obey-robots.txt

Nog geen lid?

Word lid!
Lees ook de disclaimer.

Navigatie

Gratis adverteren

Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.

Leden enquête

De Stemcomputer moet een extra knop krijgen met de tekst, "Maak mijn stem ongeldig!"

ja
ja
81% [17 stemmen]

nee
nee
19% [4 stemmen]

Stemmen: 21
U moet inloggen om te stemmen.
Gestart: 15 Jul 2006

Enquête archief

Gebruikers Online

· Gasten online: 2

· Leden online: 0
· Nieuwste lid: LM5NL

Delen/Favorieten

Inloggen

Geef gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Shoutbox

You must login to post a message.

No messages have been posted.
Wij vertrouwen stemcomputers niet

Bits of Freedom

Onderwerp bekijken

Zullen de verkiezings-beloftes worden waargemaakt of gebroken? Wij als burgers moeten vertrouwen op de gekozen politici in de Tweede Kamer en in de regering of die de beloftes zullen nakomen.
 Onderwerp afdrukken
'Internet gaat politici controleren'
Bert2006
Liegen en mooipraten, bijna elke politicus maakt zich er wel eens schuldig aan. Volgens Google-baas Eric Schmidt moeten politici in de nabije toekomst ernstig rekening houden met de kracht van internet. Het is volgens Schmidt denkbaar dat de kiezer binnen vijf jaar snel online kan checken of uitspraken van politici waar zijn of niet. Volgens de Google-baas heeft internet daarmee op termijn een grote invloed op het verloop van verkiezingen.

Schmidt voorspelde dat een zogeheten 'waarheidsvoorspeller' binnen vijf jaar op de markt kan zijn. Het zou gaan om (online) software die politici aan hun woorden houdt, zo verklaarde de Google-topman tegenover de Financial Times.

Mensen zouden het programma kunnen gebruiken dat uitspraken vergelijkt met historische gegevens. Schmidt: "Mijn boodschap aan hen (politici, red.) is dat ze er altijd rekening mee moeten houden dat de kiezer online is en dat deze via internet kan verifiëren of iets waar is of onwaar."
Schmidt stelde vervolgens dat Google zelf niet op zoek is naar de waarheid, maar dat mensen hiervoor wel de gelegenheid wil geven.

Bron: Telegraaf

Quote

Wij wachten niet tot over 5 jaar, nee, we gaan het nu regelmatig checken zodra het nieuwe kabinet de politieke `arena' betreedt en de oppositie (VVD, SP, GroenLinks, PVV) haar controlerende taak op zich neemt. Wij hebben als burger de plicht om ook zoiets te doen. Geinteresseerd, doe dus hier mee en laat wat van je horen!!!!

Niemand is volmaakt en perfect, laat `n ander in eigen waarde.
 
beheerder
Bert je hebt de kern van de zaak weer doeltreffend weten te raken! Dit is ook een van de redenen om deze website te starten.

Het lijkt erop of de rest van Nederland een kudde schapen is. Ze draven van hot naar her (lees van links naar rechts) gewoon omdat een kudde dat doet. Zelfstandig een richting kiezen doe je in de kudde niet, want anders hadden we hier toch al meer kritische geluiden gehoord. En wees als jeblieft geen kudde dier, je mag het best oneens zijn met de inhoud van deze website. Grin
Politiek is elastiek, alles is rekbaar!

Doe mee, wees niet passief! De politiek bemoeit zich met jou! Dus bemoei je met de politiek!
 
Bert2006

Quote

beheerder schreef:
Bert je hebt de kern van de zaak weer doeltreffend weten te raken! Dit is ook een van de redenen om deze website te starten.

Het lijkt erop of de rest van Nederland een kudde schapen is. Ze draven van hot naar her (lees van links naar rechts) gewoon omdat een kudde dat doet. Zelfstandig een richting kiezen doe je in de kudde niet, want anders hadden we hier toch al meer kritische geluiden gehoord. En wees als jeblieft geen kudde dier, je mag het best oneens zijn met de inhoud van deze website. Grin


Goed, welnu de eerste partij die haar verkiezings-beloften niet waarmaakt is de PvdD (oftewel: Partij voor de Dieren), die ernaar streeft om misstanden bij dieren (mishandeling, verwaarlozing etc.) aan de kaak wilt stellen of te zorgen dat dit niet meer voorkomt.
Tot nu toe hebben zij bij diverse incidenten nauwelijks van zich laten horen of hun mening daaromtrent laten merken. Constatering: ze manifesteren zich nu in Den Haag met `grootspraak' door bereikte resultaat qua zetels, maar vergeten ook nu - netals de gevestigde orde - dat ze een `achterban' hebben.
Laten we hopen dat dit spoedig zal gaan veranderen, want zo verliezen zij weer hun geloofwaardigheid. Laten we met ons allen voor zorgen dat de gemeenschap (dus wij burgers) controleert dat zij als volksvertegen- woordiging waarmaakt waarvoor men gekozen is!!!!

Quote

Misschien is dit alvast een aanbeveling voor PvdD: zorg voor allertheid bij die misstanden en stel - tesamen met Dierenbescherming - een meldpunt in, tenminste als die er nog niet is!!!!!

Niemand is volmaakt en perfect, laat `n ander in eigen waarde.
 
kiesverstandig
Het lijkt erop alsof het CDA breekpunten (=onbespreekbaar) toch bespreekbaar wil maken!
Zie dit artikel.

Quote

Rutte haalt uit naar CDA om hypotheekrente

ARNHEM - VVD-voorman Mark Rutte is zaterdag uitgevaren tegen het CDA dat in de formatiebesprekingen met PvdA en ChristenUnie zou morrelen aan de hypotheekrenteaftrek.

Als het CDA, nu nog regeringspartner van de liberalen, de hypotheekrenteaftrek voor de verkiezingen een breekpunt noemt, „kan het na de verkiezingen geen bespreekpunt zijn. Als dat wel zo is, weten alle kiezers wat een verkiezingsbelofte van het CDA waard is”, stelde Rutte op een partijbijeenkomst op het sportcentrum Papendal bij Arnhem.

Ook het mogelijk tornen aan de AOW (via een lagere AOW-premie naar een geleidelijke verhoging van de belastingen) noemde hij draconisch. „Het verlagen van de AOW-premie is nog erger dan de bejaardenbelasting van Wouter Bos.”

Rutte gaf op Papendal de aftrap voor de verkiezingen van de Provinciale Staten op 7 maart en liep vooruit op de nieuwe rol van de VVD. Rutte wil van de VVD dé oppositiepartij van Nederland maken. Maar wat er ook in het nieuwe regeerakkoord komt te staan, „wij zijn niet van de school: Stem tegen, stem VVD.” Een goed plan dat degelijk is gefinancierd, zullen de liberalen steunen. „Onnodige kritiek laten we graag over aan andere oppositiepartijen”, aldus de voorman.

De VVD zal elk kabinetsvoorstel „langs de liberale meetlat“ leggen. Basisbegrippen daarbij zijn vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid.

Dat betekent niet morrelen aan de vrijheid bij abortus, de gelijke behandeling van homoseksuelen of het recht op euthanasie. „Op deze punten zijn CDA en ChristenUnie bij uitstek conservatief, dus is de VVD waakzaam”, aldus Rutte.

Vertrouwen vertaalt zich volgens hem in het niet opvoeren van de regeldruk voor ondernemers, verantwoordelijkheid in een degelijk begrotingsbeleid. Daarbij richtte hij zich tot de PvdA en indirect Wouter Bos, genoemd als de nieuwe minister van Financiën. „Maar we kennen de financiële tradities van de PvdA, dus is de VVD waakzaam.”

Verder is bezuinigen op veiligheid, in Nederland en op de troepen in Uruzgan, uit den boze voor de VVD.

Volgens Rutte zijn de Statenverkiezingen, waar het voor de partij draait om 'wegen, woningen en werk', mede van belang omdat ze de samenstelling van de Eerste Kamer bepalen. „Met een sterke VVD in de Senaat dwingen we het kabinet hoog te scoren op onze liberale meetlat.”

De liberalen zijn nu in de Senaat, na het CDA (met 23 zetels) en de PvdA (met 19 zetels), de derde partij met vijftien zetels. De SP, sinds de Kamerverkiezingen van november daar groter dan de VVD, heeft er vier.

Politici zijn net als de wind; "zoals de wind waait, draait mijn mening".
 
Bert2006
Blijkbaar is de VVD (in persoon van Rutte) dichtbij een openstaande deur gaan staan tijdens die laatste storm.
Zijn opponent - Zalm - had toen geen echte voornemen om de hypotheek-aftrek binnen zijn staats-ambttermijn bespreekbaar te maken, hoewel de oppositie (PvdA, GroenLinks en SP) binnen de 2e kamer flink met elkaar oneens waren, doch met de CU steeds een speldeprik lieten voelen.
Nee, de VVD schijnt ook dezelfde toon weten te vinden en populistisch te willen gaan doen. Ach ja, Rutte met de ruggesteun van Verdonk, werken aan een `doom'scenario.
Nog effe wachten tot hun campagne-spreuken voor de provinciale-en-statenverkiezingen. De zeilen worden bijgezet.
Niemand is volmaakt en perfect, laat `n ander in eigen waarde.
 
Spring naar forum:
 Nieuw onderwerp  Antwoorden

Gebruik BBcode of HTML om naar; ''Internet gaat politici controleren'', te verwijzen!

BBcode:
HTML:

Vergelijkbare onderwerpen

Onderwerp Forum         Laatste bericht
Politici zijn net gewone mensen? Algemeen : 3 21 Nov 2009
Vertrouwen in politici naar dieptepunt Media invloed van kranten, radio en tv : 2 15 May 2009
Aantal bedreigingen politici neemt fors toe Zoals de wind waait, waait mijn jasje : 1 21 Jul 2008
Privacywaakhond gaat meer controleren Privacy : 1 25 Apr 2007
Verwerkingstijd: 0.09 seconden
2,036,767 unieke bezoeken