obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Leden enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
ja
81% [17 stemmen]

nee
nee
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 15 Jul 2006

Enquête archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 2

· Leden online: 0
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen

Geef gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

You must login to post a message.

No messages have been posted.
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Onderwerp bekijken

 Onderwerp afdrukken
Een derde stemt anders met verkiezingen
Bert2006
Ongeveer een maand voor de gemeenteraadsverkiezingen zegt een derde van de kiezers op een andere partij te stemmen dan dat ze hebben gedaan vorig jaar met de Europese verkiezingen. Alleen de achterban van de PVV en D66 lijkt redelijk trouw. Dat blijkt zondag uit de wekelijkse politieke peiling van Maurice de Hond.

Verder geeft een ruime meerderheid (85 procent) van de kiezers aan dat ze met de gemeenteraadsverkiezingen van plan zijn om op dezelfde partij te stemmen als er verkiezingen voor de Tweede Kamer zouden zijn. Bij deze onderzoeksvraag is de PVV, die met de lokale verkiezingen alleen in Den Haag en Almere meedoet, niet meegenomen.

Ten opzichte van vorige week zijn er weinig verschuivingen in het politieke landschap. De PVV blijft volgens de peiling de grootste partij. Als er nu landelijke verkiezingen zouden zijn, dan wint de partij van Geert Wilders een zetel in de Kamer en zou ze uitkomen op 27 stuks. Het CDA verliest een zetel. Dat zou betekenen dat de grootste regeringspartij die nu in werkelijkheid 41 plekken heeft in de Kamer, het moet doen met 24 zetels.

Verder heeft De Hond de meningen gepeild over de kilometerheffing en over het al dan niet terugtrekken van militairen uit het Afghaanse Uruzgan. De onderzoeker constateert dat er cynisme heerst onder het publiek. Zo is een kleine meerderheid tegen de kilometerbeprijzing als middel om de files te bestrijden, terwijl een ruime meerderheid ervan uitgaan dat het plan van minister Camiel Eurlings (Verkeer) toch wel wordt doorgezet. Ook vindt een meerderheid dat Nederland zich dit jaar moet terugtrekken uit Uruzgan, maar denken de meesten dat onze militairen toch langer moeten blijven.

Bovendien denkt maar 17 procent dat de parlementaire commissie-De Wit die onderzoek doet naar de financiële crisis, de onderste steen boven zal krijgen. Ongeveer zes op de tien ondervraagden heeft ook een minder goede indruk overgehouden van oud-premier Wim Kok (PvdA) die door de commissie-De Wit werd verhoord in zijn rol als voormalig commissaris bij bankverzekeraar ING.

De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder ten minste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen zijn vrijdag en zaterdag.

Bron: red. Telegraaf.nl
Niemand is volmaakt en perfect, laat `n ander in eigen waarde.
 
Spring naar forum:
 Nieuw onderwerp  Antwoorden

Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Een derde stemt anders met verkiezingen', te verwijzen!

BBcode:
HTML:

Vergelijkbare onderwerpen

Onderwerp Forum         Laatste bericht
'Verkiezingen kunnen beter' Kiesstelsel landelijk : 1 17 May 2010
Europese stemwijzer voor verkiezingen Europees Parlement Media invloed van kranten, radio en tv : 1 29 Jul 2008
26 partijen doen mee aan verkiezingen Invloed door te stemmen? : 1 12 Oct 2006
Verwerkingstijd: 0.05 seconden
2,019,892 unieke bezoeken