obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
Enquête: De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!" ja 81% [17 stemmen]
81% [17 stemmen]

nee
Enquête: De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!" nee 19% [4 stemmen]
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 15 jul 2006

Enquête-archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 75
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen / Registreren

Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

12 mei 2014, 13:21
Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken. “Geregeerd door degenen die het verdienen”, dit is een goed standpunt. Iedereen die zijn best doet en hard werkt moet goed kunnen v

23 juni 2012, 20:13
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Hieronder de laatste 5 Forum reacties. Naar het complete »Forum«.

  Onderwerpen X bekeken Antw. Laatste bericht
Geen nieuwe berichten

Belgische politie waarschuwt voor nieuwe vind-ik-leuk-knop Facebook

« Ga naar bericht

De Belgische politie geeft een opvallende waarschuwing. Gebruikers van Facebook moeten wat de politie betreft Facebooks nieuwe vind-ik-leuk-knoppen niet gebruiken. Facebook is een marketingkampioe...

  Privacy « Meer onderwerpen
1612 0 karel
13 mei 2016, 17:01
Geen nieuwe berichten

Hulp bij Masterscriptie gezocht!

« Ga naar bericht

Beste deelnemer aan het forum Kiesverstandig, Ik studeer op dit moment aan de Universiteit van Utrecht. Voor mijn masterscriptie ben ik momenteel bezig met kennis vergaren voor een contrastief o...

  Algemeen « Meer onderwerpen
1652 0 LM5NL
25 mrt 2016, 20:31
Geen nieuwe berichten

auto's versturen privacygevoelige data naar de fabrikant

« Ga naar bericht

Steeds meer moderne auto's versturen privacygevoelige data naar de autofabrikant, zonder dat de bestuurder dat weet. Het gaat om informatie zoals de laatste honderd bezochte parkeerplaatsen, routes...

  Privacy « Meer onderwerpen
1941 0 karel
28 nov 2015, 09:07
Geen nieuwe berichten

Stuur soldaten op vakantie naar de Oekraïne

« Ga naar bericht

Tip voor de politici. Stuur soldaten op vakantie naar de Oekraïne.

  Dit wil ik kwijt! « Meer onderwerpen
2817 0 kiesverstandig
02 sep 2014, 20:08
Geen nieuwe berichten

##### Sterrenhotel HVB

« Ga naar bericht

***** Sterrenhotel HVB Zoekt u ruimte en rust, dan bent u hier op de juiste plek. Dit hotel is prachtig gelegen in een bosrijke omgeving. De luxe suites zijn voorzien van een eenpersoonsbed in...

  Algemeen « Meer onderwerpen
5093 0 HansjeOngelijk
15 mei 2014, 16:18

Stemrecht of Stemplicht

stem ongeldig verklarenDe verkiezingen komen er weer aan!

U wordt weer doodgegooid met mooie praatjes van politici die graag uw stem willen.
Maar waarom zou u op ze stemmen? Vanwege het advies van een oncontroleerbare stemwijzer? Om het mooie partijprogramma? Hebt u die gelezen en kunt u zich daarin vinden?
Het is eigenlijk een keuze uit allemaal slechte programma's!

Mijn stelling is dan ook dat er niets te kiezen valt tijdens de verkiezingen!

Én van wat de heren politici beloofd hebben tijdens de verkiezingen is zelden wat nagekomen. Onder het mom van coalitie besprekingen worden beloftes gebroken. En wij de kiezers trappen er in.

U kunt echter wel degelijk een signaal afgeven aan de politiek zonder een protest stem op een "tegen" partij uit te brengen.

Lees hieronder hoe!

Een grote groep mensen maakt geen gebruik van hun stemrecht.
Ik wil U oproepen toch te gaan stemmen, maar dan om Uw stem ongeldig te laten verklaren!


Misschien herkent u zichzelf in een van onderstaande redenen;

- geen enkele partij / politici verdient mijn stem.
- ik heb toch geen invloed.
- wat ik ook kies, politici zitten er voor hun eigen belang.
- die spelletjes in Den Haag ben ik zat.
- ze houden mekaar toch de hand boven het hoofd.
- macht corrumpeert.

Mijn missie met deze website is U aan te sporen toch van Uw stemrecht gebruik te maken!

Als U niet stemt dan;

- wordt U tot de zwijgende meerderheid gerekend.
- geeft U eigenlijk aan dat U het wel best vind zo.

Om te laten zien dat U het anders wil, maakt U toch de gang naar de stembus! Maar zet u een groot kruis over het stembiljet om uw stem ongeldig te laten verklaren!. Dit kan anoniem!

Verloopt de verkiezing per stemcomputer, geeft U dan bij het afgeven van de oproepkaart aan dat u uw stem ongeldig wilt laten verklaren!. Je wordt echter met naam en toenaam geregistreerd als stemweigeraar en dat is onacceptabel!

Stem ongeldig verklaren, is iets anders dan blanco stemmen, ook dan is uw stem ongeldig! Maar wordt uw komst wel in het opkomstpercentage meegenomen en doet U mee aan de poppenkast. Ook is het mogelijk dat op basis van kiesdrempel en opkomstpercentage toch nog "rest" zetels verdeeld worden.

Op deze wijze kunt U aan de politiek in Den Haag de boodschap overbrengen dat het anders moet!
En hoeft u geen protest stem uit te brengen door op een omstreden partij te stemmen.
Tot de volgende verkiezingen kunt u hieronder uw stem laten gelden!

Nieuws


Er is nog geen nieuws geplaatst

Nieuws Bank

No items available for syndication from this feed.

Parlement & Politiek

Eindrapport staatscommissie parlementair stelsel: top zeven aanbevelingen
DEN HAAG (PDC) - De Nederlandse democratische rechtsstaat en het parlementair stelsel functioneren goed maar kunnen versterkt worden. Dit zou onder meer kunnen gebeuren door het invoeren van een bindend correctief referendum en een gekozen formateur. Dit is de conclusie van de staatscommissie parlementair stelsel, die vanmiddag haar eindrapport presenteert.

Van Baalen (VVD) toch niet naar Eerste Kamer
DEN HAAG (PDC) - Hans van Baalen gaat niet de Eerste Kamer in namens de VVD. Naar eigen zeggen heeft hij besloten zich terug te trekken omdat hij het werk als senator niet te combineren vindt met een nieuwe baan.

Emiel van Dijk nieuw Tweede Kamerlid voor de PVV
DEN HAAG (PDC) - Emiel van Dijk is geïnstalleerd als nieuw lid van de Tweede Kamer. Hij neemt in de PVV-fractie de plaats in van Karen Gerbrands, die ontslag heeft genomen.

Wet op de parlementaire enquête aangepast na evaluatie
DEN HAAG (PDC) - Net als de Tweede Kamer is de Eerste Kamer unaniem akkoord gegaan met een wijziging van de Wet op de parlementaire enquête (WPE). Het voorstel daartoe werd in 2017 ingediend door zes Tweede Kamerleden, met Ronald van Raak als eerste ondertekenaar. Zij deden dit nadat een Kamercommissie aanbevelingen had gedaan.

NRC gebruikt PDC-databases voor analyse begrotingsbehandeling
DEN HAAG (PDC) - Op zaterdag 8 december publiceerde de NRC een uitgebreide analyse van de begrotingsbehandelingen in de Tweede Kamer. Hiervoor werd gebruik gemaakt van de parlementaire databases van PDC.

NOS.nl nieuws

Rabobank: economische groei vertraagt door krapte arbeidsmarkt

De Nederlandse economie loopt tegen zijn grenzen aan. Door de krapte op de arbeidsmarkt en minder groei in het buitenland loopt de economische groei in 2019 en 2020 terug naar respectievelijk 1,9 en 1,7 procent.

Dat schrijven economen van de Rabobank in hun Economisch Kwartaalbericht. "Wellicht de laatste kans om het dak te repareren terwijl de zon schijnt. Voor het kabinet is het een goed moment om belangrijke dossiers aan te pakken", zegt hoofdeconoom Menno Middeldorp in een toelichting.

Volgens de bank is er wel groei, maar zwakt die af. Een van de belangrijkste oorzaken is de krapte op de arbeidsmarkt. In de bouw bijvoorbeeld gaan projecten niet door omdat er te weinig mankracht is. "Dat zien we ook aan de afnemende woninginvesteringen", zegt Middeldorp. Ook in de techniek zijn grote tekorten en dat zit groei in de weg.

De economieën om Nederland groeien ook minder hard, waardoor naar verwachting de Nederlandse export minder stijgt. "We denken dat de groei vertraagt van 2,6 procent in 2018 naar 1,9 procent in 2019. Voor 2020 denken we dat de groei afzwakt naar 1,7 procent." Daarmee doet Nederland het wel nog steeds beter dan andere landen.

Kabinet moet investeren

Als het aan de Rabo-economen ligt, moet het kabinet investeren. "Maak serieus werk van duurzaamheid. Een CO2-belasting kan bijdragen aan het reduceren van uitstoot door Nederlanders, zonder dat het kabinet direct hoeft in te grijpen in de structuur van de economie."

Het geld dat die belasting oplevert zou volgens de economen gebruikt kunnen worden om de koopkracht van groepen mensen te verbeteren.

"En investeer in productiviteit. Nu keuzes uitstellen, verhoogt het risico dat moeilijke besluiten in de toekomst onder nog moeilijker omstandigheden moeten worden genomen." Rabobank herinnert daarbij aan de nasleep van de financiële crisis.Opnieuw verzint een kapper de slechtste slogan van het jaar

De slechtste slogan van 2018 is bedacht door herenkapper Barbier Rogier uit Laren (Noord-Holland). "We doen wel vrouwen maar knippen ze niet", kreeg bij de sloganverkiezing.nl een kwart van de ruim 14.000 uitgebrachte stemmen.

Stemmers konden kiezen uit in totaal tien 'slechte' slogans die waren genomineerd door een jury. "Ga niet zelf kutte, bel Ronald Schutte", van stukadoorsbedrijf Schutte eindigde met iets meer dan 2000 stemmen op de tweede plaats. "Voor ieder reetje een Aarts W.C'tje" van sanitairverhuurder Aarts completeerde de top drie van de verkiezing, die voor de zevende keer werd gehouden.

Zit je haircut

De sloganverkiezing is een initiatief van universitair docent communicatie- en informatiewetenschappen Christine Liebrecht en journalist en tekstschrijver Tefke van Dijk.

Het duo verzamelt met hulp van het publiek al jaren slechte slogans op hun blog. Als prijs krijgt Barbier Rogier, die de winnende slogan in 2015 al eens op een sticker drukte, binnenkort een Delfts blauw tegeltje met daarop de eigen slogan uitgereikt.

Twee jaar geleden ging ook al een kapper aan de haal met het tegeltje. "Zit je haircut" van de Utrechtse kapper Local Heroes kreeg toen 21 procent van de stemmen.

Vorig jaar won "Van kop tot kont, worst in de mond" met overmacht de verkiezing. Die leus stond op de verpakkingen van de worstenbroodjes van een molenbedrijf uit Mill in Noord-Brabant.Wekdienst 14/12: rapporten over Limburgse scholen en slot klimaattop Polen

Goedemorgen! Wederom kritische rapporten over de staat van het onderwijs op Limburgse scholen en het VMBO Maastricht, en het is de laatste dag van de klimaattop in het Poolse Katowice.

Wolken en wat zon wisselen elkaar af. Het wordt maximaal 2 of 3 graden en er waait een matige oostenwind, meestal kracht 3.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

De Onderwijsinspectie komt vanmiddag met een rapport over de kwaliteit van de scholen van de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs. Ook verschijnt er een rapport over het VMBO Maastricht. Deze zomer werden daar ruim 300 eindexamens ongeldig verklaard. Het is de laatste dag van de klimaattop in Polen. Wat hebben de twee weken in Katowice opgeleverd? De rechtbank Rotterdam doet uitspraak in de zaak tegen twee Syrische vluchtelingen die van 2012 tot 2015 hebben gevochten bij Jahbat al-Nusra, een terroristische organisatie die banden heeft met al-Qaida.

Wat heb je gemist?

De Britse premier May trok gisteren naar Brussel om extra toezeggingen te krijgen voor de brexit, maar dat is niet gelukt. Bij de EU-top met andere regeringsleiders bleek dat niemand opnieuw met het Verenigd Koninkrijk wil onderhandelen over de voorwaarden van de brexit.

Regeringsleiders staan achter de conclusies van vorige maand. "Duidelijkere taal is niet denkbaar, deze verklaring grenst aan het juridisch bindende", lichtte premier Rutte de deal toe.

Ander nieuws uit de nacht

Traangas in Boedapest bij protesten na aanname 'slavenwet': Door de wet van premier Viktor Orbán die gisteren is aangenomen, mogen werkgevers hun werknemers 400 uur per jaar laten overwerken. Minister stopt voorschotten provincie Utrecht om uitblijven jaarrekening: Het gaat om zo'n 4 miljoen euro per week. Drie vrouwen neergestoken in Neurenberg: Het is onduidelijk wie de vrouwen heeft aangevallen en of er mogelijk meerdere daders bij betrokken waren.

En dan nog even dit

Veel kleding bestellen, maar ook veel terugsturen. Dat is wat we gezamenlijk veel doen. Het is makkelijk én gratis. Bij grote modewebshops als Zalando en Wehkamp komt al snel de helft van wat ze versturen weer retour.

Iemand moet die kleren checken, en al die pakjes gaan maar heen en weer tussen jou en allemaal enorme magazijnen. En hoe gratis is die gratis retourzending nou helemaal?

Start de special, en zie wat er gebeurt met de pakjes die jij terugstuurt, en wat de gevolgen zijn van jouw bestelgedrag:

Fijne dag!ChristenUnie: minima mogen niet de dupe worden van klimaatakkoord

De energierekening voor huishoudens moet door het klimaatakkoord niet verder stijgen. Daarvoor pleit regeringspartij ChristenUnie. Partijleider Segers wil dat de verhoging van de gasprijs wordt gecompenseerd via de energiebelasting. Hij wil met name de laagste inkomens ontzien.

Volgende week zou er overeenstemming moeten komen over de maatregelen in het klimaatakkoord. Maar aan de klimaattafels, en ook in de coalitie, is nog geen akkoord bereikt. Het heetste hangijzer zijn de kosten. Een van de voorstellen is een verhoging van de gasprijs, om mensen te stimuleren hun huis te isoleren of een warmtepomp te installeren.

Maar vooral de lagere inkomens dreigen relatief zwaar getroffen te worden door deze maatregel. ChristenUnie-leider Segers: "Je kunt niet vragen even twee tientjes per maand neer te leggen zonder dat te compenseren, dat is voor die groep niet te doen."

Huishoudens ontzien

De partij komt met een voorstel om huishoudens te ontzien. "Door de stijging van de gasprijs te compenseren via de energiebelasting zorgen we ervoor dat de overgang naar duurzame energie ook voor lagere inkomens betaalbaar blijft", zegt Segers.

"We kunnen geen klimaatakkoord afsluiten als de hoogste rekening bij de mensen met de kleinste beurs wordt neergelegd."

Energieprijzen stijgen

Deze week werd bekend dat de energieprijzen komend jaar al stijgen doordat de lasten zijn verhoogd. Die verhoging wordt met het voorstel van Segers niet teruggedraaid. "Dit was met Prinsjesdag al bekend en die verhoging hebben we met andere maatregelen, zoals de verlaging van de inkomstenbelasting, voor alle inkomensgroepen gecompenseerd."

De onrust rond de hogere energieprijzen leert Segers wel dat het gevoelig ligt. Het Planbureau voor de Leefomgeving berekende dat een half miljoen huishoudens in de problemen komt als de energierekening door het klimaatakkoord stijgt.

"Dat kan natuurlijk niet, daarom doen we ook dit voorstel. Dat laat zien dat het op een eerlijke en sociale manier kan." Hij wil dat de laagste inkomens het meest gaan profiteren van alle subsidies en regelingen.Gelderse varkensboer met dood bedreigd na publicatie van dierenleedbeelden

Een varkensboer in Lunteren is met de dood bedreigd nadat vorige week beelden online verschenen die dierenleed binnen zijn bedrijf suggereren. Dat zegt burgemeester René Verhulst van de gemeente Ede.

"Die beelden - of ze waar zijn weten we niet - hebben wel ogenblikkelijk doodsbedreigingen en andere dreigementen aan het adres van de familie opgeleverd", aldus Verhulst bij de raadsvergadering, schrijft Omroep Gelderland. "Het wordt in de ether geslingerd en dit zit er ook aan vast."

Boer ontkent

Animal Rights publiceerde vorige week beelden waarop te zien is hoe biggetjes in kratten werden gegooid en hun staarten onverdoofd werden afgesneden.

De varkensboer noemde de beschuldigingen in de beelden "grote onzin". "Wij zorgen goed voor onze dieren", aldus de boer.

Wethouder Willemien Vreugdenhil pleitte in de raadsvergadering voor een onderzoek van de NVWA.Verwerkingstijd: 0.12 seconden
1,843,995 unieke bezoeken