obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
Enquête: De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!" ja 81% [17 stemmen]
81% [17 stemmen]

nee
Enquête: De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!" nee 19% [4 stemmen]
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 15 jul 2006

Enquête-archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 75
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen / Registreren

Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

12 mei 2014, 13:21
Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken. “Geregeerd door degenen die het verdienen”, dit is een goed standpunt. Iedereen die zijn best doet en hard werkt moet goed kunnen v

23 juni 2012, 20:13
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Hieronder de laatste 5 Forum reacties. Naar het complete »Forum«.

  Onderwerpen X bekeken Antw. Laatste bericht
Geen nieuwe berichten

Belgische politie waarschuwt voor nieuwe vind-ik-leuk-knop Facebook

« Ga naar bericht

De Belgische politie geeft een opvallende waarschuwing. Gebruikers van Facebook moeten wat de politie betreft Facebooks nieuwe vind-ik-leuk-knoppen niet gebruiken. Facebook is een marketingkampioe...

  Privacy « Meer onderwerpen
1590 0 karel
13 mei 2016, 17:01
Geen nieuwe berichten

Hulp bij Masterscriptie gezocht!

« Ga naar bericht

Beste deelnemer aan het forum Kiesverstandig, Ik studeer op dit moment aan de Universiteit van Utrecht. Voor mijn masterscriptie ben ik momenteel bezig met kennis vergaren voor een contrastief o...

  Algemeen « Meer onderwerpen
1626 0 LM5NL
25 mrt 2016, 20:31
Geen nieuwe berichten

auto's versturen privacygevoelige data naar de fabrikant

« Ga naar bericht

Steeds meer moderne auto's versturen privacygevoelige data naar de autofabrikant, zonder dat de bestuurder dat weet. Het gaat om informatie zoals de laatste honderd bezochte parkeerplaatsen, routes...

  Privacy « Meer onderwerpen
1916 0 karel
28 nov 2015, 09:07
Geen nieuwe berichten

Stuur soldaten op vakantie naar de Oekraïne

« Ga naar bericht

Tip voor de politici. Stuur soldaten op vakantie naar de Oekraïne.

  Dit wil ik kwijt! « Meer onderwerpen
2796 0 kiesverstandig
02 sep 2014, 20:08
Geen nieuwe berichten

##### Sterrenhotel HVB

« Ga naar bericht

***** Sterrenhotel HVB Zoekt u ruimte en rust, dan bent u hier op de juiste plek. Dit hotel is prachtig gelegen in een bosrijke omgeving. De luxe suites zijn voorzien van een eenpersoonsbed in...

  Algemeen « Meer onderwerpen
4941 0 HansjeOngelijk
15 mei 2014, 16:18

Stemrecht of Stemplicht

stem ongeldig verklarenDe verkiezingen komen er weer aan!

U wordt weer doodgegooid met mooie praatjes van politici die graag uw stem willen.
Maar waarom zou u op ze stemmen? Vanwege het advies van een oncontroleerbare stemwijzer? Om het mooie partijprogramma? Hebt u die gelezen en kunt u zich daarin vinden?
Het is eigenlijk een keuze uit allemaal slechte programma's!

Mijn stelling is dan ook dat er niets te kiezen valt tijdens de verkiezingen!

Én van wat de heren politici beloofd hebben tijdens de verkiezingen is zelden wat nagekomen. Onder het mom van coalitie besprekingen worden beloftes gebroken. En wij de kiezers trappen er in.

U kunt echter wel degelijk een signaal afgeven aan de politiek zonder een protest stem op een "tegen" partij uit te brengen.

Lees hieronder hoe!

Een grote groep mensen maakt geen gebruik van hun stemrecht.
Ik wil U oproepen toch te gaan stemmen, maar dan om Uw stem ongeldig te laten verklaren!


Misschien herkent u zichzelf in een van onderstaande redenen;

- geen enkele partij / politici verdient mijn stem.
- ik heb toch geen invloed.
- wat ik ook kies, politici zitten er voor hun eigen belang.
- die spelletjes in Den Haag ben ik zat.
- ze houden mekaar toch de hand boven het hoofd.
- macht corrumpeert.

Mijn missie met deze website is U aan te sporen toch van Uw stemrecht gebruik te maken!

Als U niet stemt dan;

- wordt U tot de zwijgende meerderheid gerekend.
- geeft U eigenlijk aan dat U het wel best vind zo.

Om te laten zien dat U het anders wil, maakt U toch de gang naar de stembus! Maar zet u een groot kruis over het stembiljet om uw stem ongeldig te laten verklaren!. Dit kan anoniem!

Verloopt de verkiezing per stemcomputer, geeft U dan bij het afgeven van de oproepkaart aan dat u uw stem ongeldig wilt laten verklaren!. Je wordt echter met naam en toenaam geregistreerd als stemweigeraar en dat is onacceptabel!

Stem ongeldig verklaren, is iets anders dan blanco stemmen, ook dan is uw stem ongeldig! Maar wordt uw komst wel in het opkomstpercentage meegenomen en doet U mee aan de poppenkast. Ook is het mogelijk dat op basis van kiesdrempel en opkomstpercentage toch nog "rest" zetels verdeeld worden.

Op deze wijze kunt U aan de politiek in Den Haag de boodschap overbrengen dat het anders moet!
En hoeft u geen protest stem uit te brengen door op een omstreden partij te stemmen.
Tot de volgende verkiezingen kunt u hieronder uw stem laten gelden!

Nieuws


Er is nog geen nieuws geplaatst

Nieuws Bank

No items available for syndication from this feed.

Parlement & Politiek

Peter Schalk opnieuw lijsttrekker SGP voor Eerste Kamerverkiezingen
DEN HAAG (PDC) - Vrijdag 9 november is de concept-kandidatenlijst van de SGP voor de Eerste Kamerverkiezingen in 2019 vastgesteld. De lijst wordt aangevoerd door Peter Schalk, de huidige fractievoorzitter in de Senaat. Eerder dit jaar werd hij op het Partijcongres gekozen tot lijsttrekker. Diederik van Dijk staat op nummer twee. Hij is ook nu de tweede man van de SGP in de Eerste Kamer.

Henk Otten lijsttrekker voor FvD bij Eerste Kamerverkiezingen
DEN HAAG (PDC) - Bij de Eerste Kamerverkiezingen van volgend jaar wordt Henk Otten lijsttrekker voor Forum voor Democratie (FvD). De partij van Thierry Baudet zit nog niet in de Eerste Kamer, maar peilingen laten zien dat dit anders wordt.

Simon Geleijnse (50PLUS) beëdigd als lid van de Tweede Kamer
DEN HAAG (PDC) - Vanmiddag is Simon Geleijnse beëdigd als lid van de Tweede Kamer voor de fractie van 50PLUS. Hij vervangt tot eind februari 2019 Léonie Sazias, die met ziekteverlof is.

Koning en koningin aanwezig bij afscheid Donner
DEN HAAG (PDC) - In de vergaderzaal van de Raad van State aan het Binnenhof is formeel afscheid genomen van Piet-Hein Donner als vicepresident van de Raad van State. Dat gebeurde in een vergadering van de Raad onder voorzitterschap van koning Willem-Alexander. Ook premier Rutte en koningin Máxima waren aanwezig.

Politieke partijen transparant over financiën
DEN HAAG (PDC) - Volgens de Commissie toezicht financiën politieke partijen (Ctfpp) zijn politieke partijen transparant over hun financiën van 2017. Het aanleveren van informatie kan wel zorgvuldiger en de controle door de accountant kan beter.

NOS.nl nieuws

IEA: grotere vraag naar energie, overheden bepalen lot van de wereld

De komende decennia stijgt de vraag naar energie wereldwijd sterk, zo blijkt uit een rapport van het Internationaal Energie Agentschap (IEA). In 2040 gebruiken we met zijn allen een kwart meer dan nu, mits de wereld efficiënt met energie omgaat. Zo niet dan stijgt de vraag nog sterker.

De belangrijkste redenen zijn de bevolkingsgroei (1,7 miljard meer mensen in 2040) en de stijgende inkomens, waardoor mensen het zich kunnen veroorloven om meer energie te gebruiken.

Volgens het IEA zijn het vooral overheden die bepalen hoe de energie wordt opgewekt. "Uit ons onderzoek blijkt dat overheden verantwoordelijk zijn voor 70 procent van de investeringen in energie. Het lot van de wereld ligt wat dat betreft in de handen van overheden", zegt IEA-directeur Fatih Birol.

Energievoorziening in Afrika

"Het ontwikkelen van het juiste beleid en prikkels zijn van groot belang zijn om onze gemeenschappelijke doelen te bereiken, waaronder het veiligstellen van de energievoorziening, het terugdringen van de CO2-uitstoot, het verbeteren van de luchtkwaliteit in steden en verbeteren van energievoorziening in Afrika en elders."

De vraag naar kolen daalt de komende jaren, voorziet het agentschap. Het is vooral aan westerse landen om op dat vlak aanpassingen te doen; in Europa en de VS zijn (relatief vervuilende) kolencentrales gemiddeld 40 jaar oud, in Azië 11 jaar.'IND betaalt miljoenen euro's aan asielzoekers door langzame procedure'

Door ernstige vertragingen die de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft opgelopen bij de asielprocedures is er dit jaar al ruim een miljoen euro aan dwangsommen betaald. Dat zegt de dienst tegen de Volkskrant. Volgens de krant zal dat bedrag waarschijnlijk verviervoudigen, omdat er nog duizenden claims moeten worden bekeken.

Asielzoekers moeten door de achterstanden nu bijna een jaar wachten voor hun asielverzoek in behandeling wordt genomen. Vluchtelingenwerk Nederland sloeg daarover begin deze maand al alarm; de asielcentra raken daardoor overvol. Maar de vertraging kost de IND dus ook geld, in de vorm van schadevergoedingen.

Wettelijk moet een asielzoeker binnen zes maanden weten of hij recht heeft op een verblijfsvergunning. Als die termijn is verstreken, kan een advocaat namens de asielzoeker een zogeheten ingebrekestelling indienen. Wanneer de IND niet reageert kan er per geval een dwangsom van maximaal 1260 euro worden opgelegd.

Flink oplopen

Volgens de Volkskrant werd er tot 1 oktober van dit jaar 1.036.438 euro uitgekeerd aan asielzoekers, op basis van 1080 ingebrekestellingen. Over 3610 ingebrekestellingen moet nog een beslissing worden genomen, dus het bedrag zal waarschijnlijk nog flink oplopen.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid zei in reactie op de achterstanden bij het IND eerder al dat de dienst kampt met een personeelstekort, terwijl het aantal asielaanvragen de laatste maanden juist toeneemt. Nieuw personeel is moeilijk te vinden vanwege krapte op de arbeidsmarkt.OM: mestfraude op te lossen als er minder vee is

De Nederlandse veestapel moet inkrimpen om grootschalige mestfraude aan te kunnen pakken. Dat zegt Rob de Rijck, de landelijk coördinerend milieuofficier van justitie in NRC. Het is de eerste keer dat het Openbaar Ministerie een publiekelijk standpunt inneemt over de grootte van de veestapel.

Vorig jaar bleek uit onderzoek van NRC dat er in Brabant en Limburg op grote schaal werd gefraudeerd met mest. Varkens- en koeienhouders mogen maar een deel van de mest op het land uitrijden, de rest moet worden afgevoerd. Om de dure afvoer te voorkomen, deden boeren in samenwerking met transporteurs en verwerkers alsof de mest werd afgevoerd. In de praktijk reden de vrachtwagens leeg heen en weer.

Niet toereikend

Een jaar later is er volgens milieuofficier De Rijck nog maar weinig verbeterd aan de aanpak van de fraude. Een beloofde landelijke taskforce kwam niet van de grond. En de capaciteit van het Openbaar Ministerie en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit is volgens hem bij lange na niet toereikend om te controleren op mestfraude.

Het OM zegt dat er maar één echte oplossing is om de fraude aan te pakken: minder vee en dus minder mest. "Er is meer mestproductie dan het land aankan. Ik ben niet politiek verantwoordelijk, maar gedacht vanuit het strafrecht is de enige manier om mestfraude werkelijk tegen te gaan een verminderde productie van mest. De veestapel zal kleiner moeten worden", zegt officier De Rijck in NRC.

Minister Schouten van Landbouw reageert in de krant enigszins verrast op de openlijke kritiek van het Openbaar Ministerie in zo'n politiek gevoelig dossier. Volgens haar is de aanpak van mestfraude "effectiever en slimmer" geworden. Zo richten de controles zich meer op gebieden waar de fraude vaak voorkomt.

Of de minister het met het Openbaar Ministerie eens is dat Nederland beter af zou zijn met minder vee en mest wil ze niet zeggen. "Dat is een heel politieke discussie. Als ik nu begin met 'we gaan de veestapel verkleinen' dan krijg ik niet alle partijen mee die ik mee moet krijgen."Kinderen leveren koopkrachtgroei op, een pensioen niet

In de gemeente Renswoude is de koopkracht vorig jaar het sterkst gestegen in heel Nederland, met 1,4 procent. In Rozendaal zagen de inwoners hun koopkracht juist het sterkst dalen, met 0,5 procent. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek berekend.

Het CBS heeft voor het eerst gekeken naar regionale koopkrachtstijging. De uitkomst blijkt een logisch gevolg van politieke beslissingen. Ouders profiteren bijvoorbeeld van een hoger kindgebonden budget. Renswoude is een zeer kinderrijke gemeente, wat de hoogste koopkrachtstijging verklaart.

Bekijk hieronder hoe de koopkracht in jouw regio is gestegen of gedaald:

Het Gelderse Rozendaal zag de koopkracht dus het sterkst dalen. Dat komt omdat daar juist relatief veel gepensioneerden wonen. Veel pensioenen groeien al een tijdje niet mee met de economie, dus zien gepensioneerden hun inkomen doorgaans niet stijgen. En dat vertaalt zich in een koopkrachtdaling.

Daarmee is overigens niets gezegd over hoeveel geld mensen in beide gemeenten in hun portemonnee hebben. Koopkracht gaat over een stijging of daling ten opzichte van iemands besteedbaar inkomen. Rozendaal blijft met afstand een van de rijkste gemeenten van Nederland, ondanks de daling van de koopkracht.Formule 1 blijft zeker tot 2021 bij Ziggo

Kabelbedrijf Ziggo heeft opnieuw de uitzendrechten verworven van de Formule 1. De races zijn tot en met 2021 te zien bij de zender. Hoeveel het bedrijf heeft betaald voor de rechten wordt niet bekend gemaakt.

Ziggo zendt de Formule 1 al uit sinds 2013. Aanvankelijk via haar betaalzenders, maar sinds twee jaar op Ziggo Sport, dat standaard in het zenderpakket van Ziggo zit. Met de opkomst van Max Verstappen is de sport een grote trekker. De onlangs verreden Grand Prix van Mexico trok ruim twee miljoen kijkers.

De zender is heel blij dat het de Formule 1 heeft weten te behouden. Zeker met de verwachtingen rondom Max Verstappen, die in staat wordt geacht een wereldtitel binnen te slepen. "De Formule 1 is voor ons als zender, naast het vele Europese topvoetbal, van groot belang", reageert directeur Wil Moerer van Ziggo Sport.

Fors gegroeid

Hoeveel nieuwe abonnees Ziggo heeft binnengehaald met de Formule 1 wil het bedrijf niet zeggen. "Maar dat is wel substantieel", zegt een woordvoerder. "We zijn fors gegroeid door de stijgende populariteit van Max Verstappen. Echte liefhebbers willen wel een betaalpakket nemen, maar we pakken nu ook de tweede groep mee sinds we de Formule 1 in het gewone pakket hebben."

Dat het bedrijf miljoenen heeft betaald lijkt wel vast te staan, maar het hoeft niet per se de hoogste prijs te zijn geweest. Er kunnen ook andere afwegingen zijn gemaakt.

Ziggo is bijvoorbeeld onderdeel van Liberty Global, het grootste kabelbedrijf ter wereld. Dat kan een belangrijke rol hebben gespeeld in het biedingsproces. Want zusterbedrijf Liberty Media Group is eigenaar van de Formule 1. Het is een van de grootste mediabedrijven ter wereld en richt zich de afgelopen jaren nadrukkelijk op de sport.Verwerkingstijd: 0.79 seconden
1,836,275 unieke bezoeken