obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Leden enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
ja
81% [17 stemmen]

nee
nee
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 15 jul 2006

Enquête archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 1

· Leden online: 0
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen

Geef gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

You must login to post a message.

No messages have been posted.
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Laatste 5 Forum bijdragen. Het complete overzicht staat » hier «.

  Onderwerp /      Laatste bericht

Belgische politie waarschuwt voor nieuwe vind-ik-leuk-knop Facebook

« Ga naar bericht

De Belgische politie geeft een opvallende waarschuwing. Gebruikers van Facebook moeten wat de politie betreft Facebooks nieuwe vind-ik-leuk-knoppen niet gebruiken. Facebook is een marketingkampioe...

  Privacy « Meer onderwerpen
: 2402
: 1
karel
13 mei 2016, 17:01

Hulp bij Masterscriptie gezocht!

« Ga naar bericht

Beste deelnemer aan het forum Kiesverstandig, Ik studeer op dit moment aan de Universiteit van Utrecht. Voor mijn masterscriptie ben ik momenteel bezig met kennis vergaren voor een contrastief o...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 2363
: 1
LM5NL
25 mrt 2016, 20:31

auto's versturen privacygevoelige data naar de fabrikant

« Ga naar bericht

Steeds meer moderne auto's versturen privacygevoelige data naar de autofabrikant, zonder dat de bestuurder dat weet. Het gaat om informatie zoals de laatste honderd bezochte parkeerplaatsen, routes...

  Privacy « Meer onderwerpen
: 2550
: 1
karel
28 nov 2015, 09:07

##### Sterrenhotel HVB

« Ga naar bericht

***** Sterrenhotel HVB Zoekt u ruimte en rust, dan bent u hier op de juiste plek. Dit hotel is prachtig gelegen in een bosrijke omgeving. De luxe suites zijn voorzien van een eenpersoonsbed in...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 7091
: 1
HansjeOngelijk
15 mei 2014, 16:18

Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken

« Ga naar bericht

Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken. "Geregeerd door degenen die het verdienen", dit is een goed standpunt. Iedereen die zijn best doet en hard werkt moet goed kunnen ...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 2583
: 1
socialeongelijkheid10
12 mei 2014, 13:22

Verwijs naar deze site

Plain Link: 
BBcode Link: 
HTML Link: 
Tweet over deze site | Deel op Facebook | Deel op LinkedIn

Stemrecht of Stemplicht

stem ongeldig verklarenDe verkiezingen komen er weer aan!

U wordt weer doodgegooid met mooie praatjes van politici die graag uw stem willen.
Maar waarom zou u op ze stemmen? Vanwege het advies van een oncontroleerbare stemwijzer? Om het mooie partijprogramma? Hebt u die gelezen en kunt u zich daarin vinden?
Het is eigenlijk een keuze uit allemaal slechte programma's!

Mijn stelling is dan ook dat er niets te kiezen valt tijdens de verkiezingen!

Én van wat de heren politici beloofd hebben tijdens de verkiezingen is zelden wat nagekomen. Onder het mom van coalitie besprekingen worden beloftes gebroken. En wij de kiezers trappen er in.

U kunt echter wel degelijk een signaal afgeven aan de politiek zonder een protest stem op een "tegen" partij uit te brengen.

Lees hieronder hoe!

Een grote groep mensen maakt geen gebruik van hun stemrecht.
Ik wil U oproepen toch te gaan stemmen, maar dan om Uw stem ongeldig te laten verklaren!


Misschien herkent u zichzelf in een van onderstaande redenen;

- geen enkele partij / politici verdient mijn stem.
- ik heb toch geen invloed.
- wat ik ook kies, politici zitten er voor hun eigen belang.
- die spelletjes in Den Haag ben ik zat.
- ze houden mekaar toch de hand boven het hoofd.
- macht corrumpeert.

Mijn missie met deze website is U aan te sporen toch van Uw stemrecht gebruik te maken!

Als U niet stemt dan;

- wordt U tot de zwijgende meerderheid gerekend.
- geeft U eigenlijk aan dat U het wel best vind zo.

Om te laten zien dat U het anders wil, maakt U toch de gang naar de stembus! Maar zet u een groot kruis over het stembiljet om uw stem ongeldig te laten verklaren!. Dit kan anoniem!

Verloopt de verkiezing per stemcomputer, geeft U dan bij het afgeven van de oproepkaart aan dat u uw stem ongeldig wilt laten verklaren!. Je wordt echter met naam en toenaam geregistreerd als stemweigeraar en dat is onacceptabel!

Stem ongeldig verklaren, is iets anders dan blanco stemmen, ook dan is uw stem ongeldig! Maar wordt uw komst wel in het opkomstpercentage meegenomen en doet U mee aan de poppenkast. Ook is het mogelijk dat op basis van kiesdrempel en opkomstpercentage toch nog "rest" zetels verdeeld worden.

Op deze wijze kunt U aan de politiek in Den Haag de boodschap overbrengen dat het anders moet!
En hoeft u geen protest stem uit te brengen door op een omstreden partij te stemmen.
Tot de volgende verkiezingen kunt u hieronder uw stem laten gelden!

Nieuws


Er is nog geen nieuws geplaatst

Parlement & Politiek

Voorzitter SGP treedt af na commotie over wachtgeld
DEN HAAG (PDC) - Peter Zevenbergen heeft tijdens het partijcongres van afgelopen zaterdag zijn voorzitterschap van de SGP neergelegd.

Nieuwe politieke beweging opgericht: NLBeter
DEN HAAG (PDC) - Een groep van diverse medici heeft een nieuwe politieke beweging opgericht, die deel moet gaan nemen aan de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. Onder de naam 'NLBeter' zal deze beweging zich vooral inzetten voor een beter zorgsysteem.

Eerste Kamer wil pas verder met Grondwet na debat in beide Kamers
DEN HAAG (PDC) - De regering moet wachten met verdere stappen naar wetgeving in het kader van de Staatscommissie parlementair stelsel. Er moet eerst in beide Kamers een debat zijn gevoerd. Dat is vastgelegd in een motie-Schalk (SGP), die alleen geen steun kreeg van VVD, D66 en PVV.

SGP nu echt de alleroudste partij
De SGP bestaat op 1 november 2019 precies 101 jaar, zes maanden en acht dagen en is daarmee de oudste politieke partij uit de gehele politieke geschiedenis.

Achtergrond: vervanging van zieke ministers
De wisselingen die nodig werden geacht vanwege de ziekte van minister Kajsa Ollongren zijn ingrijpender dan in eerdere soortgelijke gevallen. Bijzonder is sowieso dat een nieuwe post is gecreërd, waardoor D66 haar vierde minister houdt. Voor korte vervangingen bestaat een vaste regeling. Nu het langer duurt, is voor tijdelijke wisselingen gekozen.

NOS.nl nieuws

We kunnen weer wisselen van zorgverzekeraar, premies 2020 bekend

De zorgpremies voor 2020 zijn bekend. Menzis was maandag de eerste grote verzekeraar die zijn premie bekendmaakte. De basisverzekering wordt 1 euro per maand duurder (123 euro).

Verzekeraar CZ verlaagt de premie van de basisverzekering met 3,85 euro naar 120,95 euro.

De premie van de naturaverzekering van VGZ bedraagt volgend jaar 119,95 per maand. Dat is 1 euro minder dan dit jaar. Hetzelfde geldt voor de naturaverzekering van Univé. Beide verzekeraars vallen onder hetzelfde concern.

Uiterlijk vandaag moesten zorgverzekeraars hun premie bekendmaken. De kleinere zorgverzekeraar DSW maakte de premies voor volgend jaar eind september al bekend. De basisverzekering gaat met 6 euro omhoog naar 118 euro per maand.

Collectiviteitskorting

Belangrijk dit jaar is dat de collectiviteitskorting daalt van 10 procent tot 5 procent. De maatregel was in 2018 al bekendgemaakt door minister Bruins. Die halvering betekent dat de zorgkosten voor veel mensen in de praktijk hoger uitvallen dan vorig jaar.

Dat speelt vooral bij de vier grootste zorgverzekeraars die de collectiviteitskorting aanbieden: Zilveren Kruis, VGZ, CZ en Menzis. Ongeveer twee derde van de mensen is collectief verzekerd, bijvoorbeeld via hun werkgever, zegt de consumentenbond.

Zij moeten rekening houden met een hogere stijging dan 1 euro per maand, zegt Menzis.

Volgens VGZ, dat de premie met één euro heeft verlaagd, compenseert de lagere premie enigszins de lagere collectiviteitskorting.

CZ heeft de premie met 3,85 euro verlaagd, en zegt dat dat kon doordat de collectiviteitskorting wordt gehalveerd. Voor sommige collectief verzekerden leidt dat wel tot een verhoging van de netto premie, zegt de verzekeraar.

Minister Bruins noemde de collectiviteitskorting in 2018 "een sigaar uit eigen doos". Volgens de minister verhogen de zorgverzekeraars eerst de premie, om er vervolgens korting op te geven.

Prinsjesdag

Het kabinet voorspelde in de miljoenennota dit jaar dat de basispremie met zo'n 3 euro zou stijgen tot gemiddeld 118,50 euro per maand. Dat was een richtlijn, een schatting gebaseerd op de kosten die in de zorg worden gemaakt. Zorgverzekeraars bepalen de uiteindelijke premies.

Toen werd ook bekend dat het eigen risico niet omhoog gaat en 385 euro blijft, en dat de zorgtoeslag voor lagere inkomens stijgt. Voor alleenstaanden met 67 euro per jaar, en voor gezinnen met 95 euro per jaar.

Tot 31 december kunnen mensen hun zorgverzekering opzeggen. Daarna hebben ze nog een maand de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

In deze video leggen we je uit waarom jouw zorgpremie elk jaar verandert:Mexico verleent afgetreden president Bolivia politiek asiel

Mexico is bereid om de afgetreden Boliviaanse president Morales politiek asiel te verlenen. Minister Ebrard van Buitenlandse Zaken zegt dat Morales daar asiel heeft aangevraagd, dat zijn leven in gevaar is en dat Bolivia hem een veilige aftocht moet garanderen.

Het is onduidelijk waar de zondagavond afgetreden Morales nu is. Aangenomen wordt dat hij zijn toevlucht heeft gezocht in de centraal gelegen provincie Chapare, waar hij een grote aanhang heeft. Ook Ebrard liet zich niet uit over Morales' verblijfplaats.

In Bolivia was het vandaag onrustig. Het land is totaal verdeeld en aanhangers van Morales staken barricades in brand om wegen naar het internationale vliegveld te blokkeren. Zijn tegenstanders blokkeerden in de regeringsstad La Paz straten die naar het presidentiële paleis leiden.

Emotioneel beroep

Nu Morales afstand heeft gedaan van de macht is nog onduidelijk hoe het verder gaat. De eerste die nu aanmerking komt om op te treden als waarnemend president is de vicevoorzitter van de senaat (anderen die het staatshoofd kunnen vervangen, zoals de vicepresident, de voorzitter van de senaat en de voorzitter van het Lagerhuis, zijn samen met Morales afgetreden).

Deze Jeanine Añez, die ook oppositieleider is, deed een emotioneel beroep op de Bolivianen om het onderlinge geweld te stoppen. Ze beloofde dat er snel verkiezingen komen, maar noemde geen termijn.

Ook wordt met spanning gekeken naar wat het leger in dit machtsvacuüm gaat doen. Morales trad af nadat de opperbevelhebber hem liet vallen en hem opriep af te treden, zodat de orde in Bolivia kon worden hersteld.Russische Napoleonkenner bekent in tranen moord op vriendin

De Russische hoogleraar en Napoleonkenner die zaterdag in Sint-Petersburg werd aangehouden voor de moord op zijn vriendin, heeft in de rechtbank huilend een bekentenis afgelegd.

De 63-jarige Oleg Sokolov zei dat hij en zijn 24 jaar oude vriendin Anastasia Jesjtsjenko donderdag ruzie hadden gekregen over de twee kinderen uit zijn eerste huwelijk. "De ruzie liep uit de hand. Ik snap niet hoe dat kon gebeuren. Ze viel me aan met een mes", zei hij.

Sokolov vermoordde haar door met een geweer met afgezaagde loop op haar te schieten. Daarna zaagde hij haar in stukken. Zijn advocaat zegt dat Sokolov op het moment van de moord niet dronken was.

Volgens Russische media heeft de broer van Jesjtsjenko verklaard dat ze hem kort voor de moord nog heeft gebeld. Ze huilde omdat zij en Sokolov ruzie hadden gehad en hij haar had geslagen. Ze was gevlucht, maar ze moest weer terug om spullen op te halen.

Zaterdag probeerde hij de armen van de vrouw in een rivier te gooien, maar hij was zo dronken dat hij in het water viel. Nadat hij was gered en de armen in zijn rugzak waren ontdekt, werd hij aangehouden. In zijn huis werd het lichaam van de vrouw gevonden. Niet alleen de armen ontbraken, ook het hoofd was weg.

Sokolov zou de politie verteld hebben dat hij van plan was om verkleed als Napoleon zelfmoord te plegen.Man (77) omgekomen door afgevallen lading truck, vrouw zwaargewond

Een 77-jarige automobilist is vanavond omgekomen bij een ongeluk op een provinciale weg bij Uffelte (Drenthe). Hij raakte van de weg doordat een vrachtwagen die voor hem reed een deel van zijn lading verloor. Zijn 75-jarige vrouw die bij hem in de auto zat, raakte ernstig gewond.

Het ongeluk gebeurde aan het begin van de avond. Volgens RTV Drenthe schampten twee tegemoetkomende vrachtwagens elkaar, waardoor van de ene vrachtwagen kalksteenblokken op de weg vielen.

De auto van het echtpaar uit Diever kwam naast de weg terecht en belandde in de sloot. De man overleed ter plekke. Zijn vrouw is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De vrachtwagenchauffeur die de lading kalksteenblokken vervoerde, is aangehouden. Hij wordt verhoord.

De N371 was door het ongeluk lange tijd dicht:EU dringt bij Iran aan op naleven nucleaire overeenkomst

EU-chef Buitenland Federica Mogherini heeft er samen met Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië bij Iran op aangedrongen zich aan de Iran-deal te houden. Daarin belooft Iran om de nucleaire activiteiten te beperken in ruil voor minder economische sancties.

Als Iran zich niet aan deze overeenkomst houdt, worden die sancties opnieuw ingevoerd, waarschuwde Mogherini. De Iran-deal moet voorkomen dat Iran een atoombom fabriceert.

Wat zijn de voorwaarden voor de deal? En hoe kwam het verdrag tot stand? Een opfriscursus in minder dan 2 minuten:

Vorige week werd bekend dat Iran uranium gaat verrijken met 60 nieuwe geavanceerde centrifuges, die volgens de Iraniërs tien keer zo snel uranium verrijken. Er zou ook worden gewerkt aan een centrifuge die vijftig keer sneller is.

Uraniumdeeltjes gevonden

De atoomwaakhond IAEA van de Verenigde Naties heeft bij een inspectie in Iran uraniumdeeltjes gevonden op een plek die niet aan de VN was doorgegeven. De vondst lijkt beschuldigingen van de VS en Israël te ondersteunen dat Iran een geheime nucleaire opslagplaats heeft.

Volgens de IAEA is de voorraad laag verrijkt uranium in Iran tussen 19 augustus en 3 november gegroeid van 241,6 kilo naar 372,3 kilo. Ook is het uranium tot een hoger percentage verrijkt dan volgens het Iran-akkoord is toegestaan.Verwerkingstijd: 0.06 seconden
1,928,438 unieke bezoeken