obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Leden enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
ja
81% [17 stemmen]

nee
nee
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 15 Jul 2006

Enquête archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 2

· Leden online: 0
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen

Geef gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

You must login to post a message.

No messages have been posted.
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Onderwerp bekijken

 Onderwerp afdrukken
Stemmachines extra beveiligd
kiesverstandig

Quote

DEN HAAG - Minister Atzo Nicolaï (Bestuurlijke Vernieuwing) laat nog voor de verkiezingen van 22 november alle stemmachines extra beveiligen. In een verklaring van hem aan het televisieprogramma Radar (TROS) staat dat de stemmachines worden verzegeld, software een extra beveiliging krijgt en dat TNO de software zal controleren.


Een woordvoerster van het ministerie liet dinsdag weten dat de maatregelen niet uit de lucht komen vallen, maar dat de toegenomen aandacht voor de veiligheid van de computers zeker van invloed is geweest. „We willen niet dat het vertrouwen van de kiezer wordt aangetast.” De minister herhaalt in de verklaring dat er geen reden is te twijfelen aan de betrouwbaarheid van stemmachines.

Verkoopleider Hans van Wijk van de grootste stemmachinefabrikant, Nedap, wist dat er met de minister werd overlegd over eventuele maatregelen. Hij was dinsdag nog niet op de hoogte van de beslissingen maar noemde die heel verstandig.

Van Wijk stelt dat de aanleiding voor de verbeteringen een Amerikaans rapport is geweest met daarin een aantal concrete aanbevelingen. Nedap heeft de minister daar al voor de zomer op gewezen. De verzegeling is voor het bedrijf een arbeidsintensieve operatie. Het bedrijf heeft een marktaandeel van 90 procent en levert in totaal achtduizend stemmachines. Van Wijk verzekert dat die allemaal voor de verkiezingen zijn verzegeld. TNO zal volgens Van Wijk na sluiting van de stembureaus op 22 november steekproeven nemen om eventueel misbruik van de software op te sporen.

Eerder werd al bekend dat de Kiesraad stembureauleden nog eens extra zal wijzen op de procedures bij en de controles op het stemproces. Aanleiding daarvoor was de mogelijke fraude op een stembureau in de gemeente Landerd.

De kortgeleden in het leven geroepen actiegroep Wijvertrouwenstemcomputersniet.nl liet dinsdag in een reactie weten dat de minister terecht bezorgd is over de veiligheid van stemmachines. Een zegsman begrijpt alleen niet waar diens ommezwaai vandaan komt en waarom hij terugkomt op eerdere verklaringen dat er niets mis is en geen reden tot zorg bestaat.

Bron: Telegraaf


Het is nog steeds niet transparant!Angry
Gewijzigd door kiesverstandig op 28 September 2006, 00:35
Politici zijn net als de wind; "zoals de wind waait, draait mijn mening".
 
Bert2006
- Kiezers zouden bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november in het hele land weer met potlood en stembiljet moeten stemmen. De meeste stemmachines, die op veel plaatsen al jarenlang worden gebruikt, zijn niet beveiligd en daardoor fraudegevoelig. Daardoor valt niet te controleren of de verkiezingen eerlijk zijn verlopen.

Dat stelde de actiegroep Wijvertrouwenstemcomputersniet.nl donderdag in Den Haag bij de presentatie van een eigen onderzoek naar stemcomputers van Nedap. Veruit de meeste gemeenten in Nederland maken gebruik van stemmachines van dat bedrijf. Volgens de actiegroep, die bestaat uit mensen uit de ict-wereld, zijn de beveiligingsproblemen van de apparaten niet voor de komende verkiezingen op te lossen en zouden we daarom terug moeten naar het stembiljet.

Zie ook http://www.ad.nl/economie/article4540...454018.ece
Niemand is volmaakt en perfect, laat `n ander in eigen waarde.
 
Spring naar forum:
 Nieuw onderwerp  Antwoorden

Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Stemmachines extra beveiligd', te verwijzen!

BBcode:
HTML:

Vergelijkbare onderwerpen

Onderwerp Forum         Laatste bericht
Waarom moeten wij extra meebetalen aan Grieks bankroet?. Dit wil ik kwijt! : 4 24 Jun 2011
Verwerkingstijd: 0.05 seconden
2,017,981 unieke bezoeken