Onderwerp: Kies Verstandig politiek forum. Tot de verkiezingen kunt u hier uw stem laten gelden. :: RFID-chips serieus gevaar voor consument

Gepost door karel op 26 april 2007, 18:02
#1

RFID-chips serieus gevaar voor consument


De huidige generatie RFID-chips is gevoelig voor afluisteren, klonen en vervalsen, en vormt daardoor een serieus risico voor de consument, zo waarschuwt beveiliger McAfee. Naarmate RFID technologie meer gebruikt wordt, nemen de risico's voor gebruikers toe. Steeds vaker worden RFID-tags verwerkt in kleding, voedsel en gezondheidsprodukten. Sommige bedrijven zouden RFID-chips al in de lichamen van hun werknemers plaatsen.

Hierdoor wordt het steeds interessanter voor aanvallers, die de chips kunnen klonen en authenticatie informatie kunnen stelen, om toegang tot persoonlijke informatie te krijgen. Volgens sommige gebruikers zou een virus op een RFID-chip andere netwerkchips kunnen infecteren, en uiteindelijk kwetsbare databases aanvallen. Ook paspoorten met RFID-chips zijn een potentieel doelwit. Bedrijven houden echter vol dat de technologie hen in staat stelt om efficiŽnter te werken.

Sommige experts zijn van mening dat de gevaren niet zo ernstig zijn als McAfee beschrijft. Het monitoren van embedded RFID-chips is nog altijd duur en lastig. "Als je iemand wil volgen, is het eenvoudiger en effectiever om een camera op hem te richten, dan om elke tien centimeter een RFID-lezer te plaatsen" zegt professor Michael Shamos.

Bron: security.nl


Niets houdt de techniek tegen, alleen mensen kunnen de techniek tegenhouden. Volg dit soort ontwikkelingen kritisch!

Volledige webversie