obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Leden enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
ja
81% [17 stemmen]

nee
nee
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 15 Jul 2006

Enquête archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 1

· Leden online: 0
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen

Geef gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

You must login to post a message.

No messages have been posted.
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Onderwerp bekijken

 Onderwerp afdrukken
Inbraak Duyvendak: GroenLinks volledig op de hoogte
kiesverstandig

Quote

Inbraak Duyvendak: GroenLinks volledig op de hoogte

De fractie van GroenLinks blijft Kamerlid Wijnand Duyvendak steunen na zijn onthulling dat hij in 1985 heeft ingebroken in het ministerie van Economische Zaken. De partij wist al van de actie voor zijn sollicitatie naar het Kamerlidmaatschap. Fractieleider Femke Halsema heeft Duyvendak zelfs aangespoord open kaart te spelen.

Duyvendak kan rekenen op de steun van zijn partij
wijnand-duyvendak-(foto-anp_tcm44-404261


De onthulling op elsevier.nl over de inbraak van Duyvendak
Het Elsevier-commentaar Halsema, laat liegende Duyvendak zetel opgeven

Partijvoorzitter Henk Nijhof zegt dat de partij al tijdens zijn sollicitatie op de hoogte is gebracht van de inbraak.

'Het nieuws over de inbraak is voor GroenLinks dan ook geen verrassing,' aldus Nijhof. Duyvendak zit in de Tweede Kamer sinds 23 mei 2002.

Fractievoorzitter Femke Halsema zegt dat zij Duyvendak heeft aangemoedigd verantwoording over zijn verleden af te leggen. 'Ik vind dat acties altijd binnen de grenzen van de wet dienen te blijven en wijs erop dat Wijnand Duyvendak dat inzicht in zijn boek uitdraagt.'

Duyvendak zelf maakt zich niet druk om zijn bekentenissen, die hij heeft opgeschreven in zijn nog te presenteren boek 'Klimaatactivist in de politiek'

Hij is niet bang vooor de gevolgen, omdat zijn misdaad is verjaard, aldus de politicus tegen elsevier.nl. De inbraak in 1985 had als doel de plannen om kerncentrales te bouwen te bemachtigen.

Gisteren meldde deze site dat Duyvendak in zijn boek toch toegeeft te hebben meegedaan aan de inbraak, iets wat hij tot nu toe altijd ten stelligste ontkende.

De bekentenissen van Duyvendak hebben voor veel commotie gezorgd. Veel politieke partijen zijn verbaasd en boos over de criminele activiteiten van Duyvendak.

Ze laken onder meer de trotse toon van het Kamerlid. Een meerderheid in het parlement vindt het echter aan zijn partij om met de kwestie om te gaan, ook omdat het vergrijp inmiddels is verjaard.

VVD-Kamerlid Edith Schippers zei vandaag tegen radiozender BNR dat deze kwestie een klap voor de politiek is. 'In gewoon Nederlands noemen we dit gewoon een inbreker, een dief. Eentje die nooit verantwoording heeft afgelegd tegenover een rechter.'

Wat later kwam ook de SGP nog met een reactie, die vergelijkbaar is met die van de andere partijen: 'Zoiets heeft toch een negatieve uitstraling op de Tweede Kamer. Maar het is aan GroenLinks om te beoordelen wat ze met Duyvendak willen doen,' aldus woordvoerder Menno de Bruyne tegen elsevier.nl.

Bron Elsevier


De kamer is toch een vertegenwoordiging en afspiegeling van de bevolking? Waarom dan zo geschokt reageren? We leven helaas niet in Utopia.

Wel vind ik dat Duyvendak op moet stappen, mocht hij blijven zitten dan hoop ik dat hij straks bij de verkieziengen nul stemmen krijgt.
Politici zijn net als de wind; "zoals de wind waait, draait mijn mening".
 
Spring naar forum:
 Nieuw onderwerp  Antwoorden

Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Inbraak Duyvendak: GroenLinks volledig op de hoogte', te verwijzen!

BBcode:
HTML:

Vergelijkbare onderwerpen

Onderwerp Forum         Laatste bericht
Affaire-Duyvendak: VVD eist opheldering GroenLinks Een politici op een misser betrapt? : 2 14 Aug 2008
Verwerkingstijd: 0.03 seconden
2,009,403 unieke bezoeken