obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Leden enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
ja
81% [17 stemmen]

nee
nee
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 15 Jul 2006

Enquête archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 1

· Leden online: 0
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen

Geef gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

You must login to post a message.

No messages have been posted.
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Articles Hierarchy

Articles: Politiek eigenbelang

Charmante Gonny denkt in de eerste plaats aan zichzelf
"Ze legt alleen maar tegenstrijdige verklaringen af. En nu zit ze ook nog in de Kamer met haar eenmansfractie, dat loeder."

Kamer haalt uit naar Donner
Donner durft geen harde garanties te geven.

PvdA wil af van verplichte pensionering
UTRECHT - De PvdA wil leeftijdsdiscriminatie hard gaan aanpakken en werkgevers belonen die ouderen in dienst nemen. „Het is absurd dat vitale ouderen die na hun 65e willen werken, verplicht met pensioen moeten.” Dat staat in het boekje Met hart voor ouderen, dat PvdA-leider Wouter Bos zaterdag tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Utrecht heeft gepresenteerd.

SP: betere controle van stemmachines
- Stemmen via een stemcomputer moet veiliger worden. Dat zei SP-Kamerlid Ewout Irrgang dinsdagavond in een uitzending van Tros Radar. Uit onderzoek blijkt dat bij elektronisch stemmen zonder voldoende veiligheidsmaatregelen de mogelijkheden om fraude te plegen groot zijn.

Bijna elke gemeente in Nederland maakt gebruik van elektronisch stemmen. Een recent Amerikaans rapport toont aan dat er nog veel risico's kleven aan elektronisch stemmen. Zo kan het signaal bij de draadloze verzending van de stembusuitslagen vrij eenvoudig uit de lucht worden gepakt en de uitslag gemanipuleerd.

De SP'er pleit voor het beter controleerbaar maken van machinaal stemmen. Dat kan door bijvoorbeeld een zogeheten 'papieren spoor' te maken. Dat is een geprint afschrift van de stem die de kiezer zelf controleert en die een vast bewijs vormt. Daardoor is hertelling achteraf mogelijk.

Zalm: CDA en VVD samen zelfs als PvdA wint
DEN HAAG - Voortzetting van de huidige coalitie van CDA en VVD na de komende Tweede Kamerverkiezingen is vrijwel gegarandeerd als de twee samen een meerderheid hebben en de PvdA als de grootste partij uit de bus komt.

Die overtuiging is VVD-vicepremier Gerrit Zalm toegedaan. Volgens hem zal het CDA ,,nooit kiezen voor Bos als premier als het ook anders kan, in een VVD-CDA-combinatie''. Zalm schrijft dat maandag op zijn internetdagboek.
In zijn ogen is de crux van de stembusgang op 22 november niet of CDA of PvdA de grootste wordt, maar of CDA en VVD samen een meerderheid halen. Eindigt het CDA als grootste partij, dan kan er volgens Zalm wel een coalitie met de PvdA komen. ,,Lubbers heeft ook met VVD en PvdA geregeerd'', aldus Zalm.

Bron: AD.nl (maandag 2 october 2006
Verwerkingstijd: 0.03 seconden
2,006,738 unieke bezoeken