obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
Enquête: De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!" ja 81% [17 stemmen]
81% [17 stemmen]

nee
Enquête: De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!" nee 19% [4 stemmen]
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 15 jul 2006

Enquête-archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 75
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen / Registreren

Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

12 mei 2014, 13:21
Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken. “Geregeerd door degenen die het verdienen”, dit is een goed standpunt. Iedereen die zijn best doet en hard werkt moet goed kunnen v

23 juni 2012, 20:13
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Hieronder de laatste 5 Forum reacties. Naar het complete »Forum«.

  Onderwerpen X bekeken Antw. Laatste bericht
Geen nieuwe berichten

Belgische politie waarschuwt voor nieuwe vind-ik-leuk-knop Facebook

« Ga naar bericht

De Belgische politie geeft een opvallende waarschuwing. Gebruikers van Facebook moeten wat de politie betreft Facebooks nieuwe vind-ik-leuk-knoppen niet gebruiken. Facebook is een marketingkampioe...

  Privacy « Meer onderwerpen
1744 0 karel
13 mei 2016, 17:01
Geen nieuwe berichten

Hulp bij Masterscriptie gezocht!

« Ga naar bericht

Beste deelnemer aan het forum Kiesverstandig, Ik studeer op dit moment aan de Universiteit van Utrecht. Voor mijn masterscriptie ben ik momenteel bezig met kennis vergaren voor een contrastief o...

  Algemeen « Meer onderwerpen
1753 0 LM5NL
25 mrt 2016, 20:31
Geen nieuwe berichten

auto's versturen privacygevoelige data naar de fabrikant

« Ga naar bericht

Steeds meer moderne auto's versturen privacygevoelige data naar de autofabrikant, zonder dat de bestuurder dat weet. Het gaat om informatie zoals de laatste honderd bezochte parkeerplaatsen, routes...

  Privacy « Meer onderwerpen
2069 0 karel
28 nov 2015, 09:07
Geen nieuwe berichten

Stuur soldaten op vakantie naar de Oekraïne

« Ga naar bericht

Tip voor de politici. Stuur soldaten op vakantie naar de Oekraïne.

  Dit wil ik kwijt! « Meer onderwerpen
2912 0 kiesverstandig
02 sep 2014, 20:08
Geen nieuwe berichten

##### Sterrenhotel HVB

« Ga naar bericht

***** Sterrenhotel HVB Zoekt u ruimte en rust, dan bent u hier op de juiste plek. Dit hotel is prachtig gelegen in een bosrijke omgeving. De luxe suites zijn voorzien van een eenpersoonsbed in...

  Algemeen « Meer onderwerpen
5478 0 HansjeOngelijk
15 mei 2014, 16:18

Stemrecht of Stemplicht

stem ongeldig verklarenDe verkiezingen komen er weer aan!

U wordt weer doodgegooid met mooie praatjes van politici die graag uw stem willen.
Maar waarom zou u op ze stemmen? Vanwege het advies van een oncontroleerbare stemwijzer? Om het mooie partijprogramma? Hebt u die gelezen en kunt u zich daarin vinden?
Het is eigenlijk een keuze uit allemaal slechte programma's!

Mijn stelling is dan ook dat er niets te kiezen valt tijdens de verkiezingen!

Én van wat de heren politici beloofd hebben tijdens de verkiezingen is zelden wat nagekomen. Onder het mom van coalitie besprekingen worden beloftes gebroken. En wij de kiezers trappen er in.

U kunt echter wel degelijk een signaal afgeven aan de politiek zonder een protest stem op een "tegen" partij uit te brengen.

Lees hieronder hoe!

Een grote groep mensen maakt geen gebruik van hun stemrecht.
Ik wil U oproepen toch te gaan stemmen, maar dan om Uw stem ongeldig te laten verklaren!


Misschien herkent u zichzelf in een van onderstaande redenen;

- geen enkele partij / politici verdient mijn stem.
- ik heb toch geen invloed.
- wat ik ook kies, politici zitten er voor hun eigen belang.
- die spelletjes in Den Haag ben ik zat.
- ze houden mekaar toch de hand boven het hoofd.
- macht corrumpeert.

Mijn missie met deze website is U aan te sporen toch van Uw stemrecht gebruik te maken!

Als U niet stemt dan;

- wordt U tot de zwijgende meerderheid gerekend.
- geeft U eigenlijk aan dat U het wel best vind zo.

Om te laten zien dat U het anders wil, maakt U toch de gang naar de stembus! Maar zet u een groot kruis over het stembiljet om uw stem ongeldig te laten verklaren!. Dit kan anoniem!

Verloopt de verkiezing per stemcomputer, geeft U dan bij het afgeven van de oproepkaart aan dat u uw stem ongeldig wilt laten verklaren!. Je wordt echter met naam en toenaam geregistreerd als stemweigeraar en dat is onacceptabel!

Stem ongeldig verklaren, is iets anders dan blanco stemmen, ook dan is uw stem ongeldig! Maar wordt uw komst wel in het opkomstpercentage meegenomen en doet U mee aan de poppenkast. Ook is het mogelijk dat op basis van kiesdrempel en opkomstpercentage toch nog "rest" zetels verdeeld worden.

Op deze wijze kunt U aan de politiek in Den Haag de boodschap overbrengen dat het anders moet!
En hoeft u geen protest stem uit te brengen door op een omstreden partij te stemmen.
Tot de volgende verkiezingen kunt u hieronder uw stem laten gelden!

Nieuws


Er is nog geen nieuws geplaatst

Nieuws Bank

No items available for syndication from this feed.

Parlement & Politiek

Stemrecht bij Senaatsverkiezing in voorbereiding voor Nederlanders in het buitenland
DEN HAAG (PDC) - Minister Ollongren ziet drie opties om Nederlanders in het buitenland het kiesrecht voor de Eerste Kamer te verlenen. Het instellen van een apart kiescollege vindt zij echter de beste optie.

Oud-D66-Kamerlid Chel Mertens overleden
DEN HAAG (PDC) - Op 14 februari is oud-D66-Tweede en Eerste Kamerlid Chel Mertens overleden. Dat heeft de Vereniging van Oud-Parlementariërs meegedeeld.

De Volkskrant introduceert een nieuw soort stemwijzer: De Stemchecker
DEN HAAG (PDC) - De Volkskrant heeft in aanloop naar de Eerste Kamerverkiezingen in mei 2019 een 'Stemchecker' gelanceerd. Het betreft een alternatief op bestaande kieswijzers die veelal de programma's, voornemens en idealen van partijen bundelen.

Van Wijngaarden (VVD) beëdigd als Tweede Kamerlid
DEN HAAG (PDC) - Vandaag is Jeroen van Wijngaarden beëdigd als Tweede Kamerlid van de VVD. Hij volgt Foort van Oosten op, van wie de Tweede Kamer gisteren afscheid nam.

Achtergrond: buurland Venezuela zorgde in 1929 al voor problemen
Het door Venezuela sluiten van de zeegrens met Curaçao is een nieuwe stap in een verslechterde relatie tussen dat land en het Koninkrijk. Het bewind-Maduro is boos dat Nederland de VS toestaat om vanaf Curaçao hulpgoederen naar Venezuela te gaan sturen. De erkenning van oppositieleider Guaidó als president is eveneens een steen des aanstoots.

NOS.nl nieuws

Virgin Galactic bereikt voor het eerst de ruimte mét passagier

De Amerikaanse commerciële ruimtevaartmaatschappij Virgin Galactic heeft voor het eerst met een passagier de ruimte bereikt. Het toestel SpaceShipTwo VSS Unity bereikte gisteravond (Nederlandse tijd) een hoogte van 89,9 kilometer, dat volgens de normen van de Amerikaanse luchtmacht de ruimte is.

Aan boord van de VSS Unity zaten twee piloten en Beth Moses, het hoofd van de astronautenopleiding van Virgin. Zij wilde met haar vlucht ervaren hoe het is om mee te vliegen als passagier van het ruimteschip. Een van de piloten was achteraf jaloers op zijn passagier. "In de luchtvaart is een gezegde dat de piloten de beste stoel hebben. Maar ik ben daar vandaag niet zo zeker van", zei hij.

Dit jaar wil de ruimtevaartmaatschappij van de Britse miljardair Richard Branson beginnen met de eerste commerciële vluchten. Daarvoor hebben al meer dan 600 mensen uit 58 landen een aanbetaling gedaan, onder wie zanger Justin Bieber en acteur Leonardo DiCaprio. De tocht is niet voor iedereen een mogelijkheid, want Virgin vraagt er 250.000 dollar voor. Mensen ervaren tijdens de tocht enkele minuten gewichtsloosheid en kunnen de aarde zien.

In onderstaande video is te zien hoe de SpaceShipTwo VSS Unity aan een speciaal draagvliegtuig werd gekoppeld:

De SpaceShipTwo bereikt niet op eigen kracht de ruimte. In eerste instantie brengt een speciaal vliegtuig het ruimteschip naar een hoogte van zo'n 13 kilometer, waarna het ruimteschip wordt losgelaten. De SpaceShipTwo vliegt vervolgens met een eigen motor naar de ruimte en vliegt daarna zelfstandig terug naar de basis in de Californische Mojavewoestijn. Tijdens de tocht richting de ruimte haalde het ruimteschip een snelheid van ruim 3 Mach, omgerekend meer dan 3500 kilometer per uur.

De ontwikkeling van de ruimtevaartuigen van Virgin Galactic verliep niet zonder slag of stoot. Zo kwamen in 2007 drie medewerkers om het leven bij een explosie tijdens een test met een zuurstoftank. In 2014 stortte een toestel neer. Daarbij kwam de piloot om het leven.

Na jaren stilstand zit er nu weer volop beweging in de ruimtevaart. Naast Virgin van Richard Branson, spelen ook Amazon-oprichter Jeff Bezos en Tesla-baas Elon Musk een belangrijke rol:Venezolaanse Guaidó verschijnt ondanks reisverbod bij benefietconcert Colombia

De Venezolaanse oppositieleider en zelfbenoemde interim-president Guaidó is onverwachts verschenen op een benefietconcert in Colombia, ondanks een reisverbod vanuit Venezuela. Het hooggerechtshof in dat land verbood het Guaidó vorige maand nog om het land te verlaten.

Volgens de krant El Nacional werd Guaidó met een helikopter de grens overgevlogen. Hij ontmoette daar de Colombiaanse president Ivan Duque bij het benefietconcert 'Venezuela Aid Live', een initiatief van de Britse miljardair Richard Branson om geld voor humanitaire hulp voor Venezuela op te halen. Het land kampt met een crisis en grote voedseltekorten. Guaidó werd door zijn aanhangers met luid gejuich begroet.

Noodhulp

Vandaag wil Guaidó met duizenden aanhangers Amerikaanse noodhulp over de grens naar Venezuela brengen. Noodhulp die tot nu toe wordt tegengehouden omdat de grens tussen Venezuela en Colombia geblokkeerd wordt door het leger van Venezuela.

De regering-Trump meldde vandaag dat het zo'n 200.000 kilo aan humanitaire hulp richting de Colombiaans-Venezolaanse grens heeft gestuurd. Het gaat onder meer om een maand voedsel voor 2000 mensen en medische goederen. De VS erkent, net als tientallen andere landen, Guaidó als president van Venezuela en eist het vertrek van zittend president Maduro. Rusland en China steunen Maduro.

Maduro wil niet dat de Amerikaanse hulp het land binnenkomt en heeft de grens gesloten. Volgens Maduro heeft Venezuela de hulp helemaal niet nodig. Hij heeft vanwege 'Venezuela Aid Live' een tegenconcert georganiseerd, onder het motto 'Handen af van Venezuela'. Dat wordt nog tot zondag gehouden.Naar verhouding weer evenveel mensen aan het werk als voor de crisis

Er waren afgelopen jaar naar verhouding evenveel mensen aan het werk als voor de crisis. De afgelopen jaren kwamen door de aantrekkende economie steeds meer mensen aan een baan, heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vastgesteld.

Volgens het CBS was in 2018 zo'n 68 procent van de mensen tussen de 15 en 75 jaar aan het werk. "Bij sommige leeftijdsgroepen is de arbeidsparticipatie soms zelfs 90 procent", zegt CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen.

Crisis

Ook het verschil tussen werkenden met een Nederlandse achtergrond en een niet-westerse achtergrond is de afgelopen jaren kleiner geworden. Vooral mensen met een niet-westerse achtergrond verloren tijdens de crisis relatief vaker hun baan.

Het verschil tussen de twee groepen werd tijdens de crisis dan ook groter. De arbeidsdeelname van werkenden met een niet-westerse achtergrond was in 2014 ruim 55 procent, terwijl de arbeidsdeelname van mensen met een Nederlandse achtergrond toen meer dan 66 procent was.

Volgens Van Mulligen komt dat omdat in de groep met een niet-westerse achtergrond meer jongeren laagopgeleid zijn. "In tijden van crisis verliezen jongeren en laagopgeleiden vaak als eerst hun baan. Maar nu de economie aantrekt, merken zij ook het eerst dat er weer werk is", verklaart Van Mulligen.

Tegenwoordig zijn de verschillen in arbeidsdeelname tussen mensen met een niet-westerse achtergrond en Nederlandse achtergrond niet groot. Vooral bij mannen met een Turkse en Surinaamse achtergrond is arbeidsdeelname bijna even hoog als die van Nederlandse mannen. "De arbeidsmarkt is beter dan ooit en niet alleen voor mensen met een Nederlandse achtergrond", zegt Van Mulligen.

Naar verwachting zullen de verschillen tussen mensen met een Nederlandse achtergrond en die met een migratieachtergrond de komende jaren steeds kleiner worden. "De tweede generatie is hoger opgeleid en doet het een stuk beter dan de eerste generatie. Hun aandeel zal de komende jaren steeds groter worden."

Vrouwen

Onder mensen met een Turkse of Marokkaanse achtergrond blijft het verschil tussen mannen en vrouwen die werken groot, al ziet het CBS dit wel veranderen. Het aantal werkende vrouwen met een Marokkaanse achtergrond is de afgelopen tijd fors gestegen. Bijna de helft van hen werkt, tegenover bijna twee derde van de Marokkaanse mannen.

In het algemeen hebben steeds meer vrouwen de afgelopen jaren een baan gevonden. Inmiddels is het verschil in arbeidsdeelname tussen mannen en vrouwen met een Nederlandse achtergrond een stuk kleiner dan voor de crisis.Tientallen doden in India door drinken vergiftigde drank

In het noordoosten van India zijn zeker 50 mensen om het leven gekomen door het drinken van vergiftigde alcohol. Nog eens 50 anderen werden ziek.

Volgens een lokale politiefunctionaris zijn de slachtoffers vooral medewerkers van twee theeplantages in de staat Assam. Ze dronken eergisteren een drankje waarin methylalcohol zit, een chemische stof die het centrale zenuwstelsel aanvalt. Verschillende mensen raakten na het drinken van de drank onwel en moesten naar het ziekenhuis worden gebracht.

De politie heeft de eigenaar van de brouwerij opgepakt. Ook zijn vier anderen aangehouden. Wat hun rol bij het incident is, is niet duidelijk.

Vaker doden

In India komt het regelmatig door dat doden vallen door het drinken van illegaal gebrouwen alcohol. Eerder deze maand kwamen nog 79 mensen om bij twee incidenten in het noorden van India.

Arme mensen kunnen drank van bekende merken niet betalen en zoeken vaak hun heil in illegale drankjes, die veel goedkoper zijn.R. Kelly aangeklaagd voor seksueel misbruik van minderjarige meisjes

Zanger R. Kelly is aangeklaagd voor tien gevallen van seksueel misbruik. In drie van de tien gevallen gaat het om seksueel misbruik van minderjarige meisjes, meldt persbureau Reuters op basis van rechtbankdocumenten.

Robert Kelly, zoals de artiest echt heet, moet over een paar weken in de rechtbank verschijnen. Er hangt een celstraf van 3 tot 7 jaar boven zijn hoofd.

De aanklachten gaan volgens Reuters over vier verschillende meisjes in de leeftijd van 13 tot 16 jaar oud en hebben plaatsgevonden tussen 1998 en 2010.

Geruchten

Het nieuws komt een paar weken na de uitzending van de documentaire Surviving R. Kelly naar buiten. Daarin beschuldigen meerdere vrouwen de artiest van seksueel misbruik en van seks met minderjarigen. Over dat seksuele misbruik gingen al jaren geruchten rond.

Eerder werd Kelly al gearresteerd vanwege het bezit van kinderporno. En ook stond hij al terecht omdat hij seks had gehad met minderjarige meisjes. De 52-jarige zanger van nummers als I Believe I Can Fly heeft altijd ontkend. Hij werd nooit eerder veroordeeld.

In het verleden kreeg de campagne #MuteRKelly op social media veel bijval van celebrities. In de campagne werd gevraagd om een strafrechtelijk onderzoek. Ook nam Sony Music eerder al afstand van de artiest. Het platenlabel zette Kelly aan de kant en wilde niet meer met hem samenwerken.

Optreden in Amsterdam

Het is de vraag of Kelly's tournee door Europa nu nog doorgaat. Op 20 april zou hij optreden in The Box in Amsterdam. Dat geplande concert veroorzaakte online veel ophef. Er werd een petitie gestart tegen het optreden, maar die werd een paar dagen later weer offline gehaald.Verwerkingstijd: 0.13 seconden
1,856,145 unieke bezoeken