obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Leden enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
ja
81% [17 stemmen]

nee
nee
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 15 Jul 2006

Enquête archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 1

· Leden online: 0
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen

Geef gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

You must login to post a message.

No messages have been posted.
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Onderwerp bekijken

 Onderwerp afdrukken
Terwijl Nederland kies-spelletje speelt
karel
wordt de EU-superstaat geregeld.
Angela Merkel, de Duitse kanselier, die door Forbes tot de machtigste vrouw ter wereld is uitgeroepen, werkt gestaag door aan die EU-superstaat.
Zij is deze week bij de Paus geweest en heeft verklaard dat de EU een grondwet nodig heeft die refereert aan het christendom en aan God. Zo, ook de Katholieke Kerk werkt mee.

Zorgvuldig gebruikt Angela steeds het (positievere) woord "Europa" als zij de (negatievere) "EU" wil aanduiden.

Over nog maar vier maanden neemt Duitsland het voorzitterschap over van Finland en dan wil Angela haar glansrol spelen en de impasse die door het Nederlands-Franse NEEN is veroorzaakt, doorbreken.
Het binnenhalen van christendom en God zal Jan Peter Balkenende goed doen; het is hem niet gelukt om dat duidelijk in 480 pagina's van het terecht afgekeurde prul te krijgen. Hij zal beslist die nieuwe kans aangrijpen.

Ondertussen verklaarde Jacques Chirac dat de buitenlandse politiek van de EU volledig gefaald heeft in zijn optreden in het conflict in de Libanon. De 25 landen reageerden veel te langzaam, vindt hij.
Jacques zegt dat de toekomst van Europa (ook hij zegt Europa) bepaald wordt door zijn mogelijkheid om op te treden als een leidende politieke mogendheid die in staat is zich te meten met de andere grootmachten. De "hoge vertegenwoordiger voor buitenlandse zaken van de EU" moet daarom veel meer macht krijgen. Hij mag niet gehinderd worden door de houding van de afzonderlijke staten. En zeker niet door kleine staatjes als Nederland of Belgie.
En de Franse minister voor Europese zaken, Catherine Colonna, bevestigt dit door te verklaren dat de EU een nieuwe meer fundamentele start nodig heeft als het niet in elkaar wil flappen.

Om die "belangrijke politieke rol" in de wereld te spelen, willen Henk Kamp, minister van oorlog en Ben Bot, minister van buitenlandse zaken, dan ook graag Nederlandse militairen naar de Libanon sturen.
Eerst betuigde Ben zijn spijt dat Nederland nog niet gevraagd was. Toen (op instigatie van Henk?) is Ben naar de Libanon toegegaan, en heeft daar geregeld dat "wij gevraagd werden". Wetend dat ze grondtroepen door de Uruzgan exercitie niet door het parlement kunnen krijgen, willen ze nu een Marinefregat sturen. Om samen met Duitsland de kust te bewaken.
Om dit rond te krijgen moet het kabinet nog wat politiek met de Tweede Kamer ritselen. Maar ondertussen hebben ze wel al vast een hoop Nederlands belastinggeld voor de Libanon beschikbaar gesteld.

De vrees dat dit alles doorstoomt, en dat "Nederland" gewoon meegesleurd wordt in een ondergeschikte rol omdat er geen enkele krachtige politicus is die Nederland als een soevereine staat wil verdedigen, is meer dan gerechtvaardigd.

Voorlopig kunnen we op de korte termijn alleen maar onze afkeur van die politiek laten blijken door er aan te werken dat op 22 november een groot succes komt voor de actie STEM NIET.

Bron: Vrijspreker
 
Spring naar forum:
 Nieuw onderwerp  Antwoorden

Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Terwijl Nederland kies-spelletje speelt', te verwijzen!

BBcode:
HTML:

Vergelijkbare onderwerpen

Onderwerp Forum         Laatste bericht
Woensdag 22/11: verkiezingsdag. Kies kort maar krachtig. Stem met de combi-stem! Invloed door te stemmen? : 6 28 May 2012
De harde waarheid in Nederland Invloed door te stemmen? : 2 02 Jun 2010
Einde van een vrij Nederland en Jan Modaal. Invloed door te stemmen? : 1 27 Nov 2009
Rita Verdonk, trots op Nederland! Zoals de wind waait, waait mijn jasje : 1 18 Oct 2007
Verwerkingstijd: 0.04 seconden
2,009,362 unieke bezoeken