obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Leden enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
ja
81% [17 stemmen]

nee
nee
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 15 Jul 2006

Enquête archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 3

· Leden online: 0
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen

Geef gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

You must login to post a message.

No messages have been posted.
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Onderwerp bekijken

Een politici op een misser betrapt? Deel het met ons
 Onderwerp afdrukken
'Kamer laks bij aanpak leugen in Fitna-debat'
Bert2006
Actueel

DEN HAAG - De Tweede Kamer heeft een misser begaan door geen vuist te maken in de controverse tussen Geert Wilders en het kabinet.

Dat zegt de vicepresident van de Raad van State, Herman Tjeenk Willink. Het is hoogst ongebruikelijk dat de belangrijkste adviseur van regering en parlement zich in dergelijke bewoordingen over actuele politieke zaken uitlaat. Maar terugblikkend op de perikelen rond de Wildersfilm maakt de 'onderkoning' van Nederland van zijn hart geen moordkuil.

Signaal

"Het is een slecht signaal naar de samenleving", zo tikt Tjeenk Willink de Kamer gevoelig op de vingers vanwege het gebrek aan doortastendheid tijdens het Fitna-debat. Daardoor bleef voor de buitenwacht onduidelijk wie de waarheid sprak over de inmiddels roemruchte gespreksverslagen van overleg tussen de PVV-leider en een tweetal ministers. Volgens Wilders zijn die verslagen, waarin hij aankondigt in de film delen uit de Koran te verscheuren en te verbranden, vervalst.

"Vreemd dat de Kamer geen vuist maakte en het aan de opiniepeilingen overliet wie er nu heeft gelogen", zegt Tjeenk Willink daarover. Volgens hem hadden de volksvertegenwoordigers Wilders duidelijk moeten wijzen op de vertrouwensregel, die voorschrijft dat de Kamer ervan uitgaat dat het kabinet de waarheid spreekt, tot het tegendeel is bewezen. Tjeenk Willink: "Als de spelregels in de Kamer niet langer heilig zijn, op welk been kun je dan staan als buiten de Kamer de spelregels niet worden opgevolgd?" Een poging van D66, eerder deze week, om alsnog een onderzoek te laten instellen naar de verslagen, werd door de Kamer afgewezen.

Bron: Telegraaf.nl

Quote

Enkele terechte reacties:
Wanneer het verslag/notulen niet door de aanwezigen zijn goedgekeurd, is er geen verslag! Joustra is nu niet een van de betrouwbaarste.Hij zit graag aan een duur buro, rijke aangeklede kantoor enz,

Als je dit commentaar leest van toch niet de eerste de beste zakt je broek helemaal af, en die hing al half. Steeds meer wordt duidelijk dat de tweede kamer er enkel voor haar eigen belang zit en niets anders, u en ik moeten ten alle tijde bij een geschil ons gelijk aangeven, meestal verliezen we dat want de overheid, lokaal of landelijk spreekt altijd de waarheid


Kortom: Onze controlerende vertegenwoordiging vanuit het volk doet niet van wat de achterban (dus wij) van hen verwacht. Laten we nu dit nu doorgaan of zorgt het volk zelf dat ze beiden kunnen opstappen; onze belastingcenten worden nu wel echt verkwanselt, denken jullie ook niet??

Niemand is volmaakt en perfect, laat `n ander in eigen waarde.
 
kiesverstandig
Geert Wilders had vriend en vijand kunnen verrassen door op 1 april te verkondigen dat er geen film was. Dan had iedereen die zich reeds een mening gevormd had voor schut gestaan. Daarmee aantonend dat dit 'onderwerp' wel degelijk leeft.
Politici zijn net als de wind; "zoals de wind waait, draait mijn mening".
 
Spring naar forum:
 Nieuw onderwerp  Antwoorden

Gebruik BBcode of HTML om naar; ''Kamer laks bij aanpak leugen in Fitna-debat'', te verwijzen!

BBcode:
HTML:

Vergelijkbare onderwerpen

Onderwerp Forum         Laatste bericht
Tweede Kamer: Burgerinitiatief moet worden voortgezet Invloed door te stemmen? : 1 06 Dec 2008
Vogelaars aanpak is gedoemd te mislukken Een politici op een misser betrapt? : 2 14 Feb 2008
Geen grote verschuivingen na het RTL4 debat Media invloed van kranten, radio en tv : 1 10 Nov 2006
Bos en Balkenende in debat Invloed door te stemmen? : 1 05 Oct 2006
Afspiegeling maatschappij in de Tweede Kamer Kiesstelsel landelijk : 1 20 Jun 2006
Verwerkingstijd: 0.07 seconden
2,036,770 unieke bezoeken