obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Leden enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
ja
81% [17 stemmen]

nee
nee
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 15 Jul 2006

Enquête archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 3

· Leden online: 0
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen

Geef gebruikersnaam

Wachtwoord



Nog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Onderwerp bekijken

Zullen de verkiezings-beloftes worden waargemaakt of gebroken? Wij als burgers moeten vertrouwen op de gekozen politici in de Tweede Kamer en in de regering of die de beloftes zullen nakomen.
 Onderwerp afdrukken
Opletten nu!!!
Bert2006
Wouter Bos en Jan Marijnissen willen in kabinet met CDA

SP-leider Jan Marijnissen is een voorstander van een kabinet van CDA, PvdA en SP. "Dat is een goed plan", zei hij dinsdagmiddag voorafgaand aan het eerste gesprek met informateur Rein Jan Hoekstra. Marijnissen sluit zich hiermee aan bij Wouter Bos. De fractievoorzitter van de PvdA adviseerde Hoekstra eerder op de dag hetzelfde.

Volgens Bos is een dergelijk kabinet de beste vertaling van de verkiezingsuitslag. "Deze coalitie heeft meer draagvlak dan welke combinatie dan ook." Marijnissen hield nog een slag om de arm. "Je moet ook nadenken over alternatieven. Dat doet Balkenende ook. Waarschijnlijk weten we met de kerst meer."

Quote

Zullen we kijken welke verkiezingsprogramma-punten met elkaar overeenkomen en er coalitie hieruit voortvloeit, of zijn we voorbarig???

Niemand is volmaakt en perfect, laat `n ander in eigen waarde.
 
Bert2006
Nou, in ieder geval heeft Jan Marijnissen (SP) `zijn kiezers' vooralsnog niet teleurgesteld. Aan één kant was hij bereid om concessies te doen om toch met CDA formatie-onderhandelingen te beginnen, maar vanuit de CDA is constant verzet gepleegd tegen SP als coalitie-partner.
De achterban van de SP heeft dat geweten en zich afgevraagd wat hun leider met CDA rondom de informatie-tafel moest doen, de verschillen waren zo goed onoverbrugbaar. Jan Marijnissen heeft getoond wat hij waard is, een (sociale) vechtjas tijdens afgelopen regeerperiode CDA/VVD, wat nogal gedomineerd werd door laatstgenoemde.
JP Balkenende heeft die `ruggesteun' nu niet en kan zich schijnbaar niet permiteren om met 2 linkse partijen te moeten regeren en steeds maar concessies te moeten doen.
Er is nog een sprankje hoop voor hem om tesamen met Wouter Bos (PvdA) te willen regeren, maar die coalitie heeft geen meerderheid tenzij de ChristenUnie aanschuift.
Maar een ding is zeker: als CDA, met wie dan ook, wil gaan regeren, moet hij wel rekeninghouden met behoorlijke oppositie vanuit SP, misschien daarbij VVD.
Wat vinden jullie van deze stelling:
zonder SP in de regering is CDA geen volledige regeer-periode mogelijk!!!
Niemand is volmaakt en perfect, laat `n ander in eigen waarde.
 
Bert2006
CDA, PvdA en ChristenUnie samen verder


Het CDA, de PvdA en de ChristenUnie gaan samen proberen een nieuw kabinet te vormen. Dat heeft CDA-leider Jan Peter Balkenende maandag gezegd na afloop van zijn gesprek met informateur Rein Jan Hoekstra, PvdA-leider Wouter Bos en ChristenUnie-voorman André Rouvoet. "De eerste fase is nu afgesloten", zei de demissionaire premier. "De informateur gaat vanavond naar de koningin met zijn bevindingen."

Rouvoet was opgelucht na afloop van het gesprek en liet weten blij te zijn dat de drie verder praten. "Er is duidelijk voor de ChristenUnie gekozen", zei hij. Ook Bos sprak de wens uit om 'met deze drie personen' verder te gaan. Volgens hem is een nieuwe koers voor Nederland belangrijker dan een nieuw elan, doelend op de eerder losgelaten optie van een kabinet met de SP of GroenLinks. "Maar alles wat ik tijdens de campagne heb gezegd, blijft overeind staan."

De drie fractievoorzitters weigerden in te gaan op de inhoud van hun besprekingen. Mogelijke knelpunten in de onderhandelingen zijn de door de PvdA en ChristenUnie gewenste beperking van de hypotheekrenteaftrek, de AOW en enkele ethische kwesties Balkenende noemde het 'tornen aan de renteaftrek' in de verkiezingscampagne een breekpunt in de formatiebesprekingen.

Het laten meebetalen van rijkere ouderen aan de AOW stuit daarnaast op veel weerstand bij het CDA, maar kan rekenen op steun van de PvdA- en ChristenUnie-kiezers. De ChristenUnie is verder tegen liberalisering van euthanasie- en abortuswetgeving, terwijl het terugdraaien van de huidige wetgeving onaanvaardbaar is voor de PvdA.

Het is de bedoeling dat Hoekstra nog deze week met de Tweede Kamer debatteert over zijn bevindingen.

Quote

We zullen zien wie zich het meest aan zijn verkiezings-program vasthoudt en wie niet. Natuurlijk is het zo dat er nog onderhandelingen moeten komen om een regeer-akkoord te kunnen sluiten, de vraag is alleen wie het meeste overwicht heeft, Balkenende, Bos of Rouvoet?? Wie denken jullie????


Update:

Regeerakkoord van ongeveer veertig pagina's

DEN HAAG - De onderhandelaars van CDA, PvdA en ChristenUnie lijken volgens ingewijden uit te komen op een regeerakkoord van ongeveer veertig pagina's. Daarmee is het een stuk dikker dan het vorige.

Het hoofdlijnenakkoord van het kabinet-Balkenende II kende inclusief financiële bijlage twintig pagina's. Het 'strategisch akkoord' van Balkenende I telde met financiële bijlage 47 pagina's.

Maandag zijn Jan Peter Balkenende (CDA), Wouter Bos (PvdA) en André Rouvoet (ChristenUnie) opnieuw in het Catshuis in Den Haag onder leiding van informateur Herman Wijffels bijeengekomen om de laatste hand te leggen aan de afspraken voor de komende vier jaar. Het Centraal Planbureau (CPCool benut de komende dagen voor berekeningen van de effecten daarvan voor koopkracht en economie.

Woensdag en donderdag hopen de onderhandelaars het regeerakkoord af te ronden om het vervolgens vrijdag aan hun fracties voor te leggen en de media te kunnen inlichten.

Dan presenteren zij ook het motto van het nieuwe kabinet. Daarover moeten zij deze week nog een besluit nemen. Volgens ingewijden liggen er diverse varianten op tafel.

De partijen houden er rekening mee dat volgende week een debat in de Tweede Kamer plaatsvindt over de formatie. Ook zullen de beoogde coalitiefracties mogelijk nog aandringen op wijzigingen in het conceptregeerakkoord. Betrokkenen sluiten dan ook niet uit dat pas de week daarop een formateur aan de slag kan met de selectie van de ministers en staatssecretarissen. Het nieuwe kabinet kan dan rond 1 maart worden beëdigd.
Gewijzigd door Bert2006 op 29 January 2007, 20:55
Niemand is volmaakt en perfect, laat `n ander in eigen waarde.
 
Bert2006
Welnu, eindelijk is het zover, na bijna 3 maanden onderhandelen staat straks een nieuw kabinet naast de koningin op het bordes.
Met JP aan het roer en Wouter Bos als financieel controleur in voetspoor van Zalm.
Ben benieuwd of zij hun verkiezingsbeloftes waarmaken, gezien het regeringsakkoord zijn er al wederzijdse toespelingen gedaan. Wat zal Jan Marijnissen, Femke Halsema en Mark Rutte gaan doen???

Quote

En hoelang schatten jullie de duurzame houdbaarheid in????

Niemand is volmaakt en perfect, laat `n ander in eigen waarde.
 
Bert2006
En mensen, hoe komt Rouvoet nu als minister bij jullie over en Plasterk??? De ene nog houterig en onbeholpen dan de ander, of heb ik het mis? Ach ja, Jeugd en Gezin, niet zo`n echt belangrijke functie in het kabinet, ofwel???
Niemand is volmaakt en perfect, laat `n ander in eigen waarde.
 
beheerder
Zwakke broeders die CU. Ik heb geen tegengeluid van ze gehoord over het voltrekken van homo huwelijken. Terwijl dit toch echt een speerpunt van ze is.
Politiek is elastiek, alles is rekbaar!

Doe mee, wees niet passief! De politiek bemoeit zich met jou! Dus bemoei je met de politiek!
 
Spring naar forum:
 Nieuw onderwerp  Antwoorden

Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Opletten nu!!!', te verwijzen!

BBcode:
HTML:
Verwerkingstijd: 0.30 seconden
2,169,869 unieke bezoeken