obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Leden enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
ja
81% [17 stemmen]

nee
nee
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 15 Jul 2006

Enquête archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 2

· Leden online: 0
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen

Geef gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

You must login to post a message.

No messages have been posted.
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Onderwerp bekijken

 Onderwerp afdrukken
BigBrother word mogelijk door apparatuur kilometerheffing.
kiesverstandig

Quote

"Financieel belang Staat rechtvaardigt gevangenisstraf"

Hoge straffen ontduikers kilometerheffingWie straks probeert te sjoemelen met de kilometerheffing kan vier jaar de cel ingaan.

In een wetsontwerp over de kilometerheffing, dat in het bezit is van RTL Nieuws, staat dat automobilisten die proberen te frauderen met de heffing een boete van maximaal 67.000 euro en een celstraf tot vier jaar riskeert. Het wetsvoorstel is voor advies naar een aantal organisaties gestuurd en moet aan het eind van het jaar door het kabinet worden goedgekeurd.

Voor de invoering van de kilometerheffing moeten meer dan acht miljoen personenauto's en één miljoen vrachtwagens voorzien zijn van een kastje, dat precies bijhoudt hoeveel kilometers er gereden zijn. Het kastje stuurt de gegevens per satelliet naar de overheid.

Wie probeert het gps-signaal te verstoren dat de gegevens verstuurt, kan dus rekenen op een hoge straf. Extreem hoog zelfs, maar dat moet wel, schrijft minister Eurlings van Verkeer in het wetsvoorstel: "Het financiële belang voor de Staat is zo groot, dat in dit geval een gevangenisstraf op zijn plaats is."

Er komen vaste camera's boven de snelweg, die controleren of auto's zijn voorzien van een registratiekastje. Ook worden er mobiele camera's ingezet en zal de politie extra controleren.

Hoeveel de kilometerprijs wordt, is niet bekend. Dat wordt pas volgend jaar vastgesteld. Er komt in elk geval een basistarief voor alle in Nederland gereden kilometers. Wie een schone of zuinige auto rijdt, betaalt minder. Er komt een spitstarief: wie tussen zeven en negen uur 's ochtends en tussen vier en zes uur 's middags op knelpunten rijdt, moet extra betalen. Voor welke knelpunten het spitstarief gaat gelden, is nog niet bekend.

Politie, brandweer en ambulance betalen geen kilometerheffing. Ook begrafenisauto's, legervoertuigen, bussen en taxi's zijn uitgezonderd. Wat motorrijders betreft houdt miniser Eurling nog een slag om de arm. De kilometerheffing wordt in 2011 ingevoerd voor vrachtwagens en vanaf 2012 stapsgewijs ingevoerd voor personenauto's.


Dit systeem is een ernstige inbreuk op de privacy, maar kennelijk is het financiele gewin voor de politiek belangrijker. Straks lopen we nog met zo'n gps kast vastgeplakt op onze kop door Nederland. Het liefst zouden de politici dan ook nog op een paar knopjes willen drukken. Mijn naam, eh Pinocchio. Registratienummer NL2012010020
Politici zijn net als de wind; "zoals de wind waait, draait mijn mening".
 
karel
Het financiele belang is zeker groot. Dit systeem kan ook de snelheid meten. Te hard gereden, kassa voor de overheid.Angry
Politiek is, "Uitspraken doen en dan zeggen dat je het nooit gezegd hebt.".
 
Spring naar forum:
 Nieuw onderwerp  Antwoorden

Gebruik BBcode of HTML om naar; 'BigBrother word mogelijk door apparatuur kilometerheffing.', te verwijzen!

BBcode:
HTML:

Vergelijkbare onderwerpen

Onderwerp Forum         Laatste bericht
PvdA stoot kiezers af door keuze voor Job Cohen! Een politici op een misser betrapt? : 1 18 May 2010
Marijnissen en SP moesten ‘zo snel mogelijk naar zijkant’ Politiek eigenbelang : 1 30 Jan 2007
Verdonk: Ik word vice-premier in nieuw kabinet Dit wil ik kwijt! : 2 15 Nov 2006
Minister laat stemcomputers door commissie onderzoeken Invloed door te stemmen? : 3 13 Oct 2006
Verwerkingstijd: 0.05 seconden
2,006,748 unieke bezoeken