obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
Enquête: De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!" ja 81% [17 stemmen]
81% [17 stemmen]

nee
Enquête: De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!" nee 19% [4 stemmen]
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 15 jul 2006

Enquête-archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 75
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen / Registreren

Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

12 mei 2014, 13:21
Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken. “Geregeerd door degenen die het verdienen”, dit is een goed standpunt. Iedereen die zijn best doet en hard werkt moet goed kunnen v

23 juni 2012, 20:13
Wij vertrouwen stemcomputers niet - www.wijvertrouwenstemcomputersniet.nl

Bits of Freedom

Hieronder de laatste 5 Forum reacties. Naar het complete »Forum«.

  Onderwerpen X bekeken Antw. Laatste bericht
Geen nieuwe berichten

Belgische politie waarschuwt voor nieuwe vind-ik-leuk-knop Facebook

« Ga naar bericht

De Belgische politie geeft een opvallende waarschuwing. Gebruikers van Facebook moeten wat de politie betreft Facebooks nieuwe vind-ik-leuk-knoppen niet gebruiken. Facebook is een marketingkampioe...

  Privacy « Meer onderwerpen
1461 0 karel
13 mei 2016, 17:01
Geen nieuwe berichten

Hulp bij Masterscriptie gezocht!

« Ga naar bericht

Beste deelnemer aan het forum Kiesverstandig, Ik studeer op dit moment aan de Universiteit van Utrecht. Voor mijn masterscriptie ben ik momenteel bezig met kennis vergaren voor een contrastief o...

  Algemeen « Meer onderwerpen
1440 0 LM5NL
25 mrt 2016, 20:31
Geen nieuwe berichten

auto's versturen privacygevoelige data naar de fabrikant

« Ga naar bericht

Steeds meer moderne auto's versturen privacygevoelige data naar de autofabrikant, zonder dat de bestuurder dat weet. Het gaat om informatie zoals de laatste honderd bezochte parkeerplaatsen, routes...

  Privacy « Meer onderwerpen
1800 0 karel
28 nov 2015, 09:07
Geen nieuwe berichten

Stuur soldaten op vakantie naar de Oekraïne

« Ga naar bericht

Tip voor de politici. Stuur soldaten op vakantie naar de Oekraïne.

  Dit wil ik kwijt! « Meer onderwerpen
2653 0 kiesverstandig
02 sep 2014, 20:08
Geen nieuwe berichten

##### Sterrenhotel HVB

« Ga naar bericht

***** Sterrenhotel HVB Zoekt u ruimte en rust, dan bent u hier op de juiste plek. Dit hotel is prachtig gelegen in een bosrijke omgeving. De luxe suites zijn voorzien van een eenpersoonsbed in...

  Algemeen « Meer onderwerpen
4286 0 HansjeOngelijk
15 mei 2014, 16:18

Stemrecht of Stemplicht

stem ongeldig verklarenDe verkiezingen komen er weer aan!

U wordt weer doodgegooid met mooie praatjes van politici die graag uw stem willen.
Maar waarom zou u op ze stemmen? Vanwege het advies van een oncontroleerbare stemwijzer? Om het mooie partijprogramma? Hebt u die gelezen en kunt u zich daarin vinden?
Het is eigenlijk een keuze uit allemaal slechte programma's!

Mijn stelling is dan ook dat er niets te kiezen valt tijdens de verkiezingen!

Én van wat de heren politici beloofd hebben tijdens de verkiezingen is zelden wat nagekomen. Onder het mom van coalitie besprekingen worden beloftes gebroken. En wij de kiezers trappen er in.

U kunt echter wel degelijk een signaal afgeven aan de politiek zonder een protest stem op een "tegen" partij uit te brengen.

Lees hieronder hoe!

Een grote groep mensen maakt geen gebruik van hun stemrecht.
Ik wil U oproepen toch te gaan stemmen, maar dan om Uw stem ongeldig te laten verklaren!


Misschien herkent u zichzelf in een van onderstaande redenen;

- geen enkele partij / politici verdient mijn stem.
- ik heb toch geen invloed.
- wat ik ook kies, politici zitten er voor hun eigen belang.
- die spelletjes in Den Haag ben ik zat.
- ze houden mekaar toch de hand boven het hoofd.
- macht corrumpeert.

Mijn missie met deze website is U aan te sporen toch van Uw stemrecht gebruik te maken!

Als U niet stemt dan;

- wordt U tot de zwijgende meerderheid gerekend.
- geeft U eigenlijk aan dat U het wel best vind zo.

Om te laten zien dat U het anders wil, maakt U toch de gang naar de stembus! Maar zet u een groot kruis over het stembiljet om uw stem ongeldig te laten verklaren!. Dit kan anoniem!

Verloopt de verkiezing per stemcomputer, geeft U dan bij het afgeven van de oproepkaart aan dat u uw stem ongeldig wilt laten verklaren!. Je wordt echter met naam en toenaam geregistreerd als stemweigeraar en dat is onacceptabel!

Stem ongeldig verklaren, is iets anders dan blanco stemmen, ook dan is uw stem ongeldig! Maar wordt uw komst wel in het opkomstpercentage meegenomen en doet U mee aan de poppenkast. Ook is het mogelijk dat op basis van kiesdrempel en opkomstpercentage toch nog "rest" zetels verdeeld worden.

Op deze wijze kunt U aan de politiek in Den Haag de boodschap overbrengen dat het anders moet!
En hoeft u geen protest stem uit te brengen door op een omstreden partij te stemmen.
Tot de volgende verkiezingen kunt u hieronder uw stem laten gelden!

Nieuws


Er is nog geen nieuws geplaatst

Nieuws Bank

No items available for syndication from this feed.

Parlement & Politiek

SP-senator Bob Ruers verlaat Eerste Kamer
DEN HAAG (PDC) - Bob Ruers (SP) is op 15 juni jl. beëdigd als gedeputeerde in de Provincie Limburg. Daarom verlaat hij per 20 juni de Eerste Kamer.

Onderzoekscommissie evalueert kabinetsformatie 2017
DEN HAAG (PDC) - Een onderzoekscommissie onder leiding van prof. mr. Paul Bovend'Eert van de Radboud Universiteit gaat de procedure van de kabinetsformatie in 2017 evalueren. Dat gebeurt in opdracht van het Presidium van de Tweede Kamer.

Wim-Jan Renkema (GroenLinks) beëdigd als Tweede Kamerlid
DEN HAAG (PDC) - Wim-Jan Renkema is vanmiddag beëdigd als Tweede Kamerlid. Hij volgt Liesbeth van Tongeren op die nu wethouder duurzaamheid en energietransitie is in Den Haag.

GeenStijl: te weinig handtekeningen voor referendum donorwet
DEN HAAG (PDC) - GeenStijl, initiatiefnemer voor het referendum over de donorwet, heeft aangekondigd om middernacht de tekenapplicatie te sluiten. Omdat na vijf weken nog niet de helft van de 300.000 benodigde handtekeningen zijn verzameld, gooit GeenStijl de handdoek in de ring. Hiermee komt er definitief geen referendum over de donorwet.

Peter van Dalen opnieuw lijsttrekker ChristenUnie in Europa
DEN HAAG (PDC) - Bij het partijcongres van de ChristenUnie afgelopen zaterdag is besloten dat Peter van Dalen opnieuw lijsttrekker wordt bij de verkiezingen van het Europees Parlement in 2019. De ChristenUnie komt bij de verkiezingen uit met een gezamenlijke lijst met de SGP.

NOS.nl nieuws

Engelse voetbalfans laten het nog afweten in Volgograd

Aan de oevers van de Wolga in Volgograd, is het voetbalcircus nu ook neergestreken. Aan het water is een FIFA Fanzone ingericht. Hier is het een komen en gaan van voetbalsupporters die de wedstrijden op een groot scherm willen volgen. De dag voor de wedstrijd tussen Tunesië en Engeland, die vanavond in Volgograd wordt gespeeld, was het er ook al druk.

Maar op dit streng beveiligde plein, tussen de kraampjes van de FIFA sponsors, ontbreekt een belangrijke groep. De Britten, die normaal gesproken massaal op dit soort voetbalkampioenschappen afkomen, laten het vandaag nog afweten.

Britse media

Wat plukjes Tunesische voetbalsupporters hebben zich bij de Russen aangesloten om te kijken naar de wedstrijd tussen Mexico en Duitsland.

Een van de weinige Britten die wel op het plein is te vinden, denkt een verklaring te hebben voor het ontbreken van zijn landgenoten. "Sommige van mijn vrienden zijn bang, ze durven niet naar Rusland te komen. Maar ik heb zelf met niemand problemen, Ik ben hier goed ontvangen", vertelt de Londenaar.

De angst van zijn vrienden is volgens hem aangewakkerd door Britse media. Die hadden het in aanloop naar het WK over Russische hooligans, die van plan waren om Britse fans aan te vallen. Maar van die agressie heeft hij tot dusver niets gemerkt.

'Sfeer is fantastisch'

Gevechten tussen Britse en Russische hooligans tijdens het vorige Europees kampioenschap in Frankrijk, zorgden vooraf voor nervositeit. Tel daarbij op; het diplomatieke conflict dat beide landen nu aan het uitvechten zijn, na de vergiftiging van dubbelspion Skripal. En je hebt het recept voor een eventueel rampscenario.

Maar in Volgograd is niets te merken van die spanning of het doorsudderende diplomatieke conflict. Sinds de aankomst van de buitenlandse fans is de sfeer in de stad fantastisch, merkt een van de locals op. "Ik voel elke dag meer positieve energie rond dit evenement, Ik hoop dat onze gasten hiervan genieten", zegt hij.

Hij is ook te spreken over de vooruitgang die zijn stad doormaakt tijdens dit WK. "Dit evenement zorgt voor positieve energie in de stad en onze infrastructuur zal hierdoor verbeteren."

De lokale inwoners zijn blij met hun buitenlandse gasten. Tunesiërs, Mexicanen en IJslanders slenteren door het centrum van het voormalige Stalingrad.

Jongeren

In een van de kroegen tegenover de fanzone zitten nog wat Britse fans. Vier vrienden van middelbare leeftijd, hebben ondanks de hoge temperaturen buiten, toch besloten om binnen in de kroeg te zitten. En dat is niet omdat ze ergens bang voor zijn. "Mijn maten zaten hier en ik heb me bij hen aangesloten", vertelt een van de vier vrienden.

De verhalen over een naderende clash tussen Britse en Russische hooligans, daar kunnen zij niets mee. Zij denken dat door de samenstelling van de Brits voetbalfans, een scenario zoals in Marseille dit keer ondenkbaar is.

"De Engelse onruststokers, die ook voor problemen hebben gezorgd in Frankrijk, dat zijn vooral jongeren geweest. Financieel gezien, kunnen zij het zich waarschijnlijk niet veroorloven om naar Rusland af te reizen. Het zullen voornamelijk oudere Engelsen zijn, die alles al hebben gezien en hier vooral zijn om te genieten", vertellen de vrienden.

Verwachtingen

De Britten in de kroeg zijn vooral bezig met de wedstrijd tegen Tunesië. En ondanks de hoge verwachtingen rond het Engelse voetbalelftal, vrezen zij voor een verlies tegen de Noord-Afrikanen.

Ze hebben dan ook meer vertrouwen in de Russische autoriteiten, dan in hun eigen team. "We hebben tot nu toe geen problemen gehad. En ik denk dat als Poetin zegt: er zullen geen problemen zijn, dan zullen die er ook niet zijn."Malieveld Den Haag deze zomer afgesloten voor opknapbeurt

Het Malieveld in Den Haag wordt deze zomer opgeknapt. In juli en augustus zijn er daarom geen evenementen en demonstranten moeten voorlopig een andere plek zoeken als ze in Den Haag willen protesteren. Het terrein wordt geëgaliseerd, er wordt nieuw gras gezaaid en er komt een nieuw afwateringssysteem zodat er geen plassen meer ontstaan.

Door het intensieve gebruik van het Malieveld zijn er door de jaren heen forse kuilen ontstaan en na hoosbuien vormen zich daardoor grote plassen. Een nieuwe grasmat met daaronder een drainagesysteem en natuursteenkorrels moeten daar een einde aan maken. Het opknappen van het terrein van ruim tien hectare gaat volgens beheerder Staatsbosbeheer zo'n 650.000 euro kosten.

De Veteranendag op 30 juni is voorlopig het laatste evenement. Een deel van het Malieveld wordt voor het eerst in september weer gebruikt tijdens de kermis. Om het ingezaaide gras rust te geven wordt een ander deel pas in oktober weer opengesteld.'Nederlander vervangt opgepakte Audi-topman'

Duitse media melden dat een Nederlander de nieuwe interim-topman van Audi wordt. Het is de bedoeling dat Bram Schot voorlopig de taken waarneemt van de gearresteerde Rupert Stadler. Audi heeft nog niet op de berichten gereageerd.

De in Rotterdam geboren Schot (56) begon zijn loopbaan bij ABN Amro en stapte vervolgens over naar Daimler waar hij diverse hoge functies bekleedde bij onder meer Mercedes-Benz. In 2011 verhuisde hij naar Volkswagen, het moederbedrijf van Audi. Sinds vorig najaar zit hij in het bestuur van Audi, waar hij verantwoordelijk is voor verkoop en marketing.

De huidige Audi-topman Rupert Stadler werd vanochtend opgepakt en zit nog vast. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij gesjoemel met de uitstootwaarden van dieselauto's. Justitie heeft zijn arrestatie bevolen omdat wordt gevreesd dat Stadler met bewijsmateriaal knoeit of getuigen wil beïnvloeden.Trump, onder vuur in eigen land, haalt uit naar immigratiebeleid EU

President Trump heeft hard uitgehaald naar het immigratiebeleid in Europa. Op Twitter waarschuwt hij dat de Verenigde Staten immigratieproblemen moet voorkomen, omdat het anders net zo afloopt als in Europa.

Trump zegt dat migranten politieke instabiliteit veroorzaken in Duitsland. Hij zegt ook dat migranten de cultuur veranderen in Europa. "Wij willen niet dat wat nu gebeurt in Europa met immigratie, ook bij ons gebeurt", schrijft hij. Trump noemt het een grote fout dat Europa miljoenen migranten heeft toegelaten.

Volgens Trump is de criminaliteit in Duitsland fors toegenomen na de komst van de migranten. Uit criminaliteitscijfers van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken blijkt dat de opmerking van Trump niet klopt. Met 5,8 miljoen strafbare feiten in 2017 zijn de criminaliteitscijfers in 26 jaar niet zo laag geweest.

Onder vuur

De regering-Trump ligt in eigen land onder vuur vanwege het immigratiebeleid van zijn regering, waarbij kinderen van hun ouders worden gescheiden. Ook binnen zijn eigen Republikeinse partij is verdeeldheid over de gang van zaken. Zelfs Melania Trump zei dat ze dit verafschuwt. Zij laat zich zelden uit over politieke zaken.

Trump geeft de Democraten de schuld en zegt dat slechts de wet wordt uitgevoerd. Nergens in de Amerikaanse wetgeving staat dat ouders en kinderen moeten worden gescheiden als ze illegaal het land binnenkomen.

Nederlandse regering

De Nederlandse regering is van plan om via diplomatieke kanalen vragen te stellen aan de Amerikaanse regering over de migratiepolitiek, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Dat moet nog voor het geplande bezoek van premier Rutte op 2 juli aan het Witte Huis gebeuren.

De SP heeft Kamervragen gesteld over de kwestie. Kamerlid Van Dijk spreekt van "een grof schandaal".Vitens: Geldermalsen moet drinkwater koken voor gebruik

Waterbedrijf Vitens adviseert inwoners van de gemeente Geldermalsen de komende dagen drinkwater drie minuten te koken voor gebruik. In het water zit een bacterie waar mensen met een lage weerstand ziek van kunnen worden.

Zo'n 1500 keer per dag worden metingen bij het kraanwater uitgevoerd. Uit een van de metingen bleek dat in het water de enterokokken-bacterie zit. "Het is een bacterie die veel voorkomt in sloten en plassen. Je wilt hem liever niet in je drinkwater hebben", zegt een woordvoerder van Vitens.

Het advies geldt voor 8000 huishoudens in de dorpen Geldermalsen, Tricht, Deil, Meteren en Buurmalsen. Mensen met een verminderde weerstand die het water drinken kunnen lust krijgen van hun maag of darmen. "We willen geen risico nemen met de gezondheid van onze klanten en daarom hebben we het kookadvies gegeven."

Schoonspoelen

Waardoor de bacterie in het drinkwater terecht is gekomen, is niet duidelijk. Vitens hoopt daar nog achter te komen. Het waterbedrijf is nu bezig met het schoonspoelen van de leidingen. Woensdag moet blijken of dat heeft geholpen.

Sommige klanten van het waterleidingbedrijf vinden dat ze te laat zijn gewaarschuwd. "Als ik niet door een kennis gebeld was, had ik het nog niet geweten. Kan dat niet beter geregeld worden? Ik heb mijn buren verwittigd en die wisten ook nergens van", zegt een inwoner van de gemeente tegen Omroep Gelderland.

Vitens zegt dat mensen zonder gevaar kunnen douchen of in bad kunnen.Verwerkingstijd: 0.59 seconden
1,805,618 unieke bezoeken