obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Leden enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
ja
81% [17 stemmen]

nee
nee
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 15 Jul 2006

Enquête archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 1

· Leden online: 0
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen

Geef gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

You must login to post a message.

No messages have been posted.
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Onderwerp bekijken

 Onderwerp afdrukken
Planet lekt persoonsgegevens alle abonnees.
karel

Quote

Planet lekt persoonsgegevens alle abonnees.

Internetprovider Planet heeft door een tikfout alle persoonsgegevens van haar abonnees op het internet gelekt, en besloot pas na twee weken maatregelen te nemen. Door een tikfout belandde een backup van de klantgegevens in de webruimte van een abonnee, die bijna dezelfde naam als de systeembeheerder had die de backup uitvoerde. Het gaat om zo'n 2,5 miljoen klantnummers, e-mailadressen, aliassen en versleutelde wachtwoorden van particuliere en zakelijke Planet-klanten.

Wat voor hashing algoritme Planet gebruikt is niet bekend, maar de klant die alle abonneesgegevens ontving kan dit aan de hand van zijn eigen wachtwoord en hash en het programma hashmaster achterhalen.

Ondanks het inlichten van de provider reageerde die niet op de ontdekking, waardoor de klant zich genoodzaakt zag het in de openbaarheid te brengen. De ISP heeft nu de backup routine verboden en noemt het fout en stom dat het heeft kunnen gebeuren. KPN zal de klant vragen of hij de backup wil verwijderen.

We hebben zelf ook een woordvoerster van KPN gesproken, omdat het toch zeer schokkend te noemen is dat een professionele organisatie op zo'n manier met klantgegevens omgaat. Volgens woordvoerster Eke Wolters moest de systeembeheerder een backup maken en gebruikte hij hiervoor de webspace van de provider, waarbij het dus misging. Opmerkelijk is dat dit helemaal geen standaard procedure is en de beheerder uit zichzelf handelde. Het is ook nooit eerder voorgekomen en nu toevallig ontdekt, aldus Wolters, die benadrukt dat het echt een eenmalige actie betreft.

De KPN is niet van plan om al haar klanten in te lichten, omdat de wachtwoorden versleuteld zijn, en het daarom niet noodzakelijk is dit te doen. Wel gaat de provider in de vorm van nazorg de afdeling die door de Planet klant werd gewaarschuwd nogmaals aansporen om dit soort meldingen direct door te sturen naar het security team van de provider.

Bron: Security.nl


De doofpot dus.Angry
Politiek is, "Uitspraken doen en dan zeggen dat je het nooit gezegd hebt.".
 
Spring naar forum:
 Nieuw onderwerp  Antwoorden

Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Planet lekt persoonsgegevens alle abonnees.', te verwijzen!

BBcode:
HTML:

Vergelijkbare onderwerpen

Onderwerp Forum         Laatste bericht
HET GESPREKSHOF IN ALLE STATEN. Invloed door te stemmen? : 1 23 Feb 2011
Spionage software ISP crasht browsers abonnees Privacy : 1 08 Jun 2008
Verwerkingstijd: 0.04 seconden
2,006,731 unieke bezoeken