obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
Enquête: De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!" ja 81% [17 stemmen]
81% [17 stemmen]

nee
Enquête: De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!" nee 19% [4 stemmen]
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 15 jul 2006

Enquête-archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 75
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen / Registreren

Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

12 mei 2014, 13:21
Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken. “Geregeerd door degenen die het verdienen”, dit is een goed standpunt. Iedereen die zijn best doet en hard werkt moet goed kunnen v

23 juni 2012, 20:13
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Onderwerp bekijken

Denk u door te stemmen invloed te kunnen uitoefenen?
 Onderwerp afdrukken

Minister laat stemcomputers door commissie onderzoeken

Bert2006
DEN HAAG - Minister Nicola (Bestuurlijke Vernieuwing) stelt een commissie in die de betrouwbaarheid van het hele verkiezingsproces met stemcomputers gaat onderzoeken. Intussen moeten nieuwe chips en een unieke verzegeling de werking van de machines tijdens de verkiezingen op 22 november garanderen.

Tijdens een algemeen overleg met de Tweede Kamer zei Nicola donderdag de zorgen te delen die zijn ontstaan sinds de actiegroep Wij vertrouwen stemcomputers niet vorige week demonstreerde de software te kunnen kraken.

De hackers bleken een eigen computerprogramma te kunnen installeren dat stemmen kan verschuiven. Ook konden zij met een simpele wereldontvanger horen of iemand een stem op het CDA had uitgebracht.

Fabrikant Nedap vervangt deze maand in 8100 stemcomputers de chips met de software. Vervolgens worden ze verzegeld met een ijzeren zegel, dat volgens de minister niet na te maken is. De 1200 stemcomputers van Sdu, die in tegenstelling tot die van Nedap geen eigendom zijn van de gemeenten maar van de fabrikant, zullen steeksproefsgewijs door TNO worden gecontroleerd.

Voor 31 oktober laat de minister de Kamer weten hoe het afluisterprobleem wordt opgelost. Daarbij heeft hij de hulp ingeroepen van de inlichtingendienst AIVD.

De fundamentele problemen van stemcomputers, zoals het beperkte aantal mensen dat toegang heeft tot de verkiezingssoftware, worden onderzocht door een onafhankelijke commissie van computerdeskundigen. Deze commissie gaat echter pas volgend jaar aan het werk.

Hacker Rop Gonggrijp zegt tevreden te zijn dat de minister het probleem zo serieus neemt. Vrijdag gaat hij op het ministerie praten over de zwaktes van de stemcomputers.

Bron: de Volkskrant.nl (v.d. redactie: donderdag 12 october 2006)
Niemand is volmaakt en perfect, laat `n ander in eigen waarde.
 
kiesverstandig
Eindelijk gebeurt er dan wat! Maar wie controleert Nedap?

Geef mij het stembiljet maar en een rood potlood.

Voordeel van het papieren stembiljet, zet een groot kruis over het stembiljet om uw stem ongeldig te laten verklaren!. Dit kan anoniem!

Verloopt de verkiezing per stemcomputer, geeft U dan bij het afgeven van de oproepkaart aan dat u uw stem ongeldig wilt laten verklaren!. Je wordt echter met naam en toenaam gerigistreerd als stemweigeraar en dat is onacceptabel!
Politici zijn net als de wind; "zoals de wind waait, draait mijn mening".
 
Bert2006
- Als het ministerie van Binnenlandse Zaken geen oplossing bedenkt om het stemgeheim te bewaken, spant de stichting Wij vertrouwen stemcomputers niet alsnog een kort geding aan. Dat zei woordvoerder Maurice Wessling vrijdag na een gesprek op het ministerie.

De actievoerders hebben aangetoond dat elke knop op een stemcomputer een specifiek signaal afgeeft, dat met radio-ontvangers kan worden opgevangen. Deze zogeheten Tempest-techniek wordt al jaren in militaire kringen toegepast. In Duitsland zijn de stemcomputers daarom aangepast.

Gisteren beloofde minister Nicola (Bestuurlijke Vernieuwing) een aantal maatregelen die moeten voorkomen dat stemcomputers worden gekraakt, en dat stemmen van de ene naar de andere partij worden geschoven. Maar voor het afluisteren van kiezers heeft hij nog geen oplossing. Nicola heeft daarbij de hulp van de AIVD ingeroepen.

De bewindsman wil bovendien een commissie van deskundigen instellen om het hele verkiezingsproces door te lichten.

Dat proces is erg ondoorzichtig, stellen betrokkenen morgen in het Kenniskatern van De Volkskrant. Zij wijzen op de grote rol van bedrijven in het verkiezingsproces. Ik vind het zeer vreemd dat er maar een paar mensen zijn in Nederland die weten hoe de stemmen geteld worden, zegt Bart Jacobs, hoogleraar computerbeveiliging aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Dat zijn de mensen die de software kennen. Daar is niemand van de overheid bij.

Bron: de Volkskrant.nl

Als wetenschappers aangeven dat de stemcomputers niet `fraude-bestendig' zijn, dan hoort adequaat op gereageerd en actie daarop uitgevoerd te worden. Zij zijn degenen die de overheid adviseren en geraadpleegd worden. Dus, waarom luistert men niet?

Niemand is volmaakt en perfect, laat `n ander in eigen waarde.
 
Spring naar forum:
 Nieuw onderwerp  Beantwoorden

Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Minister laat stemcomputers door commissie onderzoeken', te verwijzen!

BBcode:
HTML:

Vergelijkbare onderwerpen

Onderwerpen Forum Antw. Laatste bericht
[Befehl ist befehl]TNT Post laat bejaarde in kou staan! Dit wil ik kwijt! 1 29 mei 2010, 11:08
PvdA stoot kiezers af door keuze voor Job Cohen! Een politici op een misser betrapt? 1 18 mei 2010, 22:11
'Wilders laat kiezers in de kou staan' Verkiezingsbeloftes, waarmaken of breken 3 17 augustus 2009, 08:41
BigBrother word mogelijk door apparatuur kilometerheffing. Privacy 2 06 september 2008, 00:14
Minister keurt afgekeurde Nedap stemcomputers toch goed! Privacy 1 06 april 2007, 17:28
Verwerkingstijd: 0.08 seconden
1,860,042 unieke bezoeken