obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Leden enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
ja
81% [17 stemmen]

nee
nee
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 15 Jul 2006

Enquête archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 1

· Leden online: 0
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen

Geef gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

You must login to post a message.

No messages have been posted.
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Onderwerp bekijken

 Onderwerp afdrukken
Dubbele nationaliteit: nou èn, verbieden is onzin!!!!!
Bert2006
'Verbieden dubbele nationaliteit onzin'


DEN HAAG - Rob van Gestel, hoogleraar theorie en methode van wetgeving aan de Universiteit van Tilburg, ziet niets in het verbieden van een dubbele nationaliteit voor bewindslieden.
Hij heeft dat donderdag gezegd in reactie op een voorstel daartoe van de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders. Wilders stelde donderdag dat de beoogde staatssecretarissen Ahmed Aboutaleb en Nebahat Albayrak niet mogen worden beëdigd omdat zij twee nationaliteiten hebben.

Van Gestel vindt het onzin om iemand puur op deze basis niet toe te laten tot de Tweede Kamer of het kabinet. ,,Alleen als Aboutaleb en Albayrak elders een functie hebben die onverenigbaar is met hun taak als staatssecretaris, ongeacht of dat nou in Turkije is of in Nederland, is dat een reden om hen niet te laten aantreden.''
(ANP)

Zie ook:PVV: Geen bewindslieden met dubbele nationaliteit

Quote

Kijk, als het land van afkomst het verbiedt om de nationaliteit op te geven, zie Marokko en Argentinie, dan is `t moeilijk om de wet van Min. Verdonk (integratie) uit te voeren. Er blijken op dit moment in Nederland ruim een miljoen mensen met dubbele nationaliteit te zijn.
Maar toch moeten wij ons afvragen: Staan politici nu wel of niet boven de wet en zijn burgers minder belangrijk?? Mogen zij ook niet trots zijn op hun afkomst?

Gewijzigd door Bert2006 op 18 February 2007, 16:33
Niemand is volmaakt en perfect, laat `n ander in eigen waarde.
 
Bert2006
DEN HAAG - Bewindslieden moeten volgens de Partij voor de Vrijheid (PVV) alleen de Nederlandse nationaliteit hebben. Volgens de fractie mogen de beoogd staatssecretarissen Ahmed Aboutaleb en Nebahat Albayrak daarom niet worden beëdigd, omdat ze een dubbele nationaliteit hebben.

De PVV zal daarover donderdagochtend een motie indienen tijdens een debat in de Tweede Kamer over de Rijkswet op het Nederlanderschap, zei fractieleider Geert Wilders. De PvdA'er Aboutaleb, die staatssecretaris van Sociale Zaken wordt, is van Marokkaanse afkomst. Zijn partijgenoot Albayrak is van Turkse afkomst en gaat Justitie doen.
Leden van de Eerste en Tweede Kamer moeten volgens de wet Nederlander zijn, maar ze mogen daarnaast nog een andere nationaliteit hebben. Voor kabinetsleden is volgens Wilders op dit punt niets geregeld. De PVV vindt dat de voorwaarde voor Kamerleden ook voor hen moet gaan gelden. De partij meent bovendien dat zowel Kamerleden als bewindspersonen geen dubbele nationaliteit meer mogen hebben.
Vooruitlopend op wetgeving dat dit regelt, zal de fractie daarom voorstellen nu geen mensen in het nieuwe kabinet te benoemen die een dubbele nationaliteit hebben. ,,Je kunt geen twee belangen dienen als lid van het kabinet'', zei Wilders. ,,Albayrak gaat over het immigratiebeleid van onder anderen Turkse mensen, maar ze is zelf ook onderdaan van dat land. Als ze in Turkije is, is ze daar in eerste instantie als Turkse'', zei hij.

(ANP)

Quote

Het is zeer verontrustend dat er veel adhesie-betuigingen zijn voor de PVV en Wilders. Aboutaleb heeft uitdrukkelijk gemeld aan de pers dat hij zich Nederlander voelt en dat hij geen gebruik maakt van zijn marokaanse paspoort. Ik heb overigens nooit getwijfeld aan de loyaliteit van hem en Albayrak aan ons land.

Niemand is volmaakt en perfect, laat `n ander in eigen waarde.
 
kiesverstandig
Een of twee paspoorten maakt niet uit! Het gaat erom of je integer bent! Een integer persoon mag van mij wel 100 nationaliteiten hebben.
Politici zijn net als de wind; "zoals de wind waait, draait mijn mening".
 
Spring naar forum:
 Nieuw onderwerp  Antwoorden

Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Dubbele nationaliteit: nou èn, verbieden is onzin!!!!!', te verwijzen!

BBcode:
HTML:
Verwerkingstijd: 0.05 seconden
2,008,710 unieke bezoeken