Onderwerp: Kies Verstandig politiek forum. Tot de verkiezingen kunt u hier uw stem laten gelden. :: Burgemeester met slok op achter stuur

Gepost door beheerder op 26 augustus 2006, 22:36
#1

Burgemeester Guusje ter Horst van Nijmegen is in juli bij een alcoholcontrole betrapt met te veel drank op, terwijl ze achter het stuur zat. De burgemeester had maar iets te veel gedronken en kreeg daarvoor een transactie van 220 euro aangeboden. Ze heeft die boete inmiddels betaald.

De gemeente heeft zaterdagmiddag alle raadsleden ingelicht, nadat Omroep Gelderland het incident had ontdekt en ermee naar buiten wilde komen. Ter Horst had zelf eerder al commissaris van de Koningin Clemens Cornielje, het college van B en W en de fractievoorzitters ingelicht. Die besloten de kwestie voor zich te houden, aldus de gemeente.

De burgemeester reed om elf uur 's avonds in een alcoholfuik op de Oude Kleefsebaan in Berg en Dal, onder de rook van Nijmegen. Dat gebeurde in de week van de afgelaste Vierdaagse. De politie let in die week overal in de regio zeer scherp op dronken rijders wegens de Vierdaagsefeesten, die wel gewoon zijn doorgegaan.

Ter Horst is als burgemeester korpsbeheerder van de regiopolitie Gelderland-Zuid. In dat korps is besloten het proces-verbaal van Ter Horst zodanig op te bergen in de computer, dat anderen dan de betrokken korpsleden het niet konden bekijken. Guusje ter Horst baarde anderhalf jaar geleden veel opzien met haar nieuwjaarstoespraak, waarin zij Nijmeegse ambtenaren en anderen de oren waste over integriteit en vriendjespolitiek.

Volgens haar kneep in Nijmegen iedereen een oogje dicht om het zijn vrienden niet lastig te maken. In een verklaring heeft de gemeente zaterdagmiddag laten weten, dat Ter Horst het betreurt dat zij het imago van de stad schade heeft berokkend.

Bron: NieuwNieuws

Gepost door karel op 26 augustus 2006, 22:46
#2

Bah en dat moet het voorbeeld geven in Nederland. Shock
Wat erger is dat er geprobeerd is de zaak in de doofpot te stoppen. Angry

Volledige webversie