obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
Enquête: De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!" ja 81% [17 stemmen]
81% [17 stemmen]

nee
Enquête: De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!" nee 19% [4 stemmen]
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 15 jul 2006

Enquête-archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 75
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen / Registreren

Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

12 mei 2014, 13:21
Mensen met een laag inkomen hebben het aan zichzelf te danken. “Geregeerd door degenen die het verdienen”, dit is een goed standpunt. Iedereen die zijn best doet en hard werkt moet goed kunnen v

23 juni 2012, 20:13
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Onderwerp bekijken

Hier mag gezeurd worden. Houd het wel netjes!
 Onderwerp afdrukken

'Duitse hackers maken ov-chipkaart onbruikbaar'

karel
ovchipkaart_jpg_147014d
'Duitse hackers maken ov-chipkaart onbruikbaar'
AMSTERDAM - Twee Duitse hackers hebben de werking van de chip in de ov-chipkaart ontdekt. Daardoor is de huidige chipkaarttechnologie waardeloos geworden, zegt Rop Gonggrijp. Hij bevestigde dinsdag een bericht in de Volkskrant.

Gonggrijp, initiatiefnemer van de actie tegen de stemcomputer, was eind 2007 aanwezig bij het 24e Chaos Computer Congres in Berlijn, waar de Duitsers Karsten Nohl en Henryk Pltz aantoonden dat met spullen ter waarde van nog geen 100 euro volledige controle over de chip te krijgen is.

Volgens Gonggrijp is het probleem dat Trans Link Systems (TLS), het bedrijf dat in Nederland de ov-chipkaart invoert, de werking van de chip geheim moet houden om het systeem veilig te maken. De Nederlandse geheimschriftdeskundige Auguste Kerkhoffs toonde al in 1883 aan dat dat een verkeerd uitgangspunt is. De werking van een systeem moet juist bekend zijn om het veilig te maken.

Als de Duitsers en Gonggrijp gelijk hebben, zal de invoering van de ov-chip opnieuw vertraging oplopen. De kaart, die alle andere toegangsbewijzen tot het openbaar vervoer moet vervangen, zou dit jaar worden ingevoerd, maar dat is al tot 2009 uitgesteld.

Verantwoordelijk staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer) heeft opheldering gevraagd aan TLS. We willen weten of deze informatie klopt, wat er is gekraakt en wat dit betekent voor de ov-chipkaart, liet haar woordvoerster weten. Er is volgens haar dinsdagmiddag bovendien overleg van ambtenaren van Verkeer en Waterstaat met mensen van het bedrijf dat weliswaar al langer stond gepland, maar nu in het teken zal staan van deze kwestie.

Gonggrijp ziet een voordeel van de ontdekking van de Duitsers. Trans Link zei tot nu toe dat de privacy niet in de gebruikte Mifarechip kon worden ingebouwd, omdat de technologie dat niet toeliet. Nu er een nieuwe technologie nodig is, kan aan de privacy alsnog recht worden gedaan. Bovendien kunnen essentile zwaktes in de huidige chip, zoals de getallengenerator, worden aangepakt.

Een woordvoerster van Trans Link Systems zegt dat de Duitsers slechts een kleine schakel in de beveiliging van de Mifarechip hebben gekraakt. Die chip wordt in de gehele wereld gebruikt. De ov-chipkaart heeft verscheidene beveiligingslagen. Producent NXP van de chip, de vroegere chipsdivisie van Philips, onderzoekt de ontdekking van de Duitsers.

In Trans Link Systems werken de vijf grote openbaarvervoerbedrijven in Nederland samen. Het zijn Connexxion, GVB (Amsterdam), HTM (Den Haag), de RET (Rotterdam) en de Nederlandse Spoorwegen, die samen 80 procent van het openbaar vervoer verzorgen. TLS werkt ook samen met de overige ov-bedrijven, verenigd in Mobis.

Bron: De Telegraaf


Lekker als je straks met een RFID chip in je arm loopt en het systeem wordt gekraakt.Angry
Politiek is, "Uitspraken doen en dan zeggen dat je het nooit gezegd hebt.".
 
Spring naar forum:
 Nieuw onderwerp  Beantwoorden

Gebruik BBcode of HTML om naar; ''Duitse hackers maken ov-chipkaart onbruikbaar'', te verwijzen!

BBcode:
HTML:

Vergelijkbare onderwerpen

Onderwerpen Forum Antw. Laatste bericht
OV-chipkaart misbruikt voor monitoren reizigers Privacy 1 15 januari 2008, 17:13
Duitse geheime diensten actief op priv-pc's Privacy 1 25 april 2007, 17:30
Verwerkingstijd: 0.04 seconden
1,860,070 unieke bezoeken