obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Leden enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
ja
81% [17 stemmen]

nee
nee
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 15 Jul 2006

Enquête archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 2

· Leden online: 0
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen

Geef gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

You must login to post a message.

No messages have been posted.
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Onderwerp bekijken

Stel het aan de kaak als u denkt dat een politici uit eigen belang handelt.
 Onderwerp afdrukken
Balkenende bezoekt Afghanistan
beheerder
Premier Jan-Peter Balkenende heeft zaterdag een verrassingsbezoek gebracht aan de Nederlandse troepen in Afghanistan. Daarna vloog hij door naar de hoofdstad Kabul voor een ontmoeting met de Afghaanse president Hamid Karzai. Het was het eerste bezoek van Balkenende aan Afghanistan, waar al sinds 2002 Nederlandse militairen actief zijn.

Kamp Holland

Balkenende sprak in Kamp Holland, de Nederlandse basis bij Tarin Kowt in de provincie Uruzgan, zijn "diepe bewondering" uit voor de Nederlanders die er zijn gelegerd. "Jullie zijn de helden van deze tijd en verdienen groot respect van de politiek en de samenleving" zei hij. De premier bezocht ook de zuidelijke provincie Kandahar, vanwaaruit Nederlandse helikopters opereren.

Internationale samenwerking

In een gezamenlijke persconferentie met Karzai in Kabul pleitte Balkenende voor meer internationale samenwerking om de grens tussen Afghanistan en Pakistan te bewaken. Hij legde een direct verband tussen de situatie in Uruzgan en het feit dat vijandelijke strijders vrij gemakkelijk vanuit Pakistan het land binnen kunnen komen.

Pakistan

De Afgaanse regering beschuldigt Pakistan er al geruime tijd van dat het te weinig onderneemt tegen radicale strijders die de grens oversteken. Ook wil Kabul dat harder wordt opgetreden tegen trainingskampen van extremisten op Pakistaans grondgebied. Pakistan heeft enige tienduizenden militairen langs de 1200 kilometer lange grens gestationeerd.

Uruzgan

In Uruzgan zijn sinds deze zomer ongeveer 1500 Nederlandse militairen actief. Zij zijn daar om te helpen met de wederopbouw van het land in het kader van de NAVO-missie ISAF. Uruzgan is echter vrijwel dagelijks het toneel van geweld tussen Afghaanse en buitenlandse troepen en strijders van de Taliban, de vroegere radicaalislamitische heersers in het Centraal-Aziatische land.

Karzai

Balkenende heeft in zijn gesprek met Karzai aangedrongen op het sturen van meer Afghaanse troepen en politie naar Uruzgan, zodat de Nederlanders hun vorderingen bij de stabilisatie in de provincie kunnen vasthouden. Karzai was vol lof over de Nederlandse inspanningen. Hij noemde het "verbazend" dat een relatief klein land zo'n belangrijke bijdrage levert aan de wederopbouw.

Geweld

Het geweld in Uruzgan hield intussen aan. Vrijdag doodden NAVO-troepen in de regio een Taliban-commandant en vijftien andere strijders. De groep werd uitgeschakeld door een precisiebombardement in de Khod-vallei, aldus de NAVO zaterdag in een verklaring. Het is niet bekend of Nederlandse militairen betrokken waren bij de operatie.

Aanslag

Op een patrouille van Nederlandse militairen in het noorden van Afghanistan is zaterdag een aanslag gepleegd met een geïmproviseerd explosief, meldde het ministerie van Defensie. Bij het incident ten zuiden van de stad Baghlan vielen geen slachtoffers. Wie de bom heeft geplaatst, is onduidelijk. Het gebied staat niet bekend als werkgebied van de Taliban.

Luchtaanval

Ook in andere delen van Afghanistan vielen opnieuw slachtoffers. In de zuidelijke provincie Helmand hebben Britse ISAF-militairen vrijdag een luchtaanval uitgevoerd op een konvooi van de Taliban. Zeker zeven vijandelijke strijders vonden daardoor de dood. De opstandelingen zouden bezig zijn geweest een aanval op NAVO-manschappen voor te bereiden.

Franse slachtoffers

In het grensgebied met Pakistan zijn vrijdag twee Franse militairen om het leven gekomen tijdens een schotenwisseling met leden van de Taliban. Twee andere Franse soldaten raakten gewond. Frankrijk doet in het gebied met ongeveer tweehonderd commando's mee aan de door de Amerikanen geleide operatie Enduring Freedom. Ook levert Parijs achthonderd militairen aan de NAVO-macht ISAF.

Bron: NieuwNieuws
Politiek is elastiek, alles is rekbaar!

Doe mee, wees niet passief! De politiek bemoeit zich met jou! Dus bemoei je met de politiek!
 
karel
Verrassing? Kom op mensen het is bijna verkiezingstijd. Nog ff lekker wat gratis publiciteit voor het CDA op de T.V.

Quote

Balkenende; "En dat weten we allemaal", "Dat mag ook wel eens gezegd worden", "Het is nou eenmaal nodig"


Weet iemand nog meer van die nietszeggende opmerkingen? Balkenende zit er vol mee!Wink
 
Spring naar forum:
 Nieuw onderwerp  Antwoorden

Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Balkenende bezoekt Afghanistan', te verwijzen!

BBcode:
HTML:

Vergelijkbare onderwerpen

Onderwerp Forum         Laatste bericht
Liever Bos dan Balkenende als premier Zoals de wind waait, waait mijn jasje : 2 19 Oct 2008
Bos en Balkenende in debat Invloed door te stemmen? : 1 05 Oct 2006
Pechtold hekelt leiderschap Balkenende Zoals de wind waait, waait mijn jasje : 1 15 Sep 2006
Spoedoverleg Balkenende en VVD Politiek eigenbelang : 1 29 Jun 2006
Verwerkingstijd: 0.12 seconden
2,037,910 unieke bezoeken