obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Leden enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
ja
81% [17 stemmen]

nee
nee
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 15 Jul 2006

Enquête archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 2

· Leden online: 0
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen

Geef gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

You must login to post a message.

No messages have been posted.
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Laatste 5 Forum bijdragen. Het complete overzicht staat » hier «.

  Onderwerp /      Laatste bericht

Belgische politie waarschuwt voor nieuwe vind-ik-leuk-knop Facebook

« Ga naar bericht

De Belgische politie geeft een opvallende waarschuwing. Gebruikers van Facebook moeten wat de politie betreft Facebooks nieuwe vind-ik-leuk-knoppen niet gebruiken. Facebook is een marketingkampioe...

  Privacy « Meer onderwerpen
: 3036
: 1
karel
13 May 2016, 17:01

Hulp bij Masterscriptie gezocht!

« Ga naar bericht

Beste deelnemer aan het forum Kiesverstandig, Ik studeer op dit moment aan de Universiteit van Utrecht. Voor mijn masterscriptie ben ik momenteel bezig met kennis vergaren voor een contrastief o...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 2897
: 1
LM5NL
25 Mar 2016, 20:31

auto's versturen privacygevoelige data naar de fabrikant

« Ga naar bericht

Steeds meer moderne auto's versturen privacygevoelige data naar de autofabrikant, zonder dat de bestuurder dat weet. Het gaat om informatie zoals de laatste honderd bezochte parkeerplaatsen, routes...

  Privacy « Meer onderwerpen
: 3008
: 1
karel
28 Nov 2015, 09:07

##### Sterrenhotel HVB

« Ga naar bericht

***** Sterrenhotel HVB Zoekt u ruimte en rust, dan bent u hier op de juiste plek. Dit hotel is prachtig gelegen in een bosrijke omgeving. De luxe suites zijn voorzien van een eenpersoonsbed in...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 8634
: 1
HansjeOngelijk
15 May 2014, 16:18

Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken

« Ga naar bericht

Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken. "Geregeerd door degenen die het verdienen", dit is een goed standpunt. Iedereen die zijn best doet en hard werkt moet goed kunnen ...

  Algemeen « Meer onderwerpen
: 3020
: 1
socialeongelijkheid10
12 May 2014, 13:22

Verwijs naar deze site

Plain Link: 
BBcode Link: 
HTML Link: 
Tweet over deze site | Deel op Facebook | Deel op LinkedIn

Stemrecht of Stemplicht

stem ongeldig verklarenDe verkiezingen komen er weer aan!

U wordt weer doodgegooid met mooie praatjes van politici die graag uw stem willen.
Maar waarom zou u op ze stemmen? Vanwege het advies van een oncontroleerbare stemwijzer? Om het mooie partijprogramma? Hebt u die gelezen en kunt u zich daarin vinden?
Het is eigenlijk een keuze uit allemaal slechte programma's!

Mijn stelling is dan ook dat er niets te kiezen valt tijdens de verkiezingen!

Én van wat de heren politici beloofd hebben tijdens de verkiezingen is zelden wat nagekomen. Onder het mom van coalitie besprekingen worden beloftes gebroken. En wij de kiezers trappen er in.

U kunt echter wel degelijk een signaal afgeven aan de politiek zonder een protest stem op een "tegen" partij uit te brengen.

Lees hieronder hoe!

Een grote groep mensen maakt geen gebruik van hun stemrecht.
Ik wil U oproepen toch te gaan stemmen, maar dan om Uw stem ongeldig te laten verklaren!


Misschien herkent u zichzelf in een van onderstaande redenen;

- geen enkele partij / politici verdient mijn stem.
- ik heb toch geen invloed.
- wat ik ook kies, politici zitten er voor hun eigen belang.
- die spelletjes in Den Haag ben ik zat.
- ze houden mekaar toch de hand boven het hoofd.
- macht corrumpeert.

Mijn missie met deze website is U aan te sporen toch van Uw stemrecht gebruik te maken!

Als U niet stemt dan;

- wordt U tot de zwijgende meerderheid gerekend.
- geeft U eigenlijk aan dat U het wel best vind zo.

Om te laten zien dat U het anders wil, maakt U toch de gang naar de stembus! Maar zet u een groot kruis over het stembiljet om uw stem ongeldig te laten verklaren!. Dit kan anoniem!

Verloopt de verkiezing per stemcomputer, geeft U dan bij het afgeven van de oproepkaart aan dat u uw stem ongeldig wilt laten verklaren!. Je wordt echter met naam en toenaam geregistreerd als stemweigeraar en dat is onacceptabel!

Stem ongeldig verklaren, is iets anders dan blanco stemmen, ook dan is uw stem ongeldig! Maar wordt uw komst wel in het opkomstpercentage meegenomen en doet U mee aan de poppenkast. Ook is het mogelijk dat op basis van kiesdrempel en opkomstpercentage toch nog "rest" zetels verdeeld worden.

Op deze wijze kunt U aan de politiek in Den Haag de boodschap overbrengen dat het anders moet!
En hoeft u geen protest stem uit te brengen door op een omstreden partij te stemmen.
Tot de volgende verkiezingen kunt u hieronder uw stem laten gelden!

Nieuws


Er is nog geen nieuws geplaatst

Parlement & Politiek

Mini-enquête kinderopvangtoeslag na de zomer van start; Chris van Dam (CDA) zit onderzoekscommissie voor
DEN HAAG (PDC) - De Tweede Kamer heeft ingestemd met het onderzoeksvoorstel en het bijhorende tijdspad voor de parlementaire ondervraging over de affaire rondom de kinderopvangtoeslag. Het doel van deze mini-enquête is meer inzicht te krijgen in de politieke besluitvorming die tot deze affaire heeft geleid. Daarbij zal nadrukkelijk aandacht zijn voor de rol van bewindspersonen in de afgelopen jaren. Verschillende oud-bewindslieden zullen dan ook worden gehoord.

Martijn Bolkestein (VVD) beëdigd in de Tweede Kamer
DEN HAAG (PDC) - Aan het begin van de middagvergadering is Martijn Bolkestein beëdigd als Tweede Kamerlid voor de VVD. Hij is de opvolger van Bas van 't Wout, die afscheid heeft genomen van de Kamer om staatssecretaris van Sociale Zaken te worden.

Oud-CDA-Tweede Kamerlid Jan Krajenbrink overleden
DEN HAAG (PDC) - In Leiden is afgelopen maandag op 78-jarige leeftijd Jan Krajenbrink overleden. Hij was Tweede Kamerlid voor het CDA in periode 1981-1994. In de Kamer voerde hij vooral het woord over asielbeleid en minderheden (integratie).

Bas van 't Wout neemt afscheid van de Tweede Kamer
DEN HAAG (PDC) - VVD-Tweede Kamerlid Bas van 't Wout heeft afscheid genomen van de Tweede Kamer. Hij volgt Tamara van Ark op als staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Van 't Wout zat sinds 2012 in de Kamer en was vicevoorzitter van de VVD-fractie.

Minister Ollongren presenteert voorstellen tot hervorming parlementair stelsel
DEN HAAG (PDC) - Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wil het kiesstelsel aanpassen. Dat schrijft zij in een brief aan de Tweede Kamer met daarin de voortgang van de uitvoering van het kabinetsstandpunt van de Staatscommissie parlementair stelsel.

NOS.nl nieuws

Agenten Goes mishandeld door dronken automobilist

Een 23-jarige man uit 's-Gravenpolder heeft gisteravond in Goes twee agenten mishandeld. Hij veroorzaakte op een parkeerplaats een aanrijding. Omstanders belden de politie en verhinderden de man weg te rijden.

Agenten namen bij hem een blaastest af waaruit bleek dat hij te veel gedronken had. Toen ze hem wilden meenemen naar het politiebureau voor een ademanalyse ging de man volgens de politie "helemaal door het lint".

Gebroken neus

Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en ging in gevecht met de agenten. Die liepen daarbij volgens Omroep Zeeland een gebroken neus en mogelijk een hersenschudding op. Ze moesten door een arts worden behandeld en konden hun dienst niet vervolgen.

De man is door andere politiemensen naar het bureau gebracht voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat hij ruim vier keer te veel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de gewonde agenten hebben aangifte tegen hem gedaan.Dodental protest Ethiopië opgelopen tot bijna 170

Het dodental bij protesten na de dood van een populaire Ethiopische zanger is opgelopen tot ten minste 166. De meeste slachtoffers vielen in de regio waar Hachalu Hundessa vandaan kwam en waar een groot deel van de inwoners Oromo zijn, de grootste etnische groep in Ethiopië. In de hoofdstad Addis Abeba kwamen tien mensen om. Meer dan duizend mensen zijn opgepakt. Het geweld zou nu zijn gestopt.

Hachalu werd maandag in de hoofdstad doodgeschoten door nog onbekende aanvallers. Vijf mensen zijn opgepakt. Jongeren gingen uit protest de straat op in Addis Abeba en de aangrenzende regio en staken autobanden in brand. De spanningen zetten de etnische verhoudingen in het land op scherp. Mogelijk zijn de rebellenbeweging Oromo Liberation Front en de oppositiepartij Tigray People's Liberation Front erbij betrokken.

De protestzanger, die met zijn songs heeft bijgedragen aan de verkiezing van premier Abiy, is donderdag onder strenge politiebewaking begraven in de stad waar hij vandaan kwam, Ambo, ongeveer 100 kilometer ten westen van Addis Abeba.

Gecoördineerde acties

Volgens de premier is zijn gewelddadige dood het gevolg van gecoördineerde acties om het land de destabiliseren. Op een bijeenkomst vrijdag noemde hij geen namen, maar beloofde dat de verantwoordelijken rekenschap moeten afleggen voor hun daden.

Abiy zei ook dat oppositiebewegingen die in 2018 hebben geprofiteerd van een amnestieregeling de wapens opnemen in plaats van met ideeën en politieke voorstellen te komen. Drie vooraanstaande oppositieleiders zijn opgepakt bij de onrust afgelopen week, maar het is niet duidelijk waarvan zij worden verdacht.Balkanlanden vrezen tweede golf besmettingen met coronavirus

In alle Balkanlanden groeien de aantallen coronabesmettingen weer na het opheffen van maatregelen en reisrestricties. Er wordt gevreesd voor een tweede golf. In veel van deze landen stond het zorgsysteem bij de eerste golf al op instorten.

Toen premier Brnabic van Servië afgelopen week een bezoek bracht aan de zuidelijke regio Sandzak, werd ze uitgefloten. Artsen en verplegend personeel van ziekenhuizen in de stad Novi Pazar keerden haar en de minister van Volksgezondheid letterlijk de rug toe.

Ze kwamen om de bevolking in het zuiden gerust te stellen, te vertellen dat de gezondheidszorg een tweede coronagolf aankan. Maar degenen die dagelijks in de ziekenhuizen werken, wisten wel beter.

Sandzak kampt met een piek in het aantal besmettingen. Medisch personeel zegt dat er bijna 800 nieuwe besmettingen bij zijn gekomen in de laatste twee weken. Cijfers die niet stroken met de officiële berichten van de regering in Belgrado, waar het wordt gehouden op 90 besmettingen.

Het water staat het zorgpersoneel tot aan de lippen. Er zijn te weinig middelen, de ziekenhuizen lopen vol en medisch personeel moet werken zonder goede beschermingskleding. De gezondheidszorg in Zuid-Servië staat opnieuw op instorten.

Vol stadion

Het aantal besmettingen in Servië begon half mei weer te stijgen, toen de regering onder leiding van president Aleksandar Vucic de maatregelen abrupt en bijna helemaal ophief. Niet alleen cafés en nachtclubs gingen weer open, ook massa-evenementen werden weer toegestaan.

Een volgepakt voetbalstadion bij de Belgradose derby Rode Ster-Partizan op 10 juni bleek een superspread-effect te hebben. In de weken erna groeide het aantal besmettingen onder stadionbezoekers rap. Zelfs in buurland Montenegro, dat zich net coronavrij had verklaard, doken weer tientallen besmettingen op bij mensen die bij de wedstrijd in Belgrado waren geweest.

Een tennistoernooi, georganiseerd door de nummer 1 van de wereld Novak Djokovic, bleek eveneens een besmettingshaard. Djokovic zelf en een aantal andere deelnemers liepen het coronavirus op. Spelers hadden elkaar omhelsd en er waren feestjes in de avonduren.

Gesjoemeld

Critici, onder meer van oppositiepartijen, geven de regering de schuld van de nieuwe piek en zeggen dat het onverantwoord en gevaarlijk was om alles open te gooien, terwijl het gevaar nog niet was geweken.

Ze wijten het aan het feit dat Servië op 21 juni parlementsverkiezingen gepland had, de eerste in een Europees land sinds de corona-uitbraak. Een groot deel van de oppositie boycotte die verkiezing: de campagne zou niet eerlijk zijn verlopen en ze hadden geen vertrouwen in een vrije stembusgang.

De partij van Vucic haalde een monsteroverwinning. Maar een dag erna onthulden journalisten een onderzoek waaruit bleek dat in de weken voor de verkiezingen met de coronacijfers is gesjoemeld.

Volgens officiële cijfers waren er gemiddeld 90 nieuwe besmettingen per dag; voor de regering reden om de verkiezingen door te laten gaan. Journalisten van onderzoekscollectief BIRN ontdekten dat er die week in werkelijkheid veel meer nieuwe besmettingen waren bij gekomen, tussen de 300 en 340, maar die cijfers waren achtergehouden.

Kort erna werd ook bekend dat een aantal hoge functionarissen besmet is met het virus, onder wie de parlementsvoorzitter en de minister van Defensie. Dat lijkt terug te voeren naar het feest van de verkiezingsoverwinning. waarvan beelden laten zien dat politici uitbundig feesten en elkaar omhelzen en kussen. Bij Vucic zelf is vooralsnog geen besmetting vastgesteld. Voor een eventuele besmetting wordt wel gevreesd, omdat Vucic een serieuze hartaandoening heeft.

Nieuwe piek

Deze week bereikte het aantal gevallen in Servië, met 7 miljoen inwoners, een nieuwe piek. Op 2 juli kwamen er 359 besmettingen bij. Een maand eerder was het aantal besmettingen nog enkele tientallen per dag.

Er zijn nu striktere maatregelen aangekondigd. Mondmaskers zijn verplicht gesteld binnen in openbare gebouwen en openingstijden van cafés en clubs zijn beperkt. Er mogen nog maar maximaal honderd mensen bijeenkomen. President Vucic waarschuwde Serviërs dat een nieuwe lockdown niet is uitgesloten.

Ook in andere landen op de Balkan lijkt een tweede golf aanstaande. In Kosovo, Noord-Macedonië en Bosnië-Herzegovina, landen waar de gezondheidszorg de eerste golf maar nipt aankon, was de uitbraak onder controle. Maar nu groeit het aantal besmettingen opnieuw. In Bosnië werd gisteren in 24 uur een recordaantal besmettingen gemeld: 289. Het land heeft slechts 3,3 miljoen inwoners.

In Kroatië worden weer toeristen toegelaten, met name uit buurlanden. Sinds een paar weken worden ook daar weer meer besmettingen geteld. Gemiddeld net onder de 100 op een dag, op een bevolking van 4 miljoen.

Die nieuwe stijging wordt toegeschreven aan de heropening van de grenzen voor toeristen. Ook het tennistoernooi van Djokovic, dat gedeeltelijk werd gehouden in de kustplaats Zadar, zou tot verspreiding hebben geleid.

Kroatië houdt vandaag parlementsverkiezingen. De minister van Volksgezondheid ontkent dat er sprake is van een tweede golf, maar critici daar denken dat de regering dat alleen zegt om te voorkomen dat mensen massaal thuis blijven.

Buurland Slovenië, waar de eerste uitbraak zeer beperkt bleef, vreest ook voor een nieuwe golf en heeft weer reisrestricties ingevoerd voor bezoekers uit Kroatië.Eerste rijstroken Gaasperdammertunnel A9 geopend

De eerste rijstroken van de Gaasperdammertunnel op de A9 in Amsterdam-Zuidoost zijn officieel geopend door minister Van Nieuwenhuizen. Het verkeer kan vanaf 13.00 uur gebruikmaken van de nieuwe tunnel. Dat geldt alleen voor verkeer uit de richting van knooppunt Diemen. Verkeer de andere kant op blijft voorlopig nog over de oude weg rijden.

De tunnel wordt in fases gebouwd en zal uiteindelijk uit vijf tunnelbuizen bestaan. Op het dak komt een groot park, dat de wijken Bijlmermeer en Gaasperdam met elkaar moet verbinden.

En daardoor is de nieuwe tunnel niet alleen een verbetering voor de mobiliteit, zei de minister bij de opening:

Om de doorstroming richting het noordelijke deel van de Randstad te verbeteren werd jaren geleden besloten de A9 tussen knooppunten Holendrecht en Diemen te verbreden. De nieuwe tunnel moet de leefbaarheid voor de omwonenden vergroten door het geluid van het verkeer en de uitstoot te verminderen.

Om filevorming te voorkomen komt er naast de tunnelbuizen voor het doorgaande verkeer ook een wisselstrook. Die is 's ochtends geopend in de richting van Amsterdam en in de avondspits in de richting Amersfoort. In de buitenste twee tunnelbuizen komen rijstroken voor bestemmingsverkeer, dat de tunnel halverwege kan verlaten.

Langste landtunnel van Nederland

Om energie te besparen is voor de rijstroken lichter asfalt gebruikt dan normaal. Daardoor heeft het asfalt een hogere reflectie en is er minder verlichting nodig in de tunnel.

De 3 kilometer lange tunnelbuizen liggen half verdiept in een bak. Daarmee is het de langste landtunnel van Nederland. Dit soort landtunnels worden vooral gebouwd om de leefbaarheid in gebieden te vergroten. Vergelijkbare tunnels zijn er in Maastricht, Utrecht, Vlaardingen en Nijverdal.

De Gaasperdammertunnel moet in oktober helemaal af zijn. Het park wordt volgend jaar aangelegd.Automobilist rijdt door na aanrijden fietser in Honselersdijk

Een 29-jarige automobilist is vanochtend vroeg doorgereden nadat hij een fietser had aangereden in het Zuid-Hollandse Honselersdijk. De fietser, een minderjarige jongen, raakte door de aanrijding zwaargewond.

De jongen fietste samen met een vriend toen hij rond 04.30 uur van achteren werd aangereden. De tweede fietser kwam met de schrik vrij. De automobilist ging er na de aanrijding met hoge snelheid vandoor.

Politieagenten die op weg waren naar de plek van het ongeluk zagen daar vlakbij een zwaar beschadigde auto staan. De 29-jarige bestuurder stond op straat, hij is aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol.

Het slachtoffer is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeluk.Verwerkingstijd: 0.11 seconden
2,006,498 unieke bezoeken