obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Leden enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
ja
81% [17 stemmen]

nee
nee
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 15 jul 2006

Enquête archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 2

· Leden online: 0
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen

Geef gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

You must login to post a message.

No messages have been posted.
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Laatste 5 Forum bijdragen. Het complete overzicht staat » hier «.

  Onderwerp /      Laatste bericht

Belgische politie waarschuwt voor nieuwe vind-ik-leuk-knop Facebook

« Ga naar bericht

De Belgische politie geeft een opvallende waarschuwing. Gebruikers van Facebook moeten wat de politie betreft Facebooks nieuwe vind-ik-leuk-knoppen niet gebruiken. Facebook is een marketingkampioe...

  Privacy « Meer onderwerpen
: 2110
: 1
karel
13 mei 2016, 17:01

Hulp bij Masterscriptie gezocht!

« Ga naar bericht

Beste deelnemer aan het forum Kiesverstandig, Ik studeer op dit moment aan de Universiteit van Utrecht. Voor mijn masterscriptie ben ik momenteel bezig met kennis vergaren voor een contrastief o...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 2115
: 1
LM5NL
25 mrt 2016, 20:31

auto's versturen privacygevoelige data naar de fabrikant

« Ga naar bericht

Steeds meer moderne auto's versturen privacygevoelige data naar de autofabrikant, zonder dat de bestuurder dat weet. Het gaat om informatie zoals de laatste honderd bezochte parkeerplaatsen, routes...

  Privacy « Meer onderwerpen
: 2340
: 1
karel
28 nov 2015, 09:07

##### Sterrenhotel HVB

« Ga naar bericht

***** Sterrenhotel HVB Zoekt u ruimte en rust, dan bent u hier op de juiste plek. Dit hotel is prachtig gelegen in een bosrijke omgeving. De luxe suites zijn voorzien van een eenpersoonsbed in...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 6342
: 1
HansjeOngelijk
15 mei 2014, 16:18

Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken

« Ga naar bericht

Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken. "Geregeerd door degenen die het verdienen", dit is een goed standpunt. Iedereen die zijn best doet en hard werkt moet goed kunnen ...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 2355
: 1
socialeongelijkheid10
12 mei 2014, 13:22

Verwijs naar deze site

Plain Link: 
BBcode Link: 
HTML Link: 
Tweet over deze site | Deel op Facebook | Deel op LinkedIn

Stemrecht of Stemplicht

stem ongeldig verklarenDe verkiezingen komen er weer aan!

U wordt weer doodgegooid met mooie praatjes van politici die graag uw stem willen.
Maar waarom zou u op ze stemmen? Vanwege het advies van een oncontroleerbare stemwijzer? Om het mooie partijprogramma? Hebt u die gelezen en kunt u zich daarin vinden?
Het is eigenlijk een keuze uit allemaal slechte programma's!

Mijn stelling is dan ook dat er niets te kiezen valt tijdens de verkiezingen!

Én van wat de heren politici beloofd hebben tijdens de verkiezingen is zelden wat nagekomen. Onder het mom van coalitie besprekingen worden beloftes gebroken. En wij de kiezers trappen er in.

U kunt echter wel degelijk een signaal afgeven aan de politiek zonder een protest stem op een "tegen" partij uit te brengen.

Lees hieronder hoe!

Een grote groep mensen maakt geen gebruik van hun stemrecht.
Ik wil U oproepen toch te gaan stemmen, maar dan om Uw stem ongeldig te laten verklaren!


Misschien herkent u zichzelf in een van onderstaande redenen;

- geen enkele partij / politici verdient mijn stem.
- ik heb toch geen invloed.
- wat ik ook kies, politici zitten er voor hun eigen belang.
- die spelletjes in Den Haag ben ik zat.
- ze houden mekaar toch de hand boven het hoofd.
- macht corrumpeert.

Mijn missie met deze website is U aan te sporen toch van Uw stemrecht gebruik te maken!

Als U niet stemt dan;

- wordt U tot de zwijgende meerderheid gerekend.
- geeft U eigenlijk aan dat U het wel best vind zo.

Om te laten zien dat U het anders wil, maakt U toch de gang naar de stembus! Maar zet u een groot kruis over het stembiljet om uw stem ongeldig te laten verklaren!. Dit kan anoniem!

Verloopt de verkiezing per stemcomputer, geeft U dan bij het afgeven van de oproepkaart aan dat u uw stem ongeldig wilt laten verklaren!. Je wordt echter met naam en toenaam geregistreerd als stemweigeraar en dat is onacceptabel!

Stem ongeldig verklaren, is iets anders dan blanco stemmen, ook dan is uw stem ongeldig! Maar wordt uw komst wel in het opkomstpercentage meegenomen en doet U mee aan de poppenkast. Ook is het mogelijk dat op basis van kiesdrempel en opkomstpercentage toch nog "rest" zetels verdeeld worden.

Op deze wijze kunt U aan de politiek in Den Haag de boodschap overbrengen dat het anders moet!
En hoeft u geen protest stem uit te brengen door op een omstreden partij te stemmen.
Tot de volgende verkiezingen kunt u hieronder uw stem laten gelden!

Nieuws


Er is nog geen nieuws geplaatst

Parlement & Politiek

Tijdelijke vervanging bij volksvertegenwoordigers ook aan einde periode
DEN HAAG (PDC) - De bepaling dat volksvertegenwoordigers zich in de laatste 16 weken van een zittingsperiode niet tijdelijk kunnen laten vervangen, gaat vervallen. Minister Kajsa Ollongren dient daartoe een wetsvoorstel in.

Nooren (PvdA) en Gerkens (SP) ondervoorzitters Eerste Kamer
DEN HAAG (PDC) - Jopie Nooren (PvdA) en Arda Gerkens (SP) zijn verkozen tot de ondervoorzitters van de Eerste Kamer. Nooren is eerste ondervoorzitter en Gerkens tweede ondervoorzitter. Het voor is voor het eerst dat twee vrouwen ondervoorzitter zijn.

Parlementaire ondervragingscommissie naar ongewenste beïnvloeding geïnstalleerd
DEN HAAG (PDC) - Op de laatste dag voor het zomerreces installeerde Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib de tijdelijke commissie die onderzoek gaat doen naar maatschappelijke organisaties. Deze Parlementaire ondervragingscommissie zal onderzoek doen naar mogelijkheden om invloed van organisaties uit onvrije landen te doorbreken.

Leden tijdelijke commissie Digitale toekomst benoemd
DEN HAAG (PDC) - Afgelopen dinsdag is Kathalijne Buitenweg (GroenLinks) benoemd tot voorzitter van de tijdelijke commissie Digitale toekomst. Kees Verhoeven (D66) zal de functie van ondervoorzitter bekleden. De andere leden zijn Gerrit Jan van Otterloo (50PLUS), Chris van Dam (CDA), Farid Azarkan (DENK), Jan Middendorp (VVD) en Danai van Weerdenburg (PVV).

Bart Smals tijdelijk Tweede Kamerlid voor de VVD
DEN HAAG (PDC) - In de Tweede Kamerfractie van de VVD neemt vanaf vandaag Bart Smals de plaats in van Bente Becker., die onlangs met zwangerschapverlof ging. Kelly Regterschot, die tot nu als tijdelijk vervanger optrad, neemt de plaats in van Leendert de Lange, die gisteren afscheid nam.

NOS.nl nieuws

Grote brand bij afvalverwerker in Waalwijk

Bij een afvalverwerkingsbedrijf in Waalwijk is vanavond brand uitgebroken. Een berg afval heeft vlamgevat. Boven het industrieterrein Haven Zeven zijn grote, zwarte rookwolken te zien.

Omdat de rook in de richting van bewoond gebied trekt, hebben de hulpdiensten een NL-Alert verstuurd. Daarin werden omwonenden opgeroepen om hun ramen en deuren gesloten te houden tegen de rook.

Er is inmiddels opgeschaald tot zeer grote brand in verband met de waterwinning. Het is nog niet bekend of bij de brand giftige stoffen vrijkomen, meldt Omroep Brabant. Een aanhanger en container met asbest die op het terrein staan, worden door de brandweer extra in de gaten gehouden.

Het kan nog uren duren voordat de brand is geblust.Waar heeft medicijnbedrijf Galapagos die miljardendeal aan te danken?

Het Nederlands-Belgische medicijnbedrijf Galapagos sloot gisteren een 'uitzonderlijke' deal met de Amerikaanse farmagigant Gilead. Het bedrijf betaalt zo'n 4,5 miljard euro maar neemt Galapagos niet over. Maar waarom doet het Amerikaanse farmaconcern dit?

Volgens brancheorganisatie van biotechbedrijven HollandBio is het de eerste keer dat een Nederlands bedrijf zo'n deal sluit. "Het is een uitzonderlijke deal. Galapagos kan zich namelijk blijven focussen op waar het goed in is: research en innovatie", zegt Annemiek Verkamman, voorzitter van HollandBio.

Gilead heeft interesse in Galapagos omdat het biotechbedrijf medicijnen tegen ontstekingsziekten zoals reuma en artrose maakt. Dit zijn chronische ziektes: daarom zijn de medicijnen ook voor farmaceutische bedrijven waardevol omdat patiënten de medicijnen de rest van hun leven moeten blijven slikken.

Het Nederlands-Belgische biotechbedrijf is bezig met de ontwikkeling van een medicijn dat niet de pijn bestrijdt maar juist de ontsteking zelf aanpakt. Hiervoor gebruikt Galapagos weefsel van ontstoken celweefsel van de patiënt. Daar maken ze duizenden kweekmonsters van. Die manipuleren ze net zolang totdat ze een manier vinden om de ontsteking te remmen.

Onderzoekers bij Galapagos noemen de deal "goed nieuws" en lichten hun werkwijze toe:

In de sector wordt heel positief gereageerd op de deal tussen en Gilead en Galapagos. Velen hopen dat de Nederlandse farmaceutische biotechsector wereldwijd weer prominent op de kaart komt te staan.

"Door de vele overnames is een groot deel van de ontwikkeling van en onderzoek naar medicijnen uit Nederland verdwenen. De sector is in korte tijd weer echt in opbouw maar het is nog altijd niet wat het geweest is", zegt Robert Vries, directeur van biotechbedrijf Hub.

Dit was ook voor Galapagos de reden om niet overgenomen te willen worden. "Met een overname vergroot je het risico dat de vroege research wordt afgestoten wanneer het bedrijf in moet krimpen. En dat is juist niet wat wij willen", zegt André Hoekema van Galapagos.

Brancheorganisatie HollandBio hoopt dan ook dat er vaker van dit soort deals gesloten zullen worden. "De Nederlandse biotechsector doet het op dit moment goed. Binnen de EU doen alleen Zwitserland en Denemarken het beter. Als bedrijven als Galapagos wereldwijd dit evenaren, betekent dat ook een mooie toekomst voor 420 andere biofarmaceutische bedrijven in Nederland", zegt Verkamman.

Het Amerikaanse farmaconcern heeft met de deal de verkooprechten gekocht van de medicijnen van Galapagos buiten Europa. Het Nederlands-Belgische bedrijf krijgt nu het recht om medicijnen in Europa te verkopen.

Het medicijn is nog niet op de markt en het is dus ook nog niet duidelijk hoe goed het zal doen. Deze zomer vraagt Galapagos toestemming om het middel op de markt te brengen.Opnieuw levenslang voor man die betoger doodreed in Charlottesville

James Alex Fields heeft opnieuw levenslang gekregen voor het inrijden op demonstranten in de Amerikaanse stad Charlottesville in augustus 2017. Daarbij kwam een vrouw van 32 om het leven en raakten tientallen mensen gewond.

Behalve levenslang krijgt de 22-jarige Amerikaan nog eens 419 jaar cel. De rechtbank van de staat Virginia volgt daarmee het advies van de jury.

Fields, die eerder door een federale rechter ook al werd veroordeeld tot levenslang, reed tijdens een demonstratie van rechts-extremisten in op tegendemonstranten. Aanleiding voor de betoging was het plan om een standbeeld weg te halen van Robert E. Lee, die in de Amerikaanse burgeroorlog de Zuidelijke troepen aanvoerde in de strijd voor meer autonomie en het behoud van de slavernij.

Fields zei eerst dat hij uit zelfverdediging handelde maar gaf later toe dat hij met voorbedachten rade op de tegendemonstranten was ingereden. Dankzij die bekentenis voorkwam hij dat hij de doodstraf zou kunnen krijgen.

Adolf Hitler

Van de dader was bekend dat hij nazi-sympathieën had. Zo zou hij in zijn huis in Maumee in de staat Ohio een foto van Adolf Hitler op zijn nachtkastje hebben staan. Fields' advocaten probeerden eerder in de federale rechtszaak een zware straf te voorkomen met het argument dat hij geestesziek is en een problematische jeugd heeft gehad.Telkens een andere prijs voor dezelfde peer: fruittelers willen betere prijs

Of je nu in januari of augustus een peer afrekent, de supermarktprijs zal niet veel verschillen. Dat geldt niet voor de teler van het fruit, die de ene dag 20 eurocent voor een stuk fruit vangt en twee weken later misschien het dubbele. Zo'n uitschieter naar boven is natuurlijk mooi meegenomen, maar het komt steeds minder vaak voor. Daarom werken kwekers aan de komst van een nieuwe prijsafspraak.

Op de veiling, de plek waar het grootste deel van de telers fruit verkoopt, bepaalt vraag en aanbod van het product de prijs, en niet een vast prijskaartje. Telers kijken momenteel naar een termijnmarkt, een alternatief prijssysteem. Daarbij wordt gewerkt met een vastgestelde, gemiddeld hogere, prijs dan nu vaak het geval is. Bij groenten wordt al vaker op een soortgelijke manier gewerkt.

Het initiatief komt van het Vlaamse adviesbureau DLV. Het bedrijf verkent nu de mogelijkheden met Actiegroep Fruittelers en Het Nederlandse Service2Fruit. "Al jaren zijn er omstandigheden waardoor de fruitprijzen dalen", zegt ceo van DLV, Dirk Coucke. "Denk aan de warmte en droogte van afgelopen jaar, je werkt al snel voor onder de kostprijs. Dat is faliekant voor de telers."

Vorig jaar waren de gevolgen van de droogte duidelijk te zien op deze dronebeelden van een aardappelveld in de Achterhoek:

Eigenaar van De Fruitboer Thomas Broex, een Nederlandse boer, heeft de overstap naar het nieuwe systeem al deels gemaakt. Doordat hij zowel een Vlaams als Nederlands fruitbedrijf heeft, kon hij in België al meedoen aan de prijsafspraak, de termijnmarkt.

Hoex verbouwt verschillende soorten fruit, waaronder blauwe bessen, kersen, appels en peren. Volgens hem is het een voordeel dat je als boer met de nieuwe 'markt' de prijs beter kunt reguleren. "Je krijgt die uitschieters niet zo naar boven maar ook niet naar beneden. Je kunt maar een deel van je oogst afdekken op die termijnmarkt, dus het is niet volledig gedekt. Maar je kunt hierdoor in ieder geval je vaste kosten dekken."

Volgens ceo Coucke leidt de termijnmarkt niet per se tot hogere prijzen in de supermarktschappen. "Het grappige is dat de prijs die de boeren vragen niet hoog is, maar normaal."

Zo was de verkoopprijs van peren afgelopen jaar op een gegeven moment de helft van de kostprijs, zegt hij. "Wij hebben daarnaast ook geen baat bij te hoge prijzen; dan stijgt de productie en is de prijs door het toegenomen aanbod het jaar erop weer slecht. De consument betaalt dus niet per se meer, maar moet wel weten dat de fruitboer een normale prijs krijgt voor zijn product."

Alternatieven

Het is overigens niet zo dat elke boer volledig is overgeleverd aan de (dag)grillen van de markt. Vastlegging op contractbasis, waarbij een bepaald volume wordt afgenomen tegen een bepaalde prijs, komt ook voor. Dat is een minder risicovolle manier van verkopen. Een voorbeeld daarvan is het opkopen van een deel van de productie. Maar de totstandkoming van die prijs is niet transparant, zegt ceo Silvia Janssen van handelsplatform Service2Fruit.

En dat is wel de wens van zowel boeren als de politiek.

"Voedsel is hier ongelooflijk goedkoop, en boeren betalen daar de rekening voor", zei minister Carola Schouten van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit in juni. Zij presenteerde destijds ook een plan om hogere eisen te gaan stellen op het gebied van milieu, natuur en arbeid.

"We willen graag aan deze eisen voldoen, maar ze leiden wel tot een hele hoge kostprijs", zegt Gerard van den Anker, voorzitter van de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO).

Volgens hem zou de komst van de termijnmarkt daarbij kunnen helpen."Daar moet je dan wel een eerlijke prijs tegenover zetten. Die hebben we voor de koffie- en bananenboer in Costa Rica maar niet voor de agrariër om te hoek."Jongste Vierdaagse-deelnemer: 'Saai? Nee, lekker kletsen met m'n moeder'

Ongeveer 45.000 lopers worden morgenochtend aan de start van de Nijmeegse Vierdaagse verwacht. Van deze tienduizenden deelnemers is de 11-jarige Selina de Vries het jongst. "Ik heb me niet ingeschreven om de jongste te zijn hoor, daar deed ik het niet voor", vertelt ze.

Inschrijven voor de Vierdaagse mag vanaf het jaar dat je 12 jaar oud wordt. Dat redt Selina net: ze is op 31 december 11 jaar geworden. Toen haar moeder Selina wilde inschrijven, moest ze er nog wel even over nadenken. "Maar toen ik uit school kwam zei ze: ik heb je al ingeschreven hoor!"

De eerste lopers vertrekken morgen al om 04.00 uur. Op deze eerste dag, 'de dag van Elst', neemt de route de lopers mee door de Betuwe en door het Gelderse dorp Elst. Zowel aan het begin als aan het einde van de route gaan de lopers over de Waalbrug.

Selina komt uit Elst, het dorp dat vandaag dus wordt aangedaan. Nadat ze jaren de wandelaars had aangemoedigd vanaf haar stoep, doet ze dus dit jaar zelf mee, samen met haar moeder. Vier keer 30 kilometer staan er op het programma. Afgelopen weken liep ze tochten van 25 kilometer om goed voorbereid te zijn. "De eerste keer was dat wel zwaar, maar met af en toe een stop tussendoor lukt het wel."

"Aan het begin dacht ik 'oh nee, ik ga 25 kilometer lopen', dat is niet niks natuurlijk." Maar elke training ging het beter. Al haar trainingen heeft ze zonder blaren doorstaan. Deze week komt er nog wel een schepje bovenop. "Ja, die laatste vijf kilometer is dan maar gewoon doorzetten." Of zo lang wandelen niet saai is? "Nee hoor, want ik klets onderweg gewoon lekker met mijn moeder."

Heel af en toe spelen wandelaars wel eens vals tijdens de Vierdaagse. NOS op 3 zocht eerder uit hoe de organisatie daarmee omgaat:

Naast Selina hebben zich dit jaar 47.235 lopers ingeschreven. Daarvan is 58 procent man. De deelnemers komen uit 77 verschillende landen. Bijna de helft van alle lopers (47 procent) is tussen de 51 en 70 jaar. Ook lopen er 5900 militairen mee; zij lopen een iets andere route vanaf Kamp Heumensoord én ze lopen met bepakking.

Er zullen echter niet 47.236 lopers aan de start staan morgen. Zo zijn er altijd lopers die uiteindelijk niet komen opdagen. Vorig jaar hebben 2951 deelnemers zich niet gemeld en dus ook niet meegedaan aan de Vierdaagse.

Cijfers over waar de lopers dit jaar vandaan komen zijn er nog niet, maar de organisatie heeft dat van 2013 tot 2018 wel bijgehouden. Uit die cijfers is op te maken dat de meeste lopers uit Gelderland komen (31 procent), gevolgd door Noord-Brabant (19 procent) en Zuid-Holland (15 procent). Sinds de statistieken worden bijgehouden is deze top-3 niet veranderd.

Friesland is al jaren een van de provincies met de minste deelnemers aan de wandeltocht, maar de Friezin Marijke de Hoop heeft wel het idee dat het er leeft. Dat zou kunnen komen door het feit dat zij dit jaar samen met haar hele familie deelneemt. Naast haar man Johannes lopen ook dochter Hendrica (18), Marianne (15) en zoon Pieter (12) mee. "Heel speciaal om dit met het hele gezin te kunnen doen."

De man van Marijke liep al in 1996 mee en werd enthousiast. Bij de honderdste editie van de Vierdaagse in 2016 liepen de kinderen voor het eerst mee. Ze vonden het zo leuk, dat ze sindsdien allemaal meedoen. "Mijn zoon van 12 mag nog de 30 kilometer lopen, maar dan lopen we gescheiden en dat wil hij niet, dus loopt hij dit jaar ook de 40 mee", vertelt ze. Haar oudste dochter moedigt aan langs de route.

Het blijft trouwens niet bij het gezin: ook ooms, tantes en neefjes en nichtjes lopen mee. In totaal zijn ze met z'n dertienen. "Maar met dertien man samen lopen gaat niet lukken hoor", zegt Marijke. Twee mannen lopen de 50 kilometer, dus die lopen sowieso niet mee. "Daarnaast hebben we ook allemaal apart geoefend en lopen we niet op hetzelfde tempo. De kinderen vinden het oefenen sowieso saai, dus die doen het niet graag."

Een ritueel of speciale voorbereiding heeft de familie niet. "We gaan gewoon lol maken, en Nijmegen is zo fantastisch. De feesten en de mensen aan de kant. Die slepen je er doorheen."

Als alles goed gaat, lopen Selina en familie De Hoop aanstaande vrijdag traditiegetrouw op de Via Gladiola over de finish. Met 120, 160 of zelfs 200 kilometer in de benen.Verwerkingstijd: 0.05 seconden
1,892,861 unieke bezoeken