obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
Enquête: De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!" ja 81% [17 stemmen]
81% [17 stemmen]

nee
Enquête: De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!" nee 19% [4 stemmen]
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 15 jul 2006

Enquête-archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 75
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen / Registreren

Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

12 mei 2014, 13:21
Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken. “Geregeerd door degenen die het verdienen”, dit is een goed standpunt. Iedereen die zijn best doet en hard werkt moet goed kunnen v

23 juni 2012, 20:13
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Hieronder de laatste 5 Forum reacties. Naar het complete »Forum«.

  Onderwerpen X bekeken Antw. Laatste bericht
Geen nieuwe berichten

Belgische politie waarschuwt voor nieuwe vind-ik-leuk-knop Facebook

« Ga naar bericht

De Belgische politie geeft een opvallende waarschuwing. Gebruikers van Facebook moeten wat de politie betreft Facebooks nieuwe vind-ik-leuk-knoppen niet gebruiken. Facebook is een marketingkampioe...

  Privacy « Meer onderwerpen
1924 0 karel
13 mei 2016, 17:01
Geen nieuwe berichten

Hulp bij Masterscriptie gezocht!

« Ga naar bericht

Beste deelnemer aan het forum Kiesverstandig, Ik studeer op dit moment aan de Universiteit van Utrecht. Voor mijn masterscriptie ben ik momenteel bezig met kennis vergaren voor een contrastief o...

  Algemeen « Meer onderwerpen
1906 0 LM5NL
25 mrt 2016, 20:31
Geen nieuwe berichten

auto's versturen privacygevoelige data naar de fabrikant

« Ga naar bericht

Steeds meer moderne auto's versturen privacygevoelige data naar de autofabrikant, zonder dat de bestuurder dat weet. Het gaat om informatie zoals de laatste honderd bezochte parkeerplaatsen, routes...

  Privacy « Meer onderwerpen
2220 0 karel
28 nov 2015, 09:07
Geen nieuwe berichten

Stuur soldaten op vakantie naar de Oekraïne

« Ga naar bericht

Tip voor de politici. Stuur soldaten op vakantie naar de Oekraïne.

  Dit wil ik kwijt! « Meer onderwerpen
3039 0 kiesverstandig
02 sep 2014, 20:08
Geen nieuwe berichten

##### Sterrenhotel HVB

« Ga naar bericht

***** Sterrenhotel HVB Zoekt u ruimte en rust, dan bent u hier op de juiste plek. Dit hotel is prachtig gelegen in een bosrijke omgeving. De luxe suites zijn voorzien van een eenpersoonsbed in...

  Algemeen « Meer onderwerpen
6021 0 HansjeOngelijk
15 mei 2014, 16:18

Stemrecht of Stemplicht

stem ongeldig verklarenDe verkiezingen komen er weer aan!

U wordt weer doodgegooid met mooie praatjes van politici die graag uw stem willen.
Maar waarom zou u op ze stemmen? Vanwege het advies van een oncontroleerbare stemwijzer? Om het mooie partijprogramma? Hebt u die gelezen en kunt u zich daarin vinden?
Het is eigenlijk een keuze uit allemaal slechte programma's!

Mijn stelling is dan ook dat er niets te kiezen valt tijdens de verkiezingen!

Én van wat de heren politici beloofd hebben tijdens de verkiezingen is zelden wat nagekomen. Onder het mom van coalitie besprekingen worden beloftes gebroken. En wij de kiezers trappen er in.

U kunt echter wel degelijk een signaal afgeven aan de politiek zonder een protest stem op een "tegen" partij uit te brengen.

Lees hieronder hoe!

Een grote groep mensen maakt geen gebruik van hun stemrecht.
Ik wil U oproepen toch te gaan stemmen, maar dan om Uw stem ongeldig te laten verklaren!


Misschien herkent u zichzelf in een van onderstaande redenen;

- geen enkele partij / politici verdient mijn stem.
- ik heb toch geen invloed.
- wat ik ook kies, politici zitten er voor hun eigen belang.
- die spelletjes in Den Haag ben ik zat.
- ze houden mekaar toch de hand boven het hoofd.
- macht corrumpeert.

Mijn missie met deze website is U aan te sporen toch van Uw stemrecht gebruik te maken!

Als U niet stemt dan;

- wordt U tot de zwijgende meerderheid gerekend.
- geeft U eigenlijk aan dat U het wel best vind zo.

Om te laten zien dat U het anders wil, maakt U toch de gang naar de stembus! Maar zet u een groot kruis over het stembiljet om uw stem ongeldig te laten verklaren!. Dit kan anoniem!

Verloopt de verkiezing per stemcomputer, geeft U dan bij het afgeven van de oproepkaart aan dat u uw stem ongeldig wilt laten verklaren!. Je wordt echter met naam en toenaam geregistreerd als stemweigeraar en dat is onacceptabel!

Stem ongeldig verklaren, is iets anders dan blanco stemmen, ook dan is uw stem ongeldig! Maar wordt uw komst wel in het opkomstpercentage meegenomen en doet U mee aan de poppenkast. Ook is het mogelijk dat op basis van kiesdrempel en opkomstpercentage toch nog "rest" zetels verdeeld worden.

Op deze wijze kunt U aan de politiek in Den Haag de boodschap overbrengen dat het anders moet!
En hoeft u geen protest stem uit te brengen door op een omstreden partij te stemmen.
Tot de volgende verkiezingen kunt u hieronder uw stem laten gelden!

Nieuws


Er is nog geen nieuws geplaatst

Nieuws Bank

No items available for syndication from this feed.

Parlement & Politiek

Oud-Europarlementariër Arie Oostlander (CDA) overleden
DEN HAAG (PDC) - Op 21 april is op 83-jarige leeftijd Arie Oostlander overleden. Hij was in de jaren 1989-2004 lid van het Europees Parlement en verder negen jaar directeur van het Wetenschappelijk Bureau (WI) voor het CDA.

Tweede Kamer wil duidelijker integriteitsbeleid
DEN HAAG (PDC) - De Tweede Kamer wil het beleid op het gebied van integriteit aanscherpen. Het Presidium heeft de Kamer een lijst met aanbevolen maatregelen gestuurd. Zo moet er een leidraad komen voor de omgang met lobbyisten en moet de positie van vertrouwenspersoon worden versterkt tot die van onafhankelijke adviseur. Het Presidium stelt ook voor om deze vertrouwenspersoon jaarlijks een verslag te laten uitbrengen.

Keuze uit zestien partijen bij Europese verkiezingen 2019
DEN HAAG (PDC) - Op 23 mei 2019 nemen 16 partijen deel aan de verkiezingen voor het Europees Parlement. Dit maakte de Kiesraad, centraal stembureau voor de Europees Parlementsverkiezing maandag bekend.

Oud-eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem wordt voorzitter OVV
DEN HAAG (PDC) - Jeroen Dijsselbloem volgt binnenkort Tjibbe Joustra op als voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Joustra bekleedt die functie sinds 2011 en neemt binnenkort afscheid. De eerste voorzitter van de OVV was prof.mr. Pieter van Vollenhoven.

Oud-CDA-Tweede Kamerlid Theo Stroeken overleden
DEN HAAG (PDC) - Op 15 april is op 80-jarige leeftijd Theo Stroeken overleden. Hij was Tweede Kamerlid voor het CDA in de jaren 1998-2002.

NOS.nl nieuws

Tweede man FvD Otten moest weg als penningmeester om betaling aan zichzelf

De tweede man van Forum voor Democratie, Henk Otten, heeft zijn functie als penningmeester moeten neerleggen omdat hij zichzelf ruim 30.000 euro heeft betaald. Partijleider Baudet en secretaris Rooken willen Otten daarom uit het partijbestuur hebben, maar daar verzet Otten zich tegen. Partijleider Baudet bevestigt deze berichtgeving van NRC. "Helaas wel", antwoordt Baudet op de vraag of Otten een betaling aan zichzelf heeft gedaan.

Volgens NRC is in de boekhouding van de partij ontdekt dat Otten dit jaar geld overmaakte naar zijn eigen adviesbureau. Hij zou dit niet hebben besproken met de andere bestuursleden. Het geld is inmiddels teruggestort.

Slordige omgang

De krant zegt dat Otten de betaling bevestigt en dat het gaat om een "vergoeding voor bovenmatige uren" die hij heeft gemaakt voor onder meer de fondsenwerving van Forum voor Democratie en voor ledenwerving.

Otten noemt de betaling zelf een "slordige omgang met de interne governance" en heeft het bedrag dan ook meteen terugbetaald zonder erover te discussiëren. Wel vindt hij nog steeds, dat hij er recht op heeft, schrijft de krant. Otten heeft nog niet gereageerd op vragen van de NOS hierover.

Baudet is vandaag wegens een voedselvergiftiging niet in de Tweede Kamer.

Een ogenschijnlijk hooglopend conflict tussen Baudet en mede-oprichter Otten is de afgelopen dagen steeds meer naar buiten gekomen. Gisteravond werd bekend dat het partijbestuur Otten heeft gevraagd terug te treden als medewerker van de Tweede Kamerfractie.

De dag ervoor had Otten zijn functie als penningmeester neergelegd. Hij zegt dat zelf te hebben besloten; het zou niets te maken hebben met zijn interview in NRC afgelopen zaterdag, waarin hij scherpe kritiek uitte op de partijleider. Otten vindt dat Baudet een te rechtse koers vaart en andere volksvertegenwoordigers te weinig bij de partij betrekt.

Baudet en Kamerlid Hiddema ontkennen dat er sprake is van een richtingenstrijd.Mozambique krijgt weer te maken met orkaan, komt vanavond aan land

Mozambique krijgt zes weken na de verwoestende orkaan Idai waarschijnlijk opnieuw te maken met een natuurramp. Orkaan Kenneth bereikt naar verwachting vanavond rond 20.00 uur Nederlandse tijd de noordoostkust van het land. Ook het zuiden van Tanzania zal door de storm worden getroffen.

De orkaan is in 24 uur tijd in kracht toegenomen van categorie 1 naar categorie 4 op de schaal van Saffir-Simpson, de één na hoogste categorie. Mogelijk krijgt de oostkust windstoten tot 200 kilometer per uur te verwerken, meldt de VN. In een gebied waar 70.000 mensen wonen, dreigen overstromingen.

Kenneth zal in kracht afnemen naarmate de orkaan de noordoostkust van het land nadert, is de voorspelling. Vervolgens trekt de orkaan boven land naar het zuidwesten en zuiden en neemt sterk in kracht af.

Tot zondagmiddag zal er naar verwachting 300 tot 350 millimeter regen vallen in de oostelijke stad Pemba, en zelfs meer dan 1300 mm in Macomia. Ter vergelijking: in Nederland valt jaarlijks 800 mm regen.

Afgelopen nacht trok Kenneth over de Comoren, een eilandengroep ten noordoosten van Mozambique. Daar richtte de orkaan veel schade aan: drie mensen kwamen om het leven. Op meerdere plaatsen waren stroomstoringen, werden bomen uit de grond gerukt en werden huizen en infrastructuur vernield. Er werden windstoten gemeten tot 140 kilometer per uur.

Idai

Het zuidoosten van Mozambique en buurlanden Zimbabwe en Malawi zijn nog aan het bijkomen van orkaan Idai van vorige maand. Door de storm en daaropvolgende overstromingen kwamen meer dan duizend mensen om het leven. Vele tienduizenden raakten hun huis kwijt.

Tot overmaat van ramp greep de ziekte cholera na het natuurgeweld om zich heen in het straatarme Mozambique. De ziekte gedijt in vochtige gebieden met slechte drinkwater- en sanitaire voorzieningen. Vermoedelijk zijn duizenden mensen getroffen.

Waar Mozambique gemiddeld met 1 à 2 orkanen per jaar te maken krijgt met een kracht van maximaal categorie 2, krijgt het land nu binnen zes weken tijd twee orkanen van categorie 4 te verwerken.Joustra neemt illegale adopties onder de loep

De commissie die onderzoek gaat doen naar illegale adopties richt zich in elk geval op Brazilië, Bangladesh, Colombia, Indonesië en Sri Lanka. De te onderzoeken periode loopt ten minste van 1967 tot 1998, heeft minister Dekker bekendgemaakt. De commissie staat onder leiding van Tjibbe Joustra, die nu nog voorzitter is van de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Dekker kondigde eind vorig jaar het onderzoek aan, nadat er informatie naar boven was gekomen over misstanden bij adopties. Daarbij waren mogelijk ook Nederlandse overheidsfunctionarissen betrokken. Nederlandse echtparen reisden in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw naar Brazilië om een Braziliaans kind in hun gezin op te nemen. Ze gaven het in Brazilië aan als hun eigen kind en namen het dan mee naar Nederland.

Stukje van de puzzel

Dekker wil dat duidelijk wordt wat er precies is gebeurd. Hij zegt zich goed te kunnen voorstellen dat mensen die in onzekerheid verkeren over hun identiteit op zoek zijn naar antwoorden. "De omstandigheden van hun adoptie destijds kunnen een stukje van de puzzel zijn."

Commissievoorzitter Joustra stopt per 1 mei bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid. 1 mei is ook de dag dat het adoptie-onderzoek begint. De commissie bestaat verder uit hoogleraar Beatrice de Graaf en Bert-Jan Houtzagers, staatsraad in de Raad van State. Het onderzoek moet volgend jaar oktober af zijn.

Joustra zei vandaag dat hij het Openbaar Ministerie zal inschakelen als de commissie op mogelijk strafbare feiten stuit. "Het OM zal dan moeten beoordelen of iets verjaard is en of iets strafwaardig is. "ABN Amro verkoopt onderdeel Britse Kanaaleilanden

ABN Amro verkoopt zijn private banking-activiteiten, financiële diensten voor welgestelde klanten, op de Britse Kanaaleilanden. Het gaat om kantoren op Jersey en Guernsey, waar de bank al 35 jaar actief was. Het gaat volgens een woordvoerder om de laatste zogenoemde offshore activiteiten die de bank nog in bezit had.

In 2016 dook dit onderdeel van ABN Amro op in de Panama Papers. De bank bleek constructies aan te bieden aan particuliere klanten die het mogelijk maakten dat ze anoniem konden blijven als eigenaar van vennootschappen in belastingparadijzen. ABN Amro was de enige Nederlandse bank die deze constructies nog aanbood.

De toenmalige topman van ABN Amro, Gerrit Zalm, vond de constructies verdedigbaar omdat de bank niet actief meewerkte aan belastingontduiking.

Een woordvoerder benadrukt dat de verscherpte aandacht van banken voor witwaspraktijken geen rol heeft gespeeld bij het besluit om de tak te verkopen. Vanwege de snel veranderende markt van vermogensbeheer wil ABN Amro inzetten op groei in de kernlanden, naast Nederland zijn dat België, Frankrijk en Duitsland.

"De markt voor wealth management verandert snel en consolideert verder. Schaal wordt steeds belangrijker", stelt bestuursvoorzitter Pieter van Mierlo van ABN Amro Private Banking in een persbericht.

Het bankonderdeel op de Kanaaleilanden beheert meer dan 7 miljard euro aan vermogen en wordt voor een onbekend bedrag gekocht door de bank Butterfield, die gevestigd is op Bermuda.Automobilist rijdt in op ingang stadhuis Harderwijk, is opgepakt

Een automobilist is tegen de ingang van het stadhuis van Harderwijk gereden en gevlucht. Later hield de politie de man aan in een huis in Harderwijk.

Na het incident, rond 14.40 uur, ging het alarm af en werd het stadhuis uit voorzorg ontruimd. De medewerkers van de gemeente staan op een verzamelplek op enkele honderden meters afstand. Er zijn geen gewonden gevallen.

"We zijn geschrokken, dit is heel vervelend voor iedereen", zegt een woordvoerder. De gemeente heeft nog geen idee over de toedracht. "We hebben een crisisteampje ingericht in een horecagelegenheid vlakbij. We zijn ons volledig aan het oriënteren op wat hier gaande is."

Vanwege technisch onderzoek kunnen de medewerkers nog niet terug naar binnen. De politie zette een helikopter in.Verwerkingstijd: 0.21 seconden
1,870,029 unieke bezoeken