Onderwerp: Kies Verstandig politiek forum. Tot de verkiezingen kunt u hier uw stem laten gelden. :: Politie breekt in in PC's Big Brother is hacking you!

Gepost door JLA op 13 mei 2009, 10:12
#2

Hallo Forummers, even een "lek":

NIJMEGEN, MEI 2009 — Criminelen kunnen nog steeds niet telefoneren met hun advocaat zonder te worden afgeluisterd. Dat is te lezen in het nieuwste nummer van Recht Magazine dat 26 mei verschijnt. De wet verbiedt het afluisteren van deze geheimhoudersgesprekken, maar in de praktijk duiken steeds vaker verslagen van deze gesprekken op in dossiers van rechtszaken. Minister Hirsch Ballin antwoordt met een systeem van nummerherkenning, maar ook daaraan kleven nadelen. Fred Teeven (VVD) in Recht Magazine: “Een crimineel kan ook misbruik maken van zo’n telefoonlijn.”

Over Recht Magazine
Recht Magazine is het special interest magazine voor iedereen die geďnteresseerd is in de wereld van het recht. Het blad is er voor iedereen die praktische handvatten zoekt om zijn recht te halen. Daarnaast biedt het inzicht in het dagelijks leven van personen die werkzaam zijn in uiteenlopende rechtsgebieden. Tot slot is er ruimte voor gefundeerde en afwijkende opinies over maatschappelijke kwesties. Recht Magazine is uniek in zijn soort. Het is het eerste publieksblad dat deze onderwerpen centraal stelt, ze helder en bondig uitlegt, maar controversiële en moeilijke onderwerpen zeker niet uit de weg gaat. De verslaggeving in Recht Magazine heeft een hoog human interestgehalte, is toegankelijk, behulpzaam, opiniërend en prikkelend. De belangrijkste pijlers van het blad zijn persoonlijke ontwikkeling, mens en maatschappij, kinderen en carričre en de emoties en implicaties van wet en regelgeving.

Het nummer van Recht Magazine waarin over telefoontaps geschreven wordt ligt vanaf 27 mei in de winkel

Gewijzigd door JLA op 13 mei 2009, 14:25

Volledige webversie