obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
Enquête: De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!" ja 81% [17 stemmen]
81% [17 stemmen]

nee
Enquête: De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!" nee 19% [4 stemmen]
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 15 jul 2006

Enquête-archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 2

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 75
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen / Registreren

Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

12 mei 2014, 13:21
Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken. “Geregeerd door degenen die het verdienen”, dit is een goed standpunt. Iedereen die zijn best doet en hard werkt moet goed kunnen v

23 juni 2012, 20:13
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Hieronder de laatste 5 Forum reacties. Naar het complete »Forum«.

  Onderwerpen X bekeken Antw. Laatste bericht
Geen nieuwe berichten

Belgische politie waarschuwt voor nieuwe vind-ik-leuk-knop Facebook

« Ga naar bericht

De Belgische politie geeft een opvallende waarschuwing. Gebruikers van Facebook moeten wat de politie betreft Facebooks nieuwe vind-ik-leuk-knoppen niet gebruiken. Facebook is een marketingkampioe...

  Privacy « Meer onderwerpen
1806 0 karel
13 mei 2016, 17:01
Geen nieuwe berichten

Hulp bij Masterscriptie gezocht!

« Ga naar bericht

Beste deelnemer aan het forum Kiesverstandig, Ik studeer op dit moment aan de Universiteit van Utrecht. Voor mijn masterscriptie ben ik momenteel bezig met kennis vergaren voor een contrastief o...

  Algemeen « Meer onderwerpen
1811 0 LM5NL
25 mrt 2016, 20:31
Geen nieuwe berichten

auto's versturen privacygevoelige data naar de fabrikant

« Ga naar bericht

Steeds meer moderne auto's versturen privacygevoelige data naar de autofabrikant, zonder dat de bestuurder dat weet. Het gaat om informatie zoals de laatste honderd bezochte parkeerplaatsen, routes...

  Privacy « Meer onderwerpen
2118 0 karel
28 nov 2015, 09:07
Geen nieuwe berichten

Stuur soldaten op vakantie naar de Oekraïne

« Ga naar bericht

Tip voor de politici. Stuur soldaten op vakantie naar de Oekraïne.

  Dit wil ik kwijt! « Meer onderwerpen
2951 0 kiesverstandig
02 sep 2014, 20:08
Geen nieuwe berichten

##### Sterrenhotel HVB

« Ga naar bericht

***** Sterrenhotel HVB Zoekt u ruimte en rust, dan bent u hier op de juiste plek. Dit hotel is prachtig gelegen in een bosrijke omgeving. De luxe suites zijn voorzien van een eenpersoonsbed in...

  Algemeen « Meer onderwerpen
5801 0 HansjeOngelijk
15 mei 2014, 16:18

Stemrecht of Stemplicht

stem ongeldig verklarenDe verkiezingen komen er weer aan!

U wordt weer doodgegooid met mooie praatjes van politici die graag uw stem willen.
Maar waarom zou u op ze stemmen? Vanwege het advies van een oncontroleerbare stemwijzer? Om het mooie partijprogramma? Hebt u die gelezen en kunt u zich daarin vinden?
Het is eigenlijk een keuze uit allemaal slechte programma's!

Mijn stelling is dan ook dat er niets te kiezen valt tijdens de verkiezingen!

Én van wat de heren politici beloofd hebben tijdens de verkiezingen is zelden wat nagekomen. Onder het mom van coalitie besprekingen worden beloftes gebroken. En wij de kiezers trappen er in.

U kunt echter wel degelijk een signaal afgeven aan de politiek zonder een protest stem op een "tegen" partij uit te brengen.

Lees hieronder hoe!

Een grote groep mensen maakt geen gebruik van hun stemrecht.
Ik wil U oproepen toch te gaan stemmen, maar dan om Uw stem ongeldig te laten verklaren!


Misschien herkent u zichzelf in een van onderstaande redenen;

- geen enkele partij / politici verdient mijn stem.
- ik heb toch geen invloed.
- wat ik ook kies, politici zitten er voor hun eigen belang.
- die spelletjes in Den Haag ben ik zat.
- ze houden mekaar toch de hand boven het hoofd.
- macht corrumpeert.

Mijn missie met deze website is U aan te sporen toch van Uw stemrecht gebruik te maken!

Als U niet stemt dan;

- wordt U tot de zwijgende meerderheid gerekend.
- geeft U eigenlijk aan dat U het wel best vind zo.

Om te laten zien dat U het anders wil, maakt U toch de gang naar de stembus! Maar zet u een groot kruis over het stembiljet om uw stem ongeldig te laten verklaren!. Dit kan anoniem!

Verloopt de verkiezing per stemcomputer, geeft U dan bij het afgeven van de oproepkaart aan dat u uw stem ongeldig wilt laten verklaren!. Je wordt echter met naam en toenaam geregistreerd als stemweigeraar en dat is onacceptabel!

Stem ongeldig verklaren, is iets anders dan blanco stemmen, ook dan is uw stem ongeldig! Maar wordt uw komst wel in het opkomstpercentage meegenomen en doet U mee aan de poppenkast. Ook is het mogelijk dat op basis van kiesdrempel en opkomstpercentage toch nog "rest" zetels verdeeld worden.

Op deze wijze kunt U aan de politiek in Den Haag de boodschap overbrengen dat het anders moet!
En hoeft u geen protest stem uit te brengen door op een omstreden partij te stemmen.
Tot de volgende verkiezingen kunt u hieronder uw stem laten gelden!

Nieuws


Er is nog geen nieuws geplaatst

Nieuws Bank

No items available for syndication from this feed.

Parlement & Politiek

Achtergrond: dat doet een Voorzitter vrijwel nooit...
Het medeondertekenen van een motie tegen de handelwijze van de fractie van DENK door Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib leidde tot de veronderstelling dat een Voorzitter dat 'vrijwel nooit' doet. Elders werd gemeld dat dit zeker honderd jaar niet was voorgekomen.

Simon Geleijnse (50PLUS) opnieuw beëdigd in de Tweede Kamer
DEN HAAG (PDC) - Vanmiddag is Simon Geleijnse beëdigd als lid van de Tweede Kamer voor de 50PLUS-fractie. Hij vervangt de zieke Léonie Sazias. Eerder verving hij haar al tussen 7 november 2018 en 27 februari 2019. Na een ambteloze periode van twee weken neemt Geleijnse de zetel in de Tweede Kamer weer over van Sazias.

Twee wijzigingen in de Eerste Kamer, bij D66 en PvdD
DEN HAAG (PDC) - Christine Teunissen is teruggekeerd in Eerste Kamer. Zij verliet de Senaat voor drieënhalve maand om Tweede Kamerlid Marianne Thieme gedurende haar ziekteverlof te vervangen. Thieme keerde op 31 januari terug in de Tweede Kamer.

Kamer wil mini-enquête over financiering moskeeën Amsterdam
DEN HAAG (PDC) - De Tweede Kamer wil zelf onderzoek doen naar buitenlandse moskeefinanciering. Dit gebeurt via een parlementaire mini-enquête. SP en SGP dienden hiertoe in februari een motie in. Deze is dinsdag 5 maart vrijwel unaniem aangenomen.

Tweede Kamer unaniem eens over parlementaire enquête gaswinning
DEN HAAG (PDC) - Er komt een parlementaire enquête over de gaswinning in Groningen. Een motie hierover van Groenlinks-Kamerlid Tom van der Lee en Henk Nijboer, na nieuwe indiening mede-ondertekend door vertegenwoordigers van alle andere fracties, is unaniem aangenomen. In de motie spreekt de Tweede Kamer uit dat er zo snel mogelijk een parlementaire enquête moet komen, die echter niet mag leiden tot vertraging van het schadeherstel.

NOS.nl nieuws

Amsterdam verbiedt rondleidingen op de Wallen

Er mogen geen rondleidingen meer gegeven worden op de Wallen in Amsterdam. Ook voor de rest van het centrum komen strengere regels, heeft de gemeente bekendgemaakt.

Amsterdam wil met deze maatregelen wat doen tegen de drukte in de binnenstad, maar neemt de stap ook uit respect voor de sekswerkers op de Wallen. "Het is niet meer van deze tijd om sekswerkers te zien als toeristische attractie", zegt wethouder Kock.

Voor rondleidingen die nog wel mogen, buiten de Wallen dus, moeten gidsen voortaan een ontheffing hebben. Ook worden de groepen kleiner en iedere toerist die eraan meedoet, moet belasting betalen; een 'vermakelijkhedenretributie'.

Schoonmaken

De gemeente Amsterdam nam al vaker maatregelen om de drukte en overlast op de Wallen aan te pakken. Zo worden de straten op drukke avonden soms afgesloten om ze schoon te maken en gastheren en -vrouwen leiden de bezoekersstromen in goede banen.

De nieuwe maatregelen gelden per 1 januari.Gamewereld vraagt zich af: heeft Google de code gekraakt?

Je hoeft straks geen snelle pc of de nieuwste spelcomputer meer in huis te hebben om de laatste games te spelen. Die grote belofte doet Google met zijn nieuwe dienst Google Stadia, een streamingdienst voor games.

Als de dienst werkt zoals Google belooft, zou dat een enorme verandering zijn voor gamers en de game-industrie. Spelcomputers kunnen in theorie overbodig worden. "Iedereen zit met smart te wachten of Google nu de code voor het streamen van games heeft gekraakt", zegt Patrick Weekers van de Nederlandse gamestreamingdienst Utomik.

Google wil het spelen van de nieuwste games voor iedereen toegankelijk maken. Je hebt alleen een telefoon, computer of televisie met een goede internetverbinding nodig. Het rekenwerk gebeurt in de serverparken van Google, in de cloud. Vanuit daar wordt het beeld van het spel naar het apparaat gestuurd waarop je wilt gamen.

Vertraging

Het is een technologie waar al jaren door verschillende partijen aan gewerkt wordt, met vooralsnog geen grote successen. OnLive probeerde het in 2010 al, maar ging in 2012 failliet. De laatste jaren zijn ook Sony en Microsoft zich op de markt gaan wagen, maar megasuccessen blijven uit.

Google gaat een stap verder. Het bedrijf wil een knop in YouTube-filmpjes toevoegen bij trailers en andere filmpjes van spellen. Als je op de knop drukt, kun je binnen vijf seconden het spel waar je naar kijkt spelen.

Grote struikelblok bij eerdere initiatieven was de vertraging die optrad. Het personage op het scherm reageert net wat trager dan wanneer het spel op een spelcomputer in huis wordt gedraaid. Zeker in een schietspel kan dat het verschil maken tussen een raak schot of een pijnlijke misser.

De Nederlandse game-ontwikkelaar Rami Ismail vindt dat de dienst veel potentie heeft, maar alles hangt volgens hem af van de verbinding. "Maar als één bedrijf het voor elkaar kan krijgen, dan is het waarschijnlijk Google."

"Er is heel veel techniek achter de schermen nodig om cloudgaming werkend te krijgen", zegt Patrick Weekers van Utomik. Hij is sinds 2015 bezig met de ontwikkeling van een Nederlandse dienst. Die werkt heel anders dan de dienst van Google.

Het spel wordt tijdens het spelen op je computer geïnstalleerd, waardoor je langer moet wachten om het te kunnen spelen, maar de kans op vertragingen kleiner is. "Ik ben heel benieuwd of het Google is gelukt om alle vertragingen die in een lijn zitten weg te krijgen."

Verschillende journalisten die Google Stadia al mochten proberen, zeggen iets van vertraging te hebben gemerkt. En dat terwijl Google van de daken schreeuwt dat ze gaan voor het allerbeste: games in ultra-hd, 60 frames per seconde, zonder vertraging. Om dat te bereiken hebben ze de computers in de datacenters uitgerust met een aparte grafische processor.

"Voor iedere klant draait een videochip in een datacentrum", zegt Weekers. "Moet je je voorstellen dat honderdduizenden klanten in Nederland zitten te gamen. Hoe schaalbaar is dat model?"

Het succes zal daarnaast voor een groot deel afhangen van de prijs van de dienst. Die is nog niet bekendgemaakt. In de zomer van dit jaar komen er meer details. Later dit jaar komt de dienst beschikbaar in de VS en in een groot deel van Europa. Dan wordt ook bekend welke games zijn te spelen.

Het is maar de vraag of grote ontwikkelaars zoals Nintendo en Microsoft bereid zijn om hun grote spellen op de dienst van Google aan te bieden. Vooralsnog zijn alleen Assassin's Creed Odyssey en Doom Eternal voor het platform aangekondigd.Megakerk Yerseke komt, alleen een paar meter lager

De gereformeerde gemeente mag in Yerseke een megakerk bouwen, zij het iets minder hoog dan gepland. Dat heeft de Raad van State geoordeeld.

Al jaren bestaan er plannen voor een kerk die plaats moet bieden aan 2000 gelovigen, met een parkeerplaats voor 350 auto's, een kosterswoning en een pastorie. De capaciteit kan nog worden uitgebreid tot 2800 kerkgangers.

Omwonenden maakten bezwaar: ze zijn bang voor verkeersoverlast, geluidshinder en aantasting van het landschap.

Klapstoeltjes

Van de Raad van State mag de kerk niet zo hoog worden als gepland: geen 31 maar 25 meter. Ook mag er maar één toren op komen van maximaal 45 meter, schrijft Omroep Zeeland.

Zo'n grote kerk is nodig, omdat de gereformeerde gemeente in Zeeland nog steeds groeit. De aanwas komt van nieuwe inwoners of van jonge gezinnen. Ook zijn er veel verenigingsactiviteiten in de kerk. Nu moeten mensen nog op klapstoeltjes de dienst bijwonen.

De bouw kost de gereformeerde gemeente waarschijnlijk zo'n 13 miljoen euro. De eerste plannen dateren al van 2003; diverse locaties zijn tussentijds afgevallen.Schorsing dreigt voor Orbán in partij Europese christendemocraten

De Hongaarse premier Viktor Orbán krijgt vandaag een fikse tik op de vingers van de Europese Christendemocratische partij. Op tafel ligt een voorstel om hem uit de partij EVP, waar ook het CDA lid van is, te zetten.

Of het zover komt is zeer de vraag, omdat de machtige Duitse CDU/CSU liever ziet dat Orbán geschorst wordt voor een aantal maanden, zodat hij wel bij de partij blijft. De angst in Duitsland is dat als de Hongaren uit de partij worden gezet ze zich dan zullen aansluiten bij een nieuw te vormen van front van populistische Europese partijen.

Bij de stemming van vandaag spelen de Duitsers een grote rol. De zusterpartijen CDU/CSU hebben in totaal 26 stemmen, terwijl het CDA 'slechts' vijf stemmen heeft. Ook de Franse partij Les Republicain heeft een redelijk gewichtige stem met 15 stemmen. Er zijn 131 stemmen (van de 260) nodig om de partij van Orbán te schorsen of uit de partij te zetten.

Excuus

Fractievoorzitter en kandidaat-voorzitter van de Europese Commissie Manfred Weber heeft vorige week drie eisen gesteld aan de Hongaren. Ze moeten stoppen met de campagne tegen Juncker, de huidige voorzitter van de Commissie die op grote billboards in met name Boedapest te zien is. Orbán moet excuses aanbieden en de Centraal Europese Universiteit (CEU) moet geen strobreed in de weg worden gelegd.

Schoorvoetend is Orbán, die vandaag bij de vergadering aanwezig is, begonnen met het opruimen van de anti-Brusselposters. Ook heeft hij excuses aangeboden voor een aantal uitspraken. Maar dat is voor een groot aantal politici uit de EVP niet voldoende.

Orbán op zijn beurt eist een radicale koersverandering van de EVP. Hij wil dat ze zich gaan inzetten voor de christelijke waarden, zoals hij die in Hongarije preekt. En hij wil dat het migratiestandpunt van de Europese christendemocraten wordt aangescherpt, naar Hongaars voorbeeld, waardoor er minder tot geen vluchtelingen worden opgevangen.Moeder redt kinderen door ze uit brandend huis in armen agent te gooien

Een bijzondere reddingsactie in de Amerikaanse staat Iowa. Een agent heeft daar drie kinderen en een moeder gered uit een brandend appartement. De moeder had haar kinderen vanaf de derde verdieping in de armen van de agent laten vallen.

Ook de moeder kon daarna in veiligheid worden gebracht. Brandweerlieden gebruikten een ladder om haar te bevrijden.

De reddingsactie is vastgelegd met de bodycam van de agent:Verwerkingstijd: 16.8 seconden
1,860,111 unieke bezoeken