obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
Enquête: De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!" ja 81% [17 stemmen]
81% [17 stemmen]

nee
Enquête: De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!" nee 19% [4 stemmen]
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 15 jul 2006

Enquête-archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 75
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen / Registreren

Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

12 mei 2014, 13:21
Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken. “Geregeerd door degenen die het verdienen”, dit is een goed standpunt. Iedereen die zijn best doet en hard werkt moet goed kunnen v

23 juni 2012, 20:13
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Hieronder de laatste 5 Forum reacties. Naar het complete »Forum«.

  Onderwerpen X bekeken Antw. Laatste bericht
Geen nieuwe berichten

Belgische politie waarschuwt voor nieuwe vind-ik-leuk-knop Facebook

« Ga naar bericht

De Belgische politie geeft een opvallende waarschuwing. Gebruikers van Facebook moeten wat de politie betreft Facebooks nieuwe vind-ik-leuk-knoppen niet gebruiken. Facebook is een marketingkampioe...

  Privacy « Meer onderwerpen
1663 0 karel
13 mei 2016, 17:01
Geen nieuwe berichten

Hulp bij Masterscriptie gezocht!

« Ga naar bericht

Beste deelnemer aan het forum Kiesverstandig, Ik studeer op dit moment aan de Universiteit van Utrecht. Voor mijn masterscriptie ben ik momenteel bezig met kennis vergaren voor een contrastief o...

  Algemeen « Meer onderwerpen
1698 0 LM5NL
25 mrt 2016, 20:31
Geen nieuwe berichten

auto's versturen privacygevoelige data naar de fabrikant

« Ga naar bericht

Steeds meer moderne auto's versturen privacygevoelige data naar de autofabrikant, zonder dat de bestuurder dat weet. Het gaat om informatie zoals de laatste honderd bezochte parkeerplaatsen, routes...

  Privacy « Meer onderwerpen
1981 0 karel
28 nov 2015, 09:07
Geen nieuwe berichten

Stuur soldaten op vakantie naar de Oekraïne

« Ga naar bericht

Tip voor de politici. Stuur soldaten op vakantie naar de Oekraïne.

  Dit wil ik kwijt! « Meer onderwerpen
2864 0 kiesverstandig
02 sep 2014, 20:08
Geen nieuwe berichten

##### Sterrenhotel HVB

« Ga naar bericht

***** Sterrenhotel HVB Zoekt u ruimte en rust, dan bent u hier op de juiste plek. Dit hotel is prachtig gelegen in een bosrijke omgeving. De luxe suites zijn voorzien van een eenpersoonsbed in...

  Algemeen « Meer onderwerpen
5260 0 HansjeOngelijk
15 mei 2014, 16:18

Stemrecht of Stemplicht

stem ongeldig verklarenDe verkiezingen komen er weer aan!

U wordt weer doodgegooid met mooie praatjes van politici die graag uw stem willen.
Maar waarom zou u op ze stemmen? Vanwege het advies van een oncontroleerbare stemwijzer? Om het mooie partijprogramma? Hebt u die gelezen en kunt u zich daarin vinden?
Het is eigenlijk een keuze uit allemaal slechte programma's!

Mijn stelling is dan ook dat er niets te kiezen valt tijdens de verkiezingen!

Én van wat de heren politici beloofd hebben tijdens de verkiezingen is zelden wat nagekomen. Onder het mom van coalitie besprekingen worden beloftes gebroken. En wij de kiezers trappen er in.

U kunt echter wel degelijk een signaal afgeven aan de politiek zonder een protest stem op een "tegen" partij uit te brengen.

Lees hieronder hoe!

Een grote groep mensen maakt geen gebruik van hun stemrecht.
Ik wil U oproepen toch te gaan stemmen, maar dan om Uw stem ongeldig te laten verklaren!


Misschien herkent u zichzelf in een van onderstaande redenen;

- geen enkele partij / politici verdient mijn stem.
- ik heb toch geen invloed.
- wat ik ook kies, politici zitten er voor hun eigen belang.
- die spelletjes in Den Haag ben ik zat.
- ze houden mekaar toch de hand boven het hoofd.
- macht corrumpeert.

Mijn missie met deze website is U aan te sporen toch van Uw stemrecht gebruik te maken!

Als U niet stemt dan;

- wordt U tot de zwijgende meerderheid gerekend.
- geeft U eigenlijk aan dat U het wel best vind zo.

Om te laten zien dat U het anders wil, maakt U toch de gang naar de stembus! Maar zet u een groot kruis over het stembiljet om uw stem ongeldig te laten verklaren!. Dit kan anoniem!

Verloopt de verkiezing per stemcomputer, geeft U dan bij het afgeven van de oproepkaart aan dat u uw stem ongeldig wilt laten verklaren!. Je wordt echter met naam en toenaam geregistreerd als stemweigeraar en dat is onacceptabel!

Stem ongeldig verklaren, is iets anders dan blanco stemmen, ook dan is uw stem ongeldig! Maar wordt uw komst wel in het opkomstpercentage meegenomen en doet U mee aan de poppenkast. Ook is het mogelijk dat op basis van kiesdrempel en opkomstpercentage toch nog "rest" zetels verdeeld worden.

Op deze wijze kunt U aan de politiek in Den Haag de boodschap overbrengen dat het anders moet!
En hoeft u geen protest stem uit te brengen door op een omstreden partij te stemmen.
Tot de volgende verkiezingen kunt u hieronder uw stem laten gelden!

Nieuws


Er is nog geen nieuws geplaatst

Nieuws Bank

No items available for syndication from this feed.

Parlement & Politiek

Drost vervangt Van der Graaf (CU) tijdens zwangerschapsverlof
DEN HAAG (PDC) - Stieneke van der Graaf, Tweede Kamerlid namens de ChristenUnie, gaat eind maart met zwangerschapsverlof. Nico Drost, momenteel fractievoorzitter van de CU in de gemeenteraad van Rhenen, zal haar in die periode vervangen.

Eerste Kamerlid Schaper (D66) vertrekt
DEN HAAG (PDC) - Morgen zal Herman Schaper, Eerste Kamerlid namens D66, de senaat verlaten. Na ruim drieënhalf half jaar vertrekt hij vanwege persoonlijke omstandigheden.

Rutger Ploum wordt nieuwe voorzitter CDA
DEN HAAG (PDC) - Rutger Ploum volgt in februari Ruth Peetoom op als partijvoorzitter van het CDA. De huidige partijsecretaris was voorgedragen door het partijbestuur. Er meldden zich geen tegenkandidaten.

In 2018 overleden landelijke politici
DEN HAAG (PDC) - Welke landelijke politici overleden in 2018? Een overzicht:

Kabinet komt met wetsvoorstel burgerschapsonderwijs
DEN HAAG (PDC) - Scholen moeten leerlingen kennis en respect bijbrengen over de basiswaarden van de democratische rechtsstaat. Dat staat in een wetsvoorstel dat de ministerraad voor advies naar de Raad van State heeft gestuurd.

NOS.nl nieuws

Nederlander in Duitsland aangeklaagd voor betrokkenheid bij PKK

Een 25-jarige Nederlander is in Duitsland aangeklaagd omdat hij iemand zou hebben ontvoerd en mishandeld. Ook wordt hij verdacht van steun aan de PKK. De PKK, een Koerdische partij die streeft naar meer autonomie binnen Turkije, staat in de EU op de terreurlijst.

Agit K. heeft naast de Nederlandse ook de Turkse nationaliteit. Samen met hem worden nog vier Turken aangeklaagd. Volgens het Duitse Openbaar Ministerie heeft het vijftal een oud-PKK-lid ontvoerd. Ze wilden hem op die manier dwingen om weer terug te komen bij de militante beweging.

Opgesloten en geslagen

Volgens het OM lokten de mannen hun slachtoffer in april naar een afgelegen plek in de buurt van Stuttgart. Omdat hij niet meewerkte, sleurden ze hem met geweld een auto in.

In een restaurant werd hij urenlang opgesloten, geslagen en met de dood bedreigd. Uit zijn portemonnee werden honderden euro's gestolen. Uiteindelijk werd het slachtoffer na een autorit elders achtergelaten.

Agit K. en drie anderen zijn in juni opgepakt. De vijfde verdachte werd een maand later gearresteerd in Frankrijk en later uitgeleverd.'El Chapo kocht Mexicaanse president om voor 100 miljoen'

De Mexicaanse drugsbaron Joaquín Guzmán, vooral bekend als El Chapo, zou voormalig president Enrique Peña Nieto hebben omgekocht voor 100 miljoen dollar. Dat zegt een getuige in het proces tegen de drugsbaron, in New York.

De getuige is Alex Cifuentes, die zegt dat hij een naaste medewerker was van Guzmán. Hij herhaalde zijn verklaring over de omkoping tijdens een ondervraging door een van de advocaten van Guzmán en bevestigde dat hij justitie in 2016 heeft ingelicht over de steekpenningen.

250 miljoen dollar

Het smeergeld zou zijn betaald in oktober 2012, korte tijd voordat Peña Nieto president van Mexico werd. Cifuentes zei toen dat de omkoping gebeurde op initiatief van de president, die aanvankelijk 250 miljoen dollar zou hebben geëist. De termijn van Peña Nieto liep vorig jaar af. Hij werd opgevolgd door Andrés Manuel López Obrador.

Guzmán werd in 2017 na een jarenlange klopjacht uitgeleverd aan de Verenigde Staten. De drugshandelaar was decennialang het hoofd van het Sinaloakartel, een van de machtigste drugsorganisaties ter wereld. Hij wordt onder meer verdacht van tientallen moorden, drugshandel, ontvoeringen en witwassen.Gelderland stelt subsidie beschikbaar voor opruimen drugsafval

De provincie Gelderland gaat bijspringen als grondeigenaren op kosten worden gejaagd door drugsafval. Er is een potje van ruim 255.000 euro voor beschikbaar gesteld.

Grondeigenaren bij wie drugsafval op het terrein wordt gedumpt, krijgen van de provincie maximaal de helft van de opruimkosten vergoed. De regeling gaat waarschijnlijk begin mei in, en geldt voor iedereen die sinds 1 januari met dit probleem te maken heeft gehad, meldt Omroep Gelderland.

Landelijke regeling

Het gaat om een tussenoplossing. De provincie wil eigenlijk dat het Rijk bijspringt als het gaat om het opruimen van chemisch afval van illegale drugslabs. Tot voor kort was dat ook zo, maar de subsidieregeling van het Rijk liep eind 2017 af.

Er is sindsdien nog geen akkoord bereikt over een nieuwe landelijke regeling. Ook in Utrecht, Zuid-Holland en Drenthe zijn de provincies inmiddels zelf met een voorlopige regeling gekomen om grondeigenaren tegemoet te komen.

Duizenden euro's schade

Jaarlijks wordt er een paar honderd keer drugsafval gedumpt in Nederland. Het gaat meestal om vaten met daarin de chemicaliën die overblijven bij de productie van synthetische drugs, zoals xtc of speed. De stoffen zijn schadelijk voor het milieu en worden daarom zo snel mogelijk opgeruimd.

Daar moet een gespecialiseerd bedrijf voor in actie komen en de kosten lopen al snel op naar zo'n 10.000 euro. Als de grond gesaneerd moet worden, kan de rekening zelfs verdubbelen. Landeigenaren draaien op voor die kosten.Zeist doet ballonnen in de ban

In Zeist mogen voortaan geen ballonnen meer worden opgelaten. De gemeenteraad heeft ingestemd met een verbod daarop, meldt RTV Utrecht.

Volgens de raad in Zeist komt er steeds meer zwerfvuil in het milieu terecht en staan ballonnen in de top vijf van zwerfvuil op de Nederlandse stranden. "Deze restanten van ballonnen worden opgegeten door vissen, vogels en andere dieren en zorgen daardoor voor dierleed door verstrikking in linten of uithongering na het eten van ballonresten."

Het verbod wordt opgenomen in de gemeentelijke verordening (de APV). Ook wordt contact opgenomen met scholen, ondernemers en verenigingen om ze bij te praten over de gevolgen van het oplaten van ballonnen. De partijen die voor het verbod stemden, zeggen dat er genoeg alternatieven zijn. "Zoals bellen blazen, bloemen op het water gooien et cetera."

De proefballonnetjes van Dijkhoff

Zeist is niet de eerste gemeente die ballonnen in de ban doet. In december besloot Den Bosch bijvoorbeeld ook al om het oplaten van ballonnen te verbieden.

Directe aanleiding voor het verbod daar, was een actie van VVD-fractievoorzitter Dijkhoff. Hij liet in november vijfhonderd 'proefballonnetjes' los tijdens een partijbijeenkomst in Den Bosch.Staatssecretaris: meld misstanden in nagelsalons

Staatssecretaris Van Ark vindt het "onacceptabel en heel erg om te zien" wat er in veel nagelsalons in Nederland gebeurt. Ze roept mensen op om de misstanden die ze zien of waar ze over horen, te melden bij de Inspectie SZW. "De inspectie handelt door meldingen, dan kunnen ze interveniëren. Het is daarom van belang dat we allemaal oren en ogen open houden, omdat we het niet alleen kunnen."

In Nederland is er nauwelijks sprake van toezicht op de snelgroeiende nagelsector, terwijl er zorgwekkende signalen zijn van mensenhandel en uitbuiting. De nagelsalons zijn al langer aantrekkelijk voor criminelen, om er geld wit te wassen of illegalen te laten werken. Er zijn geen regels over het beginnen van een nagelsalon, veel mensen kunnen er tegelijk werken en er wordt vaak contant betaald.

De nagelsalons zijn volgens Van Ark echter niet de grootste prioriteit voor de Inspectie, maar dat kan veranderen als er meer meldingen binnenkomen.

"Wat mij betreft is het probleem groot bij de salons, maar is het probleem van uitbuiting en mensenhandel breder. We moeten er samen de schouders onder zetten. Er zijn ook sectoren die nog minder in het daglicht staan, maar waar ook sprake is van mensenhandel", zegt de staatssecretaris.

Criminele netwerken

CDA-Kamerlid Kuik betreurt dat er nu nog weinig controles plaatsvinden door de inspectie. "Die moeten omhoog, omdat we zien hoeveel criminaliteit achter de nagelsalons zit. We willen dat mensen beschermd worden en er geen uitbuiting plaatsvindt. We moeten onderzoeken of er criminele netwerken achter zitten."

Ook VVD-Kamerlid Aartsen wil dat de nagelstudio's een prioriteit worden voor de inspectie. "Het is heel erg dat je je nagels laat doen en dat dan blijkt dat er mensenhandel of illegale uitbuiting achter zit. Dat moet niet kunnen in Nederland."

De Nationale Politie ziet vooralsnog geen aanleiding voor een groot onderzoek naar misstanden in de nagelsalonsector, omdat er te weinig meldingen zijn.

PvdA-Kamerlid Kuiken is bezorgd: "We zien dat het Openbaar Ministerie en de politie eigenlijk niet de middelen krijgen om deze misstanden aan te pakken en dat is onacceptabel. Dat betekent dat we vrouwen en kinderen in situaties laten leven die we echt niet willen".

In Nederland is de nagelmarkt groeiende. De Kamer van Koophandel telt ongeveer 9000 zaken die iets met nagels doen, in 2013 waren dat er nog 6000.Verwerkingstijd: 0.33 seconden
1,849,252 unieke bezoeken