obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
Enquête: De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!" ja 81% [17 stemmen]
81% [17 stemmen]

nee
Enquête: De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!" nee 19% [4 stemmen]
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 15 jul 2006

Enquête-archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 75
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen / Registreren

Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

12 mei 2014, 13:21
Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken. “Geregeerd door degenen die het verdienen”, dit is een goed standpunt. Iedereen die zijn best doet en hard werkt moet goed kunnen v

23 juni 2012, 20:13
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Onderwerp bekijken

Met steeds meer electronische mogelijkheden moeten we onze privacy goed in de gaten houden en ons niet laten meeslepen door (angst voor terroristische) sentimenten.
 Onderwerp afdrukken

Privacyloze maatschappij kent geen gelijkheid

karel

Volgens de theorie van de "Transparante maatschappij", weet in een maatschappij die continu onder surveiilance staat iedereen evenveel over elkaar, maar dat is volgens Bruce Schneier onzin. Aanhangers zeggen dat als de overheid de burger bespioneert, de burger de overheid kan bespioneren. Geheimen zijn hierdoor niet te misbruiken, omdat iedereen elkaars geheimen kent. "Deze theorie heeft een wereldwijde aantrekkingskracht, en kan ten onrechte als een oplossing worden gezien voor het probleem dat technologie steeds verder onze privacy afkalft."

De theorie heeft echter een gapend gat en dat is dat de machtverhouding tussen mensen verschilt. "Als je door een agent wordt aangehouden en je identiteitskaart laat zien, heeft hij een gigantische controle over je: Hij of zij kan je naam doorzoeken in een database, je naam aan een dossier koppelen, je op een geheime terroristenlijst zetten. Je kunt wel om de identiteit van de agent vragen, maar daarmee kun je verder niets. De machtsverhouding is te ver uit balans, en het uitwisselen van elkaars persoonlijke informatie lost dit niet op. "Hoe meer macht je hebt, hoe meer macht je verkrijgt uit nieuwe data."

Een ander voorbeeld volgens Schneier is dat het geen zin heeft als de dokter vraagt je kleren uit te doen, je eerst verlangt dat de dokter dit doet. De verhouding is namelijk niet die van een gelijke. "Dit is het principe dat beleidsmakers zou moeten leiden als ze besluiten om cameratoezicht toe te passen of data-mining toestaan. Het is niet genoeg om de maatregelen aan het publiek bekend te maken. Alle onderdelen van de overheid werken het beste als de relatieve machtsverhouding tussen de bestuurders en de bestuurden zo klein mogelijk blijft. Als de vrijheid groot en controle klein is, kan gedwongen openheid binnen de overheid de machtsverhouding tussen de twee opheffen, en dat is meestal goed. Gedwongen openheid van het plebs vergroot de machtsverhouding, en is meestal slecht."

Bron: Security.nl


Wie controleerd de controleurs?

Edit: Niet meer werkend plaatje weggehaald.
Gewijzigd door kiesverstandig op 22 mei 2009, 19:16
Politiek is, "Uitspraken doen en dan zeggen dat je het nooit gezegd hebt.".
 
Mo
Wie controleerd de controleurs?


Dat is eigenlijk de insteek die ik maak m.b.t. dit onderwerp. Het gaat mij er niet om dat er van mij verschillende zaken worden verzameld en opgeslagen. Hier is in de huidige informatiemaatschappij ook niet meer aan te ontkomen. Maar waar het mij om gaat is: Wie heeft wanneer het recht het voor wat en op welke wijze te gebruiken. Dit is tot op heden in Nederland dan ook nog niet goed geregeld. De autorisaties binnen de gelederen waar informatie wordt bekeken en gebruikt, verstrekt en naar buiten wordt gebracht.

Dat ongeautoriseerde of geautoriseerde mensen jouw gegevens gebruiken voor of tegen je, gevraagd of ongevraagd en dat het daar terecht kan komen waar het je behoorlijk kan schaden is op geen enkele wijze afgeregeld. En buiten dat dat je zelf hier ook geen controle of inzichten in verkrijgt wie het waar voor wat gebruikt.

Men trachtte dit met het zogenaamde EPB (gezondheidsdossier) te voorkomen door aan te geven dat jij als patient het eerste recht had je dossier in te zien en aan te geven wat je wel of niet electronisch opgeslagen wilt zien en voor wie je dat beschikbaar stelt. Echter vergt dit heel veel administratieve handelingen voor huisartsen en ziekenhuispersoneel omdat ze dan moeten kijken wat is er, wat ontbreekt en wat mogen we opslaan en wat moeten we nog navragen, oftewel ze zetten dan nog steeds met een incompleet dossier. En daar willen de gezondheidswerkers dus niet aan.

En dan spreken we nog over zaken waar je zelf wat over weet. Laten we het dan nog maar niet eens over politionele, justitiele, AIVD en andere dossiers hebben, waar zonder jouw medeweten zaken worden geplaatst en waar je praktisch gezien, normaliter helemaal geen zicht op hebt.

Gr
Mo
 
Spring naar forum:
 Nieuw onderwerp  Beantwoorden

Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Privacyloze maatschappij kent geen gelijkheid', te verwijzen!

BBcode:
HTML:

Vergelijkbare onderwerpen

Onderwerpen Forum Antw. Laatste bericht
[Humor] Geen vertrouwen meer in banken! Humor. 1 20 december 2008, 19:04
Bewusteloosheid geen excuus voor elektronisch patintendossier Privacy 1 07 november 2008, 11:22
Geen burgermeesters referendum in Rotterdam. Verkiezingsbeloftes, waarmaken of breken 1 26 april 2008, 14:49
Gelukkig nog geen definitieve CAO politie. Dit wil ik kwijt! 1 14 februari 2008, 16:37
Amerikanen wacht High-tech surveillance maatschappij Privacy 1 30 september 2007, 15:48
Verwerkingstijd: 0.17 seconden
1,860,004 unieke bezoeken