Onderwerp: Kies Verstandig politiek forum. Tot de verkiezingen kunt u hier uw stem laten gelden. :: Politie breekt in in PC's Big Brother is hacking you!

Gepost door Mo op 22 mei 2009, 20:03
#7

Ik denk dat er heel weinig mensen op de hoogte zijn van wat er allemaal mogelijk is, wat er reeds bestaat en wat ook daadwerkelijk gebruikt wordt. Laat staan dat ze op de hoogte zijn van dat wat gebruikt wordt waarvan ze nog niet op de hoogte zijn (veelal worden er technische snuffen al reeds jaren gebruikt voordat het vrij wordt gegeven en men als buitenstaander er kennis van kan nemen).

Ook veel mensen willen het niet weten of relativeren het. Mensen die er wel in geinteresseerd zijn worden vaak voor of freak uitgemaakt of paranoide. Men vergeet gemakshalve dat hier niet op gaat dat als je niets te vrezen hebt je ook niet bang behoeft te wezen. Men vergeet bij voorbaat dat iedereen die in de gegevens kan kijken er wel degelijk misbruik (bewust of onbewust) van kan maken. Daarom ben ik blij met buro's zoals Bits of Freedom en Jansen en Janssen en netkwesties.

Zij kunnen vaak zaken aangeven wat er in die schimmige wereld afspeelt en wie of wat er al door gedupeerd zijn geraakt. Ook de signaleringsfunctie die zij waarmaken is erg nuttig.

Groetjes
Mo

Volledige webversie