obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Leden enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
ja
81% [17 stemmen]

nee
nee
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 15 Jul 2006

Enquête archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 1

· Leden online: 0
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen

Geef gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

You must login to post a message.

No messages have been posted.
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Laatste 5 Forum bijdragen. Het complete overzicht staat » hier «.

  Onderwerp /      Laatste bericht

Belgische politie waarschuwt voor nieuwe vind-ik-leuk-knop Facebook

« Ga naar bericht

De Belgische politie geeft een opvallende waarschuwing. Gebruikers van Facebook moeten wat de politie betreft Facebooks nieuwe vind-ik-leuk-knoppen niet gebruiken. Facebook is een marketingkampioe...

  Privacy « Meer onderwerpen
: 3130
: 1
karel
13 May 2016, 17:01

Hulp bij Masterscriptie gezocht!

« Ga naar bericht

Beste deelnemer aan het forum Kiesverstandig, Ik studeer op dit moment aan de Universiteit van Utrecht. Voor mijn masterscriptie ben ik momenteel bezig met kennis vergaren voor een contrastief o...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 2961
: 1
LM5NL
25 Mar 2016, 20:31

auto's versturen privacygevoelige data naar de fabrikant

« Ga naar bericht

Steeds meer moderne auto's versturen privacygevoelige data naar de autofabrikant, zonder dat de bestuurder dat weet. Het gaat om informatie zoals de laatste honderd bezochte parkeerplaatsen, routes...

  Privacy « Meer onderwerpen
: 3070
: 1
karel
28 Nov 2015, 09:07

##### Sterrenhotel HVB

« Ga naar bericht

***** Sterrenhotel HVB Zoekt u ruimte en rust, dan bent u hier op de juiste plek. Dit hotel is prachtig gelegen in een bosrijke omgeving. De luxe suites zijn voorzien van een eenpersoonsbed in...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 8783
: 1
HansjeOngelijk
15 May 2014, 16:18

Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken

« Ga naar bericht

Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken. "Geregeerd door degenen die het verdienen", dit is een goed standpunt. Iedereen die zijn best doet en hard werkt moet goed kunnen ...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 3079
: 1
socialeongelijkheid10
12 May 2014, 13:22

Verwijs naar deze site

Plain Link: 
BBcode Link: 
HTML Link: 
Tweet over deze site | Deel op Facebook | Deel op LinkedIn

Stemrecht of Stemplicht

stem ongeldig verklarenDe verkiezingen komen er weer aan!

U wordt weer doodgegooid met mooie praatjes van politici die graag uw stem willen.
Maar waarom zou u op ze stemmen? Vanwege het advies van een oncontroleerbare stemwijzer? Om het mooie partijprogramma? Hebt u die gelezen en kunt u zich daarin vinden?
Het is eigenlijk een keuze uit allemaal slechte programma's!

Mijn stelling is dan ook dat er niets te kiezen valt tijdens de verkiezingen!

Én van wat de heren politici beloofd hebben tijdens de verkiezingen is zelden wat nagekomen. Onder het mom van coalitie besprekingen worden beloftes gebroken. En wij de kiezers trappen er in.

U kunt echter wel degelijk een signaal afgeven aan de politiek zonder een protest stem op een "tegen" partij uit te brengen.

Lees hieronder hoe!

Een grote groep mensen maakt geen gebruik van hun stemrecht.
Ik wil U oproepen toch te gaan stemmen, maar dan om Uw stem ongeldig te laten verklaren!


Misschien herkent u zichzelf in een van onderstaande redenen;

- geen enkele partij / politici verdient mijn stem.
- ik heb toch geen invloed.
- wat ik ook kies, politici zitten er voor hun eigen belang.
- die spelletjes in Den Haag ben ik zat.
- ze houden mekaar toch de hand boven het hoofd.
- macht corrumpeert.

Mijn missie met deze website is U aan te sporen toch van Uw stemrecht gebruik te maken!

Als U niet stemt dan;

- wordt U tot de zwijgende meerderheid gerekend.
- geeft U eigenlijk aan dat U het wel best vind zo.

Om te laten zien dat U het anders wil, maakt U toch de gang naar de stembus! Maar zet u een groot kruis over het stembiljet om uw stem ongeldig te laten verklaren!. Dit kan anoniem!

Verloopt de verkiezing per stemcomputer, geeft U dan bij het afgeven van de oproepkaart aan dat u uw stem ongeldig wilt laten verklaren!. Je wordt echter met naam en toenaam geregistreerd als stemweigeraar en dat is onacceptabel!

Stem ongeldig verklaren, is iets anders dan blanco stemmen, ook dan is uw stem ongeldig! Maar wordt uw komst wel in het opkomstpercentage meegenomen en doet U mee aan de poppenkast. Ook is het mogelijk dat op basis van kiesdrempel en opkomstpercentage toch nog "rest" zetels verdeeld worden.

Op deze wijze kunt U aan de politiek in Den Haag de boodschap overbrengen dat het anders moet!
En hoeft u geen protest stem uit te brengen door op een omstreden partij te stemmen.
Tot de volgende verkiezingen kunt u hieronder uw stem laten gelden!

Nieuws


Er is nog geen nieuws geplaatst

Parlement & Politiek

Femke Merel van Kooten-Arissen stapt uit de Partij voor de Toekomst
DEN HAAG (PDC) - Tweede Kamerlid Femke Merel van Kooten-Arissen stapt uit de Partij voor de Toekomst vanwege een intern partijconflict. Zij kan zich niet vinden in de politieke lijn die Henk Krol en Henk Otten uitzetten en werd buiten verschillende besprekingen daarover gehouden. Van Kooten-Arissen had de partij drie maanden geleden met oud-50Plus-leider Krol opgericht. Zij stapt in de Tweede Kamer ook uit de fractie Groep Krol/van Kooten Arissen.

Woensdag 12 augustus plenair debat over coronacrisis
DEN HAAG (PDC) - Woensdag 12 augustus komt er een plenair debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. De Tweede Kamer komt dan terug van reces.

Sigrid Kaag en Ton Visser willen lijsttrekker D66 worden
DEN HAAG (PDC) - De strijd om het lijsttrekkerschap van D66 gaat tussen Sigrid Kaag en de relatief onbekende Ton Visser.

Oud-Tweede Kamerlid Martin Konings (PvdA) overleden
DEN HAAG (PDC) - Op 28 juli 2020 is oud-PvdA-Tweede Kamerlid Martin Konings overleden. Hij is 91 jaar geworden. Konings zat tussen 1973 en 1986 ruim dertien jaar voor de PvdA in de Tweede Kamer. In de periode daarvoor was hij voorzitter van PvdA Limburg.

Paul Cliteur stopt als FVD-fractievoorzitter Eerste Kamer
DEN HAAG (PDC) - Paul Cliteur stopt in september van dit jaar met het fractievoorzitterschap van Forum voor Democratie in de Eerste Kamer. Fractiegenoot Paul Frentrop neemt zijn taak over.

NOS.nl nieuws

Opnieuw massale protesten in Wit-Rusland

In Wit-Rusland is het net als gisteravond en vannacht gekomen tot schermutselingen tussen demonstranten en de politie. In onder meer de hoofdstad Minsk zijn opnieuw veel mensen de straat op gegaan om het vertrek te eisen van president Loekasjenko en voor eerlijke verkiezingen.

Op beelden op sociale media is te zien dat betogers onder meer met auto's demonstreren. Ze toeteren en hebben hun auto langs de kant van de weg gezet, waarmee ze de weg blokkeren. "Ga weg!", wordt er gescandeerd. Ook is te zien dat de politie kruispunten heeft afgezet en dat demonstranten wegrennen voor ordetroepen.

Er zijn arrestaties verricht, maar hoeveel is onduidelijk. Een ooggetuige zegt tegen persbureau Reuters dat tientallen mensen zijn gearresteerd. Journalisten ter plaatse en leden van de oppositie zeggen dat de politie op betogers heeft geschoten. In een Wit-Russische groep op Telegram met meer dan een half miljoen leden wordt gemeld dat de autoriteiten zwaar geweld gebruiken.

Het lijkt erop dat de Wit-Russische autoriteiten de toegang tot internet drastisch hebben ingeperkt. Een groot deel van het internet zou al bijna 24 uur niet of nauwelijks toegankelijk zijn.

De betogers zijn woedend over de uitslag van de presidentsverkiezingen van afgelopen zondag. President Loekasjenko zou meer 80 procent van de stemmen hebben binnengehaald, terwijl oppositiekandidaat Svetlana Tichanovskaja volgens de officiële uitslag op 10 procent is blijven steken. Zowel binnen als buiten Wit-Rusland wordt de uitslag betwist.

Tichanovskaja claimde vanochtend de verkiezingsoverwinning. Ze zei dat ze contact heeft gezocht met Loekasjenko om een conflict te vermijden, maar op dat aanbod zou hij niet zijn ingegaan. Hij noemde de betogers eerder vandaag "schapen die door het buitenland zijn aangestuurd".

Volgens Wit-Russische staatsmedia zijn de verkiezingen volgens het boekje verlopen, maar lokale journalisten spreken van grootschalige fraude. Buitenlandse waarnemers waren niet welkom.

Loekasjenko is sinds 1994 aan de macht. Hij wordt beschouwd als laatste dictator van Europa. Veel Wit-Russen hebben forse kritiek vanwege zijn economisch beleid, de mensenrechtenschendingen in Wit-Rusland en de corona-aanpak van Loekasjenko.Honderd arrestaties na plunderingen in Chicago

Plunderaars hebben in het centrum van Chicago tientallen winkels leeggehaald en vernield. Dat gebeurde nadat de politie een verdachte had neergeschoten, gevolgd door een oproep op sociale media om uit protest naar het centrum te komen.

Meer dan honderd mensen zijn aangehouden. Een onbekend aantal mensen raakte gewond, onder wie dertien agenten. Twee mensen liggen met schotwonden in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Misinformatie

Volgens de politie was de genoemde verdachte een 20-jarige man, die op straat ondervraagd werd. Hij sloeg op de vlucht en schoot op de agenten die hem achtervolgden.

De agenten schoten hem neer. De verdachte is naar het ziekenhuis gebracht, maar zijn verwondingen waren niet dodelijk, zegt de politie.

Op Facebook zou daarna een video hebben gecirculeerd waarin ten onrechte werd geclaimd dat de politie een jongen van 15 had doodgeschoten. Daarna liepen de emoties op sociale media hoog op en werd opgeroepen om te gaan plunderen.

'Pure misdaad'

Na de oproep zette de politie in Chicago 400 extra agenten in om de verwachte rellen het hoofd te bieden. Tientallen winkels moesten het ontgelden, vooral langs Michigan Avenue, een van de bekendste winkelstraten van de stad.

Volgens een politiechef waren de plunderingen geen onderdeel van een georganiseerd protest, maar "pure misdaad". Als voorbeeld beschreef hij hoe agenten vanuit een auto werden beschoten nadat ze iemand hadden aangehouden die er met een kassa vandoor wilde gaan.14 procent test positief in Bergen op Zoom: 'Fors, gezien landelijk gemiddelde'

In Bergen op Zoom is ruim 14 procent van 965 coronatesten die in ruim een week tijd werden afgenomen positief. Dat meldt de GGD West-Brabant.

"De cijfers zijn fors gezien het landelijk gemiddelde", aldus burgemeester Frank Petter. De tests zijn afgenomen in de periode van 1 tot en met 9 augustus, onder meer met een mobiele teststraat. Het landelijk gemiddelde lag vorige week nog op 2,3 procent, zo bleek uit de weekcijfers van het RIVM. Het cijfer neemt naar verwachting deze week toe naar zo'n 3,5 procent.

Bergen op Zoom heeft als grensstad te maken met veel dagjesmensen uit België die komen winkelen in de stad. Petter zegt hierover: "Ik zou tegen de Belgen willen zeggen: u bent meer dan welkom om te shoppen of een hapje te eten, maar nu even niet."

De horeca zal de komende tijd extra gecontroleerd worden, net als supermarkten en tuincentra, waar veel mensen samenkomen.

Donderdag bespreekt de burgemeester een mogelijke mondkapjesplicht. Tot die tijd overlegt hij met supermarkten en horeca over het aanscherpen van de al bestaande maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. "Zeker bij supermarkten was daar behoorlijk de klad in gekomen", zegt Petter.

Besmettingen bij moskee

In een mobiele teststraat naast moskee El-Feth bleken 53 van de 452 geteste mensen positief. Dat komt neer op bijna 12 procent. De GGD West-Brabant benadrukt dat iedereen zich bij de mobiele teststraat heeft kunnen laten testen.

De burgemeester zegt dat de helft van de 139 besmettingen in Bergen op Zoom toe te schrijven is aan mensen uit de Marokkaanse gemeenschap. Ook legt hij de link met het Offerfeest. Dat de besmettingen binnen de gemeenschap zouden hebben plaatsgevonden tijdens het Offerfeest werd eerder door moskee El-Feth tegengesproken bij Omroep Brabant.

De burgemeester noemt een verband met het Offerfeest wel "zeer waarschijnlijk":Vluchtelingen in Beiroet zijn weer alles kwijt: 'Allerarmsten hardst getroffen'

De explosie in de haven van de Libanese hoofdstad Beiroet raakt ook veel vluchtelingen. In Libanon wonen ruim anderhalf miljoen gevluchte Syriërs en Palestijnen; in het land is een op de vier inwoners vluchteling. Veel van hen wonen in de armste wijken van Beiroet, waar de huren betaalbaar waren.

Een van die wijken, Dora, is ook zwaar getroffen door de explosie. "De schade is enorm", vertelt Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling. "Veel vluchtelingen die daar woonden zijn hun huis kwijtgeraakt. Veel van hen slapen nu op straat. Mensen die minder hard getroffen zijn, vangen andere vluchtelingen weer op en hoteleigenaren stellen kamers beschikbaar aan mensen die dakloos zijn geworden. Zo probeert iedereen elkaar een beetje te helpen."

In de wijken bij de haven, waar de klap het grootst was, hebben veel mensen een conciërge. "Een groot deel van die conciërges zijn Syrische vluchtelingen die daar met hun gezinnen wonen in een klein kamertje", zegt correspondent Daisy Mohr, die al jaren in Beiroet woont. "Vaak is dat in de kelder van een wooncomplex."

'Uiterst kwetsbaar'

Volgens Ceelen zijn de Syrische vluchtelingen in Libanon "uiterst kwetsbaar". "Het geld wat ze hadden meegenomen uit Syrië, is allang op. Ze hadden dus al erg veel moeite om rond te komen." En dat is door de inflatie niet beter op geworden.

Ceelen zag de laatste tijd een toenemend aantal straatkinderen in Beiroet. "Ze verkochten zakdoekjes en rozen, zodat hun ouders eten konden kopen en de huur betalen. Door dagjeswerk probeerden ze hun hoofd boven water te houden. En dan nu de explosie. Het is de zoveelste klap die de vluchtelingen moeten incasseren".

Beelden van de ontploffing en de enorme ravage die de klap veroorzaakte, gingen de wereld over. We maakten eerder dit overzicht:

Doorgewinterde hulpverleners die de afgelopen jaren al zoveel hebben gezien, zijn door de explosie zwaar getraumatiseerd. "Ze hebben meerdere oorlogen meegemaakt, economische crises, vluchtelingenstromen en dan komt deze klap erbij. Eigenlijk hebben de hulpverleners zelf ook hulp nodig."

Toch moeten de hulpverleners meteen aan de slag, want op dit moment hebben veel mensen in Beiroet hulp nodig. "Als je ziet dat iemand hulp nodig heeft, ga je niet eerst vragen of hij of zij wel een vluchteling is. We helpen nu alle kwetsbare mensen", zegt Ceelen.

Schoppen en handschoenen

Die noodhulp komt nu vooral op gang door lokale organisaties, met steun van onder meer Nederland. Marcel van der Steen is namens Giro 555 in Beiroet. Door eerdere samenwerking was er al een netwerk, zegt hij. "En omdat ze al geld kregen uit Nederland, konden ze gelijk aan de slag met het puinruimen. Maar er is veel meer geld nodig om Beiroet uit deze crisis te helpen."

Van der Steen trekt op met jonge hulpverleners van lokale ngo's, die gesteund worden door Giro 555. "De jongeren ruimen alle rotzooi op met schoppen en handschoenen. Ze zorgen ervoor dat er orde in de puinhoop komt. Verder kijken ze bij mensen thuis wat er allemaal beschadigd is en hoe wij kunnen helpen."

De autoriteiten zijn afwezig, zegt Van der Steen. "Het zijn echt de inwoners van Beiroet die het met steun van internationale hulporganisaties moeten doen. Ook de vluchtelingen. Je ziet hier geen overheidsinstanties hulp bieden."

Hulporganisatie Dorcas is ook actief in Beiroet. Siebrand Wierda vertelt dat de zijn collega's in de Libanese hoofdstad nog in shock zijn. "Maar ze moesten meteen handen uit de mouwen steken en hulpprogramma's opzetten voor de allerarmsten. Dat zijn vooral vluchtelingen uit Syrië".

Volgens Siebrand zijn er nu drie zaken belangrijk: reparatie van de woningen, voedselvoorziening en psychosociale ondersteuning verlenen.

Voedseltoevoer

De haven in Beiroet was een belangrijke toevoer van voedsel. Nu de haven niet meer operationeel is, moet alles verplaatst worden naar de haven in Tripoli, tachtig kilometer noordelijker. "Maar dat kost veel tijd om dat in gang te zetten", zegt correspondent Mohr. "De haven in Beiroet had al grote problemen door de economische crisis. Rekeningen konden niet meer betaald worden, terwijl Libanon afhankelijk is van de import. 80 procent van wat ze hier nodig hebben, komt uit het buitenland."

Hulporganisaties moeten nu andere manieren zoeken om de behoeftigen toch te voorzien van eten en drinken. "We zijn nog geen week verder en er moet eerst geld zijn voor we nieuwe wegen kunnen opzetten. Daar zijn we nu als een malle mee bezig, daarna kunnen we routes uitstippelen", zegt Wierda.

Het is nog onduidelijk hoe het nu staat met de bevoorrading van voedsel. Ceelen van Stichting Vluchteling: "De opslag van meel in de haven is in ieder geval verloren gegaan door de explosie. Verder is het onduidelijk of er nog andere voorraden zijn. Je ziet wel dat er nog voedsel te koop is, maar niet overal en niet overal in voldoende hoeveelheden.

Voor veel vluchtelingen was eten al onbetaalbaar en dat is er nu niet beter op geworden. Stichting Vluchteling werkt daarom onder meer met cashhulp. In plaats van de standaard noodhulppakketten, krijgen de vluchtelingen geld of vouchers om zelf eten te kopen.

Ceelen vraagt zich af hoelang er nog voorraden zijn. "Het is onduidelijk voor hoe lang er nog voedsel in het land is, honger is een realistisch gevaar. Veel mensen geven al aan het land te willen verlaten. Waar dit uiteindelijk toe zal leiden weten we niet".Onderzoekers vinden gecrashte NH90-legerhelikopter

Bergingsexperts hebben gisteren de Nederlandse NH90-helikopter die vorige maand crashte in het Caribisch gebied gevonden. Een deel van de helikopter is gevonden op de plek waar het toestel in zee stortte, z'n 12 kilometer uit de kust van Aruba. De romp is ongeveer 100 kilometer verderop gevonden, meldt Defensie. Beide delen liggen op de zeebodem.

Bij de crash kwamen twee bemanningsleden om het leven, de 34-jarige vlieger Christine Martens en de 33-jarige tactisch coördinator Erwin Warnies. Naar het toestel werd sinds begin deze maand door deskundigen gezocht.

Dat een deel van de helikopter zo ver van de oorspronkelijke crashlocatie is gevonden, komt volgens een woordvoerder van Defensie doordat de romp van het toestel in eerste instantie drijvende werd gehouden door ballonnen en daardoor is weggedreven. Er stond op dat moment een stevige stroming. Het toestel zonk nadat de ballonnen waren geknapt. Het ministerie laat uitzoeken of het nog mogelijk is om de helikopter te bergen.

Geen technisch probleem

De Inspectie Veiligheid Defensie concludeerde afgelopen week dat de crash waarschijnlijk niet veroorzaakt is door een technische of mechanische storing.

Na inspectie van onder meer de zwarte doos blijkt dat de helikopter onverwachts daalde en in zee stortte. Wat daarvan de oorzaak was, is nog niet duidelijk. Alle NH90-helikopters werden enige tijd aan de grond gehouden, in afwachting van het onderzoek. De helikopters zijn inmiddels weer in gebruik.Verwerkingstijd: 0.25 seconden
2,018,002 unieke bezoeken