beantwoorden:

De behandeling van de zaak voor het Internationaal Gerechtshof duurt drie dagen. Gambia zal de zaak vandaag bepleiten. Morgen voert Aung San Suu Kyi, die in 1991 de Nobelprijs voor de Vrede kreeg, namens Myanmar het woord. Het is opvallend dat het hoofd van de regering hiervoor naar Den Haag is gekomen. Doorgaans wordt een vertegenwoordiger gestuurd.

De verwachting is dat Aung San Suu Kyi ook voor het Internationaal Strafhof zal tegenspreken dat er genocide is gepleegd. Ze heeft tot nog toe altijd gezegd dat het leger van Myanmar in actie kwam na aanslagen door Rohingya-rebellen.

Het is nog niet bekend wanneer het Internationaal Gerechtshof uitspraak doet. Dat kan soms jaren duren.Verwerkingstijd: 0.17 seconden
1,939,373 unieke bezoeken