obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Leden enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
ja
81% [17 stemmen]

nee
nee
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 15 Jul 2006

Enquête archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 2

· Leden online: 0
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen

Geef gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

You must login to post a message.

No messages have been posted.
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Onderwerp bekijken

 Onderwerp afdrukken
Hirsch Ballin van Justitie wil 57 miljoen euro teruggeven!
karel

QuoteHirsch Ballin van Justitie wil 57 miljoen euro teruggeven! aan de producenten van blanco dragers zoals lege dvd’s en cd’s. En zo dreigt de artiest zijn geld toch nog mis te lopen.

De stichting die artiesten vergoedt voor door kopieën misgelopen inkomsten, kan de rechthebbenden niet vinden.

Tot ongenoegen van artiesten, componisten, tekstschrijvers en regisseurs wil minister Hirsch Ballin van Justitie 57 miljoen euro teruggeven aan de producenten van blanco dragers zoals lege dvd’s en cd’s. Het geld zit bij de verdeelorganisaties van de Stichting Thuiskopie, die zegt de rechthebbenden niet te kunnen achterhalen.

Thuiskopie int de heffingen die zijn gelegd op deze blanco dragers: van 14 eurocent op een cd tot 40 op een dvd. Ze zijn bestemd om artiesten te vergoeden voor de kopietjes die consumenten thuis van hun werk maken. In 2006 werd 19 miljoen uitgekeerd aan rechthebbenden. Maar er blijft ook veel geld liggen, omdat rechthebbenden volgens de verdeelorganisaties niet kunnen worden gevonden.

In maart maande Hirsch Ballin de stichting al de opgedragen gelden zo snel mogelijk te verdelen. Omdat dit nog steeds niet is gebeurd, wil de minister dit geld nu teruggeven aan de producenten. Het voorstel komt binnenkort in de ministerraad.

Berdien Stenberg van de IRDA (International Rights Distribution Agency) is furieus. Zij vindt dat de artiesten recht hebben op het geld. Volgens haar is het een dwars fluitje van een cent om de rechthebbenden te achterhalen. Het is volgens haar pure onwil van de Stichting Thuiskopie dat dit niet gebeurt. ‘Thuiskopie wil dat alle artiesten zich zelf melden, dan pas keren ze uit. Dus ze houden geld vast tot de laatste Koreaanse pianist deze organisatie heeft ontdekt. Dat is bizar.’

Volgens haar kan driekwart van het geld worden overgemaakt aan buitenlandse zusterorganisaties. Ook de onbekende Nederlandse artiesten zijn eenvoudig te achterhalen. Daarnaast vindt Stenberg het te gek voor woorden dat de Stichting Thuiskopie een drempel van 35 euro hanteert. ‘Wie recht heeft op een lager bedrag krijgt niets. Waarom is dat?’

Ook zou de Stichting het aantal rechthebbenden overdrijven en wordt geld achtergehouden voor artiesten die er niet zijn. Dat geld zou gewoon naar de andere artiesten moeten gaan.

IRDA werd in 2000 opgericht door Stenberg en filmacteur Huub Stapel toen bleek dat de Stichting Thuiskopie 40 miljoen euro op de bank had staan. ‘Toen zou door de Raad van Toezicht actie worden ondernomen. Maar vijf jaar later is het bedrag opgelopen tot 57 miljoen.’

Al eerder floot Hirsch Ballin Thuiskopie terug, omdat ze heffingen wilde invoeren op onder meer mp3-spelers, geheugenkaarten en dvd-recorders.

Bron: De Volkskrant


- Moet dit geld niet terug naar de consument? Die heeft teveel betaald!
- Het maken van kopieën is dus toegestaan, want dit is door het betalen van die heffing gelegaliseerd.

Volgens mij snap ik er niets meer van! Maar ja dit is dan ook politiek!

Politiek is; 'Geld teruggeven aan de verkeerde mensen'.Sad
Politiek is, "Uitspraken doen en dan zeggen dat je het nooit gezegd hebt.".
 
Spring naar forum:
 Nieuw onderwerp  Antwoorden

Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Hirsch Ballin van Justitie wil 57 miljoen euro teruggeven!', te verwijzen!

BBcode:
HTML:
Verwerkingstijd: 0.04 seconden
2,008,761 unieke bezoeken