Onderwerp: Kies Verstandig politiek forum. Tot de verkiezingen kunt u hier uw stem laten gelden. :: Britse politie wil DNA van lastige kinderen

Gepost door karel op 17 maart 2008, 23:38
#1

DNA8-400.jpg71abe163-6969-448a-8c20-b7209efeefb0Large

De Britse politie wil het DNA van kinderen opslaan die op de basisschool gedrag vertonen dat erop kan wijzen dat ze later mogelijk het criminele pad opgaan. Volgens Gary Pugh, hoofd van het forensisch onderzoek van Scotland Yard, moet er een debat komen over hoe ver Groot-BrittanniŽ wil gaan om potentiŽle misdadigers te identificeren.

Sommige experts zijn van mening dat het mogelijk is om al bij kinderen van 5 jaar gedrag van een toekomstige crimineel te herkennen. "Als we de middelen hebben om mensen te identificeren voordat ze een misdrijf begaan, dan heeft het zeer grote voordelen om ons op jonge mensen te richten," zegt Pugh. "Je kunt erover twisten hoe jonger hoe beter. Criminologen zeggen dat sommige mensen de misdaad ontgroeien; anderen doen dat niet. We moeten uitzoeken wie de grootste dreiging voor de maatschappij is."

Pugh erkent dat sommige mensen er misschien problemen mee hebben, maar roept juist op tot een volwassen debat. De Britse DNA database bevat inmiddels de gegevens van 4,5 miljoen burgers. Politie wil echter nog meer DNA-gegevens om misdrijven op te lossen. "Het aantal onopgeloste misdrijven zegt dat we van de verkeerde mensen het DNA afnemen." Burgerrechtenbewegingen vergelijken de uitspraken van Pugh met die van een science fiction verhaal en waarschuwen dat het weer een stap dichter naar een politiestaat is.

Bron Security.nl


De volgende stap is aan de hand van het genetisch profiel bepalen of iemand wel kinderen mag krijgen. Ziektenkosten verzekeraars willen deze info ook graag in hun handen krijgen, zodat ze risico's op ziekten bij mensen kunnen inschatten. Vervolgens ben je dus onverzekerbaar.

Hoe nobel ook, deze ontwikkeling mag niet doorgevoerd worden.

Gewijzigd door karel op 17 maart 2008, 23:41

Volledige webversie