obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Leden enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
ja
81% [17 stemmen]

nee
nee
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 15 Jul 2006

Enquête archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 2

· Leden online: 0
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen

Geef gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

You must login to post a message.

No messages have been posted.
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Onderwerp bekijken

Met steeds meer electronische mogelijkheden moeten we onze privacy goed in de gaten houden en ons niet laten meeslepen door (angst voor terroristische) sentimenten.
 Onderwerp afdrukken
Hyves schendt privacy!
karel
YouTube Video

Stanislav strikes again.

Een campagne over veilig internetten voor hyvers, waarin slordig wordt omgesprongen met privégegevens van Hyves-gebruikers. Dat is natuurlijk dweilen met de kraan open. Het is gebeurd bij het ministerie van Justitie. Die wilde in een filmpje, dat naar alle hyvers gestuurd zou worden, mensen waarschuwen tegen cybercriminelen. Alleen waren in de viral (een online reclamefilmpje) afgeschermde gegevens van de gebruikers te zien. Het filmpje werd volgens Hyves gisterochtend al gelekt via Twitter, waardoor veel hyvers het campagnefilmpje al te zien kregen.

In het filmpje zoeken ene Stanislav en zijn bende naar privé-informatie op Hyves. De cybercriminelen halen onbeveiligde persoonlijke gegevens van de Hyves-pagina van de ingelogde kijker naar boven, zoals foto's van vrienden, de woonpaats en de naam van de hyver.


Maar hyvesgebruikers hebben deze week op de website Marketingfacts.nl geklaagd dat in het filmpje ook persoonlijke gegevens worden vertoond die ze bewust hebben afgeschermd. De video staat op een server van een reclamebureau en in theorie zou die de geheime gegevens hebben kunnen kopiëren. Het ministerie van Justitie zegt erop te vertrouwen dat dit niet is gebeurd. Ook Hyves geeft aan dat er niets is gekopieerd, omdat ze daar overeenkomsten voor sluiten.

Rechten
In de gebruiksvoorwaarden van Hyves staat dat de site alleen gegevens aan derden verstrekt als de gebruiker daar vooraf toestemming voor heeft gegeven.

Hyves geeft toe dat ze de afgeschermde gegevens niet zonder toestemming van de gebruikers had mogen gebruiken. Technisch ging er iets mis, waardoor dat wel gebeurde. De samenwerkende partij kreeg een toegangscode waaraan te veel rechten waren verbonden. Volgens Hyves is het probleem gisteravond opgelost.

Veilig
Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie wil mensen bewuster maken van het feit dat ze onbeschermd gegevens op internet vrijgeven. De actie is onderdeel van een campagne over veilig internetten, die twee weken geleden van start ging. Het filmpje is een samenwerking tussen Hyves en reclamebureau N=5. Het reclamebureau wil geen commentaar geven.

Aan het einde van het filmpje staat een link naar de internetpagina's van de campagne, waarop ook vijf tips over veilig Hyven staan. Volgens Justitie was het filmpje vrijdagochtend al meer dan een miljoen keer bekeken.

Bron: NOS
Politiek is, "Uitspraken doen en dan zeggen dat je het nooit gezegd hebt.".
 
Spring naar forum:
 Nieuw onderwerp  Antwoorden

Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Hyves schendt privacy!', te verwijzen!

BBcode:
HTML:

Vergelijkbare onderwerpen

Onderwerp Forum         Laatste bericht
Schendt Google Street View de privacy? Privacy : 1 22 Mar 2009
Britse overheid krijgt boete wegens schenden privacy Privacy : 1 03 Jul 2008
Nederlandse burger grootste bedreiging voor de privacy Privacy : 1 29 Oct 2007
Google start privacy-kruistocht Privacy : 1 17 Sep 2007
Statisch IP-adres en Hyves account verplicht in 2020 Privacy : 1 11 Sep 2007
Verwerkingstijd: 0.07 seconden
2,036,802 unieke bezoeken