obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Leden enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
ja
81% [17 stemmen]

nee
nee
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 15 Jul 2006

Enquête archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 3

· Leden online: 0
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen

Geef gebruikersnaam

Wachtwoord



Nog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Onderwerp bekijken

Met steeds meer electronische mogelijkheden moeten we onze privacy goed in de gaten houden en ons niet laten meeslepen door (angst voor terroristische) sentimenten.
 Onderwerp afdrukken
Online is iedere Nederlander verdacht
beheerder

Quote

Online is iedere Nederlander verdacht

Gepubliceerd op donderdag 01 februari 2007

Een nieuwe studie ziet de Nederlandse Big Brotherstaat gedijen door alomvattende digitale opsporing.
"Steeds vaker raken mensen betrokken bij opsporingsonderzoeken zonder dat er een concrete verdenking bestaat. Dat hangt samen met de toenemende digitalisering van databestanden, die steeds makkelijker ontsloten, gekoppeld en geanalyseerd kunnen worden. Individuen worden soms op louter statistische verbanden uit een bestand gefilterd en aan nader onderzoek onderworpen. Daarmee wordt in principe iedere burger een potentiële verdachte."

Deze zorgelijke ontwikkeling wordt geschetst in het boek "Van privacyparadijs tot controlestaat? Misdaad- en terreurbestrijding in Nederland aan het begin van de 21e eeuw" dat vandaag uitkomt. De uitgave is het resultaat van onderzoek van de Universiteit van Tilburg in opdracht van het Rathenau Instituut met als doel het aanzwengelen van maatschappelijk debat over de noodzaak en wenselijkheid van veiligheidsmaatregelen en opsporingsmethoden.

Digitale drijfnetten
In het digitale tijdperk spelen politie, justitie en inlichtingendiensten steeds meer voor Google, met de aanleg van gigantische gekoppelde databanken waarin de computer het geautomatiseerde detectivewerk verricht. Zowel methoden van dataverzameling als -analyse zijn steeds vaker wijdlopig en veelomvattend, met behulp van algoritmes en zoekrobots. Daarmee verschuift het karakter van het hele opsporingsparadigma van gericht jagen op criminelen naar het automatisch binnenhalen en uitpluizen van digitale drijfnetten. En daarmee komen de fundamentele privacyrechten van vele burgers in gevaar.

Maar volgens de auteurs is het minstens net zo zorgelijk dat deze ontwikkeling zich aan het publieke oog onttrekt. In naam van 'de strijd tegen misdaad en terreur' worden veel nieuwe opsporingstechnologieën toegepast zonder de nodige politieke, juridische maar vooral maatschappelijke 'checks and balances'. De hartekreet van het Rathenau Instituut in deze is dan ook: meer openheid van de overheid, betere informatievoorziening en inspraak vanuit de samenleving.

Ook in VS
Ook in Amerika laaide de afgelopen dagen het debat over opsporingsmethoden weer op, in dit geval die van de FBI. De 'Feds' zijn naar verluidt al enige tijd in alle stilte overgestapt op een alomvattende stofzuigermethode van dataverzameling, zogenoemde 'full-pipe surveillance'. Hiermee wordt al het internetverkeer van een internet service provider (ISP) afgetapt en later gefilterd en geanalyseerd. Privacyclubs schreeuwen moord en brand.


Bron: Planet


Lekker hoor! Word je van je bed gelicht omdat je per ongeluk via een popup op een of andere extremistische site bent terecht gekomen!
Politiek is elastiek, alles is rekbaar!

Doe mee, wees niet passief! De politiek bemoeit zich met jou! Dus bemoei je met de politiek!
 
Spring naar forum:
 Nieuw onderwerp  Antwoorden

Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Online is iedere Nederlander verdacht', te verwijzen!

BBcode:
HTML:

Vergelijkbare onderwerpen

Onderwerp Forum         Laatste bericht
Iedere hobbyist kan uitzoeken welke maat en omvang kleding iemand heeft, Privacy : 1 13 May 2008
Stemwijzer v.a. 17 October online!!! Invloed door te stemmen? : 6 25 Oct 2006
Verwerkingstijd: 0.07 seconden
2,171,130 unieke bezoeken