obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Leden enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
ja
81% [17 stemmen]

nee
nee
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 15 Jul 2006

Enquête archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 1

· Leden online: 0
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen

Geef gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

You must login to post a message.

No messages have been posted.
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Laatste 5 Forum bijdragen. Het complete overzicht staat » hier «.

  Onderwerp /      Laatste bericht

Belgische politie waarschuwt voor nieuwe vind-ik-leuk-knop Facebook

« Ga naar bericht

De Belgische politie geeft een opvallende waarschuwing. Gebruikers van Facebook moeten wat de politie betreft Facebooks nieuwe vind-ik-leuk-knoppen niet gebruiken. Facebook is een marketingkampioe...

  Privacy « Meer onderwerpen
: 3133
: 1
karel
13 May 2016, 17:01

Hulp bij Masterscriptie gezocht!

« Ga naar bericht

Beste deelnemer aan het forum Kiesverstandig, Ik studeer op dit moment aan de Universiteit van Utrecht. Voor mijn masterscriptie ben ik momenteel bezig met kennis vergaren voor een contrastief o...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 2964
: 1
LM5NL
25 Mar 2016, 20:31

auto's versturen privacygevoelige data naar de fabrikant

« Ga naar bericht

Steeds meer moderne auto's versturen privacygevoelige data naar de autofabrikant, zonder dat de bestuurder dat weet. Het gaat om informatie zoals de laatste honderd bezochte parkeerplaatsen, routes...

  Privacy « Meer onderwerpen
: 3071
: 1
karel
28 Nov 2015, 09:07

##### Sterrenhotel HVB

« Ga naar bericht

***** Sterrenhotel HVB Zoekt u ruimte en rust, dan bent u hier op de juiste plek. Dit hotel is prachtig gelegen in een bosrijke omgeving. De luxe suites zijn voorzien van een eenpersoonsbed in...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 8783
: 1
HansjeOngelijk
15 May 2014, 16:18

Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken

« Ga naar bericht

Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken. "Geregeerd door degenen die het verdienen", dit is een goed standpunt. Iedereen die zijn best doet en hard werkt moet goed kunnen ...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 3079
: 1
socialeongelijkheid10
12 May 2014, 13:22

Verwijs naar deze site

Plain Link: 
BBcode Link: 
HTML Link: 
Tweet over deze site | Deel op Facebook | Deel op LinkedIn

Stemrecht of Stemplicht

stem ongeldig verklarenDe verkiezingen komen er weer aan!

U wordt weer doodgegooid met mooie praatjes van politici die graag uw stem willen.
Maar waarom zou u op ze stemmen? Vanwege het advies van een oncontroleerbare stemwijzer? Om het mooie partijprogramma? Hebt u die gelezen en kunt u zich daarin vinden?
Het is eigenlijk een keuze uit allemaal slechte programma's!

Mijn stelling is dan ook dat er niets te kiezen valt tijdens de verkiezingen!

Én van wat de heren politici beloofd hebben tijdens de verkiezingen is zelden wat nagekomen. Onder het mom van coalitie besprekingen worden beloftes gebroken. En wij de kiezers trappen er in.

U kunt echter wel degelijk een signaal afgeven aan de politiek zonder een protest stem op een "tegen" partij uit te brengen.

Lees hieronder hoe!

Een grote groep mensen maakt geen gebruik van hun stemrecht.
Ik wil U oproepen toch te gaan stemmen, maar dan om Uw stem ongeldig te laten verklaren!


Misschien herkent u zichzelf in een van onderstaande redenen;

- geen enkele partij / politici verdient mijn stem.
- ik heb toch geen invloed.
- wat ik ook kies, politici zitten er voor hun eigen belang.
- die spelletjes in Den Haag ben ik zat.
- ze houden mekaar toch de hand boven het hoofd.
- macht corrumpeert.

Mijn missie met deze website is U aan te sporen toch van Uw stemrecht gebruik te maken!

Als U niet stemt dan;

- wordt U tot de zwijgende meerderheid gerekend.
- geeft U eigenlijk aan dat U het wel best vind zo.

Om te laten zien dat U het anders wil, maakt U toch de gang naar de stembus! Maar zet u een groot kruis over het stembiljet om uw stem ongeldig te laten verklaren!. Dit kan anoniem!

Verloopt de verkiezing per stemcomputer, geeft U dan bij het afgeven van de oproepkaart aan dat u uw stem ongeldig wilt laten verklaren!. Je wordt echter met naam en toenaam geregistreerd als stemweigeraar en dat is onacceptabel!

Stem ongeldig verklaren, is iets anders dan blanco stemmen, ook dan is uw stem ongeldig! Maar wordt uw komst wel in het opkomstpercentage meegenomen en doet U mee aan de poppenkast. Ook is het mogelijk dat op basis van kiesdrempel en opkomstpercentage toch nog "rest" zetels verdeeld worden.

Op deze wijze kunt U aan de politiek in Den Haag de boodschap overbrengen dat het anders moet!
En hoeft u geen protest stem uit te brengen door op een omstreden partij te stemmen.
Tot de volgende verkiezingen kunt u hieronder uw stem laten gelden!

Nieuws


Er is nog geen nieuws geplaatst

Parlement & Politiek

Oud-Tweede Kamerlid Joke Kersten (PvdA) overleden
DEN HAAG (PDC) - Vorige week is op 76-jarige leeftijd oud-PvdA-Tweede Kamerlid Joke Kersten overleden. Zij was in de periode 1990-1994 Kamerlid en werd daarna burgemeester in Limburg en Noord-Brabant en waterschapsbestuurder.

Femke Merel van Kooten-Arissen stapt uit de Partij voor de Toekomst
DEN HAAG (PDC) - Tweede Kamerlid Femke Merel van Kooten-Arissen stapt uit de Partij voor de Toekomst vanwege een intern partijconflict. Zij kan zich niet vinden in de politieke lijn die Henk Krol en Henk Otten uitzetten en werd buiten verschillende besprekingen daarover gehouden. Van Kooten-Arissen had de partij drie maanden geleden met oud-50Plus-leider Krol opgericht. Zij stapt in de Tweede Kamer ook uit de fractie Groep Krol/van Kooten Arissen.

Woensdag 12 augustus plenair debat over coronacrisis
DEN HAAG (PDC) - Woensdag 12 augustus komt er een plenair debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. De Tweede Kamer komt dan terug van reces.

Sigrid Kaag en Ton Visser willen lijsttrekker D66 worden
DEN HAAG (PDC) - De strijd om het lijsttrekkerschap van D66 gaat tussen Sigrid Kaag en de relatief onbekende Ton Visser.

Oud-Tweede Kamerlid Martin Konings (PvdA) overleden
DEN HAAG (PDC) - Op 28 juli 2020 is oud-PvdA-Tweede Kamerlid Martin Konings overleden. Hij is 91 jaar geworden. Konings zat tussen 1973 en 1986 ruim dertien jaar voor de PvdA in de Tweede Kamer. In de periode daarvoor was hij voorzitter van PvdA Limburg.

NOS.nl nieuws

Haagse gemeenteraad komt terug voor spoeddebat vanwege onrust op strand

De Haagse gemeenteraad houdt volgende week een ingelast spoeddebat over de situatie aan de kust. De afgelopen dagen was het onrustig op en rond het strand. Het gesprek met burgemeester Jan van Zanen hierover kan volgens een meerderheid van de raad niet wachten tot na het reces.

Aanleiding voor het spoeddebat is de dodelijke steekpartij op de Scheveningse Pier, waar maandag een 19-jarige Rotterdammer om het leven kwam. Verder zijn verkeersregelaars en handhavers belaagd en bedreigd en veroorzaakten strandbezoekers overlast.

Extra maatregelen

Een van de aanvragers van het spoeddebat is fractievoorzitter Sebastiaan Kruis van de PVV. Hij dringt aan op extra maatregelen op het strand, zoals preventief fouilleren en handhavingsacties.

"Er komen enorme massa's mensen naar vooral Scheveningen. Het strand zelf kan dat misschien wel aan, maar het gebied eromheen niet. Daar moeten we snel een oplossing voor vinden."

"Maximale capaciteit"

Burgemeester Van Zanen keerde dinsdag vervroegd terug van zijn vakantie vanwege de onrust. Volgens de gemeente is inmiddels de "maximale capaciteit" ingezet om de situatie aan de kust in goede banen te leiden, meldt Omroep West.

Een woordvoerder van de burgemeester zegt tegen de omroep dat wordt onderzocht of er nog meer mogelijk is: "Wij zijn een creatieve gemeente. Wij zijn hard en snel aan het studeren op mogelijke aanvullende maatregelen."

Het debat in een raadscommissie vindt waarschijnlijk volgende week donderdag plaats.Enkelband 110 keer gesaboteerd, zeven dragers nog steeds voortvluchtig

Vorig jaar wisten 110 veroordeelden en verdachten hun enkelband te saboteren. Dat blijkt uit cijfers van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, die De Telegraaf opvroeg. Het is een kleine toename ten opzichte van 2018. Toen wisten 103 dragers te vluchten.

De dragers saboteerden de band vorig jaar in totaal 115 keer, sommigen wisten dus meerdere keren te ontkomen aan de elektronische controle. In juli waren nog zeven van hen spoorloos.

In totaal droegen 3750 mensen een enkelband. Het ging om verdachten in voorarrest of veroordeelden die de laatste fase van hun straf thuis mochten uitzitten.

Batterij leeg

Saboteurs knipten de band door, of lieten de batterij leeglopen. Dat laatste gebeurde weinig, omdat de reclassering een seintje krijgt wanneer de band bijna leeg is. Dan wordt er contact opgenomen of gaat iemand langs, volgens een woordvoerder van het ministerie.

Begin dit jaar knipte ook verdachte Cor P., een van de zogeheten 'tattookillers', zijn enkelband door. Sindsdien is hij spoorloos. Mogelijk is hij naar het buitenland gevlucht.

Strafbaar

Toenmalig staatssecretaris Dijkhoff, de huidige fractieleider van de VVD, beloofde in 2017 uit te zoeken of het mogelijk is om saboteren strafbaar te stellen. Dat onderzoek is nog in de beginfase. "We kijken wat het inhoudt en hoe je het in de wet zou kunnen verankeren", zegt de woordvoerder.

Het ministerie introduceert binnenkort een stevigere enkelband, die dragers moeilijker door kunnen knippen. Dijkhof zei eerder dat het noodzakelijk is dat de band snel kan worden doorgeknipt, bijvoorbeeld na een auto-ongeluk. De banden zijn van rubber en glasvezelkabels.EU-ministers praten vrijdag over onrust in Wit-Rusland

De EU-ministers van Buitenlandse Zaken praten vrijdag in Brussel over de spanningen in Wit-Rusland. Daar treden ordetroepen al dagenlang hard op tegen aanhangers van oppositiekandidaat Tichanovskaja die betogen tegen de fraude die volgens hen is gepleegd bij de verkiezingen van zondag.

Ze eisen dat Tichanovskaja tot winnaar wordt uitgeroepen, maar volgens de Wit-Russische kiescommissie heeft ze slechts tien procent van de stemmen gehaald, tegenover tachtig procent voor president Loekasjenko. Bij de demonstraties is een groot aantal mensen gewond geraakt en zeker een demonstrant is omgekomen. Ongeveer duizend betogers zouden zijn gearresteerd.

Tichanovskaja is uitgeweken naar Litouwen, nadat ze in Wit-Rusland door de autoriteiten zou zijn bedreigd.

Praten over sancties

Volgens de Zweedse minister Linde wordt vrijdag in Brussel gesproken over sancties tegen het regime van Loekasjenko.

EU-buitenlandchef Borrell zei gisteren al dat de relatie tussen de EU en Wit-Rusland grondig wordt bekeken. Dat kan volgens hem inhouden dat er maatregelen worden genomen "tegen degenen die verantwoordelijk zijn voor het geweld, ongerechtvaardigde arrestaties en verkiezingsfraude".

De relatie met Wit-Rusland is volgens Borrell de afgelopen jaren juist verbeterd. "Maar zonder vooruitgang op het vlak van mensenrechten en de rechtsstaat, kan de relatie alleen maar slechter worden", zei hij.

EU-correspondent Thomas Spekschoor betwijfelt of het tot sancties tegen Wit-Rusland komt. "Er zijn wel veel EU-landen te vinden die direct streng willen optreden en sancties willen instellen tegen Loekasjenko en zijn medestanders, maar voor sancties is unanimiteit nodig. In elk geval Hongarije lijkt een veto uit te gaan spreken als sancties op tafel liggen."'Running mate' Kamala Harris strijdt voor gelijkheid en schuwt harde aanpak niet

Joe Biden had in maart al duidelijk gemaakt dat zijn running mate een vrouw zou zijn. Nu weet Amerika wie het wordt: Kamala Harris, 55, kan de eerste zwarte vice-president van de VS worden. Wat kunnen we verwachten van de Californische senator?

Een ding is meteen duidelijk als je het cv van Harris bekijkt: ze was al vaker de eerste. De eerste vrouw die het tot districtsaanklager schopte in San Francisco, en later tot minister van Justitie van Californië. In 2016 werd ze de eerste zwarte senator voor die staat.

In die rol van senator hebben veel Amerikanen haar de afgelopen jaren leren kennen. Ze viel op tijdens openbare hoorzittingen van Senaatscommissies door haar scherpe vragen en door haar strijd tegen racisme in het strafrecht.

Als kind groeide ze zelf op met die strijd. Haar vader is geboren in Jamaica, haar moeder emigreerde uit India naar de VS, en beiden streden in de burgerrechtenbeweging van de jaren 60.

Thuis luisterden Harris en haar zus Maya naar jazz en Aretha Franklin. Na de scheiding van haar ouders, Kamala was toen vijf jaar, voedde haar moeder, kankerspecialist en burgerrechtenactivist, haar dochters alleen op.

Ze zorgde ervoor dat ze zich bewust waren van hun afkomst. "Mijn moeder wist heel goed dat haar nieuwe vaderland Maya en mij als zwarte meisjes zou zien. Ze was vastbesloten ervoor te zorgen dat we op zouden groeien als zelfverzekerde zwarte vrouwen", schreef ze in haar autobiografie The Truths We Hold.

Langzame Joe

Vorig jaar deed Kamala Harris zelf een gooi naar de Democratische nominatie voor het presidentschap, maar in december trok ze zich terug. Biden bleek populairder bij veel Democratische kiezers.

Harris bleef wel op het lijstje van Biden staan als een van de favorieten voor running mate, dus die keuze komt niet onverwacht. Ook niet voor de Republikeinen, die al een campagnespotje hadden klaarstaan. Daarin wordt Biden wordt neergezet als 'langzame Joe' en Harris als extreem-links.

Maar zo extreem is Harris helemaal niet, zegt correspondent Marieke de Vries in het NOS Radio 1 Journaal. "Ze wordt eerder als centrum-links beschouwd, net als Biden. Iemand die niet voor het opbreken van bedrijven als Facebook is, of voor een extra hoge belasting voor de rijken."

Dat Republikeinen haar in het extreem-linkse kamp proberen neer te zetten, heeft te maken met sommige van haar standpunten, zegt De Vries. Ze is bijvoorbeeld fel tegen fracking, een methode om schaliegas uit de bodem te winnen. "Dat standpunt schaart president Trump onder radicaal links."

President Trump reageerde met enige verbazing op de bekendmaking van de keuze voor Harris, omdat die Biden vorig jaar nog hard aanpakte:

Maar als minister van Justitie in Californië kreeg Harris juist uit linkse hoek veel kritiek. De Vries: "Ze was heel strikt in de leer. Ze heeft veel zwarte jonge criminelen opgesloten, ook voor minder zware vergrijpen. Dat kwam haar op stevige kritiek te staan, ook uit de zwarte gemeenschap. En ze trad in die tijd ook niet heel doortastend op tegen buitensporig politiegeweld, ook iets wat haar werd aangerekend."

Maar de afgelopen tijd is dat beeld veranderd. Tijdens de Black Lives Matter-protesten heeft ze zich duidelijk uitgesproken voor politiehervormingen. Daarnaast heeft ze zich hard gemaakt voor gezondheidszorg voor iedereen en milieuvraagstukken.

Lotusbloem

De Democratische campageleiders verwachten dat de keuze voor Harris bij de verkiezingen meer zwarte kiezers naar de stembus zal lokken, ook in staten waar Hillary Clinton in 2016 verloor. Biden ligt volgens peilingen in veel belangrijke staten al voor op Trump. Met Harris hopen de Democraten die positie verder te versterken, schrijft de New York Times.

Mochten Biden en Harris de strijd om het Witte Huis winnen, dan zal Kamala Harris haar afkomst zeker niet vergeten, ook niet die van haar moeder uit India, aan wie ze haar voornaam te danken heeft. "Je spreekt mijn naam uit als 'comma-la', zoals het leesteken", schreef Harris in 2018 in haar autobiografie.

Haar voornaam betekent lotusbloem, vervolgt ze. "Een belangrijk symbool in de Indiase cultuur. Een lotus groeit onder water. Zijn bloem komt boven het water uit, maar zijn wortels blijven stevig verankerd in de bodem van de rivier."GGD: geen pasklaar plan voor handhaven verplichte quarantaine

Er komt een verplichte quarantaine voor mensen die mogelijk besmet zijn met het coronavirus, wanneer dit blijkt uit het bron- en contactonderzoek. Dat liet minister De Jonge (Volksgezondheid) weten aan de Tweede Kamer, aan de vooravond van het coronadebat. Hoe deze maatregel precies gaat werken, is nog niet duidelijk.

De GGD heeft voor de handhaving van het plan van minister De Jonge geen pasklaar plan liggen. "Wij hebben daar om 8.00 uur 's ochtends nog geen uitgewerkt plan voor. Daar komen we graag op terug, maar vermoedelijk niet deze week", reageert een woordvoerder van de landelijke GGD.

De quarantaineplicht zou moeten gelden voor mensen bij wie niet is vastgesteld door de GGD dat ze het virus hebben, maar die wel in nauw contact zijn geweest met iemand die besmet is, blijkt uit de brief die minister De Jonge aan de Kamer verstuurde.

Het opleggen van een quarantaine kan volgens De Jonge binnen de huidige wetgeving: de voorzitter van de Veiligheidsregio mag op advies van de GGD een beschikking tot gedwongen quarantaine uitvaardigen. Wel onderzoekt de minister of er aanvullende wetgeving nodig is om de verplichting juridisch makkelijker op te leggen.

"Dit is het beste wat minister De Jonge kan doen binnen de huidige wetgeving", zegt Wim Voermans, hoogleraar staatsrecht aan de Universiteit Leiden. "De minister kan dit bevel geven aan de voorzitters van de Veiligheidsregio's op basis van artikel 7 van de Wet publieke gezondheid."

Juridisch is het wel lastig uitvoerbaar, erkent Voermans. "Het is een drietrapsraket: als de voorzitter van de Veiligheidsregio (de burgemeester, red.) de verplichte quarantaine oplegt, dan moet er per ommegaande een verslag naar de de officier van justitie. Die moet dan uiterlijk een dag later een machtiging tot voortzetting afgeven en dit met de rechter afgestemd hebben."

Strafbaar feit

De Jonge schrijft: "Wie zich niet aan een opgelegde gedwongen quarantainemaatregel houdt, pleegt een strafbaar feit. Een passende strafeis wordt de komende tijd uitgewerkt door het OM. De strafmaat wordt uiteindelijk door de rechter, in het concrete geval, bepaald."

De Jonge legt in dit interview uit waarom de strengere regels volgens hem nodig zijn:

PvdA-leider Asscher noemde het voornemen van De Jonge in het NOS Radio 1 Journaal "een paniek-proefballon". "Als je de minister-president op donderdag hoort zeggen: we gaan niet verplichten want dat hoort niet bij onze volksaard, en de avond voor een debat komt de minister met een plan dat niet is uitgewerkt, dan duidt dat op paniek."

Volgens Asscher is de GGD ook allerminst ingericht op nieuwe taken. "Er komt een extra taak voor de GGD. Terwijl de GGD te weinig mensen heeft, dat constateren we al sinds mei."

"Als wij er als GGD extra taken bij krijgen, dan is onze handelswijze steeds dezelfde: we kijken eerst naar haalbaarheid binnen eigen gelederen. Lukt dat niet, dan moet er extra personeel worden ingehuurd", zegt de GGD-woordvoerder. In de brief die minister De Jonge naar de Kamer stuurde, staat dat de landelijke capaciteit van de GGD op termijn verder fors wordt uitgebreid.

Moeizaam

Het bronnen- en contactonderzoek verloopt stroef, zegt de GGD. Het blijkt lastig om te achterhalen waar een besmette coronapatiënt het virus heeft opgelopen. Bovendien willen mensen niet altijd meewerken. De GGD-woordvoerder spreekt van onverantwoord gedrag op grote schaal. "We komen gevallen tegen waar besmette mensen nauw contact hebben gehad met tientallen personen."

Wat is dan nauw contact? De definitie die de GGD hanteert:Verwerkingstijd: 0.24 seconden
2,018,557 unieke bezoeken