obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Leden enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
ja
81% [17 stemmen]

nee
nee
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 15 Jul 2006

Enquête archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 1

· Leden online: 0
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen

Geef gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

You must login to post a message.

No messages have been posted.
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Onderwerp bekijken

 Onderwerp afdrukken
En nog één: JPB...kat in `t nauw
Bert2006
Het gaat slecht met het vertrouwen van de Nederlanders in de regering. Balkenende is als een kat in het nauw en maakt rare sprongen. Vorige week vertelde hij nog dat men zonder geloof niet kan functioneren en dat alle spanningen in Nederland de schuld zijn van Geert Wilders.

Het Haagse Blog vroeg zich af, heeft onze Harry Potter hier gelijk in en als dat zo is, waarom, en anders, waarom niet?

Dat laatste punt daar heeft JP gelijk in, dat is niet anders, haal de persoon die problemen benoemt weg uit de samenleving en er zijn geen spanningen meer, maar dan is wel het gevolg dat Nederland zonder enige tegenstand overrompeld wordt door anders denkenden. Is het daarom verstandig om Geert buiten te sluiten in de oppositie? Naar ons inzicht niet. De vrijheid van meningsuiting zal dan namelijk niet meer zo vrij zijn. En de vrijheid van meningsuiting is een vrijheid waar ook in Nederland veel bloed voor heeft moeten vloeien, en het zou zonde zijn als al die levens waren gegeven voor onze vrijheden die dan in een klap door onze minister president worden weggegeven aan de eerste de beste met een grote mond…

Er kan ook op een andere manier naar het probleem van spanningen in de samenleving worden gekeken. Als men de wortel nu eens pakt, de tegenstellingen die bestaan tussen allochtonen en autochtonen. Als die weg worden gehaald dan zouden er ook geen spanningen meer zijn. En wat is de simpelste manier om dat te doen? Juist, mensen met andere normen en waarden dan de Joods Christelijke op de trein zetten naar biodiesel centrales voor verdere verwerking. Het is een verschrikkelijke maatregel, maar we zijn het ons nageslacht verplicht om de spanningen in onze samenleving te verbannen, opdat zij een gelukkig leven kunnen leiden.

Op het punt dat Jan Peter zegt dat Geert blaam treft voor de spanningen in Nederland heeft hij dus gelijk, maar met Geert heeft JP hier ook schuld aan, schuld door niet handelen zo te zeggen, schuld door overrompeld te worden en politiek correct te zijn om geen stemmen te verliezen van politiek correcte mensen. JP heeft verkeert gegokt, maar als minister president is het natuurlijk moeilijk om een fout van zo een kolossale omvang toe te geven. Het CDA is daarom maar de weg van het pappen en nathouden ingeslagen. Een weg die zonder uitzondering in een diepe afgrond eindigt.

En wat dat die uitspraak van onze JP dat men zonder geloof niet kan functioneren? Hiermee lijkt het alsof hij wil zeggen dat zonder religie men niet kan functioneren, maar Het Haagse Blog heeft de interpretatie dat JP bedoelde dat men zonder ergens naar te streven niet kan functioneren. Dit is eigenlijk een overbodige zin die nog verder kan worden herleid naar deze zin; “Zonder iets te doen doe je niks”. Een hele hoop commotie om niks of..? Balkenende wist natuurlijk dat deze zinsnede hem publiciteit zou opleveren. Waarom dan die zin? Voor de volgende redenen;

1. Moslims dragen hem nu op handen: Zij vinden immers ook dat mensen die niet geloven lager dan honden zijn. Dat zijn ongeveer 1 miljoen stemmen er bij.
2. Radicale Christenen zijn in opkomst, en deze zijn ook van mening dat niet gelovigen niet kunnen functioneren.
3. En als laatste, mensen die gekwetst zijn door deze zin? Daar kan Balkenende tegen zeggen dat hij het niet zo heeft bedoelt.

Of JP dus gelijk heeft met zijn stelling dat men zonder geloof niet kan functioneren? Ja, als men naar de diepere betekenis kijkt wel. Maar of men een religie nodig heeft om normaal mee te draaien in de samenleving? Zeer zeker niet. Het omgekeerde is eerder waar.SadSad

Bron: Het Haagse Blog.nl

Quote

De schuld zit hem in zijn schijnheiligheid.
Staat en kerk gescheiden, en toch dit in onze regering.
Hij is een coalitie aangegaan met een andere godsdienst partij.

Als we dit blijven toelaten moet je straks ook niet zeuren als er een andere religie in de politiek komt.

Niemand is volmaakt en perfect, laat `n ander in eigen waarde.
 
kiesverstandig
Geloof, politiek en machtwellust zijn de ingrediënten voor onrust en erger....
Politici zijn net als de wind; "zoals de wind waait, draait mijn mening".
 
Bert2006
En daar kan ik weinig meer aan toevoegen. Je eigen geloofsgenoten om zeep helpen, al is maar om een ander daarvan de schuld te kunnen te geven!!!Angry
Niemand is volmaakt en perfect, laat `n ander in eigen waarde.
 
Spring naar forum:
 Nieuw onderwerp  Antwoorden

Gebruik BBcode of HTML om naar; 'En nog één: JPB...kat in `t nauw', te verwijzen!

BBcode:
HTML:
Verwerkingstijd: 0.04 seconden
2,009,339 unieke bezoeken