Onderwerp: Kies Verstandig politiek forum. Tot de verkiezingen kunt u hier uw stem laten gelden. :: Stemcomputer gekraakt

Gepost door kiesverstandig op 14 september 2006, 16:45
#1

- donderdag 14 september 2006 - Koren op de molen van Rop Gonggrijp die op dit moment fors actie voert om de stemcomputer uit de stemlokalen te krijgen. Want wat zijn grote bezwaar is, hebben wetenschappers van de Princeton University inmiddels aangetoond. Namelijk hoe je stemmen kunt stelen met een stemcomputer.

Drie informatici hebben een stemmachine van Diebold uit elkaar gehaald om eens goed te bekijken. Daarbij ontdekten ze dat het vrij makkelijk is om software te installeren waarmee stemmen die voor de ene kandidaat zijn, kunnen worden toegeschreven aan een andere kandidaat. Dit alles zonder dat iemand het merkt, zo meldt Marie-José Klaver in haar weblog.

Het blijkt ook mogelijk om op de stemcomputer een virus te installeren dat zichzelf verspreidt en meerdere stemcomputers besmet. De wetenschappers leggen precies uit hoe alles werkt en hebben een filmpje gemaakt waarin ze het stelen van stemmen demonstreren.
Het onderzoek is een slag in het gezicht van fabrikanten van stemcomputers die altijd hebben beweerd dat hun computers en programma’s veilig zijn.

Bnr-4


Bron: HCCMagazine

Gewijzigd door kiesverstandig op 14 september 2006, 16:56

Volledige webversie